2-Weekse Stilte & Meditatie Zomer Retraite

In deze tweeweekse stilteretraite in het prachtige kasteel Sablou in de Franse Dordogne maak je contact met jouw spontaan aanwezige Zijnsnatuur die tijdloos aanwezig is in en als elke ervaring.

Je bent al vrij, al heel, al verlicht. Dat is de zorgeloze, liefdevolle aard van onze geest; de Altijd Aanwezige Koning(in), die slechts ontdekt en belichaamd hoeft te worden. Door middel van begeleide meditaties, visualisaties en psychologisch werk zul je in deze retraite tot de kern van je wezen gaan. Waarin woorden zoals waar geluk, liefde, compassie en vrijheid diepgaande betekenis krijgen, doordat je dit direct kunt ervaren.

Door af te stemmen op jouw vrije essentie, komen als vanzelf jouw basisovertuigingen en jouw reactiepatronen aan de oppervlakte. Waar we niet aan gaan sleutelen: want ze zijn niet wie je bent!

Tijdens de retraite kan je genieten van de prachtige omgeving, een duik nemen in het zwembad, of zelfs verborgen grotten ontdekken op het uitgestrekte terrein. Iedereen die onvoorwaardelijk geluk, liefde en vrijheid wil leven is van harte welkom om deel te nemen aan deze retraite.

Wil je meer weten over Zijnsoriëntatie of horen wat de deelnemers vonden van de vorige zomerretraite in Frankrijk? Kijk dan zeker eens naar de onderstaande video.

In deze Zijnsgeoriënteerde retraite zal de nadruk liggen op non-meditatie, het grote ‘niet doen’. De inspiratie komt uit het iconische beeld van de Ever Present King, oftewel de Altijd Aanwezige Koning: het wijst naar jouw spontaan aanwezige Gewaarzijn dat tijdloos aanwezig is in en als elke ervaring.

Het wijst niet naar iets buiten jou. In contact met jouw Zijnsnatuur ben je totale ‘Nuheid’, die niet komt en gaat. Hierdoor hebben verwarring, hoop en vrees geen greep meer op jou. Deze retraite geeft je de gelegenheid om deze Koning in jezelf te ontdekken en te manifesteren. Het is ultiem Rusten in Zijn.

Samen creëren we een krachtig bewustzijnsveld, met een rijk programma aan Zijnsgeoriënteerde meditatie, meditatie in beweging, dans, energetisch werk en visualisatiebeoefening. Persoonlijke begeleiding is steevast onderdeel van de retraite: zowel tijdens het programma als tussendoor.

Het in stilte verblijven zonder prikkels van buitenaf, biedt je de gelegenheid om elke dag een stapje dieper te zakken in de inspiratie van wie je al bent als non-duaal, vrij en gelukkig wezen.

Er is geen ervaring nodig voor deze retraite. Wees welkom om jouw Zijnsaard te ontdekken en te leven!

Praktische informatie
Er zullen inspirerende teksten of audio/video fragmenten aangeboden worden die je van tevoren of tussendoor kunt bestuderen. Geluidsopnames van de instructies en meditaties van de retraite worden opgenomen en zal je na de retraite ontvangen.

Rondom het programma zal de retraite in stilte verlopen. We vragen je ook om weinig tot geen gebruik te maken van telefoons en andere afleidingen, ter ondersteuning van je beoefening.

Er is een corveerooster waarbij alle deelnemers wordt gevraagd om bij te dragen, bijvoorbeeld aan de afwas en lichte schoonmaakwerkzaamheden. Deze taken beschouwen we als kostbare momenten om je beoefening te integreren tijdens dagelijkse handelingen.

We zijn te gast in Domaine du Sablou, in de Dordogne nabij Montignac, in Frankrijk. Sablou is een uniek, mystiek landgoed, een oase van rust waar de tijd lijkt stil te staan. Verborgen in maarliefst 85 weelderige hectares bosgrond, biedt Sablou een ongeëvenaarde ervaring van sereniteit en verbondenheid met de natuur. Je wandelt uren in de bossen van het landgoed en ontdekt grotten en betoverende plekjes. Gelegen in het zomers warme Dordogne, omgeven door glooiende heuvels met een rijke flora en fauna.

Domaine du Sablou bestaat uit sprookjesachtige gebouwen zoals het statige Grand Maison en een charmant kapelletje, het heeft meerdere gîtes en een verfrissend zwembad. De plek is uniek vanwege de oorverdovende stilte. Je bent echt weg van de buitenwereld maar toch is het nabijgelegen Fanlac op steenworp afstand en het schilderachtige Montignac is op slechts acht minuten rijden.

Kortom: een zeer geschikte en heerlijke plek om in retraite te zijn.
Een sfeerimpressie van de rust en schoonheid van Domaine du Sablou.

Het adres877 Route de Memorial, 24290 Fanlac

Je bent zaterdag 3 augustus vanaf 15:00 uur welkom om rustig aan te komen na je reis. Je kunt je slaapplaats gereed maken of je tent opzetten, en in de avond staat er een lichte maaltijd voor je klaar. Je ontmoet de andere deelnemers en kunt alvast wat het bijzonder stille terrein verkennen.

Michaël opent de retraite om 19:30 uur in de sessiezaal.

Dagindeling
07.30 – 08.30 – Meditatie
08.30 – Ontbijt
10.00 – 13.00 – Blok 1
13.00 – Lunch, middagpauze
16.00 – 19.00 – Blok 2
19.00 – Diner
20.00 – Vrije tijd

In de ochtend- en middagblokken zijn er teachings, instructies, beoefeningen en deelrondes voor verdieping. Er is altijd ruimte voor persoonlijke vragen.

Soms zal er een licht en optioneel avondprogramma zijn.

Eind retraite: vrijdag 16 augustus 19:00 uur
Vertrek: zaterdag 17 augustus uiterlijk 10:00 uur

Voor je vertrekt kan je een ontbijtje meenemen of nog even ontbijten op Sablou.

Tweepersoonskamer
Er zijn verschillende opties om te overnachten. Bij de reguliere ticketprijs slaap je in een gedeelde tweepersoonskamer in het kasteel of in een van de bijvertrekken met een prachtig groen uitzicht.

Eenpersoonskamer
Heb je liever een eigen kamer waar je je in alle rust kunt terugtrekken? Tegen een meerprijs van €150,- slaap je deze retraite op een eigen kamer.

In alle gevallen is het sanitair gemeenschappelijk. Er is beperkt aanbod van kamers met eigen douche, geef aan in het aanmeldformulier als je hiervoor in aanmerking wilt komen. Je neemt je eigen beddengoed en handdoek mee. Ook zijn er linnensets ter plekke te huur.

Kamperen
Liever slapen onder een stille sterrenhemel? Als je kiest voor kamperen in je eigen tent of camper staat je een unieke ervaring te wachten. In de heerlijk ruime tuin met overal zon- en schaduwplekken zal je vele uilen horen roepen en ontwaken met vogelgezang. Als je voor deze optie kiest, dien je gebruik te maken van het sanitair in het kasteel, wat op loopafstand is. 

Het gereduceerde tarief voor kamperen is €1.925,- Als je wilt kiezen voor deze optie, neem dan contact op met Retraites-Nederland.nl. 

Onze vaste chefkok Maria bereidt voedzame en kleurrijke maaltijden. Vegetarisch met vaak een veganistische, Ayurvedische tint. Ze gebruikt zo veel mogelijk biologische en lokale producten.

Ze kan rekening houden met alle diëten, met een passende toeslag van 3 tot 5 euro per dag. Dieetwensen geef je aan in het aanmeldformulier onder het kopje ‘opmerkingen’. 

Inclusief:

 • Retraite programma en begeleiding;
 • Alle veertien overnachtingen;
 • Alle maaltijden vanaf de avond van aankomst t/m het ontbijt op de vertrekdag;
 • Koffie, thee, fruit en versnaperingen;
 • Gebruik van de accommodatie en tuin;
 • Gebruik van matjes en meditatiekussens (zelf meenemen mag ook).

Exclusief:

 • Beddengoed/handdoeken (die zijn ook te huur op verzoek).

De locatie is goed te bereiken met de auto, op ongeveer tien uur rijden vanaf Utrecht. Samen rijden met de auto door middel van carpooling is voor veel deelnemers gebruikelijk. Van tevoren brengen we je met deelnemers in contact om je reis te kunnen afstemmen.

Met het openbaar vervoer kan je ook bij Sablou in de buurt komen, waarna wij je voor een passende vergoeding ophalen. We proberen dan meerdere mensen tegelijk op te halen om de kosten wat te delen. 

Je kunt bijvoorbeeld de trein naar Condat le Lardin of Sarlat nemen, de bus naar Brive, of eventueel is Perigueux of Brive la Gaillarde ook een optie. Bij die laatste twee stations kunnen we je tijdens kantoortijden ophalen.

Vliegen kan je naar Bergerac; vluchten gaan rechtstreeks vanaf Rotterdam.

Adres en route
Adres Sablou: 877 Route de Memorial, 24290 Fanlac
Coordinaten: 45° – 4′- 22.79″   /  1° – 6′ – 42.51
Kaart: https://maps.app.goo.gl/SW9icM7ZuF2xXGZS8

Deze retraite wordt gegeven door Michaël, leraar Zijnsoriëntatie opgeleid aan de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht. 

Zijn studenten beschrijven hem als integer en zeer nabij; een mens onder de mensen. Die niet schuwt om de rol van leraar op zich te nemen: zeer doorsnijdend maar altijd vanuit liefde. Naast zijn passie voor Zijnsoriëntatie laat Michaël zich inspireren door Dzogchen, het Tibetaans boeddhisme en de Lakota tradities.

Annuleringsvoorwaarden:

 • Als deelnemer besluit zich vrijwillig terug te trekken dan heeft zij recht op terugbetaling van ten hoogste een deel van de verschuldigde deelnamekosten.
 • Is het vanwege ziekte of overlijden van naaste familie, dan dient de annulering verhaald te worden op de annuleringsverzekering.
 • Bij annulering voor 3 juni is de deelnemer 50% van deelnamekosten verschuldigd.
 • Bij annulering tussen 3 juni en 3 juli is de deelnemer 75% van deelnamekosten verschuldigd.
 • Bij annulering na 3 juli is de deelnemer 100% van deelnamekosten verschuldigd.
 • Gemaakte reiskosten worden door de retraitegever niet vergoed.

Lees hier de algemene voorwaarden van de retraite.

Wat anderen zeggen

15 dagen / 14 nachten

€1.995,-

Maak kennis met
de retraitegever

Sinds 2011 is Michaël Leraar Zijnsoriëntatie, opgeleid aan de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht. Tijdens zijn retraites laat hij je graag kennis maken met de innerlijke wijsheid, vrijheid, verbinding en liefde die altijd al in jou aanwezig is. Wil je meer weten over Zijnsoriëntatie of over Michaël? Lees dan verder op de volgende pagina.

Lees meer over Michaël

Geplande
edities

Zoeken

Land

Land
 • Spanje
 • Portugal
 • Frankrijk
 • Italië
 • België
 • Noorwegen

Categorie

Categorie
 • Meditatie
 • Yoga
 • Ontspanning
 • Mindfulness
 • Actief
 • Creativiteit
 • Stilte
 • Voor vrouwen

Datum

Datum

Prijs

Prijs
Zoeken

Categorie

Categorie
 • Ontspanning
 • Yoga
 • Meditatie
 • Weekend
 • Mindfulness
 • Midweek
 • Stilte
 • Voeding
 • Klooster
 • Voor vrouwen
 • Human Design
 • Wellness
 • Actief
 • Creatief

Datum

Datum

Prijs

Prijs

Provincie

Provincie
 • Gelderland
 • Overijssel
 • Noord-Brabant
 • Drenthe
 • Friesland
 • Noord-Holland
 • Limburg
× Vragen? Stel ze hier :-)