Verbinding

Veel van ons verlangen naar echte connectie en een basisgevoel van goed genoeg zijn, gewoon zoals je nu bent. Door ons drukke bestaan in het Westen, wat voor namelijk op individuele prestatie gericht is, nemen wij vaak niet de tijd om echt te onderzoeken wat ons hart werkelijk verlangt. Daarnaast wordt het in de Westerse cultuur toegejuicht om alles zo alleen te kunnen, vooral sterk te zijn en zo min mogelijk hulp te vragen. Maar paradoxaal genoeg ontstaat hierdoor een leegte, die wij vaak gelijk kunnen plaatsen.

Hoe gaan wij verbinden op de retraite?

Wij willen graag mensen verbinden met zichzelf en met elkaar.

Wij geloven namelijk dat als je met jezelf verbonden bent, je dit ook met iemand anders makkelijker kan doen. Als je goed met jezelf verbonden bent, voel je ook beter wat je behoeftes zijn en waar je zorg aan mag geven. Hoe beter je voor jezelf zorgt, hoe beter je voor anderen kunt zorgen. Hoe beter je voor anderen kunt zorgen, hoe beter je voor moeder aarde kunt zorgen.

Wij als facilitators zijn van mening dat wij hier in Nederland (het Westen) kunnen doorschieten in de individualisatie verheerlijken. In plaats van anderen om hulp durven vragen, kwetsbaarheden met elkaar te delen en fysiek met elkaar zijn (face-to-face ipv via media), zien we dat meer tijd gaat naar het oneindig promoten van je persoonlijke pagina (Facebook, Linkedin, etc) en via sociale media kanalen communiceren. Maar door meer te individualiseren voelen we ons steeds vaker alleen.

Zou het zo kunnen zijn dat we wat doorgeschoten zijn met ‘alles maar alleen te willen doen’? Als we onze Westerse cultuur vergelijken met het Oosten, waar de Wij-cultuur, de familie op de eerste plek staat, dan kunnen we daar nog wat van leren.

Er schuilt een grote kracht in steun ontvangen van je sociale netwerk (familie, vrienden, je woon- en werkomgeving) en daarvan het gevoel te krijgen dat je gewaardeerd wordt. Dit gevoel steunt voeding voor onze mentale, emotionele, fysieke en spirituele welzijn.

Zelf hebben de volgende onderdelen veel transformatie bij onszelf teweeggebracht en delen wij deze tools graag met jullie met de volgende activiteiten:

Hoe gaan we verbinden met onszelf tijdens een retraite?

 • Mindfulness (zintuigelijke waarneming, wandelen in de natuur, eten in stilte)
 • Yoga, pranayama, meditatieles
 • Reiki
 • Transformational Breathing
 • Natuur (mindful wandelen)
 • Vegatarisch/vegan eten in stilte
 • Optioneel: individuele coachings sessie / massage / reiki

Hoe gaan we verbinden met elkaar tijdens een retraite?

 • Cacao openings ceremonie (hart opener, intenties zetten voor het weekend)
 • Heart shares (delen van je proces, kwetsbaarheid en zwarte kaarten;)
 • Delen van slaapkamerruimte
 • Groepsactiviteiten (estatic dance, sport en spelletjes, laat je innerlijke kind weer los!)
Een retraite volgen met onze coaches?

Roos-Veerle en Simone helpen jou graag bij de huidige vraagstukken die je momenteel hebt in het leven en zetten hun kwaliteiten graag in om je verder te helpen, meer rust in te bouwen en je leven zo in te richten als je zelf wilt!

Bekijk onze agenda