3-Daagse Retraite – ‘Ontspanning & Inspiratie voor ouders’

Een weekend speciaal voor jou als ouder. Wij weten namelijk als geen ander hoe uitdagend het ouderschap kan zijn. Dit weekend wordt ingevuld vanuit de volgende principes: Buiten, Bewegen, Bewustzijn en Verbinding.

Een weekend waarin niks moet maar alles mag, waarin je de dag kan starten met een yogales om vervolgens een workshop te volgen over ‘hechting en verbinding met je kind’ of ‘hoe motiveer ik mijn kind? Voel bewust waar jouw behoeftes liggen tijdens deze retraite en zorg goed voor je lijf tijdens de pilates en mindfulnesslessen die je kunt volgen.

Een weekend waarin ruimte is voor stilte, maar ook voor gezelligheid. Een weekend waarin de natuur een belangrijke rol speelt en waar jij in je kracht wordt gezet, als persoon en als ouder. Dit alles vanuit de nieuwste inzichten van de positieve psychologie.

Na dit weekend ga je ontspannen en geïnspireerd naar huis met een koffer voor handvaten om op een ontspannen manier het ouderschap in te vullen.

Ontspanning & inspiratie voor ouders
Het thema van dit heerlijke weekend aan zee is ‘Ontspanning en Inspiratie’. Iedere ouder verdient tijd voor zichzelf, een moment om te ontspannen en op te laden. Tijdens dit weekend is hier alle ruimte voor door middel van Yoga, Pilates, (stilte)wandelingen in de natuur en mindfulness.

Yoga: De meest gangbare vorm van yoga wordt gegeven; hatha yoga. De les zal bestaan uit ademhalingsoefeningen, zonnengroeten, houdingen en uiteraard eindontspanning.

Pilates: Tijdens een Pilatesles ligt er iets meer de nadruk op het aanspanning van de diepst liggende buik en rugspieren, bekkenbodem en middenrif. Daarnaast is er aandacht voor spierlengte, balans, ademhaling en uiteraard ook eindontspanning

Ervaring in Yoga en/of Pilates is geen vereiste, de lessen zijn voor alle niveaus geschikt!

Daarnaast kan je je laten inspireren door leuke workshops en masterclasses met betrekking tot opvoeden en ontwikkeling van kinderen. We komen allemaal wel eens situaties tegen als ouder die lastig zijn en waar we vragen over hebben. De workshops, bijvoorbeeld over hechting en verbinding met je kind, het puberbrein, of hoe motiveer ik mijn kind, worden op een leuke, humoristische en inspirerende manier gegeven. Er is veel ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen met andere ouders.

Tijdens de retraite is er ruimte voor een 1-op-1 moment met een van de trainers zodat je als persoon en als ouder nog meer in je kracht kan worden gezet. Dit 1-op-1 moment vindt plaats in de natuur, waar je ontspannen tot nieuwe inzichten kan komen.

Het thema van vrijdag: Ontmoeten
De drie dagen hebben verschillende thema’s; zo heeft de vrijdag het thema ‘ontmoeten’; (letterlijk ontmoet je de andere deelnemers en maak je kennis met ons, Jolanda en Anette). Ook laten we deze dag het ‘moeten’ los’. Als ouder, of je nu jonge of oudere kinderen hebt, er ‘moet’ zoveel. Nog niet eens altijd van de kinderen maar ook vaak van jezelf. Hoe fijn om dit los te kunnen en mogen laten. Dit is niet altijd makkelijk, gaat ook niet vanzelf, vandaar dat we daar vrijdag de tijd voor nemen. Dit doen we buiten in de natuur, waar we ons vrij kunnen bewegen en kunnen ontspannen; de natuur oordeelt niet!

Het thema van zaterdag: Verbinding
De zaterdag staat in het teken van verbinding. Voel meer verbinding met je lijf, met jezelf door Yoga/Pilates & mindfulness en volg een van de workshop: “Hechting en verbinding met je kind’ of ‘Hoe kan ik mijn kind motiveren?‘. Of ze nu jong zijn, tieners of pubers, verbinding is belangrijk voor het kind om tot optimale ontwikkeling te komen en voor jou als ouder om ze te motiveren en in gesprek te kunnen blijven. Vanuit de positieve psychologie krijg je handige tips en tricks om thuis verder toe te passen.

Het thema van zondag: Compassie
De laatste dag heeft als thema compassie. Wat is compassie? We gaan even terug in de evolutie waarbij het gevaarsysteem belangrijk was in tijden van gevaar en waar het jaagsysteem ook een belangrijke functie had. En wat jagen we nu allemaal na? En hoe zit het met het kalmeringssysteem? Hebben we daar genoeg aandacht voor, of staan we te veel ‘aan’ en zijn we te streng voor onszelf? Hier staan we de derde dag bij stil.

Naast een stukje info over deze systemen gaan we uiteraard weer de natuur in; met behulp van de elementen van de natuur krijg je inzichten en tips om meer balans te vinden, meer ruimte aan het kalmeringssysteem te geven en meer compassie te voelen zodat je aan het eind van de middag ontspannen en geïnspireerd naar huis gaat!

De retraite is iets voor jou als;

 • Je tijd en aandacht wilt voor jezelf (als opvoeder);
 • Je in de natuur wilt werken aan jouw persoonlijke doelen;
 • Je meer diepgang wil in de relatie met jezelf en je kind(eren);
 • Je meer gebruik wilt maken van jouw krachten;
 • Je gewoonweg ontspannen en geïnspireerd weer naar huis wilt gaan.

Deze retraite vindt plaats in het sfeervolle Badhotel in Rockanje. We hebben gekozen voor deze locatie omdat dit hotel prachtig gelegen is aan zee en in een bosrijke omgeving. Het hotel beschikt over een zwembad waar je een verfrissende duik in kan nemen. We beschikken dit weekend over de grote tipi tent, waar we persoonlijk verliefd op zijn geworden. Hier geven we de lessen en workshops en kunnen we ontspannen genieten van een kopje koffie, thee of een wijntje.

Het ontbijt en het diner worden verzorgd in Brasserie Lodgers, een zeer sfeervol restaurant, in Noord-Amerikaanse Lodge-stijl. Hier eten we dus ook met de andere hotelgasten.

De Noord-Amerikaanse stijl is ook in alle kamers tot in detail doorgevoerd, en elke kamer is uniek en sfeervol. De meeste kamers hebben zicht op het schitterende zwembad of de duinen of het bos.

Het adres: Tweede Slag 1, 3235 CR Rockanje

Vrijdag; Ont-moeten
15.00 – Inloop
16.00 – Kennismaking in de natuur
17.30 – Diner
19.30 – Ontspanningswandeling in de natuur

Zaterdag; Verbinden
8.00 – Yoga
9.15 – Ontbijt
10.30 – Masterclass over hechting en verbinding of puberbrein
12.30 – Lunch
13.30 – Rust/inspiratietijd (mogelijkheid tot 1-op-1 begeleiding)
15.30 – Masterclass over motivatie
17.00 – Pilates
18.30 – Diner
20.00 – Mindfulnesswandeling in de natuur

Zondag; Compassie in actie
8.30 – Yoga
10.00 – Ontbijt
11.00 – Workshop ‘wat zegt de natuur?’
13.00 – Lunch
14.00 – Masterclass compassie
15.30 – Afsluiting

Let op; dit alles is facultatief. De omgeving biedt genoeg andere mogelijkheden tot ontspanning en inspiratie. Voel je vrij om te doen (en te laten) wat nodig is voor jou.

Je deelt tijdens de retraite een appartement met twee losse slaapkamers met een andere deelnemer (ingedeeld op gelijke sekse). Wil je liever een eenpersoonskamer? Dat kan ook tegen een kleine meerprijs van €30,-.

Elke kamer heeft een warme en stijlvolle inrichting in Noord- Amerikaanse lodge stijl.

Bij aankomst is je bed voor je opgemaakt en er zijn handdoeken aanwezig op de kamer.

Het ontbijt en avondeten wordt geserveerd in ‘Brasserie Lodgers’, een sfeervol restaurant met haard en een gezellige bar. De keukenbrigade, onder leiding van chef-kok Pieter Peeman, bereiden gerechten met dagverse ingrediënten en seizoenproducten.

Er is gelegenheid om alleen, samen of in een klein groepje te zitten, als ook aan een grote tafel, afhankelijk van jouw behoefte!  Voor de lunch zoeken we een mooie plek in de natuur of in de tipitent die we het gehele weekend tot onze beschikking hebben!

Deze retraite is inclusief:

 • 2x overnachting;
 • 2x ontbijt, lunch én (drie gangen)diner;
 • Yoga en pilateslessen;
 • Handoeken en bedlakens;
 • Inspiratie wandelingen in de natuur;
 • Workshops en masterclasses over ontwikkeling/opvoeden van kinderen;
 • Een 1-op-1 moment met een van de retraitegevers;
 • Een ontspannen en inspirerende omgeving.

Auto
Kom je met de auto dan kan je het volgende adres gebruiken voor je navigatie: Tweede Slag 1, 3235CR Rockanje. Parkeren is mogelijk op het eigen terrein van het badhotel en is gratis voor de gasten. Er zijn Ectotap oplaadpunten voor elektrische auto’s beschikbaar.

Openbaar vervoer
Buslijn 403 vanaf het metrostation Spijkenisse-Centrum (Rotterdamse metrolijn) stopt in Rockanje, op het dorpsplein. Vanaf hier is het een stukje lopen (+/- 15 min lopen, 1,3 km). We kunnen je eventueel op het dorpsplein ophalen met de auto.

Wij zijn Jolanda en Anette en werken parttime bij een grote organisatie voor jeugd- en opvoedhulp. Jolanda als ortho-pedagoog generalist en Anette als psycholoog, beiden in de functie als gedragswetenschapper. Hiernaast hebben we onze eigen praktijken waarin Jolanda zich richt op mindfulness en yoga, en Anette zich richt op pilates. Wil je meer lezen over ons? Klik dan vooral verder onderaan deze pagina!

Wanneer de reiziger besluit zijn reis te annuleren gelden de volgende voorwaarden. De reiziger is ons het volgende deel van de totale reissom verschuldigd:

 • Tot 8 weken voor vertrek 15% van de reissom;
 • Van 8 weken tot 6 weken voor vertrek 30% van de reissom;
 • Van 6 weken tot 4 weken voor vertrek 50% van de reissom;
 • Van 4 weken tot 2 weken voor vertrek 75% van de reissom;
 • Van 2 weken tot de dag van vertrek 100% van de reissom.

Wat anderen zeggen

3 dagen / 2 nachten

€545,-

Maak kennis met
de retraitegever

Jolanda en Anette organiseren vanuit hun bedrijf retraites en workshops voor ouders. Tijdens de retraites ligt de focus op ontspannen ouderschap en wordt je geïnspireerd door verschillende methodes vanuit de positieve psychologie. Meer weten over de achtergrond van deze retraitegevers? Klik dan verder onderaan deze pagina.

Lees meer over Jolanda & Anette

Anderen
bekeken ook

Zoeken

Categorie

Categorie
 • Yoga
 • Mindfulness
 • Meditatie
 • Actief
 • Stilte
 • Ontspanning
 • Voor vrouwen
 • Voor mannen

Datum

Datum

Prijs

Prijs

Land

Land
 • Italië
 • Spanje
 • België
 • Finland
 • Griekenland
Zoeken

Categorie

Categorie
 • Ontspanning
 • Yoga
 • Weekend
 • Meditatie
 • Midweek
 • Mindfulness
 • Voeding
 • Voor vrouwen
 • Stilte
 • Wellness
 • Human Design
 • Actief

Datum

Datum

Prijs

Prijs

Provincie

Provincie
 • Overijssel
 • Gelderland
 • Noord-Brabant
 • Utrecht
 • Noord-Holland
 • Zuid-Holland
× Vragen? Stel ze hier :-)