4-Daagse Vlieland Retraite – ‘Ontspanning & Beweging’

Wil je lekkerder in je vel zitten? Maar krijg je de spanning in je lijf en hoofd niet kwijt? Ben je bang dat wat je ook probeert je slechts één deel aanpakt? En sluiten de dingen die je al geprobeerd hebt nooit helemaal aan bij jouw manier van dingen doen? Ontdek dat het ook anders kan en ga met ons mee op retraiteweekend naar het prachtige Waddeneiland Vlieland.

Van 28 juni tot 1 juli 2024 dompelen we je onder in rust, ruimte, beweging, plezier en ontspanning. Hoe zou het zijn als je nu echt de tijd neemt, weg van je reguliere omgeving en ingesleten routines? Ontdek wat voor jou de beste persoonlijke spanningsontlading is, kraak als het ware je eigen persoonlijke spanningsontladingscode en geniet daar de rest van je leven van.

Laat deze geheel verzorgde retraite een onvergetelijke ervaring zijn om te ontdekken waar jij écht energie van krijgt en houdt. De verbinding tussen lichaam en geest staat in deze retraite centraal, evenals de verbinding tussen inspanning en ontspanning. Dit alles in de prachtige omgeving van Vlieland!

Deze retraite is bedoeld voor jou als je graag wilt investeren in je persoonlijke ontwikkeling en hier een weekend lang ruimte, verbinding en ondersteuning in wilt krijgen. Ook als je graag wilt ontdekken waar jij energie van krijgt en hoe je de balans kunt zoeken tussen inspanning en ontspanning kies je voor deze retraite. Ervaring met een van de bewegingsvormen of anderszins is geen vereiste. De intensiteit van de bewegingsmomenten is in overleg – vanuit maatwerk.

Na je aanmelding nemen we contact met je op via de mail voor een kennismaking en voor het beantwoorden van eventuele vragen.

Deze retraite is voor jou als:

 • Je op zoek bent naar een paar dagen complete ontspanning en ontlading;
 • Je druk bent in je hoofd en meer wilt landen in je lijf;
 • Je wilt ontspannen maar niet zo goed weet hoe dit moet;
 • Als je nieuwsgierig bent naar de kracht van beweging m.b.t. jouw dagelijkse energie-niveau;
 •  Je op zoek bent naar praktische tools waar je zelf mee aan de slag kan na de retraite.

Deze retraite vindt plaats op het schitterende Waddeneiland Vlieland. We hebben verschillende prachtige plekjes uitgezocht waar we samen naartoe gaan. Je wordt over het eiland geleid door Ryanne, een echte Vlielandkenner, wiens familie op Vlieland woont en wie alle ins-en-outs van het eiland kent.

We zijn zoveel mogelijk buiten en hebben voor alle delen van het programma passende plekken uitgezocht, zowel binnen als buiten. Zo lunchen we in het bos en aan zee. De sessies zijn zoveel mogelijk buiten, aan zee, in het bos of in de duinen. In het geval van slecht weer hebben we voldoende uitwijkmogelijkheden naar binnen.

De locaties voor de diners zijn ook buiten, in het bos, binnen in het karakteristieke Posthuys en met als klap op de vuurpijl een barbecue op de grootste zandvlakte van noord-Europa: de Vliehors, waar we ook zullen genieten van een kampvuur en een heuse Silent Disco aan de voet van het Drenkelingenhuisje.

Je logeert in een tweepersoonskamer in het prachtige Posthuys. Het Posthuys is een hotel en restaurant omgeven door de Vlielandse natuur. Geniet van de prachtige uitzichten en kom volledig tot rust! Het hotel heeft een unieke locatie aan de westkant van het eiland, omgeven door groen, zee, strand en rust. Het hotel beschikt over 14 kamers.

Het adres: Postweg 4, 8899 BZ Oost-Vlieland

Vrijdag 27 juni
9:05 – 10:35 – Boottocht vanuit Harlingen. Bij aankomst staat de fiets voor je klaar!
11:00 – 12:00 – Aankomst & landen met een lichaamsgerichte oefening
12:15 – 13:30 – Picknick
14:00 – 15:00 – Yoga
15:30 – 16:15 – Gezamenlijk fietsen naar de accommodatie (Posthuys)
16:15 – 18:00 – Inchecken en landen in de kamer
18:00 – 20:00 – Heerlijk 3-gangen diner
20:15 – 20:45 – Stiltewandeling met Ryanne

Zaterdag 28 juni
8:30 – 10:00 – Ontbijt
10:00 – 10:45- Fietsen naar locatie van de ochtend
11:00 – 12:30 – Sessie vanuit de positieve cognitieve gedragstherapie met Ryanne
12:30 – 13:30 – Lunchpakketje
13:45 – 15:45 – Suppen (op een soort surfplank paddelen door het heerlijke water)
16:00 – 17:00 – Terug fietsen naar Posthuys
17:15 – 18:15 – Vrije tijd. Keuze uit massage (meerprijs) of een 1-op-1 sessie (inclusief bij de retraite)
18:00 – Foodtruck festival & vrije tijd

Zondag 29 juni
8:30 – 10:00 – Ontbijt
10:00 – 10:30 – Zintuigen wandeling met Ryanne
10:30 – 12:00 – Lichaamsgerichte sessie – dansen
12:00 – 13:15 – Lunchpakketje
13:30 – 15:00 – Psychologische sessie met Ryanne in de natuur
15:00 – 16:00 – Bewegen: keuze uit boksen | yoga
16:00 – 18:00 – Vrije tijd. Keuze uit massage (meerprijs) of een 1-op-1 sessie (inclusief bij de retraite)
18:00 – Privé tocht met de Vliehors Expres naar de Vliehors voor een heerlijke barbecue
20:30 – 22:00 – Dansen: Silent Disco

Maandag 30 juni
8:30 – 9:30 – Ontbijt en uitchecken
9:30 – 10:30 – Fietsen naar de haven
10:30 – 12:30 – Psychologische sessie met Ryanne (incl. boksen)
12:45 – 14:30 – Lunchpakketje – Neem je lunch lekker mee naar de Waddendijk en geniet van de rust en ruimte. We sluiten hier ook gezamenlijk af
16:45 – Boot vertrekt

—-

De vrije momenten plannen we samen in – of niet. Jij bent vrij om deze momenten zó vorm te geven zoals het jou past. 

Heb je zin in een massage tijdens de vrije momenten? Geef dit aan bij het boeken in het ‘opmerkingen-veld’ dan plannen wij dit alvast in tegen een meerprijs van €42,-. 

Je logeert in een tweepersoonskamer in het prachtige Posthuys. Het Posthuys is een hotel en restaurant omgeven door de Vlielandse natuur. Geniet van de prachtige uitzichten en kom volledig tot rust! Het hotel heeft een unieke locatie aan de westkant van het eiland, omgeven door groen, zee, strand en rust. Het hotel beschikt over 14 kamers. Kom je alleen? Dan word je ingedeeld met een andere deelnemer van gelijke sekse.

Het Posthuys is een historisch pand wat in het verleden diende als onmisbare schakel in de postroute Amsterdam- Texel- Vlieland- Terschelling. Momenteel is het Posthuys een prachtige locatie waar u kunt overnachten, lunchen en dineren. In het pand zijn pilaren te zien van het oorspronkelijke pand, deze zijn intact gelaten en daardoor in verschillende kamers te zien.

Eenpersoonskamer
Verblijf je liever op een eenpersoonskamer? Tegen een toeslag is dit ook mogelijk. Er zijn slechts een beperkt aantal eenpersoonskamers, check hiervoor de beschikbaarheid bij Retraites-Nederland.nl. 

Evenementorganisatie Paal 50 Vlieland neemt ons alles uit handen wat het eten betreft. Hun leuke foodtruck(s) staan op verschillende momenten voor ons klaar en de mooiste plekjes voor lunch en diner zijn voor ons gereserveerd. Drankjes zijn altijd inbegrepen (Hollands drankarrangement). Je ontbijt in het hotel waar je ook overnacht, Hotel Posthuys (zie accommodatie).

Dieetwensen kun je aan ons doorgeven: Paal 50 zorgt dat het bij alle locaties wordt geregeld! Geef dit door in het ‘opmerkingen-veld’ tijdens de reservering. 

Deze retraite is inclusief:

 • Telefonische kennismaking vooraf.
 • Dagelijks volledig verzorgd ontbijt/lunch/diner, inclusief drinken, op diverse, unieke locaties, zowel binnen als in de prachtige natuur van Vlieland.
 • Thee/koffie tijdens de verschillende programma onderdelen.
 • Verschillende psychologische sessies van 1 tot 2 uur onder begeleiding van Ryanne, masterpsycholoog.
 • De mogelijkheid tot een 1-op-1 sessie.
 • Verschillende beweegsessies (yoga, boksen, dansen). Voor details, zie programma.
 • Een SUP (stand up paddling) tocht georganiseerd door Paal 50 Vlieland – een unieke ervaring op de Waddenzee!
 • Een onvergetelijke privétocht naar de Vliehors: de Sahara van het Noorden georganiseerd door De Vliehors Expres met barbecue bij het unieke Drenkelingenhuisje op deze immense zandvlakte en een Silent Disco!
 • Boosterboekje met daarin de geleerde tools om mee naar huis te nemen en om tijdens het weekend in te schrijven.
 • Bagageservice van en naar het hotel.
 • Bootticket retour MS Vlieland vanaf Harlingen (inclusief CO2 neutraal varen).
 • Fiets met 8 versnellingen voor 4 dagen.

Wat pak je in?
Gemakkelijk zittende kleding, stevige schoenen voor buiten (of op blote voeten!), een flesje voor je water, warme kleding voor op het strand of buiten. Eventueel regenkleding en een warm dekentje zijn aan te bevelen. Badkleding voor onder de wetsuit tijdens het suppen is vanwege hygiënemaatregelen verplicht. Paal 50 zorgt voor wetsuits. Een verrekijker is ook een goed idee!

Hoe kom je op de locatie?
Vlieland is te bereiken via de veerboot MS Vlieland vanaf Harlingen. In Harlingen kun je vlakbij de terminal de auto parkeren en ook het treinstation is vlakbij. De boot van Rederij Doeksen brengt je in ruim anderhalf uur naar het eiland. Vergeet niet om halverwege af en toe naar links te kijken om zo de zeehonden te kunnen zien! De boot meert af in het dorp Oost-Vlieland, vlakbij het hotel in de Dorpsstraat. Een retourticket voor de MS Vlieland zit inbegrepen bij de retraite. 

Deze retraite wordt gegeven door Ryanne. Vanuit haar eigen praktijk geeft ze 1-op-1 begeleiding en retraites met een focus op beweging en positieve psychologie. Ryanne wordt omschreven als een energieke en betrokken docente. Wil je meer lezen over de retraitegever? Lees dan verder onderaan deze pagina.

Mocht je willen annuleren dan kan dat onder de volgende voorwaarden:

 • Bij annulering tot 30 dagen van tevoren betaal je 50% van het bedrag.
 • Bij minder dan 30 dagen van tevoren 100% van het bedrag.

Voor de zekerheid kun je een annuleringsverzekering afsluiten bij een reisverzekeraar. Kijk goed naar hun voorwaarden voor dekking. Bij te weinig deelnemers ontvang je je gehele bedrag terug.

Heb je twijfels? Vraag naar de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie – we denken graag mee!

Bij te weinig deelnemers ontvang je je betaalde bedrag terug.

Wat anderen zeggen

4 dagen / 3 nachten

€780,-

Maak kennis met
de retraitegever

Met de mooie combinatie van Ryanne als psycholoog en Ester als yogadocente, bieden deze twee energieke trainers een unieke retraite aan waarin je weer leert landen in je lichaam door ontspanning en beweging. Lees meer over het team.

Lees meer over Ryanne en Ester

Geplande
edities

Zoeken

Land

Land
 • Spanje
 • Portugal
 • Frankrijk
 • Italië
 • België
 • Noorwegen

Categorie

Categorie
 • Meditatie
 • Yoga
 • Ontspanning
 • Mindfulness
 • Actief
 • Creativiteit
 • Stilte
 • Voor vrouwen

Datum

Datum

Prijs

Prijs
Zoeken

Categorie

Categorie
 • Ontspanning
 • Weekend
 • Yoga
 • Meditatie
 • Mindfulness
 • Stilte
 • Voeding
 • Klooster
 • Midweek
 • Human Design
 • Actief
 • Creatief
 • Voor vrouwen
 • Wellness

Datum

Datum

Prijs

Prijs

Provincie

Provincie
 • Overijssel
 • Gelderland
 • Noord-Brabant
 • Drenthe
 • Friesland
 • Noord-Holland
× Vragen? Stel ze hier :-)