Naar overzicht

3-Daagse Kunst & Bezinning Retraite

Deze retraite is vol

Deze 3-daagse retraite wordt gegeven door Marlieke Overmeer op een stille en inspirerende plek in het midden van Nederland, Herwijnen.

Beeldend werken en bezinning staat centraal tijdens deze dagen. Laat je verrassen door onverwachte creaties en ontdek en zie jouw eigenzinnigheid. Aan het eind van deze kunst retraite ga je geïnspireerd en opgeladen naar huis met een serie kleine collages op paneel.

Tijdens de retraite zijn alle benodigde materialen kosteloos te gebruiken.  

Soms worden we zo in beslag genomen door de dingen van het leven dat we vergeten dat ook dit weer voorbij gaat. Tijdens deze dagen bezinnen we ons op dit spel van verandering, sleutelmomenten in de tijd. Het is inspiratie voor een serie kleine collages op paneel. Via kunst uit je wat er in je leeft en vind je manieren om dit verder te onderzoeken en gewoon te dóen.

Wat kan je verwachten?

 • Tijdens deze kunst retraite ga je schilderen met schaar. Met behulp van knipsels, tekening en acrylverf kom je tot nieuwe beelden over de dingen van het leven.
 • Via persoonlijke feedback op je werk, kun je deze versterken en verdiepen. Spelenderwijs leer ik je de toepassingen van verschillende beeldelementen, zoals de werking van bijvoorbeeld kleur, contrast en compositie. Daarbij laten we ons ook inspireren door kunstenaars in de tijd.
 • Je gaat aandacht geven aan ‘zien’ en gebruiken wat je toevalt. Van daaruit zet je de volgende stap. Je intuïtie vertelt daarbij steeds wat je moet doen. Voorbij je denken ontstaan betekenisvolle beelden die een eigen verhaal blijken te vertellen. In een persoonlijk dagboek sta je stil bij je ervaringen en ontdekkingen.
 • Zo kom je geïnspireerd in contact met jezelf mèt en via het scheppen en laten spreken van nieuwe beelden.
  Beelden die mogelijk een nieuw licht werpen, nieuwe antwoorden geven.

Deze retraite wordt gegeven door kunstenares en docente Marlieke Overmeer. Wil je meer weten over Marlieke? Kijk dan onderaan deze pagina. 

De retraite vindt plaats op een bijzondere groepsaccommodatie in een 18e -eeuwse ruime boerderij aan de oever van de Waal in Herwijnen. De locatie is helemaal omringd is door een ruime beschutte tuin met verschillende prieeltjes. De verstilde energie zorgt voor een inspirerende sfeer.

De Vleugelslag ligt zeer centraal in midden Nederland en is dus gemakkelijk te bereiken vanuit grotere steden zoals: Breda, Rotterdam, Utrecht of ‘s-Hertogenbosch. Vleugelslag is eenvoudig te bereiken met de auto, maar kan ook worden gevonden met het openbaar vervoer (in combinatie met een taxi).

Het adres: De Vleugelslag in Waaldijk 18, 4171 CE Herwijnen

Tijdens de retraite zijn alle activiteiten vrijwillig. Wil jij jezelf liever terugtrekken tijdens een bepaalde activiteit? Dan is dat helemaal OK. Het algemene programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag
13.00 – Aankomen, welkom en ontvangst
13.30 – Kennismaking en programma
18.00 – Diner
19.30 – Avondprogramma

Zaterdag
 9.00  – Ontbijt
10.00 – Ochtendprogramma
12.30 – Lunch
14.00 – Middagprogramma
18.00 – Diner
20.00 –  Avondprogramma

Zondag
 9.00  – Ontbijt
10.00 – Ochtendprogramma
12.30 – Lunch
13.30 – Tijd om naar huis te gaan

Op de bovenverdieping overnacht je op een eenvoudige, maar comfortabele éénpersoonskamer, zodat je je in alle rust kan terugtrekken wanneer je dat wilt. Op de gang zijn meerder badkamers. Beddengoed zit inbegrepen bij de prijs van de retraite.

Tijdens de retraite wordt vegetarisch en biologisch gekookt. De maaltijden bestaan waar mogelijk, uit verse, biologische en Fairtrade ingrediënten.

Heb jij bepaalde dieetwensen? Geef dat dan tijdig door aan Marlieke Overmeer. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om glutenvrij en lactosevrij te eten

Tijdens de retraite gelden de algemene maatregelen vanuit de overheid. Je hoeft niet in het bezit te zijn van een QR-code. 

Aansprakelijkheid

 • Iedere deelnemer neemt geheel op eigen risico deel aan de door opdrachtgever aangeboden activiteiten.
 • De retraitebegeleider is niet aansprakelijk voor schade, diefstal, letsel of ongeval van of berokkend aan de deelnemers, ongeacht door welke oorzaak of nalatigheid dit zou ontstaan.
 • Iedere deelnemer is persoonlijk verantwoordelijk voor door hem/haar veroorzaakte schade aan accommodatie, goederen en personen.
 • De retraitebegeleider is niet aansprakelijk voor schade voortvloeiende uit het gebruik van onze materialen en hulpmiddelen

Annuleringsvoorwaarden

Annulering van de retraite door Marlieke Overmeer. De Kunstretraite wordt geannuleerd wanneer zich onvoldoende deelnemers hebben aangemeld. De retraite gaat door wanneer er minimaal 8 deelnemers zijn (dit aantal wordt vrijwel altijd gehaald). 

Uiterlijk twee weken voor aanvang krijgt de deelnemer daarover bericht. Bij definitieve annulering worden de deelnamekosten binnen 1 week voor 100% naar de deelnemer teruggestort. 

Eventuele annuleringen van, of wijzigingen in de verstrekte overeenkomsten kunnen alleen op werkdagen en alleen op verzoek van de deelnemer plaatsvinden. Indien op verzoek van deelnemer een annulering plaatsvindt van, of wijzigingen worden aangebracht in reeds gemaakte reserveringen zullen de daaraan verbonden kosten in rekening worden gebracht.

Annulering van de retraite door de deelnemer dient per e-mail te worden bevestigd. De datum van het versturen geldt als meldingsdatum van de annulering. Door reeds gemaakte kosten die een annulering vergt, is bij annulering van een retraite de deelnemer een bijdrage verschuldigd.

Wanneer de deelnemer besluit zijn retraite te annuleren gelden de volgende voorwaarden:

 • Van 6 weken tot 4 weken voor de start 50% van de deelnamekosten;
 • Van 4 weken tot 2 weken voorde start 75% van de deelnamekosten;
 • Van 2 weken tot de dag  van de start 100% van de deelnamekosten.

Wat anderen zeggen

3 dagen / 2 nachten

450,-

Maak kennis met
de retraitegever

Marlieke Overmeer geeft kunst retraites en meer vanuit haar persoonlijke passie voor beeldende kunsten. Lees meer over de geschiedenis van Marlieke.

Lees meer over Marlieke

Ervaringen
van andere

Anderen
bekeken ook

× Vragen? Stel ze hier :-)