7-Daagse Yoga & Reiki Retraite

Bijna vol: nog maar 4 plekjes.

Voor wie zich wil onderdompelen in de helende wereld van Yoga, Reiki en de Elementen organiseren Lotje en Neel een verdiepend programma in een prachtige luxe villa in Italië. 

Je gaat deze week stappen maken in het zelf werken met Reiki, om het vervolgens toe te kunnen passen op jezelf en/of op anderen. Iedereen is daarin welkom en krijgt afgestemde, persoonlijke aandacht en begeleiding, waaronder een inwijding in Reiki. Daarnaast werken we met krachtige tools in de vorm van yoga, ademwerk en meditatie; en brengen we veel tijd door in de natuur. We delen komend jaar drie keer een week, in verschillende seizoenen. Het programma wordt mede vorm gegeven door de helende kracht van het specifieke moment in het jaar en iedere week is dus uniek.

De yoga en overige oefeningen tijdens deze retraite zijn voor zowel beginnende als ervaren yogi’s.

Misschien voel jij, zoals steeds meer mensen, de behoefte en noodzaak om spiritueel wakker te worden én deze persoonlijke groei in je aardse mensenleven te integreren. Hoe zou het dan zijn om te ontdekken dat er een eeuwenoude maar tijdloze methode bestaat die het mogelijk maakt jezelf en anderen te helen, je intuïtie te versterken en inzichten te verkrijgen die je vooruit helpen in het leven? Een vaardigheid die je dichter bij jezelf brengt, je dieper verbonden laat voelen met jouw eigen wezen en het diepe vertrouwen in jouw uniciteit en aanwezigheid versterkt en bevestigd? Een benadering die ervoor zorgt dat we ons ten diepste herinneren dat we één zijn met al wat leeft, waardoor we kunnen leunen in het leven zelf en voelen dat we gedragen en gesteund worden, altijd? We laten je tijdens deze week kennis maken met Reiki. Deze methode is een universeel, onvoorwaardelijk beschikbare tool die voor iédereen toegankelijk is. 

Deze week is geschikt voor iedereen die toegewijd wil leren werken met levensenergie en / of zichzelf hier op een dieper niveau in wil bekwamen. Je wilt aan de slag met thema’s die in je leven spelen en leren hoe je deze kunt toestaan en helen. Je kunt in deze week terecht als je begint met Reiki maar ook als je al één of meerdere inwijdingen hebt ontvangen, bij ons of een andere Reiki Master. Ook wanneer je al energiewerk doet op basis van andere tradities of methodes is dit programma waardevol.

Wat is Reiki?
Reiki is een Japanse helende techniek die gebruik maakt van de kracht van het leven zelf. Deze universele levensenergie stroomt door al wat leeft en door gericht deze energie aan te spreken en te sturen kun je het zelfherstellend vermogen ondersteunen. Dit werkt in op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. En wat zo prachtig is: iedereen kan hiermee werken!

Mocht je nog geen ervaring hebben met Reiki dan begin je met Reiki I (lees één). Reiki I gaat over de basis, de achtergrond, filosofie en technieken om jezelf of een ander met behulp van je handen te behandelen. Heb je al ervaring met Reiki I dan ga je tijdens deze week verder met Reiki II. Deel II gaat in op verdiepende technieken, het toepassen van symbolen en mantra’s en het behandelen op afstand. Je ontvangt deze week een inwijding voor de graad waarin je opgeleid wordt. Dit betekent dat je als het ware als een radio wordt afgestemd op een heldere frequentie en dat je persoonlijk een diepe reis zult maken. Het zal veel openen en in gang zetten maar nooit meer dan je aankunt. 

Als je Reiki I en II al gevolgd hebt ga je deze week met Reiki III thema’s en oefeningen aan de slag. Dit gedeelte van de opleiding gaat over het meester worden en is bedoeld voor diegenen die Reiki intensief willen toepassen in een eigen praktijk en/of overwegen om in de toekomst ook les te gaan geven. Naast de Reiki theorie en praktijk doen we dagelijks yoga en zorgen we voor heerlijke, gezonde maaltijden en zo veel mogelijk tijd in de natuur.

—–

Voor deze retraite heb je geen ervaring nodig met Reiki, yoga en meditatie. Heb je al ervaring met Reiki? Dan gaan we deze retraite verder met Reiki II en Reiki III.

Villa Vignotti is gelegen net buiten het dorpje Mombarcaro in de Piemonte streek. Een prachtig huis met sfeervolle, luxe kamers, zicht op de Alpen en veel eigen grond. Bij het huis zijn een yoga shala en een buitenzwembad aanwezig. In ieder seizoen vergaap je je hier aan de prachtige natuur en het uitzicht. In de gezellige leefkeuken wordt zalig gekookt en in de huiskamer is het fijn ontspannen bij de open haard. Er zijn twee lieve honden en een poes die alledrie buiten leven en heel zachtaardig zijn.

Het adres
Het adres van deze accommodatie is Case Vignotti, 61, 12070 Mombarcaro CN, Italië.

Elke dag beoefenen we tweemaal yoga en meditatie, zowel in de eigen yogaruimte aan huis als op uiteenlopende en verrassende plekken in de natuur.

We ontvangen je graag op de eerste dag tussen 14:00 en 16:00 uur in Villa Vignotti waar je tijd hebt om te settlen in je kamer, een wandeling te maken in de prachtige omgeving of een warm bad te nemen. Wanneer we compleet zijn starten we met de opening en aansluitend een yogasessie. Na de les staan de hapjes en drankjes klaar bij de haard en volgt een zalig diner. Wie weet kun je je voordat je gaat slapen nog laten betoveren door de indrukwekkende sterrenhemel. De avond is verder vrij van programma.

Toelichting op het daaropvolgende programma:

 • Zondag
  Ontvangst (zie bovenstaande tekst)
 • Maandag t/m woensdag
  Ochtend yogales, ontbijt, Reiki verdiepende workshop, lunch, middag werkgroep in de buitenlucht, middag yogales en diner
 • Donderdag en vrijdag
  Tweedaags yoga en Reiki programma in de natuur op basis van het seizoen en met een inhoud geleid door de elementen
 • Zaterdag
  Afrondende ceremonie en afscheid na het ontbijt

De prachtige Villa Vignotti is bijzonder mooi gelegen, te midden van veel groen en met een spectaculair uitzicht op de Alpen. In elke week is plek voor maximaal 12 deelnemers. De kamers zijn allemaal voorzien van luxe bedden. Je slaapt in een 2-persoonskamer die je deelt met een andere deelnemer.

  Wanneer je je alleen inschrijft en een kamer deelt zorgen we altijd voor iemand van gelijke sekse. Kom je met iemand samen? Dan word je natuurlijk samen ingedeeld op een kamer.

  We besteden veel aandacht aan het eten. We hopen je daarmee op alle niveaus te voeden en inspireren!

  Lokaal
  Onze boodschappen halen we waar mogelijk zoveel mogelijk bij lokale producenten, binnen een straal van 25 mijl. We kiezen voor kleinere ondernemers met een hart voor hun product en de kwaliteit daarvan.

  Gezond
  We gaan zoveel mogelijk voor pure voeding van het seizoen, zonder teveel bewerking en met een hoog gehalte voedingsstoffen en levensenergie.

  Inspirerend
  Natuurlijk eet je vooral heel lekker in Italië en willen we laten zien dat smullen samen kan gaan met gezond en lokaal.

  Met allergie en dieetrestrictie kan over het algemeen goed rekening worden gehouden. Je kan je wensen doorgeven bij het ‘opmerkingen-veld’ in het reserveringsformulier. 

  Wij adviseren pas een vlucht te boeken nádat je een bevestiging hebt gehad van de retraitegever. Dit omdat de retraitegever graag met je meekijkt welke vlucht het beste bij jouw situatie past.

  —-

  Je kunt op verschillende manieren afreizen naar de locatie. Wanneer je met eigen vervoer komt kun je rekenen op een reistijd van 12-15 uur, afhankelijk van stops, vervoersmiddel en vertreklocatie in Nederland. We willen graag aanmoedigen om met elkaar mee te rijden en kunnen deelnemers aan elkaar koppelen die dat willen.

  Kom je met het vliegtuig of de trein dan kun je dat in combinatie met een huurauto doen om zelfstandig of samen met andere deelnemers bij ons aan te komen en weer terug te keren voor de terugreis. Als je vliegt, kan je vliegen vanaf Schiphol naar Turijn of Genua.

  De andere optie is dat je een vervoerspakket bij de retraitegever bijboekt (gemiddeld €60 euro per persoon). In dit geval boek je een trein of vliegticket in overleg met de organisatie zodat zij al het overige vervoer in het programma voor je kunnen organiseren. Als je hier gebruik van wilt maken, kan je dit aangeven bij de reservering in het ‘opmerkingen-veld’. Het team van Lotje neemt dan vervolgens contact met je op om dit samen te regelen.  

  Een laatste optie, is de nachttrein (met slaapcabines) welke je ’s avonds vanuit Amsterdam (met opstapmogelijkheden in Utrecht en Arnhem) tot in Milaan brengt waar je einde van de ochtend aankomt. Vanaf daar rijdt er elk uur een snelle trein naar Turijn. En vanaf Turijn kun je de gewone trein naar Ceva nemen. Daarvandaan kun je worden opgehaald. Treinreizen lenen zich optimaal voor bijvoorbeeld een extra nachtje in een mooie stad en het genieten van de reis zelf! Het rustiger reistempo helpt je om per direct al wat te vertragen en in een vakantiesfeer te komen. Daarbij is het een perfecte keuze voor de milieubewuste reiziger!

  Een andere groenere en vooral goedkope reisoptie is het nemen van de Flixbus; deze rijdt onder andere naar Turijn. Vandaar de trein naar Ceva waar je opgehaald kunt worden.

  Vliegen kan bijvoorbeeld op de luchthavens van Genua, Turijn, Milaan of Nice. Houd rekening met de aanvullende reistijd naar en van de startlocatie en laat je gerust adviseren.

  Deze reis is inclusief:

  • Verblijf in Villa Vignotti in een luxe kamer met eigen badkamer en toilet;
  • Alle maaltijden en lekkere tussendoortjes;
  • Koffie/thee/water;
  • Dagelijks twee verdiepende workshops (reiki/yoga/meditatie);
  • Gratis gebruik van yogamateriaal;
  • Een cadeautje bij aankomst.

  En exclusief:

  • De reis per auto, trein of vliegtuig naar Villa Vignotti;
  • Optioneel vervoerspakket waar je vervoer van/naar de luchthaven en in het programma wordt verzorgd door de retraitegever;
  • Reis en annuleringsverzekering en reisongevallenverzekering.

  Lotje organiseert vanuit haar bedrijf sinds 2013 yogareizen en retraites. Eerst vanuit Amsterdam en sinds 2017 in en vanuit een eigen retraite locatie in de Italiaanse Piemonte. Alle lessen, programma’s en reizen worden gekenmerkt door een persoonlijke setting met échte aandacht. Gedreven door een grote liefde voor het leven zelf en de groei die wij als mensen daarin doormaken.

  Los van elkaar maakten Lotje en Neel inmiddels zo’n 12 jaar geleden een diepgaande persoonlijke ontwikkeling door. Beiden werden op wonderbaarlijke manier in contact gebracht met Reiki alsof deze eeuwenoude methode hén wilde vinden. De eenvoud van het aanwenden en inzetten van de methode, in combinatie met de werkelijk oneindige kracht en intelligentie van deze helende energie zou voor allebei zo indrukwekkend zijn dat het hun koers in het leven blijvend zou veranderen.

  Als ervaren yogadocenten en Reiki Masters delen zij graag hun kennis en kunde met jou. Door middel van krachtige lessen en workshops, rust, zijn, natuur, ademwerk, vegetarisch eten, prachtige wandelingen en een heerlijk huis met een waanzinnig uitzicht verbinden we met al wat ons welzijn wil voeden, verblijden, ondersteunen. Daardoor ga je opgeladen en geïnspireerd naar huis én neem je een gedegen opleiding met je mee om jezelf en anderen met Reiki te kunnen helen, verzorgen en ontwikkelen.

  Annulering

  De retraitegever heeft het recht een aangeboden programma te annuleren indien daartoe gegronde redenen bestaan, waaronder onvoldoende deelnemers, ziekte van de docent of overmacht. In geval van annulering door de retraitegever heeft de Opdrachtgever recht op terugbetaling van het reeds betaalde Deelnamebedrag, wat de retraitegever binnen 3 werkdagen zal overmaken. De Opdrachtgever en Deelnemer hebben geen recht op enige andere compensatie of schadevergoeding.

  Indien de deelname aan een Reis Programma door de Deelnemer wordt geannuleerd, is de Opdrachtgever en/of Deelnemer de volgende annuleringskosten aan de retraitegever verschuldigd:

  • Tot 8 weken voor aanvang 20% van het Deelnamebedrag;
  • Van 8 weken tot 6 weken voor aanvang 30% van het Deelnamebedrag;
  • Van 6 weken tot 4 weken voor aanvang 50% van het Deelnamebedrag;
  • Van 4 weken tot 2 weken voor aanvang 75% van het Deelnamebedrag;
  • Van 2 weken tot 1 dag voor aanvang 100% van het Deelnamebedrag.

  Indien de reservering van een Locatie door de Opdrachtgever en/of Deelnemer wordt geannuleerd, is de Opdrachtgever en/of Deelnemer de volgende annuleringskosten aan de retraitegever verschuldigd:

  • Tot 8 weken voor aanvang 20% van het Deelnamebedrag;
  • Van 8 weken tot 6 weken voor aanvang 30% van het Deelnamebedrag;
  • Van 6 weken tot 4 weken voor aanvang 50% van het Deelnamebedrag;
  • Van 4 weken tot 2 weken voor aanvang 75% van het Deelnamebedrag;
  • Van 2 weken tot 1 dag voor aanvang 100% van het Deelnamebedrag;

  In geval van code rood/gesloten grenzen als gevolg van Covid-19 staan wij toe je reis kosteloos te verplaatsen naar een andere, beschikbare datum. Voor alle overige onvoorziene gevallen is het raadzaam een annuleringsverzekering te nemen.

  De Opdrachtgever is verantwoordelijk voor het controleren of een annulering door de retraitegever op tijd en in goede orde is ontvangen.

  Indien de Deelnemer niet in staat is het voor hem of haar geboekte retraiteprogramma bij te wonen, is in de plaats stelling toegestaan, mits de gegevens van de vervangende deelnemer uiterlijk 1 dag voor aanvang aan de retraitegever zijn doorgegeven. Er worden dan administratiekosten in rekening gebracht, te weten 5% van het Deelnamebedrag.

  De retraitegever heeft het recht om personen zonder opgaaf van redenen uit te sluiten van deelname aan een programma.

   

  Deelnemers die zich niet aan de huisregels houden dan wel de aanwijzingen van de staf van de locatie of de retraitegever niet opvolgen, kunnen uit het programma verwijderd worden. Dit geeft de Opdrachtgever geen rechten op restitutie van het Deelnamebedrag.

  Wat anderen zeggen

  7 dagen / 6 nachten

  €1.495,-

  Maak kennis met
  de retraitegever

  Op deze editie van de Yoga & Reiki retraite word je begeleid door Lotje. Vanuit haar eigen bedrijf organiseert Lotje verschillende retraites in Italië waaronder de populaire Yoga & Hike retraites of de Yoga & Reiki retraites. Wil je meer weten over Lotje en haar team? Lees dan verder op de volgende pagina.

  Lees meer over de retraitegever

  Anderen
  bekeken ook

  Zoeken

  Categorie

  Categorie
  • Yoga
  • Mindfulness
  • Meditatie
  • Actief
  • Ontspanning

  Datum

  Datum

  Prijs

  Prijs

  Land

  Land
  • Italië
  Zoeken

  Categorie

  Categorie
  • Ontspanning
  • Weekend
  • Yoga
  • Meditatie
  • Stilte
  • Mindfulness
  • Voor vrouwen
  • Klooster
  • Midweek
  • Voeding
  • Wellness
  • Actief
  • Human Design

  Datum

  Datum

  Prijs

  Prijs

  Provincie

  Provincie
  • Overijssel
  • Gelderland
  • Noord-Brabant
  • Friesland
  • Utrecht
  • Drenthe
  • Noord-Holland
  • Limburg
  • Zuid-Holland
  × Vragen? Stel ze hier :-)