8-Daagse Vrouwen Ontspanning Retraite

Deze 8-daagse retraite is speciaal voor vrouwen en wordt gegeven door Monique van Proosdij. September is een heerlijke maand op Sardinie waar je nog volop van de zomer kunt genieten met een gemiddelde temperatuur van 25°C. Tijdens deze retraite is er alle aandacht voor jou en ga je ervaren hoe je het beste voor jezelf kunt zorgen. Ook is er een Mabon viering, de verwelkoming van de herfst. Dit mooie seizoen staat voor loslaten. En bij ons kun je achterlaten wat je niet meer met je mee wilt dragen, zodat je meer ruimte maakt voor zelfzorg.

Tijdens deze 8-daagse retraite word je volledig in de watten gelegd, geniet je van een ontspanningsmassage, kan je het prachtige eiland ontdekken, lekker zwemmen in de zee en smullen van het heerlijke Italiaanse eten dat door de privékok bereid wordt. 

Tijdens deze vrouwenretraite ervaar je vooral hoe fijn het is om samen met andere vrouwen te zijn. Te delen met elkaar wat je bezig houdt en vooral om samen weer te ervaren hoe fijn het is om echt plezier te hebben. Te leven en te voelen vanuit je hart. 

Wij zorgen ervoor dat jij volledig ontspannen en opgeladen naar huis gaat en faciliteren verschillende workshops (meer informatie hieronder). Daarnaast is er voldoende ruimte voor vrije tijd. Je kunt dan heerlijk op je ligbed of hangmat luieren en niets doen of zelf gaan wandelen en naar het strand lopen. Daar zijn een paar beach barretjes waar je wat kunt drinken of eten, kan je een E-bike huren of een mooie boottrip boeken.

Deze retraite is voor jou als:

 • Je altijd goed voor anderen zorgt maar iets minder goed voor jezelf;
 • Je toe bent aan een week zon, zee, ontspanning maar ook een beetje aan jezelf wilt werken;
 • Je nieuwsgierig bent naar spiritualiteit en hoe je jouw zelfontwikkeling kunt stimuleren;
 • Je meer wilt ontdekken over jezelf;
 • Je wat ontspanning kan gebruiken en zin hebt om in de watten gelegd te worden. Even jij, weg van de dagelijkse hectiek.

Herken je jezelf in het bovenstaande? Dan is deze vrouwenretraite echt iets voor jou!

Wat levert je dit op?

 • Je gaat met meer energie naar huis;
 • Je ervaart meer plezier en voldoening in het leven;
 • Je leert hoe je goed voor jezelf kan zorgen zodat je minder stress ervaart in het dagelijks leven en lekkerder in je vel zit;
 • Je hoofd maakt geen overuren meer en is helder;
 • Je lichaam is ontspannen;
 • Een heerlijke week voor jezelf!

——

Workshops
Gedurende deze week begin je de dag met een ochtend meditatie. Soms ook met een stukje soundhealing. Klank maken of geluid helpt om dieper gelegen spanningen los te laten. Dat is vaak even wennen, maar dit samen te doen heeft een versterkend effect en je voelt je daarna alsof je weer ruimte hebt gemaakt.

Dan heb je Bodymind lessen. Deze les is actief en gericht op loslaten van spanning, en tevens het versterken van je lichaam. Tijdens deze les werk je met allerlei technieken uit de yoga, qigong en het is vaak samen met bijpassende muziek. Je krijgt er weer energie van en voelt je meteen weer vrolijk!

De yoga lessen aan het einde van de dag zijn meer passief en gericht op het afsluiten van de dag. Ook hier gebruikt Monique verschillende yoga stijlen en qigong. Deze lessen laten je ervaren hoe je geest tot rust komt als je lichamelijk bezig bent met rustige oefeningen. Je slaapt dan ook als een roosje! Je hebt geen ervaring nodig om hieraan mee te kunnen doen.

Tijdens deze week is er een coaching middag op archetypen. Iedere vrouw heeft alle 7 archetypen in zich (De wijze vrouw, meid, moeder, jaagster, minnares, mystica en koningin). Tijdens deze middag gaan we bekijken welke bij jou het meest op de voorgrond is en welke een beetje verborgen is nog. Dit geeft je inzicht in waar je misschien een stapje terug kan doen en waar je jouw kwaliteiten meer naar voren kan laten komen.

Hou je van wandelen? Super! De host Monique namelijk ook. Samen met Monique maak je een heerlijke wandeling langs de schitterende kustlijn van Sardinië en zal je een ademsessie aan zee hebben. Tijdens deze sessie zal je oefeningen doen ter verbetering van je ademkwaliteit, wat zorgt voor meer energie en rust, en we doen een fijne mediatie.

De Mabon viering is op donderdag avond. Dan vieren we dat de herfst zijn intrede doet. Dit feest is samen met andere vrouwen uit de buurt. Iedereen neemt wat zelfgemaakt eten mee of drinken. Er is ruimte voor yoga en meditatie en een vuurceremonie. Tijdens deze ceremonie kun je intenties zetten en stilstaan bij wat jij nu los mag laten.

Massage
Tijdens de retraite krijg je ook een massagebehandeling die gegeven wordt door Gladys. Zij komt uit Venezuela en heeft vele studies gedaan en blijft zich ontwikkelen op het spirituele vlak. Gladys geeft ook consults met een quantum analyse, waarbij ze je kan aangeven waar je aan zou kunnen werken om bepaalde beperkingen en blokkades die je meedraagt in je leven op te heffen. Als je hier gebruik van wilt maken dan is het belangrijk dat je minstens 2 weken voor aankomst boekt i.v.m. de voorbereiding die Gladys hiervoor moet doen. 
Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Vrije tijd
Er is ook zeker voldoende ruimte voor vrije tijd. Je kunt dan heerlijk op je ligbed of hangmat luieren en nietsdoen of zelf gaan wandelen en naar het strand lopen. Daar zijn een paar beach barretjes waar je wat kunt drinken of eten. Genoeg moois te ontdekken! Zo kan je een wijnproeverij doen, een E-bike huren in de buurt of een boottour boeken.

Je verblijft op het prachtige retreat centrum van Sunny Mind Travel.  Het terrein is een aantal jaar geleden verbouwd tot retraite centrum, met daarbij oog voor de typische Italiaanse simpelheid en stijl. De sfeervolle lodges zijn op ons terrein en hebben allemaal een prachtig uitzicht over de Middellandse zee. In je lodge is voldoende ruimte om ook even alleen te kunnen zijn en jezelf terug te trekken. Op 5 minuten loopafstand staan ook een aantal appartementen die wij gebruiken, met uitzicht op zee.

Tijdens de retraite zijn we vooral veel buiten zodat je kan genieten van de prachtige natuur op Sardinië. Je kan heerlijk luieren in de zon of een dutje doen in de schaduw. Het terrein is deze week enkel beschikbaar voor onze groep. Ons terrein nodigt je uit om lekker offline te gaan en te genieten van al het moois om je heen.

Het adres: Ons terrein ligt net buiten het dorpje Sant’Antioco, dat makkelijk te bereiken is met de auto. Je krijgt de instructies naar onze accommodatie later opgestuurd.

09017 Sant Antioco- Sardinie ( SU)

Onderstaand lees je het programma van de retraite.

Zaterdag:
Aankomst en diner. Deze dag gebruiken we om te settelen en te landen op de locatie.

Zondag:
8:30 – Ochtend meditatie en soundhealing
9:00 – Bodymind les
10:15 – Uitgebreid ontbijt
Vrije tijd
17:00 – Yoga les
19:00 – Diner

Maandag:
8:30 – Ochtend meditatie en soundhealing
9:00 – Bodymind les
10:15 – Ontbijt
Vrije tijd
17:30 – Yoga les
19:00 – Diner

Dinsdag:
8:30 – Wandeling langs de kust met meditatie aan zee
10:15 – Ontbijt
Vrije tijd
17:00 – Coaching op Archetypen
19:00 – Diner

Woensdag:
8:30 – Ochtend meditatie en soundhealing
9:00 – Bodymind les
10:15 – Ontbijt
Vrije tijd
18:00 – Yoga les
19.00 – Diner

Donderdag:
8:30 – Adem sessie aan zee
10:15 – Ontbijt
Vrije tijd
17:00 – Yoga les
19:00 – Diner en Mabon viering

Vrijdag:
8:30 – Ochtend meditatie en soundhealing
9:00 – Bodymind les
10:15 – Ontbijt
Vrije tijd
17:30 – Yoga les
19:00 – Diner

Zaterdag:
Ochtend: Ontbijt en vertrek

Je overnacht in een single room lodge (een ruime 1-persoonstent) of een grote lodge. Deze kan gedeeld worden met max. 3 personen (als je samen boekt) of je boekt deze voor jezelf. Ook kun je een appartement boeken voor jezelf of een 1-persoonskamer. 

De lodges zijn op ons terrein en hebben allemaal een prachtig uitzicht over de Middellandse zee. Om je lodge is voldoende ruimte om ook even alleen te kunnen zijn. Ook de appartementen, die op 5 minuten loopafstand liggen, kijken uit op zee. Je hebt een goed bed en in de lodges staat zelfs een goed gevulde boekenkast met Nederlandse boeken.

Bij de standaard boeking overnacht je dus in een ruime 1-persoonstent. Wil je liever een grote lodge of een appartement? Dan betaal je €200,- extra. Als je hier gebruik van wilt maken kan je dat aangeven tijdens de boeking in het ‘opmerkingen-veld’. 

Toni is je chef kok tijdens deze week en hij kookt het beste als hij helemaal de vrije hand heeft. Alle producten zijn lokaal, meestal van vrienden of kennissen en altijd biologisch. Vis en vlees is ook altijd lokaal. Mocht je vegetarisch zijn, dan kan je dit van te voren doorgeven tijdens de reservering. Veganistisch is bij ons niet mogelijk, omdat het niet past bij onze filosofie.

Heb je dieetwensen of bepaalde intoleranties? Geef dit dan aan tijdens het reserveren, dan houden we daar rekening mee! Dit kan in het ‘opmerkingen-veld’. 

Deze retraite is inclusief:

 • Het programma;
 • 7 overnachtingen;
 • Alle ontbijten en diners;
 • Lunchpakketje maken van het ontbijt;
 • Water, thee, koffie, fruit;
 • Handdoeken, linnengoed, strandlaken;
 • Eenmalige massage behandeling;
 • Yoga attributen.

Exclusief

 • Vlucht;
 • Verzekering;
 • privétransfer (Als je dit wilt, zie het kopje bereikbaarheid).

Je vliegt op Cagliari, de hoofdstad van Sardinië (de vliegreis dien je zelf te boeken). Dit kan vanaf Schiphol met KLM of Italian Airways. Of vanuit Weeze of Charleroi met Ryan air. Vanaf het vliegveld kun je een trein nemen naar Carbonia. Deze treinrit duurt ongeveer 50 minuten en is een prachtige tocht door het binnenland van Sardinië. Een treinkaartje kost €4,90 en bestel je het beste online. Vanaf het treinstation Carbonia halen we je op. Dit transfer is inclusief. Het reizen met de trein is niet moeilijk en mocht je vragen hebben, is het personeel op het station altijd behulpzaam.

Wil je liever opgehaald worden vanaf het vliegveld dan kun je een privé transfer boeken via de retraitegever. Een enkele transferrit is €90 euro.

Deze retraite wordt gegeven door Monique van Proosdij. Monique heeft samen met haar man Toni een klein en persoonlijk retraitecentrum gecreëerd op het prachtige Sardinië vanuit waar ze retraites geeft met veel ruimte voor 1-op-1 aandacht. Haar doel is om mensen een ontspannen week te geven, met voldoende ruimte om te genieten van het prachtige eiland.

Nieuwsgierig naar Monique? In onderstaande video geeft Monique een fijne ochtend meditatie zodat jij je dag goed kan beginnen 🙂

Annuleringsvoorwaarden

 • Twee maanden voor aanvang van het programma: verplichting van 50% van de deelnamekosten.
 • Een maand voor aanvang van het programma: verplichting van 75% van de deelnamekosten.
 • Twee weken voor aanvang van het programma: verplichting van 90% van de deelnamekosten.
 • Binnen twee weken voor aanvang van het programma: verplichting van 100% van de deelnamekosten.

Wij vragen mensen altijd zelf voor een annuleringsverzekering te zorgen.

Wat anderen zeggen

8 dagen / 7 nachten

€1.397,-

Maak kennis met
de retraitegever

Deze retraite wordt gegeven door Monique van Proosdij. Monique heeft samen met haar man Toni een klein en persoonlijk retraitecentrum gecreerd op het prachtige Sardinië vanuit waar ze retraites geeft met veel ruimte voor 1-op-1 aandacht. Haar doel is om mensen een ontspannen week te geven, met voldoende ruimte om te genieten van het prachtige eiland.

Lees meer over Monique

Anderen
bekeken ook

Zoeken

Categorie

Categorie
 • Yoga
 • Mindfulness
 • Actief
 • Meditatie
 • Voor vrouwen

Datum

Datum

Prijs

Prijs

Land

Land
 • Italië
Zoeken

Categorie

Categorie
 • Ontspanning
 • Weekend
 • Yoga
 • Meditatie
 • Mindfulness
 • Stilte
 • Voeding
 • Voor vrouwen
 • Human Design
 • Midweek
 • Wellness

Datum

Datum

Prijs

Prijs

Provincie

Provincie
 • Overijssel
 • Gelderland
 • Noord-Brabant
 • Utrecht
 • Groningen
 • Limburg
 • Noord-Holland
× Vragen? Stel ze hier :-)