Irene Andriessen Retraites

Irene Andriessen Retraites

Als leraar Zijnsoriëntatie (een spirituele stroming met zijn roots in het Djochzen Boeddhisme en psychotherapie), bied ik begeleiding aan ieder die zichzelf werkelijk wil leren kennen en de openheid en rijkdom van Zijn wil ontdekken. Dat doe ik vanuit mijn ‘leerruimte Zijnsoriëntatie’ in het stadse Utrecht en vanuit mijn ‘groene locatie’ in ’s Gravenvoeren.

In de loop van mijn leven heb ik heel wat zoektochten gelopen om mijn draai te vinden. Mijn loopbaan verliep kronkelig en psychische knopen en dieptepunten kwamen voorbij. Parallel daaraan liep een zoektocht naar spiritualiteit en wat dat voor mij kon inhouden.

In 2009 ontdekte ik Zijnsoriëntatie, een modern spiritueel pad van levenskunst, ontwikkeld voor westerse mensen. Het voelde direct waar, echt en realistisch: de meditaties, de oefeningen, het uitgaan van spirituele inspiratie én het begrip voor je psychologische strubbelingen. Dit pad ben ik opgegaan en loop ik nog steeds met veel passie.

Binnen mijn eigen praktijk en middels de retraites die ik geef probeer ik deze verlichte levenskunst door te geven. Ik ontmoet je graag!

meditatie in bewegen

Het team

Irene Andriessen

Sinds 2021 woon ik in het prachtige ’s-Gravenvoeren. De natuur hier is zo weldadig, zo ruim en behulpzaam bij de meditatieve afstemming op ruimte en verbinding, dat ik meditatie en natuur het liefst wil samenbrengen, ook in mijn werk. Alles wijst dan richting Zijn. Ongekunsteld en compleet Zijn. De eenvoud en de stilte, en ook de rijkdom ervan!

Retraitetijd is heel kostbare tijd. We leven zulke drukke levens. Zelden kan je zo diepgaand afstemmen op je al aanwezige heelheid en wijsheid; zelden kan je zo met anderen je tijd doorbrengen in levende stilte, als in een retraite. Het is mijn eigen ervaring, dat er in retraite altijd iets verschuift in mijn manier van zijn, iets in de richting van openen, ontspannen en vertrouwen. Ik denk dat dat bij iedereen zo werkt. De tijd doet zijn werk. En jij kan Zijn wie je werkelijk bent, met alles erop en eraan, en vertrouwen.

Toekomstige
retraites

× Vragen? Stel ze hier :-)