Naar overzicht

5-Daagse Yoga & Ontspan Retraite

Deze retraite zit vol.

Dompel je onder in complete ontspanning dankzij yin yoga, klankschalen, leren ontspannen in een ijsbad (absoluut; ook jij kan dat!) en veel meer van dit soort prachtigs. Tijdens én na de retraite leef je jouw leven met veel meer rust, vertrouwen, liefde & aandacht voor jezelf.

Drukte, planningen, verwachtingen (van anderen & van jezelf), alle rollen die je vervult… je mag het allemaal even loslaten. Ontvang alle tijd en ruimte om thuis te komen bij jezelf. Wil je meer in verbinding komen met jezelf? Je innerlijke rust en kracht (her)vinden? Dan is deze retraite echt iets voor jou!

Tijdens deze retraite kom je tot rust, tot jezelf, in een prachtige bosrijke omgeving. De omgeving is uitermate geschikt voor bijzondere natuurbeleveniswandelingen. Doe inspiratie op in de adembenemende landschappen, soms in stilte. Ervaar jezelf op een pure en liefdevolle manier tijdens deze zinvolle retraite.

Een midweek retraite vol ‘zelfliefde & zelfzorg’. Eindelijk even echt ontspannen.

Duo ticket: Kom je samen met iemand? Dan krijg je €50,- korting op je ticketprijs. De prijs wordt dan €695,-. 

Sharing circles bij het kampvuur, klankreizen, yin yoga (en wellicht een beetje yang), meditaties, inzicht gevende & reflecterende schrijfopdrachten, een ijsbad, ademoefeningen voor ontspanning & activatie en genoeg tijd voor me-time. Deze week mag je doen je wat goed voelt voor jou.

Even helemaal Niets.

Je laat de boel de boel en je wordt totaal verzorgd door ons. Je hoeft even niets. Geen rol te vervullen, werk, telefoon, verplichtingen tot social talk of sociale media. We nodigen je uit om je telefoon op vliegtuigstand te zetten (hoeft natuurlijk niet). Wat doet het met je? Wat komt er tot leven als je niet geleefd wordt? Hoe is het eigenlijk met je?

Locatie: Boerderij ’t Venne & yogastudio Balans in Jezelf

Je gaat heerlijk opladen in een prachtige bosrijke omgeving. In een accommodatie waar je je direct welkom en thuis voelt verblijf je vier nachten in een ruime tweepersoonskamer. Een één of drie persoonkamer kan ook in overleg.

De accommodatie bestaat uit 3 huisjes, onderling met elkaar verbonden, met verschillende gezamenlijke woonkamers. Voor de meeste activiteiten verwelkomen we je in een aparte praktijkruimte met vloerverwarming, op 800 meter loopafstand langs weilanden en bos.
Geniet bij de accommodatie ook lekker van de Finse blokhut of de infrarood sauna en voor een kleine meerprijs kan je je lekker laten verwennen met een massage.

Het adres: Koopmansweg 2, 7241 RG Lochem

Maandag
15.00 uur – aankomen, ontvangst, welkom
15.30 uur – kennismaking, landen op deze mooie plek
17.00 uur – diner
18.00 uur – tijd voor jezelf
19.00 uur – sharing circle bij het kampvuur

Dinsdag / woensdag / donderdag
8.00 uur – ochtendritueel ‘thuiskomen in jezelf’*
9.30 uur – ontbijt aan de praattafel of in stilte
10.30 uur – workshop**
12.30 uur – boswandeling
13.00 uur – lunch aan de praattafel of in stilte &vrije tijd
15.30 uur – workshop**
17.00 uur – diner aan de praattafel of in stilte
18.00 uur – vrije tijd
19.00 uur – sharing circle bij het kampvuur
Vrije tijd voor sauna of boek een massage

Vrijdag
8.00 uur – ochtendritueel*
9.30 uur – ontbijt aan de praattafel of in stilte
10.30 uur – afscheid

—————————————-
*Ochtendrituelen:
• Yin yoga
• Yoga nidra met klankschalen
• Meditatie gevolgd door een klankreis met Tibetaanse klankschalen

** Workshops:
• Ademhalinsoefeningen, theorie ijsbad, koudetraining en ontspannen in het ijsbad
• Speelse journalling opdrachten om jezelf beter te leren kennen
• Leren hoe je energie door jouw handen kan geven om jezelf op te laden en dit leert delen met een ander (Reiki, maar dan zonder lastige symbolen)

Stiltewandelingen
Er is veel vrije tijd ingebouwd voor jezelf. Je kunt dan genieten van een stilte wandeling door de prachtige natuur, een dutje doen, sauna bezoeken of genieten van een massage.

 • Je gaat heerlijk opladen in een prachtige bosrijke omgeving in de rustgevende Achterhoek: De Paasberg, Kale Berg en Lochemse Berg.
 • In een accommodatie waar je je direct welkom en thuis voelt, verblijf je vier nachten in een ruime één-, twee- of driepersoonskamer*.
 • Alle kamers zijn sfeervol ingericht, met verse bloemen en kaarsen.
 • De accommodatie bestaat uit 3 huisjes, onderling met elkaar verbonden, met verschillende gezamenlijke woonkamers.
 • Weids uitzicht en stilte om je heen.
 • Prachtige, biologische en volgens de permacultuur principes aangelegde moestuin.
 • Voor de meeste activiteiten verwelkomen we je in een schitterende & sfeervolle praktijkruimte met vloerverwarming met uitzicht op het bos, op 800 meter loopafstand.
* Bij de standaard ticket krijg je een ruime driepersoonskamer die je deelt met twee andere deelnemers (mannen en vrouwen krijgen gescheiden kamers). Wil je een tweepersoonskamer of een eenpersoonskamer? Dat kan tegen een meerprijs:

 • Totaalprijs eenpersoonskamer € 895,-
 • Totaalprijs twee persoonskamer € 795,-

 Als je hier gebruik van wilt maken, kan je dat aangeven bij de reservering in het ‘opmerkingen-veld’. 

Je wordt culinair verwend met al het lekkers dat voor je gemaakt wordt. De lunch en avondmaaltijden worden bereid door Debbie & Peter die een biologische en volgens de permacultuur principes aangelegde moestuin hebben op hun boerderij. Het ontbijt wordt verzorgd door Linda die jarenlang met veel plezier een ski chalet in de Dolemieten runde. Alle maaltijden worden met liefde & aandacht bereid.

Alle dagen zijn het (vegatrische) ontbijt, lunch en diner inbegrepen. Tussendoor ben je vrij om water, koffie, thee, sap en snacks te pakken.

Heb je dieetwensen? Geef dat dan tijdig door aan de retraitegever. Dit kan middels het ‘opmerking-veld’ bij de reservering.

Deze retraite is inclusief:

 • Dagelijks liefdevolle begeleiding door Joska & Linda;
 • Alle rituelen, workshops en sharing circles;
 • Alle maaltijden, snacks en drankjes;
 • Overnachting en beddengoed;
 • Gebruik van Finse Blokhut sauna en infrarood sauna;
 • Verbinding in een groep gelijkgestemde mensen.

Een massage kun je extra bijboeken op de locatie. Daarna loop je zo de sauna in of kun je naar jouw kamer om een lekker dutje te doen. Totale me-time!

Deze retraite wordt gegeven door Lina (Balans in Jezelf) en Joska (Yoga met Joska). Wil je meer weten over de retraitegevers? Lees dan verder onderaan deze pagina.

Mocht je willen annuleren dan kan dat onder de volgende voorwaarden:

 • Indien Gebruiker de retraite annuleert tot 8 weken voor start retraitemidweek ben je 15% van de totaalsom verschuldigd.
 • Van 8 weken tot 6 weken voor start retraitemidweek ben je 50% van de totaalsom verschuldigd.
 • Van 6 weken tot de dag van start retraitemidweek ben je 100% van de totaalsom verschuldigd.

Deelnemers kunnen een reis- en of annuleringsverzekering afsluiten bij een verzekeraar om onvoorziene kosten van annulering te dekken.

Minimum aantal deelnemers 8 max 14.

Covid
We houden ons aan de algemene maatregelen die op het moment van de retraite gelden. Moet de retraite geannuleerd worden vanwege de maatregelen dan krijg je uiteraard je geld terug. Kan je zelf niet komen vanwege Covid? Dan kijken we naar een andere oplossing.

Wat anderen zeggen

5 dagen / 4 nachten

745,-

Maak kennis met
de retraitegever

Joska retraitegever

Linda & Joska geven yoga & ontspanning retraites met een mooie combinatie van humor en diepgang. Ga jij mee samen de diepte in? Lees via onderstaande link meer over het team van deze retraite.

Lees meer over Linda en Joska

Ervaringen
van andere

Anderen
bekeken ook

× Vragen? Stel ze hier :-)