Naar overzicht

4-Daagse Yoga & Food Retraite

Tijdens deze vierdaagse retraite in augustus van Travels and Bites geniet je een extra lang weekend van tijd voor jezelf. Hoe kun je goed voor jezelf zorgen en tegelijkertijd (bourgondisch) blijven genieten? Op een prachtige gerenoveerde boerderij midden in de Zuid-Limburgse heuvels word je je met dagelijkse yogalessen en een ademwerk workshop bewust van je lichaam en komt je geest tot rust. 

Op culinair gebied zal een professionele chef de heerlijkste vegetarische maaltijden voor je bereiden én geeft ze tijdens de retraite een kookworkshop met praktische recepten voor thuis. En natuurlijk gaan we ook van de prachtige omgeving genieten met een wandeling door de heuvels naar een lokale wijngaard met daar een kleine proeverij. Na dit weekend ben je weer helemaal opgeladen en heb je praktische tools om ook thuis dit gevoel van ontspanning te behouden.

De Yoga & Food Retraite is helemaal voor jou als je:

 • Behoefte hebt aan meer rust in je hoofd;
 • Behoefte hebt aan tijd voor jezelf;
 • Je (vaker) vegetarisch wilt eten maar je wel wat inspiratie kunt gebruiken;
 • Je goed voor jezelf wilt zorgen en tegelijkertijd ook wilt blijven genieten;

Yoga & Ademworkshop
Door middel van verschillende vormen van yoga, van actievere (power) yoga in de ochtend tot rustgevende yin yoga en yoga nidra in de avond, meditaties en ademhalingsoefeningen breng je je hoofd tot rust en word je je meer bewust van je lijf. Tijdens de ademwerk workshop gaan we nog meer verdiepen op wat de adem, jouw levenskracht, voor je zenuwstelsel kan doen. Je gaat in deze workshop een bijzondere staat van ontspanning ervaren waarin je op een zachte manier spanning kan loslaten. De yogalessen worden tijdens de retraite aangepast aan het niveau van de groep. Dus of je nou al een aantal jaar yoga ervaring hebt of nog nooit yoga gedaan hebt, de docent geeft altijd verschillende opties in een houding.

Vegetarische kookworkshop & wijnproeverij
Tijdens deze retraite is er ook uitgebreid aandacht voor voeding. Tijdens de kookworkshop op zaterdag geeft de retreat chef Marion je een hoop inspiratie en tips voor de lekkerste vegetarische gerechten die je eenvoudig ook thuis kunt maken. Je krijgt recepten mee naar huis, maar natuurlijk gaan we ook daar van een heerlijke lunch genieten die we tijdens de workshop hebben gemaakt. En over genieten gesproken… Dat hoeft echt niet altijd alleen maar 100% gezond te zijn. Daarom wordt er tijdens de retraite ook een mooie wandeling door het heuvellandschap naar een lokale wijngaard georganiseerd, waar we mogen genieten van een wijnproeverij met uitzicht over de heuvels en het dorp Wijlre.

De retraite vindt plaats bij Hof de Brulle, een luxe gerenoveerde carréboerderij in Zuid-Limburg, omringd door het heuvellandschap. De karakteristieke slaapkamers zijn voorzien van comfortabele boxspringbedden.

De gedeelde badkamers deel je met maximaal één andere kamer. De yogalessen en ademwerk workshop worden bij mooi weer op het grasveld buiten gegeven en anders in de fijne yogazaal in de nok van de boerderij.

Er zijn op het terrein voldoende plekjes om te ontspannen, bijvoorbeeld met een boek in de binnentuin of de gezellige zithoek binnen. Wil je erop uit? Dan zijn er genoeg mogelijkheden om fijn te wandelen in de prachtige heuvels van Zuid-Limburg.

Het adres: Breulsweg 3, 6321 EK Wijlre

De retraite heeft een flexibel programma die afgestemd is op de energie van de groep. Alle workshops zijn vrijwillig en als je behoefte hebt om je even terug te trekken is dat helemaal prima. 

Vrijdag
– Aankomst (16:00 uur)
– Yoga
– Diner

Zaterdag 
– Yoga
– Ontbijt
– Vrije tijd
– Ademwerk workshop van Anne (Polaris Coaching)
– Lunch
– Vrije tijd (optioneel massage of healing sessie bij te boeken)
– Diner
– Yin yoga met Yoga Nidra

Zondag
– Yoga
– Ontbijt
– Vrije tijd
– Kookworkshop met lunch
– Vrije tijd
– Wandeling met bezoek aan lokale wijngaard
– Yoga
– Diner
– Afsluitingsactiviteit

Maandag
– Stiltewandeling / meditatie
– Ontbijt
– Afscheid & uitchecken (10:00 uur)

Je kunt kiezen uit verschillende soorten kamers tijdens de retraite. Bij het reguliere ticket zit een gedeelde kamer met gedeelde badkamerkamer. Wil je een privékamer met gedeelde badkamer dan wordt de totale prijs €745,-. Dit kan je aangeven bij de reservering, het additionele bedrag zal dan bij de laatste factuur worden toegevoegd.

De karakteristieke slaapkamers zijn voorzien van comfortabele boxspringbedden.

Het eten wordt het hele lange weekend verzorgd door Marion Pluimes, een professionele chef uit Breda met haar eigen kookstudio. Ze kookt volledig biologisch en vegetarisch en zorgt dat er voor elke maaltijd voor ieder wat wils is. Heb je allergieën of dieetwensen? Dit kun je aangeven bij je boeking en dan wordt daar rekening mee gehouden.

Deze retraite is inclusief:

 • 3 overnachtingen in een gedeelde of privékamer
 • 8 maaltijden plus gezonde snacks
 • Onbeperkt koffie, thee en fruit
 • 6 yogalessen / meditatie van een gecertificeerde yogadocent
 • Kookworkshop inclusief recepten voor thuis
 • Ademwerk workshop door een ademcoach
 • Wijnproeverij bij een lokale wijngaard
 • Goodiebag met een praktische retreat guide
 • Bedden- en linnengoed
 • Handdoeken

Deze retraite wordt gegeven door het team van Travels and Bites. Wil je meer weten over de retraitegever? Klik dan onderaan deze pagina door naar de pagina van deze retraitegever. 

Covid
De retraite kan met de huidige coronamaatregelen doorgaan. Mocht het vanwege COVID-19 of andere onvoorziene redenen toch geannuleerd moeten worden, dan wordt het volledige deelnamebedrag vergoed.

Annuleringsvoorwaarden:
In overige gevallen gelden de volgende annuleringsvoorwaarden:

 • Tot vier maanden voor aanvang: verplichting tot betaling van 75% van de deelnamekosten.
 • Twee tot vier maanden voor aanvang: verplichting van betaling van 50% van de deelnamekosten.
 • Eén tot twee maanden voor aanvang: verplichting van betaling van 25% van de deelnamekosten.
 • Twee weken tot één maand voor aanvang: terugbetaling van 10% van de
  deelnamekosten.
 • Minder dan twee weken voor aanvang: er worden geen deelnamekosten terugbetaald.

Een annuleringsverzekering is aan te raden om de kosten van annuleren (bv. door een coronabesmetting) te dekken.

Wat anderen zeggen

4 dagen / 3 nachten

€ 655

Maak kennis met
de retraitegever

Retraitegever Denise

Denise, eigenaresse van Travels and Bites, organiseert deze yoga & food retraite met drie andere vrouwen. Wil je meer weten over het team en wat je van ze kan verwachten? Lees dan verder op de volgende pagina.

Lees meer over Travels and Bites

Ervaringen
van andere

Anderen
bekeken ook

× Vragen? Stel ze hier :-)