Naar overzicht

3-Daagse Yoga & Ontspanning Vrouwen Retraite

Hoe lekker zou het zijn om drie dagen heerlijk in de watten gelegd te worden op een prachtige locatie midden in de natuur? Zodat er ruimte is voor zelfonderzoek en ontspanning. Misschien heb je last van slapeloosheid, pieker je veel, ben je bang voor afwijzing en/of mist er over het algemeen een bepaalde vreugde in je leven? 

Hoe zou het zijn om je hart te gaan volgen? Tijdens dit weekend staan we stil bij jou, jouw verlangens en behoeftes en geven we je tools zodat jij weer richting kan geven aan je leven en kan doen waar jij blij van wordt. Je krijgt inzicht in hoe je hechte relaties kunt aangaan met anderen, maar ook met jezelf. En hoe je zelf aan de slag kan om weer lekker in je vel te zitten! 

Tools die we inzetten zijn o.a. de natuur, ademsessies, meditatie, yoga en begeleide oefeningen. Leer hoe jijzelf de sleutel bent naar rust, ruimte en geluk.

Ontmoet jezelf en andere vrouwen tijdens deze retraite, gebaseerd op de 5 elementen (Hout, Aarde, Metaal, Vuur en Water) , op een sfeervolle groene locatie in het mooie Brabant!

Deze retraite heeft als rode draad de 5 elementen uit de natuur: Water, Aarde, Vuur, Hout en Metaal. Kom erachter welke element jouw hoofdelement is. Wat zijn jouw krachtbronnen en wat je valkuilen? Leer wat jij kan doen om gezond en in balans te zijn zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

We zetten je lichaam in als instrument, want zij heeft je meer te vertellen dan je ooit voor mogelijk hield. Door yoga, ademwerk en meditatie in te zetten kom je in contact met jouw onverwerkte pijn, emoties en gevoelens. Door hiermee in contact te komen, vindt er zelfheling plaats. Jij leert hoe jij zelf de sleutel bent tot jouw geluk. 

Deze retraite is echt iets voor jou als je:

 • Jezelf wil onderdompelen in rust, ruimte en natuur;
 • Rustiger wilt worden in je hoofd;
 • In contact wil komen met je lichaam;
 • In contact wilt komen met jouw verlangens en behoeftes;
 • Je hart wilt openen;
 • Je gedachten wil sturen;
 • In contact wilt komen met je gevoel;
 • Onverwerkte pijn en angst wilt transformeren.
Deze 3 daagse retraite wordt gegeven op Charme Camping Hartje Groen midden in het natuur gebied de “Maashorst”. Een prachtige camping waar je al ontspant bij aankomst. We verblijven in de sfeervolle Kiet, ons eigen deel op de camping. Deze is gelegen naast de kampeervelden achteraan op de camping. We hebben een gezamenlijke keuken, woonkamer met openslaande deuren en openhaard, wc’s, douches en 6 sfeervolle trekkershutjes waar je slaapt. De Kiet heeft een buitenterras, grasveld, een vuurplaatsen en een strandje aan de vijver waar gezwommen kan worden. Het adres: Udensedreef 14, 5374 RK Schaijk

Tijdens de retraite kan het programma iets afwijken maar een globale schatting van een weekend ziet er zo uit:

Maandag
09.00 – Aankomst op de locatie, thee, fruit
10.30 – Opening ritueel
11.00 – Ademsessie, Meditatie & Yoga
13.00 – Vegetarische lunch
16.00 – Sessie Natuurlijke energie
18.00 – Vegetarische maaltijd
20.00 – Yoga Nidra

Dinsdag
08.00 – Ontbijt in stilte
09.00 – Ademsessie, Meditatie & Yoga
11.00 – Thee & Fruit
11.30 – Transformatie sessie van het vuurelement
13.00 – Vegetarische lunch naar het seizoen
16.00 – Gezamenlijk de dag doornemen
18.00 – Vegetarische maaltijd
20.00 – Yin Yoga

Woensdag
08.00 – Ontbijt in stilte
09.00 – Ademsessie, Meditatie & Yoga
11.00 – Thee & Fruit
11.30 – Selfcare
12.00 – Afsluitings ritueel & Uitzwaaien

Het is mogelijk om langer te blijven op woensdag zonder extra kosten.

We verblijven bij Charme Camping Hartje Groen midden in het natuurgebied De Maashorst. Een geweldige, sfeervolle groene camping. Een hele fijne rustige plek waar je echt even tot je zelf komt.

Je slaapt in 1 van de 6 sfeervolle trekkershuisjes die we tot onze beschikking hebben. Je slaapt met maximaal 2 personen in een huisje. Elk huisje heeft een 2-persoonsbed en een stapelbed, opgemaakte met linnenbedden goed. De huisjes hebben een eigen terras, een picknicktafel en sfeervolle verlichting.

Het is mogelijk om een privéhuisje te boeken tegen meerprijs van 50 euro. Mocht je dit willen, kan je dat aangeven tijdens de reservering in het ‘opmerkingen-veld’. 

We eten gezamenlijk buiten aan de picknictafels onder de overkapping. Bij de retraite zitten alle maaltijden inbegrepen (ontbijt, lunch en diner). Je kan aangeven of je vegetarisch wil eten of liever toch vlees of vis. Alles wordt vers bereid en verzorgd door de camping zelf. Gezelligheid, gezondheid en groen staan hoog in het vaandel van Hartje Groen.

Heb je Dieetwensen? Geef het tijdig door aan de retraitegever. Dit kan ook tijdens de reservering in het ‘opmerkingen-veld’ doorgegeven worden.

Deze retraite wordt gegeven door de fijne, ervaren yoga docente Floor van der Zanden vanuit haar bedrijf ‘Asjeblief’. Onderaan deze pagina kan je meer lezen over Floor.

Tijdens de retraite word je volledig in de watten gelegd. Er is een mooie balans tussen het programma en vrije tijd.

Tijdens de vrije uurtjes kan je onbeperkt gebruik maken van de zwemvijver, reflecteren bij het haardvuur, een prachtige wandeling maken in de omgeving of je boekt optioneel een massage, een 1:1 ademsessie of een 1:1 energetische healing.

Inclusief:

 • Rust en tijd door geen telefoons en horloges;
 • 2 nachten slapen in een sfeervolle trekkershut met opgemaakte bedden;
 • 2 keer ontbijt;
 • 2 keer lunch;
 • 2 keer diner;
 • 3 ademsessie;
 • 3 meditaties;
 • 6 yoga sessies (Yin Yoga, Yoga Nidra, Easy Flow)
 • Gebruik van Yogamatje, dekens, mediatiekussen en yogablokken
 • 4 groep sessies;
 • Uitgebreide 5 Elementen test waarmee je inzicht krijgt in jouw persoonlijke krachten en valkuilen.
 • Gratis wandel en fietsroutes

Extra mogelijkheden

 • Boeken van massage, energetische healing, ademsessie;
 • Fietsverhuur.

Eventuele annuleringen van, of wijzigingen kunnen alleen op werkdagen en alleen op verzoek van de reiziger plaatsvinden. Indien op verzoek van de reiziger een annulering plaatsvindt van, of wijzigingen worden aangebracht in reeds gemaakte reserveringen, zullen de daaraan verbonden kosten in rekening worden gebracht.

Annulering van de reisovereenkomst door de reiziger dient per e-mail te worden bevestigd. De datum van het versturen geldt als meldingsdatum van de annulering. Door de organisatie en reeds gemaakte kosten die een annulering vergt, is bij annulering van een reisovereenkomst de reiziger een bijdrage verschuldigd.

We raden je aan om bij je eigen verzekeraar een annuleringsverzekering af te sluiten mocht de reis onverhoopt niet door kunnen gaan of als je je vakantie vroegtijdig af moet breken.

Bij annulering betaalt de gast een vergoeding aan de ondernemer. Deze bedraagt:

 • Tot 8 weken voor vertrek 15% van de reissom;
 • Van 8 weken tot 6 weken voor vertrek 30% van de reissom;
 • Van 6 weken tot 4 weken voor vertrek 50% van de reissom;
 • Van 4 weken tot 2 weken voor vertrek 75% van de reissom;
 • Van 2 weken tot de dag van vertrek 100% van de reissom.

Wat anderen zeggen:

3 dagen / 2 nachten

555,-

Maak kennis met
de retraitegever

Floor geeft vanuit haar bedrijf Asjeblief al heel wat jaren yogalessen en 1-op-1 consults. Tijdens haar retraites neemt ze je mee in het onderwerp 'leven vanuit je hart en doen wat je wilt'. Lees meer over het verhaal van Floor op de volgende pagina.

Lees meer over Floor

Ervaringen
van andere

Anderen
bekeken ook

× Vragen? Stel ze hier :-)