3-Daagse Retraite – Het Intermezzo: Volg je innerlijke flow

Drie dagen tijd voor jezelf. Hoe fijn is dat? Gewoon even alle ruimte voor jóu. Tussen de bedrijven door in jouw veeleisende leven. Een pauze, een tussenspel, een… intermezzo! Tijd om even niets te hoeven zodat jij je eigen stem, je eigen lied, je eigen wijsheid weer kan horen. Wat heb je nodig? Wat is je behoefte? Wat is het nieuwe dat wil ontstaan? 

Tijdens dit Intermezzo hebben we geen vast programma en nodigen we je uit om je eigen ‘flow’ te volgen. Tussen de oeroude beukenbossen kan je ontspannen, bezinnen, ontdekken en geïnspireerd worden. Ons team heeft een breed scala aan specialismes waar je gebruik van kunt maken. Heb je zin in een fijne qigongles, een begeleide meditatie? Of heb je zin in een goed gesprek rond het kampvuur, een individuele coaching of wellicht een opstelling? Ga mee uit je hoofd en in je lichaam, ontspan, get inspired en vooral: geniet!

Je wilt even weg… er even tussenuit. Weg uit je dagelijkse omgeving. Uit wat je zo goed kent. Je verlangt naar afstand. Naar rust en ruimte voor jezelf. Even los van de verwachtingen van anderen (hoe lief je ze ook vindt), van wat ‘zou moeten’. Gewoon even tijd en ruimte voor jou, ahhhh. En wat wil er dan ontstaan. Wat zegt jou innerlijke/éigen stem. Wat zijn jouw behoeftes, verlangens. Je gaat van Actie naar Rust, van Doen naar Zijn. Want in die ruimte, in het NU, komen jouw antwoorden en oplossingen. Daar zit je Eigen Wijsheid. Wie anders zou moeten weten wat goed/belangrijk is voor jou? Ieder mens is tenslotte uniek.

Wij hebben natuurlijk veel in huis om je hierbij te begeleiden. We kunnen een arsenaal opentrekken aan oefeningen, opdrachten en inspiratie. Onze specialisaties liggen in: life & loopbaan coaching, persoonlijk leiderschap, familie- en organisatie opstellingen, deep democracy, akashakronieken, meditatie, ademwerk, qigong, en nog veel meer.

Onze gezamenlijke specialiteit is echter dat we het helemaal van het moment laten afhangen. Dat we sterk afgestemd zijn op het ‘nu’ en vandaaruit doen wat echt nodig is voor individu en groep. Of juist niet(s) doen😉 Onze ervaring is dat als we ‘op de flow van het nu’ gaan, de dagen zich als vanzelf op een magische manier invullen.

Het Intermezzo is helemaal voor jou als:

 • Je verlangt naar tijd en ruimte voor jezelf;
 • Je je wil bezinnen op bepaalde thema’s of een periode in je leven;
 • Je ruimte wilt geven aan je innerlijke wijsheid;
 • Je ruimte wilt geven aan betekenisvolle vragen en gesprekken;
 • Je het fijn vindt dit avontuur in een kleine groep te beleven;
 • Je zin hebt in genieten en geïnspireerd worden;
 • Je zin hebt in meer magie in je leven!
Wil je meer weten over het programma? Lees dan verder onder het kopje ‘programma’. 

Deze retraite vindt plaats in de Oerboerderij, een oogverblindend mooie plek die ook daadwerkelijk iets oers heeft. Je waant je er in een andere tijd.

De mooie en comfortabele boerderij ligt op een oud landgoed, midden in een prachtig beukenbos. Je bent er volledig omringd door moeder natuur. Je kan er heerlijk wandelen, of gewoon zitten en genieten bij het kampvuur in de achtertuin. En als je geluk hebt, zie je daar ‘s avonds de herten en zwijnen aan de rand van het veld verschijnen.

De Oerboerderij is van alle gemakken voorzien. Het heeft een fijne keuken, sfeervolle woonkamer met houtkachel, een (yoga) zolder met waanzinnig uitzicht op het landgoed en voor iedereen hele fijne eenpersoonskamers met eigen douche en wastafel.

Het adres: Bentheimerstraat 15, 7587 ND De Lutte

Het programma
Het intermezzo heeft bewust een open programma met alle ruimte voor jou, zodat je zelf gaat voelen/ervaren waar je behoefte aan hebt, en kan aangeven wat nodig is. Zo kan het zijn dat jij behoefte hebt om even alleen te wandelen (met of zonder individuele opdracht), en daarna aan een gesprek met een begeleider die even met je meekijkt naar een situatie in je leven. En een ander liever aan een qiong sessie meedoet om haar/zijn geest te verstillen. Je wordt uitgenodigd om helemaal jouw innerlijke flow te volgen.

Juist het ‘stilstaan’ en ‘voelen in het moment wat je nodig hebt’ is onderdeel van de Intermezzo ervaring, zoals wij het noemen. In de muzikale wereld bedoelen ze met een Intermezzo een korte muzikale pauze, en dat is wat wij de groep aan willen bieden: drie heerlijke dagen ontspannen, reflecteren en opladen.

Begeleiding
We zijn met voldoende begeleiders (en we kunnen ons ook opsplitsen), dus er is altijd voldoende ruimte voor jouw persoonlijke begeleiding op eigen thema’s. Het kan zijn dat je puur komt om te ontspannen en een lekker boekje te lezen, maar mocht je behoefte hebben om met één van ons wat dieper naar een specifieke situatie in je leven te kijken dan is daar voldoende ruimte voor. Zo kunnen we bijvoorbeeld kijken naar een situatie in je relatie, werk, een patroon dat je hebt of een levensfase waar je in zit.

Het kan ook zijn dat er een groepsthema boven komt waar we iets gezamenlijks mee gaan doen. Bijvoorbeeld in een opstelling, een stilte wandeling, delen van ervaringen en inspiratie op bepaalde thema’s. Onze ervaring is dat de groepsuitwisseling erg op prijs wordt gesteld en dat deze momenten erg leerzaam zijn. Want uiteindelijk zijn we allemaal ‘de andere ik, we zijn allemaal mens. En in het mens-zijn en de dingen die je daarin op je pad tegenkomt ontmoeten we elkaar, en kan je elkaar helpen en inspireren.

Vaak gebeurt dit spontaan in de ontspan/geniet momenten tussendoor tijdens het eten of rond het kampvuur of de houtkachel. Dit soms zomaar afgewisseld met muziek, zang of dans 🙂

Gebalanceerd programma
Overall is er een balans tussen écht ruimte voor jezelf, ongedwongen groepsuitwisseling en begeleiding van ons. Vrijheid en vrijwilligheid zijn de uitgangspunten van dit Intermezzo, dus niks is verplicht. Juist het niet-moeten draagt bij aan het ont-moeten. Zowel van jezelf als van anderen. Laat het ontstaan en laat je verassen!

Er is wel een aantal vaste momenten met elkaar, zoals de gezamenlijke start en kennismaking op de 1e dag en de afronding op de laatste dag. Ook zijn er drie eetmomenten per dag (ontbijt, lunch en avondeten) waar we elkaar ontmoeten. (maar mocht je een keer een maaltijd willen overslaan is dat ook geen probleem, je kan altijd zelf wat uit de koelkast pakken).

– Op dag 1 ben je welkom vanaf 14.30 uur en installeer je je in je eenpersoonskamer en krijg je een ‘tourtje’ door de mooie Oerboerderij zodat je je helemaal thuis voelt.
– Rond 15.15 uur trappen we het Intermezzo gezamenlijk af onder het genot van thee/koffie en taart. Daarna begint de intermezzo ervaring!
– 
Op dag 3 sluiten we gezamenlijk de retraite om 15.00 af.

Je slaapt in één van de fijne 1-persoonskamers van de Oerboerderij waar je je heerlijk kan terugtrekken of een goed boek kan lezen. Iedere kamer is voorzien van een eigen douche en wasgelegenheid. Handdoeken en beddengoed zijn aanwezig. De toiletten zijn gedeeld en vind je op een centrale plek in de boerderij.

Wij houden van lekker en gezond eten. Koffie, thee, vruchtensap en gezonde tussendoortjes, zoals fruit, zijn onbeperkt beschikbaar.
Verder zorgen we voor een gezond ontbijt, lunch en diner. Het ontbijt en de lunch maak je zelf klaar wanneer je daar zin in hebt. En ‘s avonds wordt er heerlijk vers, biologisch en vegetarisch voor je gekookt en samen gegeten.

Voor alle maaltijden houden we rekening met ieders favorieten, wensen en eventuele allergieën. Eventuele wensen kan je doorgeven tijdens de reservering in het ‘opmerkingen-veld’. 

De Oerboerderij is goed met de auto te bereiken. Er zijn genoeg parkeerplaatsen waar je gratis kan parkeren op het terrein.

Het is mogelijk om met het OV bij de Oerboerderij te komen maar dan moet het laatste stuk lopend worden afgelegd. Afhankelijk van welke bus je neemt, varieert de afstand van een paar honderd meter tot 1 km. 

Kijk op www.ov9292.nl om jouw route te plannen.

Je kan ook een taxi boeken vanaf station Oldenzaal. Kijk bijvoorbeeld op: https://www.ns.nl/deur-tot-deur/ov-taxi.html.

De retraite is inclusief:

 • Verblijf in een comfortabele eenpersoonskamer
 • 2x overnachting
 • 2 x ontbijt
 • 2 x lunch
 • 2 x diner
 • Onbeperkt koffie / thee/ sap
 • Gezonde tussendoortjes (noten, fruit e.d.)
 • Handdoeken
 • Bed & linnengoed
 • Mogelijkheid tot 1-op-1 coaching tijdens de retraite
 • Professionele begeleiding

Mocht je na afloop graag vervolgbegeleiding willen, dan kan dat natuurlijk en kun je dat apart bij ons boeken.

Deze retraite wordt gegeven door Linda, Saskia en Esther. Alle drie bevlogen ondernemers. Zij hebben veel ervaring op het gebied van professionele, persoonlijke en spirituele ontwikkeling, met specialisaties in lichaamswerk, ademwerk, opstellingen, readings, de Akasha kronieken, loopbaan-, talent- en leiderschapsontwikkeling en nog veel meer.

“We begeleiden dit Intermezzo samen, omdat we vanuit onze eigen persoonlijke ervaringen zo geloven in de helende kracht van het weer volgen van je eigen natuur. We hebben koffers aan ervaringen die we graag met je delen. Wat en hoe laten we in het moment ontstaan afhankelijk van de behoefte van jou en de groep.”

Meer weten over het team? Lees dan verder onderaan deze pagina.

Annuleringsvoorwaarden

 • Bij annulering tot 8 weken voorafgaand aan de start van de retraite krijg je het gehele bedrag terug minus het inschrijfgeld (15% aanbetaling);
 • Bij annulering van 8 weken tot 4 weken voor de start van de retraite betaal je 50% annuleringskosten van de deelnamekosten;
 • Bij annulering van 4 tot 2 weken voor de start van de retraite betaal je 75% annuleringskosten van de deelnamekosten;
 • Bij annulering minder dan 2 weken voor de start van de retraite betaal je 100% van de deelnamekosten;
 • Bij annulering kun je ervoor kiezen om – in overleg – iemand anders in jouw plaats te laten doen deelnemen aan de retraite. Geef graag tijdig de contactgegevens van de deelnemer die je jouw plekje laat innemen door.

Voorwaarden:

 1. Je deelname is definitief na het voldoen van het totale bedrag van de retraite.
 2. Mocht je door onverwachte omstandigheden, namelijk een ongeval, ziekte, medisch noodzakelijke behandeling of begrafenis, niet kunnen deelnemen aan de retraite, dan is het mogelijk om jouw deelname door te schuiven naar een van de volgende geplande retraites.

Wat anderen zeggen

3 dagen / 2 nachten

€555,-

Maak kennis met
de retraitegever

Esther, Linda & Saskia nemen je graag mee op hun unieke retraite zonder programma! Ze bieden vanuit hun expertise diverse workshops aan gedurende de retraite en stimuleren je om naar je innerlijke flow te luisteren en te voelen waar je behoeftes liggen. Wil je meer weten over het team? Lees dan verder.

Lees meer over de retraitegevers

Geplande
edities

Zoeken

Land

Land
 • Spanje
 • Portugal
 • Frankrijk
 • Italië
 • België
 • Noorwegen

Categorie

Categorie
 • Meditatie
 • Yoga
 • Ontspanning
 • Mindfulness
 • Actief
 • Creativiteit
 • Stilte
 • Voor vrouwen

Datum

Datum

Prijs

Prijs
Zoeken

Categorie

Categorie
 • Ontspanning
 • Yoga
 • Meditatie
 • Weekend
 • Midweek
 • Mindfulness
 • Stilte
 • Voeding
 • Klooster
 • Voor vrouwen
 • Human Design
 • Wellness
 • Actief
 • Creatief

Datum

Datum

Prijs

Prijs

Provincie

Provincie
 • Gelderland
 • Overijssel
 • Noord-Brabant
 • Drenthe
 • Friesland
 • Noord-Holland
 • Limburg
× Vragen? Stel ze hier :-)