Naar overzicht

3-Daagse Dru Yoga & Wellness Retraite

Drie hele dagen me-time in een luxe hotel met een uitgebreide wellness, heerlijke kamers en gevarieerde yoga-sessies. Iedereen heeft deze periode behoefte aan extra ontspanning. Ontspanning brengt je weer in contact met jezelf. Het zorgt voor landen in je lijf, vrijuit ademen en ruimte voor bewustwording.

Tijdens de retraite overnacht je ineen luxe 4* hotel met een Health Club waar je heerlijk kan ontspannen tussen de workshops door. Geniet in de Finse sauna, Turks stoombad, zwembad en het fitnesscentrum. 

Het thema van deze retraite, “licht en luchtig”, is geïnspireerd op de leer van Thich Nath Hanh, een bekende Vietnamese boeddhistische monnik, leraar en vredesactivist. Hij zei ooit: “Adem is de brug die het leven met het bewustzijn verbindt, die je lichaam met je gedachten verenigt.”

Mindfulness
Dit is de basis van Mindfulness: met aandacht voor de adem zorgt ervoor dat je je bewust kan worden van wat er in jezelf en om je heen zich afspeelt. Deze focus verbindt je met het Hier & Nu, zodat je kan erkennen wat er is zonder te verzanden in het verhaal. Je oefent liefdevolle vriendelijkheid voor de ander/de situatie en jezelf.

Laten we de adem als instrument gebruiken om te focussen, vitaliseren, helen, ontspannen en in balans te komen.

Voordelen
Als we lichtheid en luchtigheid in onze yoga-beoefening verkennen, zullen we de voordelen ervan merken, zowel op als van de mat.

 • Het is een perfecte reminder om de zwaarte en rommel in lichaam en geest los te laten en de lichtheid en openheid te omarmen.
 • We kunnen ons energieker, evenwichtiger en kalmer voelen, waardoor we ons met meer gratie en gemak door ons dagelijks leven kunnen bewegen.
 • We kunnen ons ook opener en ontvankelijker voelen voor nieuwe ervaringen en perspectieven, waardoor een dieper gevoel van verbinding en compassie met onszelf en anderen ontstaat.

Verwelkom jezelf
Omarm dit retraite weekend met een open geest en hart, en sta jezelf toe alle verwachtingen of oordelen los te laten en gewoon aanwezig te zijn in het moment. Verken de vrijheid en het plezier die voortkomen uit het bewegen van je lichaam, het verbinden met je ademhaling en het aanboren van de lichte en luchtige energie in jezelf.

Yoga heeft het ongelooflijke vermogen om ons fysieke, mentale en spirituele welzijn te veranderen. Stel je ervoor open en laat je verrassen.

Wat kenmerkt Dru yoga?
Zoals de titel al aangeeft, geven we deze retraite vanuit de Dru Yoga visie. Het is een vloeiende vorm van opeenvolgende bewegingen waarbij energieblokkades worden opgelost.

Met Dru yoga beoefen je een sierlijke maar ook intense manier om stress te verminderen. Het zorgt ervoor dat je je lekker in je vel voelt en dat er rust in je hoofd is. Het wordt makkelijker je hart te volgen. Het verbetert de relatie met jezelf en met de wereld om je heen.

De naam Dru yoga is ontleend aan de Dru ster, in Sanskriet een andere naam voor de Poolster dat het stille punt lijkt in het universum. Beoefening van Dru yoga brengt je naar de stilte in jezelf.

Deze vorm van yoga is geschikt voor elk niveau (beginner tot gevorderd).

*Meerdere yogasessies kort op elkaar, zoals in deze drie-daagse retraite, vraagt om een uitgebalanceerde opbouw van oefeningen. We zullen deze dagen minder nadruk leggen op een krachtige fysieke beoefening, maar Dru yoga meer vanuit mindfulle aandacht/meditatief aanbieden. Het effect wordt meestal mentaal/emotioneel en energetisch ervaren.

Dit weekend is helemaal voor jou als je:

 • een paar dagen er tussen uit wil
 • volkomen rust zoekt, zonder dat het saai is
 • lekker wil bewegen, ontspannen, wandelen en eten
 • verwend wil worden in een luxueuze omgeving met hoogwaardige yoga
 • op zoek bent naar aansprekende tools voor persoonlijke ontwikkeling
 • de relatie met jezelf en anderen wil verbeteren
 • geïnteresseerd bent in praktische spiritualiteit
 • benieuwd bent naar wat Dru yoga voor je kan betekenen.

Laat je meenemen op dit ontspannen Dru Yoga weekend met een krachtige werking, heerlijk eten, uitgebreide wellness en tijd voor jezelf op een prachtige locatie grenzend aan de Soesterduinen. Je vult het in naar je eigen voorkeur: met samen-zijn of juist liever even op jezelf.

Niets moet, alles mag.

Het hotel DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen ligt in de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug en op loopafstand van de Soester Duinen. De stiltewandeling die we zaterdag doen met elkaar, geeft je de mogelijkheid om echt gebruik te maken van de kracht van de natuur.

Alle sessies worden gegeven in de Beatrix zaal: een halfronde hoge ruimte met goede akoestiek en mogelijkheid tot sfeerverlichting. Door de plafondhoge ramen kijk je uit op het groen van de golfbanen. Deze ruimte is drie dagen lang ons domein, altijd voorzien van thee, fruitwater en fruit.

Het is een luxe 4* hotel met een Health Club waarvoor je voldoende vrije tijd hebt om te ontspannen. Geniet in de Finse sauna, Turks stoombad, zwembad en het fitnesscentrum. Je kan er terecht van ‘s morgens 7:00 tot ’s avonds 21:30 uur.

Bij het hotel kunnen schoonheidsbehandelingen rechtstreeks geboekt worden. Een ontspannen lichaam en geest laten deze behandelingen nog meer tot hun recht komen. Als deelnemer van onze retraite ontvang je hierop 15% korting. Alle massages worden op locatie aangeboden door Qoqo-retreat. Alle informatie daarover krijg je natuurlijk nog toegestuurd als je dit arrangement boekt.

Er is ruime parkeergelegenheid maar het hotel is ook goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Een viersterrenhotel klinkt luxe. En dat is het ook. De sfeer is echter ongedwongen en de benadering is persoonlijk.

Het adres: Van Weerden Poelmanweg 4-6, 3768 MN Soest

Vrijdag
7:00 – 16:45 – Vrije tijd. Je kan ‘s-ochtends al terecht in het hotel en bijvoorbeeld de wellness;
Vanaf 15:00 – Inchecken
16:45 – 17:00 – Ontvangst in de yogaruimte
17:00 – 17:30 – Kennismaking
17:30 – 19:00 – Yoga-sessie
19:30 – 21:30 – Diner

Zaterdag
8:00 – 9:30 – Yoga-sessie
9:30-11:00 – Ontbijt
11:00-13:00 – Stiltewandeling Soester Duinen
13:00 – 17:00 – Vrije tijd
17:00 – 18:30 – Yoga-sessie
Vanaf 18:30 – Vrije tijd

Zondag
8:30 – 10:00 – Yoga-sessie
10:00 – 11:00 – Ontbijt 
Tot 12:00 – Uitchecken
12:00 – 13:00 – Yoga Nidra
13:00 – 14:00 – Afronden en afsluiten
14:00 – 21:30 – Vrije tijd. Ook hier mag je nog alles gebruiken in het hotel (behalve de hotelkamer).

Het hotel heeft heerlijke kamers inclusief koelkastje, koffie/thee faciliteiten, een badkamer met douche en apart bad, kamerhoge ramen en een balkon.

Bij het boeken van deze retraite slaap je alleen op je eigen kamer.

Het restaurant in het hotel (Royal Parc) maakt gebruik van de beste kwaliteits- en seizoensgebonden producten van regionale bodem. We eten daar op vrijdagavond en na de ochtend-yogasessie kunnen we er terecht voor een heerlijk ruime gesorteerde brunch.

De hele keukenbrigade is toegewijd om ervoor te zorgen dat al je zintuigen gestreeld worden.

Uiteraard wordt er rekening gehouden met allergieën en dieetwensen. Dit kan je van tevoren doorgeven aan de retraitegever (dit kan via het opmerkingenveld bij de reservering).

Opmerking: Op vrijdag zit een heerlijk 2-gangen diner inbegrepen bij de prijs. Zaterdagavond hebben we bewust vrije tijd ingelast zodat je lekker naar de wellness kan of luieren op de kamer en roomservice bestellen. Of je gaat alleen of met anderen van het terrein af als je dat wenst en een restaurantje in de buurt opzoeken.

Dit exclusieve Dru yoga Weekend Arrangement is inclusief:

 • Drie volle dagen toegang tot Royal Parc Health Club: sportzaal, Finse sauna, Turks stoombad en zwembad;
 • Healthy snack bij aankomst;
 • Vijf gevarieerde Dru yoga sessies;
 • Onbeperkt fruit, thee en fruitwater in de yoga-ruimte
 • Culinair twee-gangen diner op vrijdag, inclusief twee drankjes;
 • Twee overnachtingen, in een mooie kamer helemaal voor jezelf, met koelkastje, koffie/thee voorziening, badkamer met bad en aparte douche;
 • Handdoeken en bedlinnen;
 • Twee keer een uitgebreid ontbijtbuffet;
 • Ademtechniek sessie;
 • Meditatie sessie;
 • Mogelijkheid voor coach-gesprek met yogadocent;
 • Stiltewandeling in de natuur;
 • Badjas en slippers;
 • Vijftien procent korting op alle beauty behandelingen in het hotel;
 • Massage mogelijkheid.
* Ben je al eens eerder geweest? Dan ontvang je deze keer 10% korting bij de eindafrekening. Dit kan je aangeven bij de reservering in het ‘opmerkingen veld’.

Deze retraite wordt gegeven door het team van Dru Yoga Weekenden. Bij Dru Yoga Weekenden zitten gediplomeerde en ervaren Dru Yoga docenten met een passie voor retraites. Elke retraite wordt gegeven door één of twee van de aangesloten docenten. 

Dit weekend wordt begeleid door Annette Paulich. Onderaan deze pagina vind je meer informatie over het team. 

Annuleringsvoorwaarden
Op deze Dru Yoga Weekend Retraite zijn geen annuleringsvoorwaarden van toepassing. Bij een eventuele terugstorting van het reeds betaalde bedrag worden er alleen €50 handlingskosten verrekend.

Wat anderen zeggen

3 dagen / 2 nachten

469,-

Maak kennis met
de retraitegever

Annette paulich - retraitegever

De retraitegevers van 'Dru Yoga Weekend Retraite' geven heerlijke yoga en ontspanningsretraites. Afhankelijk van de grootte van de groep gaan er één of twee docenten mee op jouw retraite. Lees op de volgende pagina meer over oprichtster Annette en overige docenten.

Lees meer over Dru Yoga Weekend Retraite

Ervaringen
van andere

Anderen
bekeken ook

× Vragen? Stel ze hier :-)