Naar overzicht

5-Daagse Retraite – ‘Yoga, mediteren & creëren’

Deze retraite zit vol.

Opladen in een bedding van ruimte en rust aan het Friese wad.

Laat jezelf meenemen in deze retraite waar de levensenergie volop kan stromen. Yoga, mediteren en creëren zijn de basis voor deze dagen ‘buiten de tijd’. Door de hele retraite heen zijn beeldende activiteiten verweven die jouw persoonlijke ontwikkeling verdiepen en het ‘bewustzijn in je vingers’ vergroten.

Het programma is in handen van Ineke van der Blom en de maaltijden worden verzorgd door kokkin Odra Litjens.

Laten we jouw levensenergie activeren
Stromende levensenergie is een kracht die het beste in je naar boven haalt. Dat staat centraal in deze retraite. Een scheppende creatieve kwaliteit die iedereen in zich draagt en die in deze dagen de aandacht krijgt om zichtbaar te worden.

Yoga en meditatie maken deel uit van de stromende levensenergie, de levenslust, omdat je daarmee de verbinding met je lijf en je volle aanwezigheid versterkt en de mogelijkheden van het moment bruikbaar maakt. Diezelfde stroom is de ingang naar beeldende activiteit. Tijdens de retraite doen we aan Hatha yoga en Yin Yoga (geschikt voor elk niveau). 

Zonder dat het ‘iets hoeft te worden’ ga je met open opdrachten vorm geven aan je verbeelding. Als een taal die zonder woorden en verhalen de kans krijgt om zichtbaar te worden. Je hoeft niks te kunnen, het ontvouwt zich vanzelf. En je kunt rekenen op persoonlijke begeleiding zowel op het persoonlijke als in beeldende proces.

Met de voeten op de klei en de wind in je haren dwalen we langs het wad. We tekenen, schilderen en gebruiken materialen die we onderweg tegen komen.

Stilte tijdens de retraite
Je bent uiteraard vrij om delen van het programma niet mee te doen als je de behoefte voelt om je terug te trekken. Stilte is een krachtige vorm van naar binnen keren. Gewend als we zijn aan voortdurende uitwisseling over uiteenlopende onderwerpen, zullen deze dagen deels in stilte verlopen. Dat is soms even ongemakkelijk, totdat je ontdekt dat het heerlijk is om naast iemand te zitten en gewoon aanwezig te zijn.

Zonder te hoeven zoeken naar gespreksonderwerpen, zonder beleefd te hoeven zijn door te luisteren en vooral door te merken dat je zonder woorden misschien wel meer met elkaar in verbinding bent. Dat betekent niet dat we helemaal niet praten of niet lachen, alleen dat we de kwaliteit versterken om buiten de verhalen om aanwezig te zijn.

We bieden je een bedding om in op te laden.

In Marrum, een dorpje aan de Friese waddenkust, kom je in een kleinschalige retraite locatie, waar je je meteen welkom voelt. 

Alle ruimtes een eigen sfeer hebben. De yogaruimte met lemen wanden straalt rust uit en maakt het makkelijk om in diepe ontspanning te komen. De werkplaats nodigt uit om aan de slag te gaan en we eten in de tussenruimte aan een lange tafel, waar het op warme dagen toch lekker koel blijft.

De besloten intimiteit van de locatie vormt een mooie match met de weidsheid van de uitgestrekte kwelders aan waddenzee.

Mediteren bij zonsondergang of zwemmen in buitenwater. Yoga met het geluid van de ganzen en de grutto’s om je heen.

Het adres: Ringweg 33, 9073 HH Marrum

De retraite heeft een flexibel programma dat afgestemd is op de energie van de groep. Alle workshops zijn vrijwillig en als je behoefte hebt om je even terug te trekken is dat helemaal prima. Het programma kan ook aangepast worden, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Woensdag
10:00 – ontvangst met koffie/thee.
10.30 – yoga en een beeldende activiteit
13.00 – lunch
14.30 – stiltewandeling aan het wad
17.00 – zwemmen voor wie wil
18.30 – diner
20.30 – yin yoga
21.30 – vrije tijd / slapen

Donderdag t/m zaterdag
8.30 – ontbijt
9.30 – yoga en beeldende activiteit
13.00 – lunch
14.30 – buiten mediteren/ lopen / beeldend werk
17.30 – ervaring delen
18.30 – diner
20.30 – yin yoga / meditatie
21.30 – vrije tijd / slapen

Zondag
8.30 – ontbijt
9.30 – yoga en beeldende activiteit
13.00 – lunch
14.00 – inpakken en opruimen
14.30 – meditatie en afsluiting
16.00 – uitzwaaien

In de (tweepersoons) gastenkamers slaap je in een volledig verzorgd bed terecht, en heb je je eigen ruimte om heerlijk te slapen en je terug te trekken wanneer je daar behoefte aan hebt. Er is een gesplitste indeling voor de gastenkamers (mannen en vrouwen slapen apart). 

De maaltijden zijn vegetarisch bereid door onze privé chef Odra. Zij weet van elke maaltijd een heerlijke verrassing te maken.

Mocht je gebonden zijn aan een dieet omdat je allergisch bent, dan kan je dat bij inschrijving vermelden bij het ‘opmerkingen veld’ en wordt er rekening mee gehouden.

Deze retraite is inclusief:

 • Twee yogasessies per dag (hatha en yin yoga)
 • Meditatie
 • Beeldende activiteiten
 • Materialen
 • 4 x diner / ontbijt
 • 5 x lunch
 • Thee/ koffie
 • Alle overnachtingen
 • Beddengoed / handdoeken

Deze retraite wordt gegeven door Ineke van der Blom vanuit haar bedrijf Blyksem. Daarnaast wordt ze vergezeld door Odra, die deze retraite de maaltijden verzorgd. Wil je meer weten over Blyksem? Lees dan verder onderaan de pagina. 

Annuleringsvoorwaarden

 • Annulering van deelname is kosteloos tot vier weken voor aanvang;
 • Tot een week voor aanvang is 50% van het lesgeld verschuldigd. Bij annulering in de laatste week voor aanvang wordt het gehele bedrag in rekening gebracht.

Covid
Er gelden op dit moment geen maatregelen. 

Hoor ervaringen van anderen!

5 dagen / 4 nachten

€ 625

Maak kennis met
de retraitegever

Lees meer over retraitegever Ineke van het bedrijf Blyksem en kokkin Odra, die dit weekend voor jou klaar staan om je een onvergetelijke ervaring te geven in het mooie Friesland.

Lees meer over Blyksem

Ervaringen
van andere

Anderen
bekeken ook

× Vragen? Stel ze hier :-)