Naar overzicht

3-Daagse Retraite – ‘Vind je vorm in Keramiek’

Bijna vol: nog maar 2 plekken.

Inspirerende workshops, een fijne creatieve retraite vibe en heerlijk eten op een prachtige plek in Noord-Limburg.

Creatief flowen en werken met je handen zijn dé manieren om je hoofd leeg te maken en te connecten met jezelf. Klei is een heerlijk materiaal om door te ontspannen. Wist je dat je zonder draaischijf fantastische objecten kan maken? Kunstenaar Margot Kat van Rootfolk doet bijna niet anders en neemt je mee in de wereld van keramisch handvormen.

Een weekend lang compleet ontzorgd worden, heerlijk eten, uit je hoofd en in je lijf. Ga je mee op een creatief avontuur?

Busy hands, quiet mind! Ontspannen met je handen in de klei leer je niet alleen verschillende handvormtechnieken maar besteed je ook aandacht aan het ontwikkelen van jouw eigen idee en ontwerp. Met oefeningen over vorm en textuur ga je ontdekken wat jouw stijl is en vind je jouw vorm in keramiek. Dat doen we aan de hand van het ontwerpen en maken van een keramische vormfamilie. Met jouw eigen inspiratie en de basistechnieken ga je aan het werk.

Op alle dagen kun je buiten de workshops zelfstandig verder werken of iets anders doen waar jij zin in hebt. Het atelier is het hele weekend ons eigen klei-domein. Je kunt hier zoveel tijd doorbrengen als je graag wil. Je werkplek is all yours!

In de avonden is er een vegetarisch diner en tijd om te genieten van het gezellige kasteeltje en de mooie tuin en omgeving.

Zoals alle Cobo&Co creatieve retreats is ook dit weekend heel geschikt voor solo deelnemers.

Welkom bij Huys Kaldenbroek en STRO. Als je hier door het bos aan komt rijden waan je je vast en zeker in Frankrijk! Het huis is een boerderijkasteeltje dat verbouwd is tot een prachtige, ruime vakantiewoning. Bij mooi weer eten we aan lange tafels in de uitgestrekte tuin, waar ook fijne ligbedden en zitjes zijn. Aan de overkant van de binnenplaats van het huis ligt de sfeervol verbouwde schuur STRO. Deze enorme ruimte met hoge plafonds en fijn licht is ons keramiekatelier tijdens deze retraite. Iedereen heeft een eigen werktafel en het atelier is 24/7 beschikbaar!

Leuk om te weten:
• Je loopt vanuit de tuin zo de wandelpaden op (Kaldenbroek ligt aan het Pieterpad) en de tuin heeft veel verschillende fijne hoekjes om te lezen of weg te dromen.
• Er is op het landgoed een theehuis met een heerlijk terras, een populaire pauzeplek voor fietsers en wandelaars.

Bereikbaarheid:
• OV: neem de trein naar Venlo, daarna bus 88 Venlo-Venray via Lottum, uitstappen bushalte Kaldenbroek. Daarna is het ongeveer 10 minuten lopen. Vanaf station Venlo is het 10km per (OV-)fiets.
• Auto: er is parkeergelegenheid aanwezig. De reistijd per auto vanaf Utrecht is 1,5 uur.

Het adres: Kaldenbroek 1C, 5973 RJ Lottum

We hebben door de vroege start en het late uitchecken 3 volle dagen voor deze retraite. 

Vrijdag
10.30 – Welkom en kennismaken
11.00 – Introductie keramiek & vormgeving
11.30 – Ontdek jouw vorm, textuur & ontwerp
13.00 – Lunch
14.00 – Workshop handvormtechnieken
15.00 – Begin van jouw eigen kleiproject
18.30 – Drankje
19.00 – Diner
23.00 – Stilte

Zaterdag
8.30 – Ontbijt
9.30 – Bespreken kleiprojecten & vrij werken in atelier.
13.00 – Lunch
14.00 – Vrij werken in atelier
18.30 – Drankje
19.00 – Diner
23.00 – Stilte

Zondag
8.30 – Ontbijt
9.30 – Vrij werken in atelier
13.00 – Lunch
14.00 – Kleiproject afronden & expo
15.30 – Afsluiting
16.00 – Vertrek

In dit onlangs verbouwde kasteeltje zijn alle gezellige kamers net even anders van elkaar met mooie details en uitzicht op de tuin, de binnenplaats of het achterliggende natuurgebied. Alle bedden zijn supercomfortabele 1-persoons boxsprings. Je kan kiezen tussen een kamer voor jezelf of een ruime kamer gedeeld met een andere deelnemer. Alle slaapkamers hebben een eigen badkamer, in de slaapkamer of op de gang.

Wil je een kamer voor jezelf dan betaal je een meerprijs van €100,-. Als je hier gebruik van wilt maken, kan je dat aangeven tijdens de reservering in het ‘opmerkingen-veld’. 

Retreat chef Roos kookt de sterren van de hemel voor ons! Alle maaltijden zijn kleurrijk, gezond en vegetarisch. Er is een gezellige eetkamer waar in de ochtend een ontbijtbuffet klaarstaat. We lunchen en dineren samen in het kasteeltje en bij mooi weer aan lange tafels in de uitgestrekte tuin. Behalve de maaltijden zijn ook alle drankjes, snacks, fruit en andere tussendoortjes inbegrepen.

In overleg kunnen we rekening houden met bijna alle dieetwensen. Heb je bepaalde wensen? Geef dat dan aan tijdens de reservering bij het ‘opmerkingen-veld’. 

Dit weekend word je volledig ontzorgd! Deze retraite is ‘all-inclusive’:

  • 3 dagen hands-on workshops en begeleiding door Margot Kat van Rootfolk Ceramics
  • Activiteiten / oefeningen / coaching mbt creatief proces
  • Alle materialen voor de keramiek workshops, je mag maken zoveel je wil
  • Twee overnachtingen in een één- of tweepersoonskamer incl beddengoed en handdoeken
  • 24/7 toegang tot het atelier en je eigen werkplek
  • Historische prachtlocatie in natuurgebied
  • Alle maaltijden met liefde bereid door onze retreat chef. Gezond en vegetarisch. Inclusief wijn.
  • Onbeperkt koffie en thee (mét lekkers) en fruit
  • Borreltijd met wijn en snacks

PS. Stoken en glazuren kan pas op een later tijdstip nadat de klei droog is. Afhankelijk van jouw werk kun je de klei aan de lucht laten drogen of bij jou in de buurt laten stoken (we hebben een lijst met adresjes!) of je werk (max 3 kleine objecten) door Margot mee laten nemen om te stoken en glazuren (bij glazuren moet het werk 2 x gestookt worden, 1x voor en 1x na het glazuren). Je kan je werk dan later ophalen of op laten sturen.

Deze retraite wordt gegeven door Heidi Smets en Margot Kat vanuit het bedrijf Cobo&Co. Wil je meer weten over het verhaal achter de creatieve retraites? Klik dan verder onderaan deze pagina. 

Afmelden door de deelnemer
1.1 Afmelden dient via e-mail te gebeuren.
1.2 Afmelding voor een workshop of retreat:
– Bij afmelding tot 1 maand (30 dagen) voor aanvang krijg je het volledige bedrag terug. 
– Bij annulering tussen 30 tot 7 dagen voor aanvang van de startdatum wordt 50% van het deelname geld in rekening gebracht.
– Bij annulering vanaf 7 dagen vóór aanvang van de startdatum wordt 100% van het deelname geld in rekening gebracht.

Bij het niet verschijnen tijdens de workshop, wordt ook geen geld teruggeboekt.

1.3 Mocht je niet kunnen komen, dan mag je ook zelf voor vervanging zorgen. Jouw deelname is overdraagbaar, maar meld het wel even.
1.4 Als je een workshop of retreat vroegtijdig verlaat heb je geen recht op terugbetaling van (een deel van) je betaling.

Annulering/verplaatsing door Cobo&Co
2.1 Cobo&Co is gerechtigd bij onvoldoende deelnemers de aangeboden workshop of cursus te annuleren. De betaalde cursuskosten worden gerestitueerd.
2.2 Cobo&Co is gerechtigd tot uiterlijk 2 weken voor aanvang van de workshop of cursus de datum van een workshop of cursus te wijzigen. De cursist wordt hiervan op de hoogte gesteld via e-mail en heeft de mogelijkheid in overleg de workshop of cursus kosteloos te verplaatsen/annuleren.
2.3 Cobo&Co is gerechtigd bij ziekte de aangeboden workshop of cursus te annuleren. Bij annulering wordt in overleg de inschrijving zonder kosten verplaatst naar een andere datum of geannuleerd en de eventueel betaalde cursuskosten worden gerestitueerd.
2.4 Bij onvoldoende deelnemers kan de workshop niet doorgaan. Dit aantal verschilt per workshop of retreat. Betaalde cursuskosten worden gerestitueerd.

Wat anderen zeggen

3 dagen / 2 nachten

695,-

Maak kennis met
de retraitegever

Retraite Heidi Smets

Heidi geeft met haar team al de nodige jaren creatieve retraites in en buiten Nederland. Creativiteit opent de geest en maakt ruimte voor bijzondere processen. Ga jij mee op een van de bijzondere retraites van Cobo&Co?

Lees meer over Cobo&Co

Ervaringen
van andere

Anderen
bekeken ook

× Vragen? Stel ze hier :-)