Naar overzicht

3-Daagse Retraite – ‘Rewilder & Breathe’

Kom volledig tot leven van 21 t/m 23 oktober op de Aliveness Retreat; Rewilder & Breathe. Op de prachtige locatie Avani komen we drie dagen samen met een groep van maximaal 24 mensen. Samengesteld en georganiseerd door Janneke Meijers.

Zakken in een diepe ontspanning, waar we ons compleet, plezierig en vredig voelen. Hoe komen we daar? Onze diepere gevoelens verstoppen we vaak. Er is weerstand om ze te voelen. In deze retraite werken en spelen we mét de weerstand in plaats van er tegen. We gebruiken de kracht die deze weerstand heeft door deze heel hard aan het werk te zetten. Door de nieuwsgierigheid en speelsheid aan te wakkeren.

Na dat harde werken is het vaak ineens veel makkelijker om onszelf toe te staan echt te voelen. We arriveren in een staat van overgave, waar de helende energie door ons heen stroomt en we in zachtheid worden ontvangen en de gevoelens kunnen integreren. We gebruiken diverse elementen uit de natuur, contact met ons eigen lichaam en verbinding met elkaar voor dit werk.

Een rijk programma met gelijkgestemde mensen op een prachtige plek in de Brabantse bossen. De volgende aspecten komen aan bod tijdens de retraite. Alle aspecten zijn optioneel en niet verplicht, voel je vrij om je eigen flow te volgen tijdens de retraite.

Activiteiten
ADEMWERK WORKSHOP // IJSBAD // MANTRA & CACAOCEREMONIE // BOSBELEVING // WORKSHOP WEERSTAND// DANSEXPRESSIE // MANNEN- VROUWENCIRKEL

Het ijsbad leert ons focus
We trotseren samen de kou. Via jouw adem en scherpe focus ervaar je hoe krachtig jij bent en train je jouw brein hoe je bewust kiest om met een stress reactie om te gaan. In plaats van paniek of uit je lijf te schieten, vertrouwen we op onze ademhaling die ons laat meebewegen door de jungle van onze zelf gecreëerde weerstand.

Vuur & zang leert ons verbinding
In tribes is samen om het vuur zitten een gegeven. Hier wordt gedeeld zonder maskers. Hier verbinden we via de warme en transformerende vlammen. Hier leren we gezien en gehoord te worden. Rond het vuur houden we hart openende cacao ceremonie, voor nog een extra verdiepende laag in het samen doen. Ook zullen we mantra’s zingen rond het vuur om tot een diepe ontspanning te komen. 

De adem leert ons reizen
Tijdens de retraite bieden we een ademwerk workshop aan. Hierin focussen we ons op de manier waarop we ademhalen. We ademen in de Westerse maatschappij heel snel en oppervlakkig waardoor we ons vaak gestrest en gehaast voelen. Tijdens de ademwerk workshop focussen we ons bewust op onze ademhaling en nodigen we je uit te vertragen. Jouw eigen adem biedt via verbonden ademhaling ruimte en heling op fysiek, emotioneel en spiritueel vlak.

Het bos leert ons communiceren
Via een intieme bosbeleving, waar we letterlijk met ons lijf door de aarde rollen, leren we opnieuw te communiceren met de natuur. Ons instinct wordt uitgedaagd en aangewakkerd. De stem van het bos geeft ons de richting van ons levenspad. We laten het speelse, nieuwsgierige kind in ons buitenspelen.

“Levendigheid is zijn met wat er is. Ook als dit frustratie of angst is. Door ons meer te verbinden met de natuur, die niets afwijst, leren we alle delen van onszelf te zien als natuurlijk. Zo komen we weer meer in heelheid, waardoor we voller in onze levendigheid kunnen stappen.” – Janneke

Jij bent welkom om samen drie dagen diep te verbinden met de natuur, jouw levensenergie en de groep.. Samen maken we de reis terug naar het voelen van onze essentie. Drie dagen waar alle ruis weg valt en jij en ten volste ervaart wat de bedoeling is van jouw rijke leven. Waar je de steun voelt van de natuur, van de wijsheid van je eigen lijf en van het leven in een tribe.

Voor wie?
Als je samen met gelijkgestemden een diepe duik wil maken naar jou ware, wilde natuur. Deze Aliveness Retreat wakkert jou innerlijke vuur aan. Je voelt je na afloop opgeruimd, in contact met je lijf en in je levenskracht.
Dit weekend is voor jou als je alles wat je niet mee de winter in wilt nemen, van je af wilt schudden als de herstbladeren van de boom. Als je nieuwsgierig bent wat processen als Woedeworkshop, Volg je Verlangen en Bosbeleving in jou teweeg brengen. Als je behoefte hebt om aandachtig ruimte en tijd vrij te maken om zonder afleiding, in een stevige bedding te kijken naar wat er in jou leeft.

Reacties van vorige deelnemers:

 • De verbinding met de deelnemers, het zijn in een plek waar zo oprecht geluisterd wordt, dat is voor mij zeer helend. Het samen doen;
 • De ademsessie was onbeschrijfelijk mooi. Ik heb stukken in mezelf ervaren die al zo lang aan het sluimeren waren. Ik voel mij fris, wakker en opgeruimd;
 • Het samenzijn met andere broeders rond het vuur heeft mijn band met andere mannen voor goed veranderd;
 • Oh die stromende levensenergie die nu wakker is in mij, wat een heerlijkheid. Ik ga opgeladen, vol energie weer naar huis!
 • Lopen door een bos zal nooit meer hetzelfde zijn na deze ervaring;
 • Totale overgave aan het programma bracht dat ik uitkwam bij stukken in mij die ik niet kende maar waar ik als een klein kind zo blij ben mezelf zo te mogen ontmoeten. Als het ware opnieuw heb leren kennen.

Kennismaking
Na je reservering neemt Janneke contact met je op om verwachtingen af te stemmen. Ook is er achteraf een optionele groeps zoomcall ter intergratie.

Deze retraite vindt plaats op de luxe retraitelocatie Avani, in Helvoirt. Deze locatie heeft een eigen stuk bos, een zwemvijver, half overdekte vuurplek, prachtige zaal met houten vloer en ruime douches en toiletten. Het is de juiste balans van dicht met het vuur en de bossen leven en tot rust komen omgeven door luxe en mooie styling.

Wanneer je aankomt op deze krachtplek voel je je gelijk ontspannen. Ontspan bij een heerlijk kampvuur, maak een mooie wandeling in de bossen of geniet van een verfrissende duik in het natuurwater.

Het adres: Het Hoog 3, 5268 LL Helvoirt

Vrijdag
13:30 – Aankomst, landen
14:00 – Sessie 1: ontmoeten, zakken in je lijf
16:00 – Eigen tijd: natuur & vuur
17:00 – Diner
19:00 – Sessie 2: verbonden ademhalingssessie onder muzikale begeleiding van Johannes
22:00 – Kampvuur ter integratie
23:00 – Rust

Zaterdag
08:00 – Ochtend activatie: belly2belly
09:00 – Stilte Ontbijt
11:00 – Sessie 1: Rewilding en ritual play
13:00 – Lunch
15:00 – Sessie 2: Woede, Weerstand en Overgave
17:00 – Diner
19:00 – Sessie 3: mannen / vrouwen cirkel
20:30 – Cacao ceremonie incl mantra zingen met Johannes
23:00 – Rust

Zondag:
08:00 – Ochtend activatie: koudwaterbad!
09:00 – Stilte Ontbijt
11:00 – Sessie 1: Conscious Movement
13:00 – Lunch
14:00 – Sessie 2: Volg je verlangen
16:00 – Afrondende Dankbaarheidsceremonie
16:30 – Afsluiten en naar huis

Je overnacht op de retraitelocatie zelf. Er zijn twee mooie, ruime 6 persoons slaapzalen met afscheidingen voor de nodige privacy. Ook zijn er luxe badkamers aanwezig. 

Op Avani staat een prachtige mongoolse Yurt met een houtkachel in het midden en 6 veldbedden. Het is een bijzondere ervaring om in een traditionele yurt, zo dicht bij de natuur te overnachten.

Meerprijs:
Tegen een meerprijs zijn de volgende kamers te boeken:

 • Een privékamer met eigen douche en toilet (€150,- extra);
 • Een 2-persoonskamer met eigen douche en toilet (€120,- extra);

Je kan je voorkeur doorgeven tijdens de reservering in het ‘opmerkingenveld’. 

Onze chef Karlijn kookt voor jouw gezondheid en geluk. In verbinding met de natuur en de elementen worden de ingrediënten met liefde geoogst en verwerkt. De maaltijden zijn vega, gluten-en suikervrij.

Verdere dieetwensen kan je vooraf doorgeven tijdens de reservering in het opmerkingenveld. 

Deze retraite is inclusief:

 • Twee overnachtingen;
 • Alle workshops + begeleiding;
 • Alle maaltijden + snacks + drankjes;
 • Beddengoed en handdoeken;
 • Verbinding met een groep gelijkgestemde mensen.

Deze retraite wordt gegeven door Janneke vanuit haar bedrijf Aliveness Retreats: Rewilder & Breathe. Janneke wordt tijdens de retraite ondersteund door een team van specialisten. Wil je meer weten over het team? Lees dan onderaan deze pagina verder. 

Annuleringsvoorwaarden

Wij hanteren het volgende annuleringsbeleid:

 • Twee maanden voor aanvang van het programma: verplichting van 50% van de deelnamekosten.
 • Een maand voor aanvang van het programma: verplichting van 75% van de deelnamekosten.
 • Twee weken voor aanvang van het programma: verplichting van 90% van de deelnamekosten.
 • Binnen twee weken voor aanvang van het programma: verplichting van 100% van de deelnamekosten.

Covid
Als de retraite niet doorgaat vanwege overheidsmaatregelen, krijg je 100% van de reeds gedane betaling terug óf je kan ervoor kiezen je deelname te verplaatsen naar een volgende editie.

Wat anderen zeggen

3 dagen / 2 nachten

650,-

Maak kennis met
de retraitegever

Janneke Meijers

Janneke Meijers en het team van Aliveness Retreats, geven retraites waarin ze je uitnodigen weer in je wildeman of wildevrouw te stappen. Met speelse en verbindende elementen nemen ze je mee op een prachtige reis. Lees meer over het team.

Lees meer over Janneke Meijers en het team

Ervaringen
van andere

Anderen
bekeken ook

× Vragen? Stel ze hier :-)