Naar overzicht

3-Daagse Retraite – ‘Richting vinden in je werk’

Deze 3-daagse retraite in de natuur wordt gegeven door Alex Berendsen. Ben je ontevreden in je huidige werk en denk je wel eens aan een carrière switch? Maar weet je niet goed wat je kwaliteiten zijn, welk werk er bij jou past en hoe je verder moet? In dit weekend ga je antwoord krijgen op deze vragen.

We gebruiken de methode ‘Reis van de Held’ zodat jij de moed vindt om je eigen weg te gaan bewandelen, zonder je teveel aan te passen aan wat anderen van jou verwachten. Deze reis vindt plaats in de prachtige bossen van Lunteren (Gelderland), een inspirerende plek die je opgeladen naar huis zal sturen.

Dit weekend is een combinatie van zowel diepgang als praktisch. Van hoofd en hart. Welk werk past er echt bij jou en welke praktische stappen kun je zetten om ervoor te zorgen dat dit de werkelijkheid wordt? Je krijgt individuele opdrachten en we gaan in groepsverband aan de slag. De magische natuur gaat je helpen om de diepgang te vinden en antwoorden te krijgen op de vragen die je hebt. Ontspanning is daarnaast ook belangrijk! Zo is er tijd voor een lekkere wandeling, een potje tafeltennis of een lekkere duik in het aanwezige buitenzwembad. 

Wat levert deze retraite op?

 • Je weet welk betekenisvol werk er bij je past;
 • Je weet wat je kwaliteiten en talenten zijn;
 • Je hebt rust en zelfvertrouwen over de richting in jouw loopbaan;
 • Storytelling: je maakt een verhaal over het werk dat je graag wilt doen dat je na het weekend direct kunt gebruiken voor gesprekken en LinkedIn;
 • Je weet hoe je dat werk krijgt zonder te solliciteren;
 • Je weet hoe je je kunt onderscheiden t.o.v. andere werkzoekenden;
 • Je kunt zelf sturing blijven geven aan je carrière omdat je weet wat je op kruispunten kunt doen;
 • Praktische handvatten om direct aan de slag te gaan na de retraite.

We hebben het Landgoed de Leperkoen exclusief tot onze beschikking. Dat ligt in een rustige bosrijke omgeving, midden op de Veluwe.

De accommodatie heeft 11 luxe kamers met comfortabele bedden zodat je goed uit kunt rusten. Je kunt er heerlijk wandelen in het bos en op de heide. Er is ook een open haard waar je ’s avonds terug kan trekken en er is een sportveldje, mocht je zin hebben in wat meer beweging. Je kunt er ook tafeltennissen en zwemmen in het buitenzwembad.

Het adres: Landgoed de Leperkoen, Vijfsprongweg 25, 6741 JA Lunteren

Tijdens de retraite zijn alle activiteiten vrijwillig. Wil jij jezelf liever terugtrekken tijdens een bepaalde activiteit? Dan is dat helemaal OK. Het algemene programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag
19:00 uur – Welkom en ontvangst
20:00 uur – Kennismaking en workshop

Zaterdag
09.00 uur – Ontbijt
10.00 uur – Workshop (deels in de natuur)
12.30 uur – Lunch en tijd voor jezelf
14.00 uur – Workshop (in de natuur)
18.00 uur – Diner
19.30 uur – Avondprogramma

Zondag
09.00 uur – Ontbijt
10.00 uur – Workshop
12.30 uur – Lunch en tijd voor jezelf
14.00 uur – Workshop
17.00 uur – Tijd om naar huis te gaan

De Leperkoen heeft 11 slaapkamers met comfortabele bedden. Bijna iedereen zal dus een eigen kamer hebben. Geef voor de zekerheid bij je aanmelding aan of je een éénpersoonskamer wilt of dat je het wel leuk lijkt om je kamer met een andere deelnemer te delen. 

Het heerlijke eten wordt verzorgt door Het Beleg van Ede. Zij verzorgen de vegetarische maaltijden voor ons zodat we zelf niet in de keuken hoeven te staan. 

– Vrijdag: avondsnack bij ontvangst
– Zaterdag: ontbijt, lunch en diner
– Zondag: ontbijt, lunch en snack bij vertrek

Heb je een allergie? Geef dat dan tijdig door bij het ‘opmerkingen veld’ van de reservering zodat we daar rekening mee kunnen houden (bijvoorbeeld gluten/lactose intolerantie). 

Bij deze retraite zit inbegrepen:

 • Alle workshops + begeleiding;
 • Alle maaltijden en snacks;
 • Beddengoed en handdoeken;
 • Koffie en thee;

 • Na het weekend krijg je 1 individuele (online) coaching sessie van 1 uur met Alex. Dan heb je de mogelijkheid om na het weekend, als alles is gezakt en verwerkt, je vragen te stellen. Het resultaat zal dan nog meer toegespitst zijn op jouw situatie. Je mag zelf bepalen wanneer je die wilt inplannen maar aanbevolen wordt om dit binnen 2 weken te doen.

Deze retraite wordt gegeven door ondernemer Alex Berendsen, die mensen begeleidt op het gebied van werk/carrière. Lees onderstaand meer over Alex.  

Annuleringsvoorwaarden

 • Bij annulering meer dan 3 maanden voor de aanvang van de training, 15% van de overeengekomen prijs verschuldigd aan Alex Berendsen Coaching & Training;
 • Bij annulering binnen 3 tot 2 maanden voor de aanvang van de training, 50% van de overeengekomen prijs verschuldigd aan Alex Berendsen Coaching & Training;
 • Bij annulering binnen 2 tot 1 maand voor de aanvang van de training, 75% van de overeengekomen prijs verschuldigd aan Alex Berendsen Coaching & Training;
 • Bij annulering binnen 1 maand voor de aanvang van de training, 100% van de overeengekomen prijs verschuldigd aan Alex Berendsen Coaching & Training;
 • Annuleer je vanwege covid-overwegingen, terwijl het retraite conform de maatregelen wel door kan gaan? Dan krijg je de mogelijkheid om de boeking te verschuiven naar een volgende datum.

Als de retraite niet doorgaat vanwege overheidsmaatregelen, krijg je 100% van de reeds gedane betaling terug óf je kan ervoor kiezen je deelname te verplaatsen naar een volgende editie. 

Wat anderen zeggen

3 dagen / 2 nachten

€ 550

Maak kennis met
de retraitegever

Alex Berendsen - retraitegever

Alex Berendsen is een ondernemer in hart en ziel en geeft zijn passie en kennis graag door tijdens zijn retraites. Hij staat klaar om ook jou met je vraagstukken te begeleiden! Lees verder over Alex.

Lees meer over Alex

Ervaringen
van andere

Anderen
bekeken ook

× WhatsApp ons jouw vraag :-)