Naar overzicht

4-Daagse Creatieve Retraite – ‘Natuurlijk verven’

Bijna vol: nog maar 2 plekken.

Hands-on creativiteit midden in de natuur!

Vier lange zomerdagen leren, experimenteren, maken en spelen met plantaardige verf, open vuur, wol en textiel!

Wil je leren hoe je zelf verschillende stoffen kunt verven met natuurlijke, plantaardige verfstoffen? Wil je je laten inspireren en verrassen door de natuur? We gaan je de ins en outs laten zien van verven met plantaardige kleuren in de buitenlucht op een prachtplek in Twente.

Vier dagen lang compleet ontzorgd worden, heerlijk eten, uit je hoofd en in je lijf. Ga je mee op een creatief avontuur?

—–

Duo-ticket: Kom je samen met iemand? Dan betaal je i.p.v. €845,- p.p. €747,50 p.p. Geef dit aan bij de reservering in het ‘opmerkingen-veld’ dan wordt dit bij de eindbetaling verrekend. 

Vier dagen buiten spelen met water, vuur, planten en textiel. Een echte zomer retreat met blote voeten, vieze handen, creatieve flow en prachtresultaten.

Er komt dit weekend heel veel aan bod, onder andere:

 • De achtergrond van Natuurlijk verven;
 • Het voorbereiden en beitsen van stoffen en wol;
 • Samen verfbaden maken;
 • Uitleg van het verfproces;
 • Hands-on workshop met staaltjes;
 • Indigo workshop (je leert hoe je een verfbad maakt van de blauwe kleurstof indigo);
 • Shibori workshop (een Japanse handmatige tie-dye-techniek, die een aantal verschillende patronen op stof produceert);
 • Zelfstandig verven, indigo, shibori;
 • Mini workshop Ecoprint op Papier;
 • Natuurlijk verven in relatie tot slow fashion en kunstprojecten;
 • Als je wil is er zelfs ruimte, materiaal en tools om je geverfde stofjes om te toveren tot een beauty van een kunstwerk!

Er is ook genoeg tijd en ruimte voor jezelf om te wandelen, te lezen of te niksen. Je hoeft absoluut geen creatieve ervaring te hebben. Zin in een fijn, relaxed weekend in de natuur is meer dan genoeg!

Zoals alle Cobo&Co creatieve retreats is ook dit weekend heel geschikt voor solo deelnemers.

De Oerboerderij is een heerlijke back-to-nature locatie in Twente! Het ligt op een Natuurmonumenten terrein en het is natuurlijk niet voor niets dat wij deze plek kozen voor de Natuurlijk Verven Retraite! Je wordt hier omringd door bossen, grasland en weides en aan het begin en einde van de dag zie je veel dieren in dit mooie gebied.

Workshops vinden vooral buiten plaats (in de tuin en in de natuur) en we maken ook gebruik van de prachtige voormalige hooizolder.

Bereikbaarheid:
• OV: vanaf treinstation Oldenzaal is het 15 min fietsen / 45 min lopen naar de boerderij. Bus 593 gaat van station Oldenzaal naar halte De Grote Zwaan.
• Taxi: OV taxi vanaf Oldenzaal is een goede optie (+/- 12 euro).
• Auto: er is parkeergelegenheid aanwezig. De reistijd per auto vanaf Utrecht is 1,5 uur.

Het adres: Bentheimerstraat 15, 7587 ND De Lutte

We hebben door de vroege start en het late uitchecken 4 volle dagen voor deze retraite. Tussen de workshops door is er voldoende tijd om te genieten van de heerlijke plekjes op het terrein en de natuur in de omgeving.

Zondag
11.00 – Welkom, kennismaken
13.00 – Lunch
14.00 – Introductie plantaardig verven
15.00 – Verfbaden maken en staaltjes verven
18.00 – Drankje
19.00 – Diner

Maandag
08.30 – Ontbijt
09.30 – Indigo, shibori, ecoprint workshop
13.30 – Lunch
14.30 – Wandeling
17.00 – Indigo, shibori, ecoprint uitpakken
18.00 – Drankje
19.00 – Diner

Dinsdag
08.30 – Ontbijt
09.30 – Experimenteren en verven eigen project
13.00 – Lunch
14.00 – Experimenteren en verven eigen project
18.00 – Drankje
19.00 – Diner

Woensdag
08.30 – Ontbijt
09.30 – Eigen project & voorbereiding presentatie
13.00 – Lunch
14.00 – Presentaties
16.00 – Afsluiting & afscheid

Op de benedenverdieping van deze mooi verbouwde boerderij bevinden zich 10 moderne eenpersoons cocoonkamers in een frisse Scandinavische stijl. Deze kamers hebben een eigen douche en wastafel en gedeelde toiletten.

Op de eerste verdieping vind je 2 tweepersoonskamers met een prachtig uitzicht op de tuin en de grasvelden. De tweepersoonskamers delen een toilet op de gang en 2 douches beneden aan de trap. (vrouwen en mannen worden gescheiden ingedeeld). 

Bij de boeking zit standaard een eenpersoonskamer inbegrepen. Wil je met iemand een kamer delen? Geef dat dan aan tijdens de reservering in het ‘opmerkingen-veld’. 

Onze chef Barbara staat het liefst de hele dag in de keuken. Ze kookt voor verschillende gezelschappen—van huiselijke privéfeestjes tot internationale sets. In de keuken van de Oerboerderij in Twente is ze de huiskok van Cobo&Co. Ze kookt er met heel veel plezier en passie heerlijke, gezonde en duurzame vegetarische ontbijtjes, lunches en diners. Na eten van Bar staan je zintuigen helemaal aan en kun je je creativiteit weer laten stromen.

In de ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet klaar en we lunchen en dineren samen aan lange tafels in de uitgestrekte tuin of binnen aan de enorme picknicktafel. Behalve de maaltijden zijn ook alle drankjes, snacks, fruit en andere tussendoortjes inbegrepen.

In overleg kunnen we rekening houden met bijna alle dieetwensen. Geef eventuele dieetwensen aan bij het ‘opmerkingen-veld’ tijdens het reserveren. 

Dit weekend word je volledig ontzorgd! Deze retraite is ‘all-inclusive’:

 • Vier dagen workshops en begeleiding
 • Vier dagen creatieve begeleiding
 • Alle materialen
 • Drie nachten verblijf in een éénpersoonskamer (incl beddengoed en handdoeken)
 • Historische prachtlocatie in natuurgebied
 • Uitgebreide maaltijden met liefde bereid door onze retreat kok. Gezond en vegetarisch. Inclusief wijn.
 • Onbeperkt koffie en thee (mét lekkers) en fruit
 • Borreltijd met drankjes en snacks

Deze retraite wordt gegeven door Heidi Smets en Nina Hartskamp vanuit het bedrijf Cobo&Co. Wil je meer weten over het verhaal achter de creatieve retraites? Klik dan verder onderaan deze pagina. 

Afmelden door de deelnemer
1.1 Afmelden dient via e-mail te gebeuren.
1.2 Afmelding voor een workshop of retreat:
– Bij afmelding tot 1 maand (30 dagen) voor aanvang krijg je het volledige bedrag terug. 
– Bij annulering tussen 30 tot 7 dagen voor aanvang van de startdatum wordt 50% van het deelname geld in rekening gebracht.
– Bij annulering vanaf 7 dagen vóór aanvang van de startdatum wordt 100% van het deelname geld in rekening gebracht.

Bij het niet verschijnen tijdens de workshop, wordt ook geen geld teruggeboekt.

1.3 Mocht je niet kunnen komen, dan mag je ook zelf voor vervanging zorgen. Jouw deelname is overdraagbaar, maar meld het wel even.
1.4 Als je een workshop of retreat vroegtijdig verlaat heb je geen recht op terugbetaling van (een deel van) je betaling.

Annulering/verplaatsing door Cobo&Co
2.1 Cobo&Co is gerechtigd bij onvoldoende deelnemers de aangeboden workshop of cursus te annuleren. De betaalde cursuskosten worden gerestitueerd.
2.2 Cobo&Co is gerechtigd tot uiterlijk 2 weken voor aanvang van de workshop of cursus de datum van een workshop of cursus te wijzigen. De cursist wordt hiervan op de hoogte gesteld via e-mail en heeft de mogelijkheid in overleg de workshop of cursus kosteloos te verplaatsen/annuleren.
2.3 Cobo&Co is gerechtigd bij ziekte de aangeboden workshop of cursus te annuleren. Bij annulering wordt in overleg de inschrijving zonder kosten verplaatst naar een andere datum of geannuleerd en de eventueel betaalde cursuskosten worden gerestitueerd.
2.4 Bij onvoldoende deelnemers kan de workshop niet doorgaan. Dit aantal verschilt per workshop of retreat. Betaalde cursuskosten worden gerestitueerd.

Wat anderen zeggen

4 dagen / 3 nachten

845,-

Maak kennis met
de retraitegever

Retraite Heidi Smets

Heidi geeft met haar team al de nodige jaren creatieve retraites in en buiten Nederland. Creativiteit opent de geest en maakt ruimte voor bijzondere processen. Ga jij mee op een van de bijzondere retraites van Cobo&Co?

Lees meer over Cobo&Co

Ervaringen
van andere

Anderen
bekeken ook

× Vragen? Stel ze hier :-)