6-Daagse Mannen Ontspanning Retraite

Bijna vol: nog maar twee plekken.

Stap uit je comfortzone en ga op een persoonlijk avontuur tijdens deze krachtige 6-daagse mannen retraite, speciaal voor ondernemende mannen tussen de 35 – 60 jaar die groots durven te denken en openstaan voor eerlijke en directe feedback. Wetende dat dit ze verder helpt om hun missie en levensenergie te ontdekken. Een retraite waarin je leert weer stuurman te worden van je eigen leven en waarin je leert de switch te maken naar weer écht plezier in het leven. 

Deze retraite wordt gegeven door Monique van Proosdij, gespecialiseerd mannencoach en eigenaresse van een retraitecentrum in het prachtige Sardinië. Monique noemt zichzelf met een knipoog ‘een ervaringsdeskundige op het gebied van verslaving en afleiding zoeken’ en coacht mannen rondom dit thema. Ze brengt mannen weer in contact met hun eigen kern en onderzoekt samen met jou wat jouw missie is en wat jouw behoeftes zijn. 

Deze retraite is niet voor degenen die bang zijn om verantwoordelijkheid te nemen, maar voor degenen die weten dat je eigen patronen aankijken de sleutel is tot het ontdekken van datgene wat nog ontbreekt. 

Ga mee op deze kleinschalige retraite met maximaal 4 deelnemers waarin veel ruimte is voor 1-op-1 begeleiding en jouw persoonlijke situatie. Geniet van een uitdagend programma, zwem in de warme zee, ontdek de schoonheid van het eiland en smul van het heerlijke Italiaanse eten dat door de privékok bereid wordt. En dat alles in de heerlijke maand mei, met een perfecte temperatuur van rond de 25 graden. 

Tijdens dit mannen retreat is er vooral aandacht voor jou.

 • Doe jij alles het liefst alleen?
 • Zorg jij altijd voor anderen maar iets minder goed voor jezelf?
 • Kan het altijd beter, is het nooit goed genoeg?
 • Is alles voor jou een wedstrijd of uitdaging?
 • Bekijk je situaties en conflicten heel rationeel en wil je ook graag in contact komen met je emotie?
 • Wil je weer stuurman worden in je eigen leven en ben je benieuwd hoe je dit kan doen?

Dan is deze mannen retraite echt iets voor jou.

Wat levert je dit op?

 • Je gaat met meer energie naar huis;
 • Je krijgt helderheid over welke richting je op wilt;
 • Je leert hoe je goed voor jezelf kan zorgen zodat je minder stress ervaart in het dagelijks leven en lekkerder in je vel zit;
 • Je hoofd maakt geen overuren meer en is helder;
 • Je lichaam is ontspannen;
 • Een heerlijke week voor jezelf!

——

Workshops/coaching
Gedurende deze week begin je de dag met een coaching sessie in groepsverband. Je bent met minimaal 2 en maximaal 4 personen en er is dus alle ruimte om voor elkaar aandacht te hebben en met elkaar te delen. Het is krachtig als je in staat bent jouw ervaring met anderen te delen. Het vereist moed maar je krijgt er zo veel voor terug. Je ervaart dat juist door je kwetsbaar op te stellen, je sterker wordt dan ooit.

Aan het eind van de middag heb je een individueel coaching gesprek met Monique om dieper in te gaan op jouw situatie en jouw vraagstukken.

Tijdens dit mannen retreat leer je waar jij jezelf saboteert om echt geluk te ervaren. En ervaar je dat ‘geven’ niet beter is dan ‘nemen’. Zodra dit weer in balans is, ervaar je dat het leven met je meestroomt. En ook dat je die leegte, dat ene wat er blijkt te missen, niet kunt wegdrukken maar zelf kunt opvullen.

Veel mannen wachten met het zoeken van hulp als ze ergens tegenaan lopen. Dan moet het lichaam je eerst een flinke wake-up call geven (bijvoorbeeld een burn-out) voordat je het serieus gaat nemen. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Er ligt veel kracht in het vragen van hulp en coaching, erkennen dat je niet alles zelf hoeft te doen. Het zijn juist de moedige en sterke mannen die de stap durven te zetten om het roer om te gooien en op zelfonderzoek te gaan.

Bodymind lessen & meditatie
Tijdens de 6-daagse zijn er ook momenten waarop we mediteren en Bodymind oefeningen doen. Dit zijn verschillende ontspannings oefeningen waarmee lichaam en geest weer in verbinding met elkaar worden gebracht.

Verbinding
Waar het vroeger in de oertijd normaal was dat je een ’tribe’ van mannen om je heen had, is dat tegenwoordig niet meer het geval. We leven heel individualistisch en vooral mannen zoeken over het algemeen weinig diepgang met elkaar op. Tijdens deze retraite ervaar je hoe fijn het is om te landen in een groep met mannen en elkaars processen te zien.

Vrije tijd
Er is ook zeker voldoende ruimte voor vrije tijd. Je kunt dan heerlijk op je ligbed of hangmat luieren en nietsdoen of zelf gaan wandelen en naar het strand lopen. Daar zijn een paar beach barretjes waar je wat kunt drinken of eten. Genoeg moois te ontdekken!

Je verblijft op het prachtige retreat centrum van Sunny Mind Travel.  Het terrein is een aantal jaar geleden verbouwd tot retraite centrum, met daarbij oog voor de typische Italiaanse simpelheid en stijl. De sfeervolle lodges zijn op ons terrein en hebben allemaal een prachtig uitzicht over de Middellandse zee. In je lodge is voldoende ruimte om ook even alleen te kunnen zijn en jezelf terug te trekken. Op 5 minuten loopafstand staan ook een aantal appartementen die wij gebruiken, met uitzicht op zee.

Tijdens de retraite zijn we vooral veel buiten zodat je kan genieten van de prachtige natuur op Sardinië. Je kan heerlijk luieren in de zon of een dutje doen in de schaduw. Het terrein is deze week enkel beschikbaar voor onze groep. Ons terrein nodigt je uit om lekker offline te gaan en te genieten van al het moois om je heen.

Het adres: Ons terrein ligt net buiten het dorpje Sant’Antioco, dat makkelijk te bereiken is met de auto. Je krijgt de instructies naar onze accommodatie later opgestuurd.

09017 Sant Antioco- Sardinie ( SU)

Onderstaand lees je het programma van de retraite.

Maandag:
Aankomst en diner. Deze dag gebruiken we om te settelen en te landen op de locatie.

Dinsdag:
8.00 – Ontbijt
9.00 – 12.00 – Groepscoaching
Vrije tijd
16.00 – 1-op-1 coaching
17.00 – Bodymind les
19.00 – Diner

Woensdag:
8.00 – Ontbijt
9.00 – 12.00 – Groepscoaching
Vrije tijd
16.00 – 1-op-1 coaching
17.00 – Bodymind les
19.00 – Diner

Donderdag:
8.00 – Ontbijt
9.00 – 12.00 – Groepscoaching
Vrije tijd
16.00 – 1-op-1 coaching
17.00 – Bodymind les
19.00 – Diner

Vrijdag:
8.00 – Ontbijt
9.00 – 12.00 – Groepscoaching
Vrije tijd
16.00 – 1-op-1 coaching
17.00 – Bodymind les
19.00 – Diner

Zaterdag:
Ontbijt en afscheid

Je overnacht in een single room lodge (een ruime 1-persoonstent met badkamer). Ook kun je kiezen voor een heel appartement met keuken, woonkamer en 2 eenpersoonskamer in een appartement dat je deelt met iemand. De appartementen zijn op 5 minuten lopen van ons retreat center.

De lodges zijn op ons terrein en hebben allemaal een prachtig uitzicht over de Middellandse zee. Om je lodge is voldoende ruimte om ook even alleen te kunnen zijn. Ook de appartementen, die op 5 minuten loopafstand liggen, kijken uit op zee. Je hebt een goed bed en in de lodges staat zelfs een goed gevulde boekenkast met Nederlandse boeken.

Bij de standaard boeking overnacht je dus in een ruime 1-persoonstent. Wil je liever een appartement? Dan betaal je €200,- extra.

Toni is je chef kok tijdens deze week en hij kookt het beste als hij helemaal de vrije hand heeft. Alle producten zijn lokaal, meestal van vrienden of kennissen en altijd biologisch. Vis en vlees is ook altijd lokaal. Mocht je vegetarisch zijn, dan kan je dit van te voren doorgeven tijdens de reservering. Veganistisch is bij ons niet mogelijk, omdat het niet past bij onze filosofie.

Heb je dieetwensen of bepaalde intoleranties? Geef dit dan aan tijdens het reserveren, dan houden we daar rekening mee! Dit kan in het ‘opmerkingen-veld’. 

Deze retraite is inclusief:

 • Het programma;
 • 5 overnachtingen;
 • Alle ontbijten en diners;
 • Lunchpakketje maken van het ontbijt;
 • Water, thee, koffie, fruit;
 • Handdoeken, linnengoed, strandlaken;
 • Yoga attributen.

Exclusief

 • Vlucht;
 • Verzekering;
 • privétransfer (Als je dit wilt, zie het kopje bereikbaarheid).

Je vliegt op Cagliari, de hoofdstad van Sardinië (de vliegreis dien je zelf te boeken). Dit kan vanaf Schiphol met KLM of Italian Airways. Of vanuit Weeze of Charleroi met Ryan air. Vanaf het vliegveld kun je een trein nemen naar Carbonia. Deze treinrit duurt ongeveer 50 minuten en is een prachtige tocht door het binnenland van Sardinië. Een treinkaartje kost €4,90 en bestel je het beste online. Vanaf het treinstation Carbonia halen we je op. Dit transfer is inclusief. Het reizen met de trein is niet moeilijk en mocht je vragen hebben, is het personeel op het station altijd behulpzaam.

Wil je liever opgehaald worden vanaf het vliegveld dan kun je een privé transfer boeken via de retraitegever. Een enkele transferrit is €90 euro.

Deze retraite wordt gegeven door Monique van Proosdij. Monique heeft samen met haar man Toni een klein en persoonlijk retraitecentrum gecreëerd op het prachtige Sardinië vanuit waar ze retraites geeft met veel ruimte voor 1-op-1 aandacht. Haar doel is om mensen een ontspannen week te geven, met voldoende ruimte om te genieten van het prachtige eiland.

Nieuwsgierig naar Monique? In onderstaande video geeft Monique een fijne ochtend meditatie zodat jij je dag goed kan beginnen 🙂

Annuleringsvoorwaarden

 • Twee maanden voor aanvang van het programma: verplichting van 50% van de deelnamekosten.
 • Een maand voor aanvang van het programma: verplichting van 75% van de deelnamekosten.
 • Twee weken voor aanvang van het programma: verplichting van 90% van de deelnamekosten.
 • Binnen twee weken voor aanvang van het programma: verplichting van 100% van de deelnamekosten.

Wij vragen mensen altijd zelf voor een annuleringsverzekering te zorgen.

Wat anderen zeggen

6 dagen / 5 nachten

€1.997,-

Maak kennis met
de retraitegever

Deze retraite wordt gegeven door Monique van Proosdij. Monique heeft samen met haar man Toni een klein en persoonlijk retraitecentrum gecreerd op het prachtige Sardinië vanuit waar ze retraites geeft met veel ruimte voor 1-op-1 aandacht. Haar doel is om mensen een ontspannen week te geven, met voldoende ruimte om te genieten van het prachtige eiland.

Lees meer over Monique

Anderen
bekeken ook

Zoeken

Categorie

Categorie
 • Yoga
 • Mindfulness
 • Meditatie
 • Actief
 • Stilte
 • Ontspanning
 • Voor vrouwen
 • Voor mannen

Datum

Datum

Prijs

Prijs

Land

Land
 • Italië
 • Spanje
 • België
 • Finland
 • Griekenland
Zoeken

Categorie

Categorie
 • Ontspanning
 • Yoga
 • Weekend
 • Meditatie
 • Midweek
 • Mindfulness
 • Stilte
 • Voeding
 • Voor vrouwen
 • Wellness
 • Actief
 • Human Design
 • Detox

Datum

Datum

Prijs

Prijs

Provincie

Provincie
 • Overijssel
 • Gelderland
 • Noord-Brabant
 • Utrecht
 • Noord-Holland
 • Drenthe
 • Zuid-Holland
× Vragen? Stel ze hier :-)