Yoga

Tijdens onze retraites zijn we veel bezig met het beoefenen van Yoga zodat we rust creëren in ons lichaam en in ons hoofd. Je hoeft hiervoor niet lenig te zijn of ervaren te zijn met Yoga. Het gaat erom dat je rust brengt in je lichaam en niet om de mate van je flexibiliteit!

Waarom Yoga?

Ik zal toelichten wat Yoga voor mij, Roos, als Yogadocent inhoudt. 

In de drukte van ons westerse leven is bij veel van ons weinig rust ingebouwd. Dit zorgt ervoor dat we veelal op de overlevingsstand staan en dus te weinig rust pakken wat weer voor stress, ziektes, lichamelijke klachten etc. kan zorgen. Steeds meer mensen maken kennis met Yoga, waar ik heel blij om ben als Yogadocent! Ik zal onderstaand toelichten waarom mensen Yoga gaan beoefenen: 

  1. Het verbeteren van de kwaliteit van leven. Dit kan uiteenlopen van het willen worden van een betere liefdespartner (je hart willen leren openen) tot aan beter willen presteren op je werk of sport (focus verhogen).
  2. Het verbeteren van de gezondheid. Naast verbeterend werkt Yoga ook preventief. Yoga staat erom bekend een psychosomatisch effect te hebben. De houdingen die we aannemen, bevorderen naast je fysieke lichaam ook je geestelijk welzijn.
  3. Het realiseren van je ware zelf (samadhi/verlichting). Dit zie ik als persoonlijke ontwikkeling. Om jezelf steeds iets beter te leren kennen, door je innerlijke wereld te verkennen. Door de ruis op jou lijn op te blijven schonen, kan je de flow van het leven kan ervaren. Na een overwonnen uitdaging is verlichting. Het pad naar verlichting is niet alleen lijden, maar zeker ook veel liefde- en plezier maken.
Een retraite volgen met onze coaches?

Roos-Veerle en Simone helpen jou graag bij de huidige vraagstukken die je momenteel hebt in het leven en zetten hun kwaliteiten graag in om je verder te helpen, meer rust in te bouwen en je leven zo in te richten als je zelf wilt!

Bekijk onze agenda