Naar overzicht

5-Daagse Intermittent Living Retraite

Bijna vol: nog maar vijf plekken.

Langzaam verleren we wat het inhoudt om mens te zijn. De omgeving en omstandigheden die wij hebben gecreëerd, lijken niet meer op hoe we van nature horen te leven. We zitten veel, voeden ons lichaam niet meer met de juiste voeding, leven verwijderd van de natuur en zitten hele dagen achter de TV. Dit zorgt voor vermoeidheid, stress en bijvoorbeeld ook ziekte. Kort gezegd is onze omgeving afgelopen eeuwen veranderd van: gevaarlijk naar veilig, acute stressfactoren naar chronische stressfactoren, afwisseling naar regelmaat, onvoorspelbaarheid naar voorspelbaarheid, ongemak naar comfort & schaarste naar overvloed.

Wil jij weer in contact komen met je oerinstinct en vitaler & met meer energie in het leven staan? Lees dan verder over Intermittent Living! 

Intermittent Living
 
Intermittent Living gaat over het opnieuw aanbrengen van de acute, hormetische stressprikkels waarvoor wij Homo Sapiens zijn gemaakt. De uitdagingen die ons juist beschermen tegen de schadelijke effecten van onze huidige onnatuurlijke omgeving. Tijdens dit weekend koppelen we alle wetenschappelijke theorie, de ervaring en de persoonlijke data van deze acute stressprikkels om jou weer terug te brengen naar je oerkracht. Je ervaart en leert hoe je onder andere:

 • Optimaal kunt functioneren in stressvolle situaties;
 • Door de dag heen energiek kunt blijven zonder afhankelijk te zijn van voeding;
 • Een leefstijl integreert die 95% van alle welvaartsziekten voorkomt.
Dit doen we door het principe “what doesn’t kill you, makes you stronger” na te leven. Dat klinkt misschien heftig maar in de praktijk vinden mensen het uitdagend en leuk om ons programma te volgen. Zo werken we bijvoorbeeld met extreme kou en extreme hitte (ijsbaden en sauna) en eten we volgens het intermittent fasting principe waarbij je niet de hele dag door eet en drinkt. 
 
Wat kan je verder verwachten?
 • Een groep nieuwe vrienden voor het leven. Tijdens de retraite staat sociale interactie en verbinding centraal;
 • Concrete metingen van het resultaat. We gaan gecontroleerd je grenzen opzoeken en maken de effecten inzichtelijk met behulp van harde data (bloedglucose, urinewaardes, vitale functies en lichaamssamenstelling);
 • De belofte dat je na het weekend weer een beetje mens bent geworden (Sterker, Weerbaarder, Flexibeler);
 • Een persoonlijk vervolgplan incl. terugkomdag (online). Je ervaart tijdens de retraite een echte reset van je lichaam en geest maar we vinden het net zo belangrijk dat je de opgedane informatie kan integreren in je dagelijkse leven. 

Wil je meer weten over Thomas & Christie van Human Performance Lab? Lees dan verder onderaan deze pagina. 

Je verblijft op een prachtige gerenoveerde boerderij in het midden van de Veluwse bossen. Er hangt een prettige & rustige sfeer op het terrein en er is voldoende luxe aanwezig om lekker te ontspannen. Geniet van de mooie bossen rondom het terrein, de zandverstuivingen en de heidevelden.

Het adres: Beekdalseweg 2, 6731 SG Otterlo

‘Expect The Unexpected’. Dat wil zeggen dat we geen kant en klaar programma per dagdeel hebben en we jullie graag willen verassen tijdens de retraite.

Om een beetje een beeld te geven delen we wel graag de mogelijke activiteiten:

 • Ademhalingsoefeningen (Intermittent hypoxia, Intermittent hypercapnia)
 • Koude training
 • Hitte training (sauna)
 • Intermittent fasting
 • Intermittent hydratatie
 • Gevarieerd diëten + fermentatie
 • Cognitieve stressprikkels
 • Aerobe training (hiken), Anaerobe training (HIIT Games)
 • Deep learning (wetenschappelijke theorie)
Bovenstaande activiteiten zijn oeroude uitdagingen die ons helpen gezonder en weerbaarder te worden in ons dagelijks leven. Belangrijk om te vernoemen: alles mag, niets moet. We dagen je uit om overal aan mee te doen, maar wil je iets niet doen dan hoeft dat uiteraard niet.

Op de accommodatie zijn er luxe en sfeervolle slaapkamers aanwezig. Alle slaapkamers beschikken over een badkamer en hebben twee 1-persoonsbedden. Je deelt de kamer dus met één iemand anders waarbij vrouwen en mannen apart slapen (mits je uiteraard samen met je partner komt). 

Over het algemeen eten we in Nederland de hele dag door kleine maaltijden. Dit zorgt ervoor dat ons spijsvertering de hele dag door ‘aan staat’ en aan het werk is. Dat vraagt enorm veel energie van je lichaam. Wist je dat we in de oertijd maar één of twee keer per dag een maaltijd aten en dat dit het beste is voor ons lichaam?

Tijdens de retraite eten we volgens het intermittent principe waarbij je in een bepaald tijdslot je maaltijden nuttigt en je vervolgens een aantal uur niet eet. Door gedurende de dag op deze manier te eten, heeft je lichaam genoeg rust en energie voor andere dingen! 

Tijdens de retraite is er een privé kok aanwezig die elke dag vers en biologisch eten bereidt. Heb jij bepaalde eetwensen? Geef dat dan door via de opmerkingen tijdens de reservering! 

Covid voorwaarden
In samenspraak met de locatie en is besloten dat deze retraite hoe dan ook doorgaat. Mochten er op het moment van de retraite bepaalde maatregelen zijn dan gaan we daar natuurlijk zorgvuldig mee om, maar de retraite gaat dus hoe dan ook door. We vertrouwen mensen op hun volwassenheid en eigen verantwoordelijkheid. Ben je ziek, blijf je thuis en krijg je een waardebon die je in kan zetten bij een volgende retraite.

Normale Annuleringsvoorwaarden
Onder normale omstandigheden hanteert Human Performance Lab de volgende annuleringsvoorwaarden:

 • 1 – Annulering van deelname aan het weekend of retraite kan slechts schriftelijk gedaan worden. Dit kan per e-mail aan info@humanperformance-lab.nl en is geldig na de bevestiging van annulering van de Uitvoerder. Bij annulering van deelname geldt het volgende:
  • 1. Tot 60 dagen voor aanvang van het weekend of (dag)retraite kan de Deelnemer zijn inschrijving annuleren en rekent Uitvoerder alleen annuleringskosten van €25,00.
  • 2. Binnen 60 dagen tot 30 dagen voor aanvang van het weekend of retraite kan de Deelnemer zijn inschrijving annuleren, in welk geval 30% van de weekend of (dag)retraite-kosten in rekening worden gebracht.
  • 3. Binnen 30 dagen tot 14 dagen voor aanvang van het weekend of (dag)retraite kan de Deelnemer zijn inschrijving annuleren, in welk geval 60% van de weekend of (dag)retraite-kosten in rekening worden gebracht.
  • 4. Indien Deelnemer zijn inschrijving annuleert binnen 14 dagen voor aanvang van het weekend of (dag)retraite, wordt 100% van de weekend of (dag)retraite-kosten in rekening gebracht.

2 – Indien de Deelnemer ter plaatse, om welke reden dan ook, niet kan deelnemen aan het weekend of (dag)retraite, worden de reeds betaalde weekend of (dag)retraite-kosten niet terugbetaald.

3 – Indien de Deelnemer niet in staat is de door hem of haar geboekte weekend bij te wonen, is in de plaats stelling toegestaan, maar alleen na overleg met Uitvoerder en mits met de gegevens van de vervangende deelnemer uiterlijk 1 dag voor aanvang aan Uitvoerders zijn doorgegeven per mail.

4 – Deelname aan het programma tijdens het weekend of (dag)retraite geschiedt op basis van vrijwilligheid. Het staat deelnemers vrij om af te zien van het te geboden programma. Het afzien van deelname aan het programma geeft de Deelnemer geen recht op (gedeeltelijke) terugbetaling van de reeds betaalde weekend of (dag)retraitekosten en ook geen recht op een vervangende les of activiteit.

5 – Deelnemers kunnen een reis- en of annuleringsverzekering afsluiten bij een verzekeraar om onvoorziene kosten van annulering te dekken.

Wat anderen zeggen

5 dagen / 4 nachten

1.275,-

Maak kennis met
de retraitegever

Retraitegever - Thomas

Wil je meer weten over de retraitegevers? Lees dan meer over Thomas & Christie van Human Performance Lab en de reden waarom ze een retraites geven en jou mee op avontuur willen nemen!

Lees meer over Thomas & Christie

Ervaringen
van andere

Anderen
bekeken ook

× Vragen? Stel ze hier :-)