Naar overzicht

3-Daagse Retraite – ‘Systemisch werk & Stilte’

In deze stilte 3-daagse is stilte het middel om helemaal tot jezelf te komen! Midden in de natuur in een prachtige locatie waar je helemaal tot rust kan komen. Zonder externe prikkels, voorbij al jouw gedachten en de dingen die jou belemmeren. Een mooi moment om stil te staan bij wat voor jou belangrijk is.

Systemisch werk/Familieopstellingen
Wil je meer verdieping ervaren in het systemisch werk/familieopstellingen dan is deze retraite echt iets voor jou. We gaan in het prachtige centrum Athanor met een groep aan de slag met systemisch werk en daaromheen met stilte. Iedereen heeft zijn eigen opstelling en doet bij de andere opstellingen mee als representant. Je maakt dus meerdere opstellingen mee en tijdens iedere opstelling zul je merken dat het iets doet met je eigen proces (lees bij het kopje ’thema’ meer over familieopstellingen).

Je krijgt theorie achter het systemische werk, meditatie en oefeningen om te ervaren hoe jouw plek is in jouw systeem en wat er mogelijk voor blokkades zijn om vooruit te kunnen in jouw proces of jouw wensen in het leven.

Daarbuiten zijn we stil zodat iedereen verder kan met zijn eigen innerlijke proces en de ruimte heeft om dit in alle rust door te werken. Er is dan tijd voor een wandeling in het bos, het lopen van het labyrint, vuurtje stoken of inspiratie opdoen in de stenencirkel.

Een paar dagen echt voor jezelf met deskundige, zeer betrokken therapeutische begeleiding en de bedding van een fijne groep. Deze retraite is een combinatie van proceswerk en stiltemomenten.

Tijdens de retraite gaan we kijken naar de ‘systemen’ om jou heen. Dit kan familie zijn, je werk, je pijn, je patroon of je vriendengroep. Ieder mens maakt onderdeel uit van systemen, je gezin van herkomst, je familie in zijn geheel, je relatie of je werk waarin je verbonden met elkaar bent, je verleden, je trauma’s. In ieder systeem zijn regels en wetten, en heeft iedereen een plek, maar soms is jouw plek niet duidelijk en dat kan chaos of wanorde veroorzaken.

In een opstelling werken we met jouw thema of vraag in je leven waar je naar wilt kijken.

Tijdens een opstelling representeren de groepsleden de mensen uit jouw persoonlijke systeem van familie of relaties, of je emoties, je lot, je trauma. Hierdoor wordt het thema en de patronen zichtbaar.

Bekijk ook deze video met uitleg over familieopstellingen:

De 3-daagse vindt plaat in Centrum Athanor in de Lochem. Dit is een prachtige inspirerende plek, midden in de natuur. Je kan je bijna geen mooiere plek bedenken. De rust, de sereniteit van deze plek vraagt direct om naar binnen te keren. Hier kan je rustig zijn, zonder dat je wordt afgeleid door externe prikkels. Het is een oase van rust.

Waan je los van thuis en ervaar de natuur in de 3 hectare grote terrein. Hier ervaar je totale rust in de boomgaard, de steencirkel of het labyrint. Of je struint door de velden om het centrum.

‘s Nachts kan je genieten van een schitterende sterrenhemel en als ’t even kan is er een kampvuur. In de vroege ochtend heb je kans op een ree of een fazant als je goed kijkt. Deze locatie draagt echt bij aan een bijzonder moment voor jezelf.

Het adres: Hooislagen 9, 7241 NJ Lochem

Tijdens de retraite zijn alle activiteiten vrijwillig. Wil jij jezelf liever terugtrekken tijdens een bepaalde activiteit? Dan is dat helemaal OK. Het algemene programma ziet er als volgt uit:

Donderdag
11.30 – Ontvangst
12.00 – 13.00 Praktische informatie en theorie
13.30 – 14.30 Lunch
14.30 – 17.30 Opstellingen
17.30 – 18.30 Eigen tijd in stilte
18.30 – 19.30 Diner in stilte
19.30 – 20.30 Eigen tijd in stilte
20.30 – 21.30 Verdiepend programma
21.30 – 22.00 Eigen tijd in stilte

Stilte en op eigen kamer na 22.00 uur tot 7.00 uur de volgende dag

Vrijdag
07.00 – 09.00 TRE
08.00 – 09.00 Ontbijtbuffet in stilte
09.00 – 12.00 Opstellingen
12.00 – 13.00 Lunchbuffet in stilte
13.00 – 15.00 Opstellingen
15.00 – 17.00 Eigen tijd in stilte
17.00 – 19.00 Opstellingen
19.00 – 20.00 Diner in stilte
21.00 – 22.00 Verdiepend programma

Stilte en op eigen kamer na 22.00 uur tot 8.00 uur de volgende dag

Zaterdag
07.00 – 09.00 Adem cirkel
08.00 – 09.00 Ontbijt in stilte
09.00 – 12.00 Opstellingen
12.00 – 12.30 Lunch in stilte
13.00 – 14.30 Opstellingen
14.30 – 15.30 Afsluiting

Je slaapt in een tweepersoons kamer met een eigen badkamer en een heerlijk bed (mannen en vrouwen gescheiden). In deze kamer kan je je rustig terugtrekken als je daar behoefte aan hebt. De stilte van de natuur zal ook doordringen in je slaapkamer. 

Slaap je liever in een éénpersoonskamer met eigen badkamer? Dan komt er €35,- bij de ticketprijs en wordt de totale prijs €725,-. Als je hier gebruik van wilt maken, kun je dit aangeven bij de reservering in het ‘opmerkingen-veld’. 

Er wordt een heerlijke 3 gangen vegetarisch maaltijd voor ons gekookt door onze kok en er is een uitgebreid ontbijt- en lunchbuffet.

De maaltijden zijn vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch,
Als je dieetwensen of allergieën hebt kan je dat aan geven aan de retraitegever tijdens de reservering, bijvoorbeeld gluten of lactose of andere allergieën. Wij houden daar dan graag rekening mee.

Het eten wordt in stilte genuttigd. Zo kan je makkelijker bij jezelf blijven en word je minder afleid door prikkel om je heen

Deze retraite is inclusief:

 • Professionele, therapeutische begeleiding van 2 ervaren integratieve therapeuten
 • 1 opstelling per persoon
 • Bijwonen van alle opstellingen
 • 2 overnachtingen
 • 2 keer ontbijtbuffet
 • 3 keer lunchbuffet
 • 2 keer vegetarische 3 gangen maaltijd
 • Onbeperkt koffie, thee, water, fruit en snacks
 • Toeristenbelasting

Deze retraite wordt gegeven door Nancy en Maartje, twee vrouwen met allebei hun eigen praktijk en een achtergrond als therapeut. Lees meer over de vrouwen achter deze retraite onderaan deze pagina. 

Mocht je willen annuleren dan kan dat onder de volgende voorwaarden:

 • Tot 5 weken voor de retraite kun je kosteloos annuleren.
 • Als je annuleert tussen 5 weken en 2 weken voor start retraiteweekend ben je 50% van de totaalsom verschuldigd.
 • Als je annuleert tussen 2 weken en 1 week voor start retraiteweekend ben je 75% van de totaalsom verschuldigd.
 • Als je annuleert vanaf 1 week voor aanvang van retraiteweekend betaal je 100% van de totaalsom.

Mocht het weekend van onze kant worden geannuleerd, dan zal een volledige terugbetaling plaatsvinden.

Wat anderen zeggen

3 dagen / 2 nachten

690,-

Maak kennis met
de retraitegever

Maartje van driel - retraitegever-modified

Nancy Meijs en Maartje van Driel geven al de nodige jaren retraites waarbij ze veel met het innerlijke kind werken. Lees meer over hun passievolle en humoristische aanpak.

Lees meer over Nancy en Maartje

Ervaringen
van andere

Anderen
bekeken ook

× Vragen? Stel ze hier :-)