Naar overzicht

4-Daagse Vrouwen Retraite – ‘Ontdek je vrouwenkracht’

Deze 4-daagse therapeutische retraite wordt verzorgd door 2 ervaren en zeer betrokken therapeuten: Maartje van Driel en Nancy Meijs. In deze retraite werken we met een opbouwend programma, met vrouwenenergie en word je heerlijk verwend met lekker vegetarisch eten. 

Vrouwen zijn in staat om een warme bedding te creëren, waarin acceptatie en liefde vanzelfsprekend is en dat is wat we gaan doen. Samen en alleen word je uitgenodigd en uitgedaagd om buiten je comfortzone te stappen en je toch gedragen en geliefd te voelen. Op die manier is het mogelijk te groeien en te ontwikkelen. Dat is de kracht van vrouwenenergie!

We werken tijdens de retraite onder anderen met Tension & Trauma Releasing Exercises, ademwerk, visualisaties, meditaties, dans, sensualiteit oefeningen, contact maken met je vrouwenlijnen en werken met het innerlijke kind.

Tijdens deze retraite heb je echt tijd voor jezelf met de zeer betrokken, professionele therapeutische begeleiding van Maartje en Nancy en de liefdevolle bedding van een fijne groep vol bijzondere vrouwen. Deze retraite is een magische combinatie, je leert over je lichaam, kijkt naar je vrouwenrol en wat maakt dat jij de vrouw bent die je bent.

Deze retraite geven we 1 x per jaar en is uniek. Je moet dit zelf ervaren om te begrijpen hoeveel het je kan brengen, een mooi afwisselend programma, met zeker ook ruimte voor eigen tijd, natuur en bezinning.

Deze retraite is een combinatie van lichaamswerk, innerlijk kind werk, systemisch werk, ademwerk, theorie, trauma release exercises, visualisaties, stilte, oefeningen en opdrachten. Een deel van de retraite brengen we door in stilte om jezelf ruimte te geven echt bij je eigen proces te kunnen zijn en naar binnen te kunnen keren.

Thema’s die aan de orde kunnen komen zijn:
• Wat betekent het om vrouw te zijn
• Onze voormoeders en de oermoeder
• Sisterhood
• Patronen en overtuigingen die je ontwikkeld hebt
• Grenzen verkennen
• Welke boodschappen heb je meegekregen
• Vrouwenenergie en kracht
• Sensualiteit en aanraking
• Wie ben je nu en hoe ben je gevormd
• Wat zijn je verlangens en wat is je gemis

We werken samen aan een veilige open sfeer, waarin je mag kijken naar je eigen patronen en verlangens. We duiken de diepte in om te ervaren hoe het is om je echte vrouwelijkheid (samen) te ervaren.

Als je wil ontdekken wat je drijfveren zijn, waar je kracht ligt, wat je talent is, welke patronen je graag wilt doorbreken, je je hart weer wilt voelen, weer contact wilt maken met je lijf… dan is deze retraite echt een cadeau voor jezelf!

De focus ligt op wat het betekent om de vrouw te zijn die jij diep van binnen bent. We hebben door de jaren heen geleerd om onszelf los te koppelen van ons echte- vrouw zijn om verschillende redenen, sociaal, cultureel of door ervaringen. Nu is het tijd om stil te staan bij jouw vrouwelijkheid, te voelen wat je als vrouw bent, wilt en kan. Het meisje in jezelf weer te omarmen, je patronen te begrijpen en te kijken wie we echt zijn. Het mogelijk loslaten van trauma’s, pijn, overtuigingen en verwarring is waar we je liefdevol bij begeleiden en waar je tijd voor hebt om naar te kijken.

Deze 4-daagse vindt plaats bij retraitecentrum De Maanhoeve. Als je aankomt op De Maanhoeve, land je gelijk in de rust en de warmte van de locatie. Je kan genieten van alle mooie plekjes op het terrein, de prachtige tuin of de sfeervolle inrichting.

De Maanhoeve nodigt je uit om naar binnen te keren, even te pauzeren en je licht te schijnen op hetgeen dat je aandacht vraagt.

De Maanhoeve zorgt voor een stevige en liefdevolle bedding voor alle deelnemers, die aandacht willen geven aan zichzelf en weer in contact willen komen met zichzelf.

Het adres: Exloërveen 18a, 9574 PB Exloërveen

Tijdens de retraite zijn alle activiteiten vrijwillig. Wil jij jezelf liever terugtrekken tijdens een bepaalde activiteit? Dan is dat helemaal OK. Het algemene programma ziet er als volgt uit:

Woensdag
12:00 uur – Welkom en ontvangst
13:30 uur – Lunchbuffet
15:00 uur – Middagprogramma
18:00 uur – Diner
20:00 uur – Avondprogramma
22.00 uur – Einde

Donderdag
07.30 uur – Trauma Release Exercises (TRE)
09.00 uur – Ontbijtbuffet
10.30 uur – Ochtendprogramma
13.00 uur – Lunchbuffet
15.00 uur – Middagprogramma
18.00 uur – Diner
20.00 uur – Adem cirkel
22.00 uur – Einde

Vrijdag
08.00 uur – TRE
09.30 uur – Ontbijtbuffet
11.00 uur – Ochtendprogramma
13.00 uur – Lunchbuffet
14.30 uur – Middagprogramma
18.00 uur – Diner
20.00 uur – Creatief avondprogramma
22.00 uur – Einde

Zaterdag
08.00 uur – Stiltewandeling
09.00 uur – Ontbijtbuffet
10.30 uur – TRE
12.30 uur – Lunchbuffet
13.30 uur – Afsluitend programma
15.00 uur – Einde

Je slaapt op een fijne, sfeervolle tweepersoonskamer die je deelt met één andere deelnemer. Je deelt het sanitair, dat verspreid ligt over het pand, met de andere deelnemers.

Slaap je liever in een éénpersoonskamer met eigen badkamer? Dan komt er €35,- bij de ticketprijs en wordt de totale prijs €925,-. Als je hier gebruik van wilt maken, kun je dit aangeven bij de reservering in het ‘opmerkingen-veld’. 

Er worden een heerlijke 3 gangen vegetarische (zo veel mogelijk biologische) maaltijden voor ons gekookt door onze eigen kok en er is een uitgebreid ontbijt- en lunchbuffet. Alle maaltijden zijn in onze eigen eet- woonkamer.

Het eten wordt in stilte genuttigd. Zo kan je makkelijker bij jezelf blijven en word je minder afleid door prikkel om je heen

Als je dieetwensen of allergieën hebt kan je dat aangeven tijdens de reservering bij het ‘opmerkingen-veld’.

Deze retraite is inclusief:

 • Professionele begeleiding van 2 ervaren en betrokken therapeuten
 • Alle workshops en oefeningen
 • Indien nodig mogelijkheid tot een 1-op-1 gesprek met een van ons.
 • 3 overnachtingen
 • 3 keer ontbijtbuffet
 • 4 keer lunchbuffet
 • 3 keer vegetarische 3 gangen maaltijd
 • Onbeperkt koffie, thee, water, fruit en snacks
 • Toeristenbelasting

Deze retraite wordt gegeven door Nancy en Maartje, twee ervaren therapeuten met een eigen praktijk waarin ze mensen begeleiden in hun processen. Lees meer over de vrouwen achter deze retraite onderaan deze pagina. 

Mocht je willen annuleren dan kan dat onder de volgende voorwaarden:

 • Tot 5 weken voor de retraite kun je kosteloos annuleren.
 • Als je annuleert tussen 5 weken en 2 weken voor start retraiteweekend ben je 50% van de totaalsom verschuldigd.
 • Als je annuleert tussen 2 weken en 1 week voor start retraiteweekend ben je 75% van de totaalsom verschuldigd.
 • Als je annuleert vanaf 1 week voor aanvang van retraiteweekend betaal je 100% van de totaalsom.

Mocht het weekend van onze kant worden geannuleerd, dan zal een volledige terugbetaling plaatsvinden.

Mocht het weekend van onze kant worden geannuleerd, dan zal een volledige terugbetaling plaatsvinden

Wat anderen zeggen

4 dagen / 3 nachten

890,-

Maak kennis met
de retraitegever

Maartje van driel - retraitegever-modified

Nancy Meijs en Maartje van Driel geven al de nodige jaren retraites waarbij ze veel met het innerlijke kind werken. Lees meer over hun passievolle en humoristische aanpak.

Lees meer over Nancy en Maartje

Ervaringen
van andere

Anderen
bekeken ook

× Vragen? Stel ze hier :-)