3-Daagse Retraite – ‘De Verwondering’

Early bird tickets: nu tijdelijk €850,- i.p.v. €995,-.

Iedereen heeft ups-and-downs in zijn leven. Ook jouw leven kent goede tijden en slechten tijden. De problemen die je ervaart kunnen je hele leven beheersen. Denk hierbij aan een slecht zelfbeeld, angsten om bepaalde keuzes te maken of misschien please je snel andere mensen waardoor je je eigen behoeftes en verlangens vergeet. Deze gevoelens sleuren je soms geheel mee en kunnen een belemmering zijn om je volledige potentie te leven. Wist je dat dat jouw overtuigingen en jouw beeld van wat ‘succes’ is ontstaan zijn in je jeugd tijdens je opvoeding (je programmering noemen we dat ook wel)?

Herken je jezelf in het bovenstaande en zou je liever wat relaxter door het leven gaan? Dat kan! Tijdens De Verwondering gaan we op zoek naar de basis van jouw overtuigingen, naar je programmering en vooroordelen. Door psychologisch werk, meditatie, yoga en ademwerk ervaar je tijdens deze retraite dat jouw ideeën over jouw problemen en successen helemaal niet zo bindend hoeven te zijn als je ze dagelijks ervaart. Er zijn veel leuke en soms intense werkvormen met zowel alle deelnemers, als in kleine groepjes. We gaan een praktische invulling geven aan jouw Verwondering over jezelf en de wereld die je zelf hebt creëert. 

De Verwondering is een retreat waarin je jouw overtuigingen en vooroordelen, over jezelf en de wereld, leert kennen en liefdevol leert omarmen. We helpen je een heerlijk leven vol acceptatie, zelf-, en naastenliefde te ervaren. Leer jezelf op een nieuwe manier kennen en ervaar de kracht en levensenergie die in jou schuilt. Laat je verwonderen 🙂

Deze retraite is voor jou als je:

 • Vast loopt en meer inzicht wilt in je eigen patronen, overtuigingen en programmering;
 • Vrij wilt zijn van je overtuigingen door ze te omarmen;
 • Weten hoe je een prettig leven kun hebben door acceptatie;
 • Leren hoe je door ademwerk, yoga en meditatie liefde in jezelf vindt.

In deze driedaagse retraite geven wij je handvaten mee om om vol en vrij te leven. En dat allemaal door je eigen overtuigingen en vooroordelen te leren kennen en met een glimlach en compassie welkom te heten.

Onderstaand lees je de dagindeling van de retraite:

Woensdag
Op woensdag begint ons programma om 14:00 uur met een hartelijke persoonlijke intake, gevolgd door het inchecken in onze idyllische waterlodge, waar je direct een gevoel van rust en verbinding zult ervaren.

Om 14:30 uur gaan we van start met het inspirerende middagprogramma, dat volledig is gericht op verbinding, samenzijn en persoonlijke groei. We beginnen met een bijzondere activiteit genaamd “Inquiring in cirkel”, waarin we op een dieper niveau met elkaar in gesprek gaan en onze ervaringen delen. Hierbij ontdekken we dat niets is wat het lijkt en dat er vaak meer achter de oppervlakte schuilt.

Na deze eye-opening sessie gaan we verder met een verdieping op zowel persoonlijk als groepsniveau. We duiken in onze eigen levenslijnen, waarbij we de kans krijgen om naar binnen te keren, te reflecteren en te groeien. Deze oefeningen stellen ons in staat om bewuster aan onszelf te werken en onze eigen kracht en potentieel te ontdekken.

Tegen 18:30 uur genieten we gezamenlijk van een heerlijk en voedzaam diner, waarbij we de gelegenheid hebben om informeel met elkaar in gesprek te gaan en verdere verbinding te creëren.

De avond wordt afgesloten met een ontspannende sessie yoga nidra en ademwerk om 21:00 uur. Hierbij richten we ons op het vinden van innerlijke rust, het loslaten van spanning en het verdiepen van onze ademhalingstechnieken. Een moment van pure zelfzorg en heling.

Kortom, op woensdag bieden we een programma dat niet alleen de nadruk legt op persoonlijke ontwikkeling, maar ook op het versterken van de verbinding met anderen en met jezelf. Een waardevolle dag vol groei, samenzijn en innerlijke transformatie.

Donderdag
Op donderdag begint onze dag om 08:00 uur met een verkwikkende sessie van yoga en meditatie. Hierbij krijg je de gelegenheid om jezelf te centreren, je geest te kalmeren en in harmonie te komen met je innerlijke zelf.

Na de ochtendsessie staat er om 09:30 uur een heerlijk ontbijt voor je klaar, zodat je kunt genieten van een gezonde en voedzame start van de dag.

Om 10:30 uur gaan we verder met het ochtendprogramma, dat volledig gericht is op het verkennen van je innerlijke wereld. We zullen dieper ingaan op onderwerpen zoals je innerlijke criticus, het onderzoeken van je gedachten en het ontdekken van de maskers die je mogelijk draagt. Deze sessies bieden een waardevolle gelegenheid om bewust te worden van belemmerende patronen en om ruimte te creëren voor persoonlijke groei.

Na deze inspirerende ochtendsessies is het tijd voor een uitgebreide lunch om 12:30 uur. Tijdens de lunch is er de mogelijkheid om in een ontspannen sfeer met mededeelnemers te praten en ervaringen uit te wisselen.

Om 14:30 uur start het middagprogramma, waarin we onze eigen overtuigingen uitdagen en krachtige helpende overtuigingen versterken. Dit programma is interactief en stimulerend, en biedt ruimte voor zelfreflectie en groei. We zullen ook gebruik maken van journaling als een effectieve tool om onze gedachten en gevoelens te verkennen en te verwerken.

Na een intensieve dag is er om 18:30 uur een heerlijk diner om weer op te laden en te genieten van een smaakvolle maaltijd in een gezellige sfeer.

De avond wordt afgesloten met een bijzonder moment rond het kampvuur om 20:00 uur. Hier hebben we de gelegenheid om verhalen te delen, elkaar te inspireren en een gevoel van gemeenschap en verbondenheid te ervaren.

Donderdag biedt een afwisselend programma waarin je de kans krijgt om zowel innerlijk als sociaal te groeien. Het is een dag vol zelfreflectie, transformatie en het versterken van de banden met anderen.

Vrijdag
Op vrijdag begint onze dag om 08:00 uur met een verkwikkende yogasessie en meditatie om je lichaam en geest in balans te brengen. Dit is een moment van rust en focus om de dag op een positieve manier te beginnen.

Na de yogasessie staat er om 09:30 uur een heerlijk ontbijt voor je klaar, zodat je energie hebt voor de rest van de dag.

Om 10:30 uur start het ochtendprogramma, dat gewijd is aan het verkennen van de stroom van je leven. We zullen dieper ingaan op het begrijpen van jouw levenspad, het identificeren van patronen en het ontdekken van manieren om meer in overeenstemming te komen met je ware zelf. Deze sessie biedt inzichten en handvatten om bewuster keuzes te maken en een vervuld leven te leiden.

Om 11:45 uur zullen we de ochtend afsluiten in een cirkel, waarbij we de gelegenheid hebben om onze ervaringen te delen, elkaar te ondersteunen en de inzichten te integreren die we hebben opgedaan tijdens het ochtendprogramma.

Na deze waardevolle afsluiting is het tijd om afscheid te nemen en te vertrekken. Om 12:30 uur ontvang je een smakelijk lunchpakket zodat je op weg naar huis kunt genieten van een heerlijke maaltijd.

Vrijdag biedt een ochtend vol zelfreflectie en het ontdekken van de stroom van je leven, met afsluiting in een betekenisvolle cirkel. Het is een moment om te reflecteren op alles wat je hebt geleerd en om met nieuwe inzichten en inspiratie naar huis te gaan.

De Miracle Morning Retreat vindt plaats op Pean-buiten. Pean-buiten is een kleinschalig en hoogwaardig vakantiedorpje met 12 schitterende waterlodges. Zoals dat in een dorpje hoort, zijn er ook een aantal authentieke ruimtes waar mensen samen kunnen komen voor bijvoorbeeld een lezing, diner of vergadering.

De combinatie van de luxe lodges en de ligging aan een waterrijk National Park Alde Feanen is uniek. Zowel binnen als buiten de waterlodges ervaar je de rust en ruimte van het leven midden in de natuur. Het agrarisch erfgoed van het vroegere boerenbedrijf waarop Pean-buiten gelegen is, draagt bij aan onze authentieke uitstraling.

Pean-buiten ligt zeer afgelegen en waarborgt daarmee de privacy van haar gasten. Zo voelen ook mensen die normaal in de spotlights staan zich volledig vrij en kan iedereen zich kwetsbaar opstellen.

Het adres: Pean 1, 8494 NB Nes

Woensdag
14:00 persoonlijke intake, inchecken in waterlodge
14:30 middagprogramma
– landen en kennismaken. Inquiring in cirkel
– niets is wat het lijkt
– persoonlijke en groepsverdieping. Je levenslijn
18:30 diner
21:00 yoga nidra en ademwerk

Donderdag
08:00 yoga en meditatie
09:30 ontbijt
10:30 ochtend programma
– je innerlijke criticus
– mijn gedachten
– welke maskers draag jij…
12:30 uitgebreide lunch
14:30 middag programma
– challenge je eigen overtuigingen
– bekrachtig je helpende overtuigingen
– journaling
18:30 diner
20:00 kampvuur

Vrijdag
08:00 yoga en meditatie
09:30 ontbijt
10:30 ochtend programma de stroom van je leven
11:45 afsluiten in cirkel
12:30 afscheid en vertrek met lunchpakket

Je slaapt in één van de luxe waterlodges van Pean-buiten. De waterlodges van Pean-buiten zijn met de grootste zorg gebouwd. Tot in de kleinste details is aandacht besteed aan de inrichting.. De Swiss Sense boxspring bedden en dekbedden laten je heerlijk tot rust komen. Omdat Pean-buiten overdreven afgelegen ligt, is het er heel stil.

Je slaapt in een privékamer in een drie-persoons waterlodges Het is ook mogelijk een volledige waterlodge voor jezelf te reserveren tegen een meerprijs. Wil je dit? Informeer dan bij Retraites-Nederland.nl wat de mogelijkheden zijn.

Pean-buiten heeft een eigen chef-kok. Onze chef kookt zeer smaakvolle vegetarische maaltijden met streekproducten. We kunnen met alle allergieën rekening houden. Onderdeel van de Miracle Morning retreat is dat je natuurlijk goed voor jezelf zorgt. Maar onze chef-kok zorgt ook goed voor jou. Gezond en lekker eten hoort daarbij.

Uiteraard wordt er rekening gehouden met allergieën en dieetwensen. Dit kan je van tevoren doorgeven aan de retraitegever (dit kan via het opmerkingenveld bij de reservering).

Deze retraite inclusief:

 • Alle workshops;
 • Twee overnachtingen, opgemaakte bedden, handdoeken;
 • Gedeeld gebruik van een sfeervolle waterlodge;
 • Keuze uit een 1 of 2-persoonskamer;
 • Alle (vers bereide) maaltijden en drankjes;
 • Onvergetelijke ervaring 😉

Pean-buiten ligt overdreven afgelegen maar is gek genoeg wel heel goed en makkelijk te bereiken:

 • Auto: Bij Akkrum ga je van snelweg A32 af en rij je nog 5 kilometer door het Friese land naar Pean-buiten toe.
 • Trein: Akkrum heeft en treinstation. Als je aan ons doorgeeft met welke trein je komt dan komen we je ophalen.
 • Carpoolen: Een aantal dagen voor de retreat kun je aangeven of je iemand kan meenemen in de auto of dat je graag mee wilt rijden. Die informatie delen we met alle deelnemers zodat er afspraken kunnen worden gemaakt.

Parkeren en laden
Op Pean-buiten is voldoende parkeergelegenheid en zijn 6 laadpalen voor elektrische auto’s.

Deze retraite wordt gegeven door Christophe, Nanet en Joan. Met verschillende expertises (yogaleraar, meditatieleraar, coach/trainer) vullen ze elkaar perfect aan tijdens deze retraite. Onderstaand stellen ze zichzelf graag voor: 

Christophe Meijer: 

Nanet Huitema-Stoelwinder: 

Joan Hoekstra:

Annuleringsvoorwaarden

Wanneer je je verblijf bij Pean-buiten wilt/moet annuleren, proberen wij allereerst of we de boeking kunnen verplaatsen naar een ander moment in hetzelfde kalenderjaar als de oorspronkelijke boeking. Het reeds betaalde bedrag van de oorspronkelijke boeking wordt dan een tegoed voor de nieuwe boeking. Voor omboeken binnen het kalenderjaar rekenen we € 50,- omboekkosten.

Wanneer verplaatsen binnen het kalenderjaar niet mogelijk is en je je verblijf bij Pean-buiten besluit te annuleren, zijn hier mogelijk kosten aan verbonden. Deze kosten zijn een percentage van de totale huursom. Dit percentage is afhankelijk van het moment van annulering. Hiervoor hanteren wij de volgende staffel:

 • 0% bij annulering meer dan 2 maanden voor ingangsdatum;
 • 75% bij annulering binnen 2 tot 1 maand voor ingangsdatum;
 • 90% bij annulering binnen 1 maand voor ingangsdatum;
 • 100% bij annulering op de dag van aankomst.

Wat anderen zeggen

3 dagen / 2 nachten

€995,- €850,-

Maak kennis met
de retraitegever

Christophe, retraitegever Miracle Morning

Deze retraite wordt gegeven door Christophe, Nanet en Joan vanuit de retraite locatie Pean-buiten. Chirstophe is eigenaar van een prachtig retraitecentrum in Friesland waar diverse retraites gegeven worden waarin zelfontwikkeling van de deelnemers centraal staat. Wil je meer lezen over het team? Klik dan onderstaand verder.

Lees meer over het team

Anderen
bekeken ook

Zoeken

Categorie

Categorie
 • Yoga
 • Mindfulness
 • Meditatie
 • Actief
 • Voor vrouwen

Datum

Datum

Prijs

Prijs

Land

Land
 • Italië
 • Spanje
 • Portugal
Zoeken

Categorie

Categorie
 • Ontspanning
 • Yoga
 • Weekend
 • Meditatie
 • Midweek
 • Mindfulness
 • Stilte
 • Voeding
 • Voor vrouwen
 • Human Design
 • Wellness
 • Detox

Datum

Datum

Prijs

Prijs

Provincie

Provincie
 • Overijssel
 • Gelderland
 • Noord-Brabant
 • Utrecht
 • Noord-Holland
 • Drenthe
 • Friesland
 • Groningen
 • Limburg
× Vragen? Stel ze hier :-)