Lean In

Lean In

Iets op je lever hebben, een gebroken hart, vlinders in je buik… Uitdrukkingen die je gevoelswereld omschrijven vanuit het lichamelijke. Het brein en het lichaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Mentale klachten komen ergens vandaan en gaan in je lijf zitten en vice versa. Het in beweging brengen van zowel je gedachten als je lijf zorgt voor een integratieve aanpak, die alle delen van jou erkent. We werken vanuit de overtuiging dat beide gebieden aandacht vragen en verdienen.

We organiseren graag retraites die anders zijn dan andere retraites: naast de focus op rust, stilte en ruimte, is er ook veel ruimte voor plezier, energie en beweging. Het overbrengen naar je dagelijks leven heeft een belangrijke plaats in het geheel. We ontmoeten je graag op een van onze retraites!

Lean in retraitegever

Het team

Ryanne van Dooren - de Breed

Mijn naam is Ryanne, masterpsycholoog, moeder, muzikant, vrouw, dochter, zus en vriendin. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan yoga, boksen, suppen, wandelen en zelfzorg. Ik geloof sterk in de body-mind connectie en probeer dit in mijn dagelijks leven bewust toe te passen.

Ik krijg energie van het in beweging blijven – het niet stilstaan, maar ontwikkelen! Met daarbij aandacht voor wat op dat moment nodig is en door te luisteren naar wat mijn hoofd en mijn lichaam nodig hebben. Ik hou ervan om creatief te zijn en buiten de gebaande paden te gaan en te denken – met een open blik naar de wereld kijken is voor mij een belangrijk onderdeel van wie ik ben.

 Hierom heb ik mezelf gevonden in de aanpak van positieve psychologie en breder, Positieve Gezondheid. Ik geloof sterk dat jij als hulpvrager goed weet wat voor jou werkt en wat vooral niet.

Nina Pennock

Mijn naam is Nina, ik ben lichaamsgericht therapeut en trainer. Ik begeleid mensen in het (weer) in beweging komen, zowel fysiek als mentaal. Het begeleiden van mensen naar de balans tussen beweging en rust is een ware passie geworden. Deze passie komt in uiting in de drie pilaren van mijn bedrijf: lichaamsgerichte therapie, NinaLaatDansen en trainingen.

Het is allemaal begonnen bij NinaLaatDansen. Dit is een methode die ik heb ontwikkeld in de afgelopen jaren. Deze methode is ontstaan uit de behoefte naar een plek waar je vrij kunt dansen en bewegen, zonder oordeel. Vanuit hier ontstond de wens om mensen te kunnen begeleiden in persoonlijke groeiprocessen. Zo kwam lichaamsgerichte therapie op mijn pad.

Lijfwerk bleek voor mij een zeer effectieve manier om meer in contact te komen met mijzelf en mijn lichaam. Lichaamsgerichte therapie spreekt mij aan vanwege de focus op zowel lijf als hoofd en de ingang die het daarmee biedt voor onderzoek en heling.

Ester Belder

Mijn naam is Ester. Woorden die mij omschrijven zijn: nieuwsgierig, onderzoekend, verbonden, afgestemd, rustig en betrokken.

Ik geef lichaamsgerichte coaching met yoga en mediatie als hoofdelement. De sessies pas ik altijd per moment aan aan de persoon, zodat we werken aan wat jij nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld zijn: meer contact krijgen met het lichaam, minder denken en piekeren, beter kunnen ontspannen of bewustwording creëren.

Ook leer ik je graag technieken die je zelf toe kunt passen wanneer jij ze nodig hebt. Daarnaast kan yoga/bewegen natuurlijk ook bij lichamelijke klachten heel helpend zijn, weer passen we de sessie dan aan op wat jij in dat moment nodig hebt.

Toekomstige
retraites

× Vragen? Stel ze hier :-)