3-Daagse Womb Wisdom Vrouwen Retraite

Corona update 15-1-22: Goed nieuws! Deze retraite gaat hoe dan ook door.

 In overleg met de retraitegever is besloten dat deze retraite wél doorgaat. Boek dus nu je ticket en verwen jezelf (juist in deze tijd) met een paar dagen ontspanning.

Hoe fijn zou het zijn om in elk moment van jouw cyclus in jouw innerlijke kracht te staan? Verbinding te voelen met je lichaam en naar haar wijsheid te luisteren?

Lieve vrouw, je hoeft het niet alleen te doen. Kom mee op reis door de magische natuur van je cyclus. Tijdens dit retreat ga je leren samenwerken met je lichaam en je cyclus zodat je op je eigen ritme tot bloei kan komen. We starten de reis door je mee te nemen door de biologie van je vrouwelijke menstruatiecyclus en de innerlijke seizoenen. Knowledge is power! In de zweethut gaat deze reis verder en gaan we op een magisch innerlijk avontuur door de vier fases van de cyclus.

Na het retreat heb je de tools om je cyclus te tracken en de kennis en ervaring om de innerlijke seizoenen steeds meer te integreren in je leven. Hierdoor kan je gaan leven rond je cyclus en flowen op je natuurlijke energie! Zo hou je ook meer energie over gedurende de cyclus. Lees verder over wat je kan verwachten tijdens de retraite.

Dit retreat is voor jou als je voelt dat je verlangt naar in verbinding staan met je vrouwelijke kracht en je je zelfverzekerd, gevierd en rijk wilt voelen.

Thema’s/onderwerpen die we behandelen.

 • Verbinding met je vrouwelijke kracht;
 • Vertrouwen in je lichaam;
 • Beter aanvoelen van je behoeftes;
 • Je eigen juiciness (her)ontdekken;
 • Inzicht in je verschillende emoties;
 • Voelen van de wijsheid in jezelf;
 • Liefdevolle sisterhood ervaren;
 • Diepe ontspanning in de natuur.

Wat gaan we doen?

 • Je krijgt kennis over jouw cyclus, de vrouwelijke hormonen en jouw lichaam;
 • Je krijgt praktische tools om jouw cyclus te tracken;
 • We gaan een Zweethutceremonie doen. Een zweethut is een bijzondere ervaring waardoor je jezelf op emotioneel, energetisch en fysiek niveau kan reinigen. De hitte, donkerte en de natuur nodigt je uit om tot je eigen essentie te komen. De zweethut bestaat uit 4 rondes die elk een fase van de cyclus representeren. Door visualisaties, zang en deelrondes kun je voelen wat elke fase voor jou betekent.  
 • We brengen je in verbinding met jezelf door lichaamswerk, meditatie & dans;
 • We hebben deelrondes/sharings met alle sisters;
 • En als laatst hebben we een Eindceremonie om de godin in jezelf en elkaar te vieren!
We dagen je uit open te staan voor de activiteiten, maar mocht je iets niet mee willen doen dan is dat uiteraard helemaal prima. Alles mag, niets is verplicht. 
 

Deze retraite wordt gegeven door Ménou Hanne Fonsien & Janneke Aronson van het bedrijf Womb Wisdom Retreats. Wil je meer weten over deze retraitegevers? Kijk dan onderaan deze pagina. 

Het retreat vindt plaats bij het luxe retraitecentrum Avani in het Brabantse Helvoirt. Avani is een prachtige groene plek midden in de bossen dichtbij Den-Bosch. De prachtige natuur ondersteunt je in je proces en er is de mogelijkheid om heerlijk rond te wandelen tussen de workshops door. Om het landgoed heen zijn bossen en weiden die ervoor zorgen dat wij als groep veel privacy hebben.

De workshops vinden plaats in een ruime mooie zaal met houten vloer. Ernaast is een luxe keuken waar ons eten bereid wordt. Wij ervaren Avani als een prachtige plaats met een ontspannen, rustige sfeer en vinden het heerlijk om hier de retraite te geven.

Het adres: Het Hoog 3, 5268 LL Helvoirt

 

Vrijdag
10:00 – 10:30 Aankomst
11:00 – 12:30 OPENINGSCEREMONIE
13:00 – 13:30 Lunch
14:30 – 17:00 DE SEIZOENEN VAN JE CYCLUS
18:00 – 19:00 Diner
20:00 – 21:30 CYCLUS DANS JOURNEY
22:00 slapen & integratie (stilte)

Zaterdag
09:00 – 09:30 ontbijt
10:00 – 11:30 OPBOUW ZWEETHUT & VUUR CEREMONIE
11:30 – 14:00 CREATIEVE SESSIE
14:00 – 14:30 lichte lunch
14:30 ——– ZWEETHUT CEREMONIE
22:30 slapen & integratie (stilte)

Zondag
09:00 – 09:30 ontbijt
10:30 – 12:00 WOMB HEALING
12:30 – 13:00 lunch
14:00 – 16:00 CELEBRATION

Op AVANI zijn er twee prachtige slaapzalen met ieder zes comfortabele bedden. Ook als je gewend bent alleen te slapen, zal je merken dat slapen met een groep extra verbinding brengt tijdens de retraite.

Tijdens de retraite is er een privé kok aanwezig die goddelijke maaltijden voor ons godinnen maakt. De maaltijden en lekkere snacks zijn afgestemd op jouw reis door de cyclus, vegetarisch & biologisch. Met liefde gecreëerd door Flora Ingels. Zelfs als je normaal niet vegetarisch eet, garanderen wij dat je heerlijk gaat eten! 

Door vegetarisch en biologisch te eten geef je je lichaam de best mogelijke voeding tijdens het weekend. Zo ondersteun je je lichaam en geest gedurende de reis. 

Annuleringsvoorwaarden
Onder normale omstandigheden hanteren wij de volgende annuleringsvoorwaarden:

 • Annuleren tot vier weken voor aanvang van het retreat: teruggave van 75%
 • Annuleren van vier tot twee weken voor aanvang van het retreat: teruggave van 50%
 • Annuleren één week voor het retreat: teruggave van 0%

Covid
Er worden geen QR-codes gescand, wel wordt er gevraagd om de dag voor de retraite een zelf-test te doen thuis. 

Mocht de retraite geannuleerd worden vanwege aangescherpte maatregelen dan vindt er een teruggave van 100% plaats. We gaan er uiteraard vanuit dat de retraite gewoon doorgaat! 

3 dagen / 2 nachten

€ 650

Maak kennis met
de retraitegever

Ménou & Janneke

Twee powervrouwen die meer bewustzijn willen brengen onder vrouwen (en mannen) over de kracht van de menstruatiecyclus. Wij vinden het geweldig! Wil je meer weten over Womb Wisdom Retreats? Lees dan verder.

Lees meer over Ménou & Janneke

Ervaringen
van andere

Anderen
bekeken ook