8-Daagse Ademwerk & Yoga Retraite

Bijna vol: nog maar drie plekken.

Deze 8-daagse adem retraite is voor zowel mannen als vrouwen en wordt gegeven door Monique van Proosdij. Tijdens deze retraite ligt het accent op de adem. Wist je dat je veel klachten kunt verminderen door eerst je adem kwaliteit te verbeteren? Dit retreat heeft heerlijke yoga lessen, bodymind sessies buiten aan zee en we zorgen dat je weer opgeladen en ontspannen naar huis gaat. Met gemiddeld zo’n 20°C  is mei een heerlijke maand om op Sardinië te zijn.

Er is deze week ruimte om meer te leren over de ademhaling en het effect van je ademhaling op je lichaam. Je leert hoe je manier van ademen voor meer ontspanning in lichaam en geest kan zorgen. Ook krijg je deze week de tijd om uit te zoomen en leert de ervaring dat de workshops nieuwe inzichten geven. Waar sta jij op dit moment in je leven en waar wil je graag naartoe? 

Tijdens deze 8-daagse retraite word je volledig in de watten gelegd, kan je genieten van het prachtige eiland, lekker zwemmen in de zee en genieten van het heerlijke Italiaanse eten wat door de privékok bereid wordt. 

Tijdens deze week focussen we ons op de manier van ademhaling. Je ervaart hoe we normaliter spanning vasthouden in ons lichaam en je leert hoe je met bewust ademen deze spanning los kan laten. Dit zorgt voor meer rust en ontspanning in je hoofd en lichaam. 

Is deze retraite voor jou?

 • Heb je wel eens een paniek aanval gehad?
 • Kan je conditie wel wat verbeteren?
 • Heb je last van COPD of een andere luchtwegaandoening?
 • Merk je dat vaak last van stress hebt?
 • Slaap je vaak onrustig of niet echt voldoende?
 • Wil je leren hoe je jouw gezondheid kunt verbeteren?

Herken je jezelf in het bovenstaande? Dan is deze adenwerk en yoga retraite echt iets voor jou!

——

Workshops
Gedurende deze week begin je de dag met een ochtend meditatie. Soms ook met een stukje soundhealing. Klank maken of geluid helpt om dieper gelegen spanningen los te laten. Dat is vaak even wennen, maar dit samen te doen heeft een versterkend effect en je voelt je daarna alsof je weer ruimte hebt gemaakt.

Dan heb je Bodymind lessen. Deze les is actief en gericht op loslaten van spanning, en tevens het versterken van je lichaam. Tijdens deze les werk je met allerlei technieken uit de yoga, qigong en het is vaak samen met bijpassende muziek. Je krijgt er weer energie van en voelt je meteen weer vrolijk!

De yoga lessen aan het einde van de dag zijn meer passief en gericht op het afsluiten van de dag. Ook hier gebruikt Monique verschillende yoga stijlen en qigong. Deze lessen laten je ervaren hoe je geest tot rust komt als je lichamelijk bezig bent met rustige oefeningen. Je slaapt dan ook als een roosje! Je hebt geen ervaring nodig om hieraan mee te kunnen doen.

Ademwerk
Tijdens deze week ligt het accent zoals we eerder schreven op de adem. Hier coachen we op. We leren je meer over de fysiologie van de adem en wat er allemaal gebeurt in je lichaam. Wat is ademhaling eigenlijk en hoe werkt het precies? Zo krijg je eerst een goed beeld van de theorie. Hierna gaan we aan de slag met verschillende manieren van ademen zodat je de theorie ook gaat ademen en de kracht ervaart van de technieken.

Tijdens deze coaching sessies is er ook ruimte voor wat de adem jou wil vertellen. Uit ervaring weten we dat je tijdens deze sessies inzichten kan krijgen over jouw processen. Waar sta jij op dit moment in het leven en wat houdt jou tegen om je authentieke zelf te kunnen zijn?

Je gaat met verschillende ademtechnieken aan de slag. Je legt de basis voor een goede adem in rust vanuit de Buteyko training. Tevens ervaar je wat andere ademoefeningen met je doen. Dit kunnen oefeningen zijn vanuit Pranayama(yoga) Wim Hof, of de BAM methode.

Hou je van wandelen? Super! De host Monique namelijk ook. Samen met Monique maak je een heerlijke wandeling langs de schitterende kustlijn van Sardinië en zal je een ademsessie aan zee hebben. Tijdens deze sessie zal je oefeningen doen ter verbetering van je ademkwaliteit, wat zorgt voor meer energie en rust, en we doen een fijne mediatie.

Tijdens deze retraite ervaar je vooral hoe fijn het is om samen met andere gelijkgestemden te zijn. We zijn in het dagelijks leven gewend heel veel alleen te doen, maar in de groep zul je ongedwongen ervaren hoe fijn de kracht van een groep is. In een klein groepje samen bezig zijn met body en mind geeft altijd mooie gesprekken aan de eettafel en een superervaring om mee naar huis te nemen.

Vrije tijd
Er is ook zeker voldoende ruimte voor vrije tijd. Je kunt dan heerlijk op je ligbed of hangmat luieren en nietsdoen of zelf gaan wandelen en naar het strand lopen. Daar zijn een paar beach barretjes waar je wat kunt drinken of eten. Genoeg moois te ontdekken! Zo kan je een wijnproeverij doen, een E-bike huren in de buurt of een boottour boeken.

Je verblijft op het prachtige retreat centrum van Sunny Mind Travel.  Het terrein is een aantal jaar geleden verbouwd tot retraite centrum, met daarbij oog voor de typische Italiaanse simpelheid en stijl. De sfeervolle lodges zijn op ons terrein en hebben allemaal een prachtig uitzicht over de Middellandse zee. In je lodge is voldoende ruimte om ook even alleen te kunnen zijn en jezelf terug te trekken. Op 5 minuten loopafstand staan ook een aantal appartementen die wij gebruiken, met uitzicht op zee.

Tijdens de retraite zijn we vooral veel buiten zodat je kan genieten van de prachtige natuur op Sardinië. Je kan heerlijk luieren in de zon of een dutje doen in de schaduw. Het terrein is deze week enkel beschikbaar voor onze groep. Ons terrein nodigt je uit om lekker offline te gaan en te genieten van al het moois om je heen.

Het adres: Ons terrein ligt net buiten het dorpje Sant’Antioco, dat makkelijk te bereiken is met de auto. Je krijgt de instructies naar onze accommodatie later opgestuurd.

09017 Sant Antioco- Sardinie ( SU)

Onderstaand lees je het programma van de retraite.

Zaterdag:
Aankomst en diner. Deze dag gebruiken we om te settelen en te landen op de locatie.

Zondag:
8:30 – Ochtend meditatie en soundhealing
9:00 – Ontbijt
Vrije tijd
18:00 – Yoga les
19:30 – Diner

Maandag:
8:30 – Ochtend meditatie en soundhealing
9:00 – Bodymind les
10:15 – Uitgebreid ontbijt
Vrije tijd
17:30 – Yoga les
19:00 – Diner

Dinsdag:
8:30 – Wandeling langs de kust met meditatie aan zee
10:15 – Uitgebreid ontbijt
Vrije tijd
17:00 – Ademwerk workshop (coaching)
19:00 – Diner

Woensdag:
8:30 – Ochtend meditatie en soundhealing
9:00 – Bodymind les
10:15 – Uitgebreid ontbijt
Vrije tijd
18:00 – Yoga les
19.00 – Diner

Donderdag:
8:30 – Adem sessie aan zee
10:15 – Uitgebreid ontbijt
Vrije tijd
17:00 – Adenwerk workshop (coaching)
19:00 – Diner

Vrijdag:
8:30 – Ochtend meditatie en soundhealing
9:00 – Bodymind les
10:15 – Uitgebreid ontbijt
Vrije tijd
17:30 – Yoga les
19:00 – Diner

Zaterdag:
Ochtend: Ontbijt en vertrek

Je overnacht in een single room lodge (een ruime 1-persoonstent) of een grote lodge. Deze kan gedeeld worden met max. 3 personen (als je samen boekt) of je boekt deze voor jezelf. Ook kun je een appartement boeken voor jezelf of een 1-persoonskamer. 

De lodges zijn op ons terrein en hebben allemaal een prachtig uitzicht over de Middellandse zee. Om je lodge is voldoende ruimte om ook even alleen te kunnen zijn. Ook de appartementen, die op 5 minuten loopafstand liggen, kijken uit op zee. Je hebt een goed bed en in de lodges staat zelfs een goed gevulde boekenkast met Nederlandse boeken.

Bij de standaard boeking overnacht je dus in een ruime 1-persoonstent. Wil je liever een grote lodge of een appartement? Dan betaal je €200,- extra. Als je hier gebruik van wilt maken kan je dat aangeven tijdens de boeking in het ‘opmerkingen-veld’. 

Toni is je chef kok tijdens deze week en hij kookt het beste als hij helemaal de vrije hand heeft. Alle producten zijn lokaal, meestal van vrienden of kennissen en altijd biologisch. Vis en vlees is ook altijd lokaal. Mocht je vegetarisch zijn, dan kan je dit van te voren doorgeven tijdens de reservering. Veganistisch is bij ons niet mogelijk, omdat het niet past bij onze filosofie.

Heb je dieetwensen of bepaalde intoleranties? Geef dit dan aan tijdens het reserveren, dan houden we daar rekening mee! Dit kan in het ‘opmerkingen-veld’. 

Deze retraite is inclusief:

 • Het programma;
 • 7 overnachtingen;
 • Alle ontbijten en diners;
 • Lunchpakketje maken van het ontbijt;
 • Water, thee, koffie, fruit;
 • Handdoeken, linnengoed, strandlaken;
 • Yoga attributen.

Exclusief

 • Vlucht;
 • Verzekering;
 • privétransfer (Als je dit wilt, zie het kopje bereikbaarheid).

Je vliegt op Cagliari, de hoofdstad van Sardinië (de vliegreis dien je zelf te boeken). Dit kan vanaf Schiphol met KLM of Italian Airways. Of vanuit Weeze of Charleroi met Ryan air. Vanaf het vliegveld kun je een trein nemen naar Carbonia. Deze treinrit duurt ongeveer 50 minuten en is een prachtige tocht door het binnenland van Sardinië. Een treinkaartje kost €4,90 en bestel je het beste online. Vanaf het treinstation Carbonia halen we je op. Dit transfer is inclusief. Het reizen met de trein is niet moeilijk en mocht je vragen hebben, is het personeel op het station altijd behulpzaam.

Wil je liever opgehaald worden vanaf het vliegveld dan kun je een privé transfer boeken via de retraitegever. Een enkele transferrit is €90 euro.

Deze retraite wordt gegeven door Monique van Proosdij. Monique heeft samen met haar man Toni een klein en persoonlijk retraitecentrum gecreëerd op het prachtige Sardinië vanuit waar ze retraites geeft met veel ruimte voor 1-op-1 aandacht. Haar doel is om mensen een ontspannen week te geven, met voldoende ruimte om te genieten van het prachtige eiland.

Nieuwsgierig naar Monique? In onderstaande video geeft Monique een fijne ochtend meditatie zodat jij je dag goed kan beginnen 🙂

Annuleringsvoorwaarden

 • Twee maanden voor aanvang van het programma: verplichting van 50% van de deelnamekosten.
 • Een maand voor aanvang van het programma: verplichting van 75% van de deelnamekosten.
 • Twee weken voor aanvang van het programma: verplichting van 90% van de deelnamekosten.
 • Binnen twee weken voor aanvang van het programma: verplichting van 100% van de deelnamekosten.

Wij vragen mensen altijd zelf voor een annuleringsverzekering te zorgen.

Wat anderen zeggen

8 dagen / 7 nachten

€1.397,-

Maak kennis met
de retraitegever

Deze retraite wordt gegeven door Monique van Proosdij. Monique heeft samen met haar man Toni een klein en persoonlijk retraitecentrum gecreerd op het prachtige Sardinië vanuit waar ze retraites geeft met veel ruimte voor 1-op-1 aandacht. Haar doel is om mensen een ontspannen week te geven, met voldoende ruimte om te genieten van het prachtige eiland.

Lees meer over Monique

Anderen
bekeken ook

Zoeken

Categorie

Categorie
 • Yoga
 • Mindfulness
 • Actief
 • Meditatie
 • Voor vrouwen

Datum

Datum

Prijs

Prijs

Land

Land
 • Italië
Zoeken

Categorie

Categorie
 • Ontspanning
 • Weekend
 • Yoga
 • Meditatie
 • Mindfulness
 • Stilte
 • Voeding
 • Voor vrouwen
 • Human Design
 • Midweek
 • Wellness

Datum

Datum

Prijs

Prijs

Provincie

Provincie
 • Overijssel
 • Gelderland
 • Noord-Brabant
 • Utrecht
 • Groningen
 • Limburg
 • Noord-Holland
× Vragen? Stel ze hier :-)