6-Daagse Mindfulness Retraite

In de drukke en veeleisende wereld waarin we leven, kan het soms moeilijk zijn om innerlijke rust te vinden. We worden constant blootgesteld aan stress, negatieve emoties en overweldigende gedachten. Gelukkig is er een manier om deze innerlijke rust te bereiken – door het cultiveren van emotionele balans. Ga op deze fijne mindfulness retraite in Frankrijk. Een unieke kans om je gedachten en lichaam tot rust te brengen in een omgeving die je in balans brengt. Zes dagen waarin je weer verbinding vindt met jezelf en de mensen om je heen met behulp van meditatie, wandelen en andere mindfulness oefeningen.

Tijdens deze retraite brengen we tevens een bezoek aan Plum Village, het Boeddhistische klooster van Thich Nhat Hanh. Kom tijdens deze retraite vakantie helemaal tot rust ontmoet fijne mensen, geniet van heerlijk eten met lokale producten, lees een boekje in de hangmat, neem een plons in het zwembad en kijk sterren tijdens het kampvuur.

Deze 6-daagse mindfulness retraite wordt gegeven door twee inspirerende teachers: Stan en Pieter, beiden al jaren beoefenaars van mindfulness in de traditie van Plum Village. Stan neemt ook zijn gitaar mee voor een muziekale avond (mantra’s zingen). Kortom het is een prachtige retraite om te herbronnen.

De kracht van mindfulness ligt in het vermogen om je bewust te maken van het huidige moment, je ervaringen te observeren zonder oordeel en bewust te reageren in plaats van automatisch te reageren. Het bied je de mogelijkheid om dieper verbonden te zijn met jezelf en anderen, en draagt bij aan je fysieke en mentale welzijn.

Deze retraite vakantie is helemaal voor jou wanneer je behoefte hebt om te herbronnen, stilte te ervaren en tot rust te komen. Maar ook om in verbondenheid samen met andere mensen te zijn, mooie gesprekken te houden en je onder te dompelen in de Franse natuur. Je bent tijdens deze retraite even helemaal weg van je dagelijkse omgeving, dat geeft soms ook weer nieuwe inzichten. Je ontvangt nieuwe tools op het gebied van mindfulness die je in je dagelijks leven kunt integreren.

—-

De gemiddelde groepsgrootte voor deze retraite ligt tussen de 14 en 20 personen. 

Je verblijft in de prachtige natuur van Zuidwest Frankrijk (vlakbij Bergerac) op de mooie permacultuur boerderij Simply Canvas Farm van eigenaren Sandra en Santi. Zij waren zelf ooit monnik en non in Plum Village en runnen nu een duurzame onderneming en retraitecentrum.

Simply Canvas Farm wordt omgeven door 5 hectare land die ingericht worden volgens de voedselbostechnieken. Je kunt al wandelend fruit en noten plukken. Simply Canvas Farm staat bekend om de heerlijke maaltijden. Er wordt gekookt met lokale en of biologische producten inclusief eetbare bloemen en groenten, fruit en noten uit eigen tuin. Er zijn prachtige vergezichten, een heerlijk zwembad, veel hangmatten en je wordt omgeven door natuur en rust.

Het adres: Bonac, 47120 Saint-Jean-de-Duras, Frankrijk

Het dagprogramma
Op de dag van aankomst gaan we gezamenlijk dineren op de boerderij aan een lange tafel. Dat is ook het moment waarop je kennismaakt met de andere deelnemers. De dagen daarna hebben we elke dag een fijn mindfulness retraite programma met zitmeditatie, wandelmeditatie, gesprekken, creatieve opdrachten en mindfulness activiteiten. Er is een bezoek aan boeddhistisch klooster Plum Village. Het dagelijkse programma begin om 7.00 uur en eindigt om ongeveer 21.00 uur. Tussen de middag is er ruimte voor een paar uur siësta. Er wordt heerlijk voor ons gekookt met biologische en lokale producten, tussendoor steken we hier en daar een huishoudelijk handje uit om elkaar te helpen (zo houden we de retraite betaalbaar). We eten deze retraite vegetarisch en drinken geen alcohol.

Deze retraite is voor iedereen geschikt. Je hoeft geen enkele ervaring te hebben met mediteren of mindfulness. Het is vooral belangrijk dat je jezelf meeneemt met alles wat je van nature bij je draagt. Voel je welkom en thuis op de boerderij met gelijkgestemde mensen. Gezien de kleinschaligheid van de boerderij is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze retraite. Boek dus tijdig om zeker te zijn van je plek.

Programma

 • Maandag 19 mei is de dag van aankomst en gebruiken we om te settelen op de locatie. We starten met zijn allen met het diner om 18.30, om 20.00 is er een ontspanningsoefening.
 • 20-23 mei: Het dagprogramma ziet er ongeveer als volgt uit:
  • 07.30 meditatie
  • 08.30 ontbijt in stilte
  • 09.30 afwisselend programma die varieert met een korte lezing, loopmeditatie, bezoek aan het klooster
  • 12.30 Lunch: eten in aandacht
  • 15.00 afwisselend programma die varieert met groepsgesprek, ontspanningsoefeningen, soundhealing en mantrazingen
  • 18.30 diner: eten in aandacht
  • 20.00 soms een avondprogramma, met ontspanningsoefeningen, of een kampvuur, of vrij.
 • 24 mei: gezamenlijk afsluiten en het vertrek is na het ontbijt.
—-
Het programma is optioneel. Het is uiteraard leuk als je mee doet tijdens de workshops, maar voel je vooral vrij om je eigen flow te volgen en lekker aan het zwembad te gaan liggen als je hier behoefte aan hebt. 

Er zijn drie gasthuizen en 6 safaritenten op Simply Canvas Farm. Elk huis heeft twee slaapkamers een keukentje, woonkamer en aparte badkamer. Ook is er een kleine camping op het terrein waar je heerlijk kunt kamperen met je camper of tentje. 

Safaritenten voor 2 personen
Bij de reguliere tickets slaap je in een gedeelde luxe safaritent met één andere deelnemer van gelijke sekse. De 6 safaritenten zijn verdeeld over een terrein van 4000 m² en zijn heel ruim met een grote veranda met vergezicht over de Franse heuvels. Je eigen badkamer (die je deelt met 1 ander persoon) is op een paar passen afstand, alsook je hangmat. Je hoeft alleen maar omhoog te kijken ’s nachts voor een overweldigende sterrenhemel. De safaritenten hebben elektriciteit.

Of boek een 1-persoonskamer in een gedeeld huisje
Liever een 1-persoonskamer? Ook dat kan! Elk huis heeft twee slaapkamers een keukentje, woonkamer en aparte badkamer. Je slaapt in het huis in een 1-persoonskamer en deelt een huis met 1 ander persoon (je deelt dus ook de badkamer met 1 ander persoon). De meerprijs voor een 1-persoonskamer is in totaal €150,-. Deze optie kan je selecteren tijdens het boeken.

Kamperen
Kom je liever met je eigen tent of camper? Ook dat kan! Op onze fijne camping hebben we een aantal kampeerplekken beschikbaar inclusief stroomgebruik en gebruik van de sanitaire voorzieningen. Je betaalt dan ietsjes minder dan de volledige prijs, namelijk €640,-.

Je kunt trouwens altijd nog een paar extra nachtjes bijboeken voor of na de retraite om vakantie te houden op Simply Canvas Farm. Als je hier gebruik van wilt maken, kan je dat aangeven in het ‘opmerkingen-veld’ tijdens het boeken. Sandra & Santi zullen na je reservering contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

 

Simply Canvas Farm wordt geroemd om zijn heerlijke maaltijden. Er wordt gekookt met lokale en biologische producten gezamenlijk met groenten, fruit, noten en eetbare bloemen uit eigen tuin als het seizoen daar is. Tijdens deze retraite wordt er vegetarisch gekookt en er wordt geen alcohol geschonken.

Simply Canvas Farm is goed bereikbaar met de auto, trein of vliegtuig.

Trein:
Neem de hoge snelheidstrein tot aan Bordeaux (in Parijs moet je even met de metro van Gare du Nord naar Montparnasse, neem hiervoor ruim een uur de tijd). Vanaf Bordeaux neem je de gewone trein naar Sainte Foy la Grande. Het is nu nog 15 min. Naar Simply Canvas Farm. Voor dit laatste stukje kunnen we een transfer voor je regelen.

Auto:
Het is 1100km vanaf Utrecht. We zetten vlak voor de retraite begint een whatsapp groepje op, mensen kunnen dan eventueel zelf regelen om met elkaar mee te rijden.

Vliegtuig:
Je kunt met de Transavia vliegen vanaf Rotterdam naar Bergerac. Bergerac is 30 min. van Simply Canvas Farm, voor dit laatste stukje kunnen we een transfer regelen of je regelt zelf een taxi vanaf het vliegveld.

Je kunt eventueel ook vanaf Amsterdam naar Bordeaux vliegen, dan neem je het openbaar vervoer vanaf Bordeaux naar het treinstation en neemt de trein naar Sainte Foy la Grande. Of je huurt een auto op Bordeaux Luchthaven (anderhalf uur bij ons vandaan).

Simply Canvas Farm is landelijk gelegen en er is geen openbaar vervoer tot aan onze plek. Wil je langer blijven voor vakantie en wil je wat rondreizen? Dan adviseren we een auto te huren zodat je de prachtige omgeving kan bekijken.

Inclusief:

 • Meditatie en mindfulness workshops
 • Bezoek aan Plum Village Klooster
 • Vol pension beginnend met diner op aankomstdag 19 mei en eindigend met het ontbijt op 24 mei
 • Kruidenthee en tussendoortjes
 • Bedlinnen en handdoeken (je neemt zelf een handdoek mee voor aan het zwembad).

Exclusief:

 • Je verzorgt zelf je reis naar Simply Canvas Farm
 • Eventuele transfer vanaf de luchthaven of treinstation
 • Eventuele extra’s als koffie, ijsjes of andere drankjes die je bij ons kunt aankopen.

Deze retraite wordt gehost door Sandra & Santi, voormalige non en monnik uit Plum Village. Een aantal jaar geleden besloten zij een eigen retraitecentrum te starten in Zuid Frankrijk om mensen een plek te kunnen bieden voor zelfontwikkeling en bezieling.

Sandra & Santi ontvangen je tijdens de retraite en zorgen dat alles soepel verloopt. De workshops worden deze editie gegeven door Marjolijn, een ervaren mindfulness teacher. 

Wil je meer weten over het team? Lees dan verder onderaan deze pagina.

Er zijn altijd redenen voor annulering, daar hebben wij begrip voor, u treft hierbij onze annuleringsvoorwaarden:

 • Bij annulering langer dan 8 weken voor aankomst, bent u 25% van het bedrag verschuldigd;
 • Bij annulering tussen 6 en 8 weken voor aankomst, bent u 50% van het bedrag verschuldigd;
 • Bij annulering binnen 6 weken voor aankomst, bent u 100% van het bedrag verschuldigd.

Annulering kan alleen per mail gedaan worden. Wij adviseren u een annuleringsverzekering af te sluiten.

Wat anderen zeggen

6 dagen / 5 nachten

€740,-

Maak kennis met
de retraitegever

Deze retraite wordt gegeven door Marjolijn, een ervaren mindfulness teacher. De retraite wordt tevens ondersteund door de eigenaren van de locatie, Sandra & Santi. Wil je meer weten over het team? Klik dan onderstaand verder.

Lees meer over de retraitegevers

Geplande
edities

Zoeken

Land

Land
 • Spanje
 • Portugal
 • Frankrijk
 • Italië
 • België
 • Noorwegen

Categorie

Categorie
 • Meditatie
 • Yoga
 • Ontspanning
 • Mindfulness
 • Actief
 • Creativiteit
 • Stilte
 • Voor vrouwen

Datum

Datum

Prijs

Prijs
Zoeken

Categorie

Categorie
 • Ontspanning
 • Yoga
 • Meditatie
 • Weekend
 • Mindfulness
 • Midweek
 • Stilte
 • Voeding
 • Klooster
 • Voor vrouwen
 • Human Design
 • Wellness
 • Actief
 • Creatief

Datum

Datum

Prijs

Prijs

Provincie

Provincie
 • Gelderland
 • Overijssel
 • Noord-Brabant
 • Drenthe
 • Friesland
 • Noord-Holland
 • Limburg
× Vragen? Stel ze hier :-)