Naar overzicht

3-Daagse Retraite – ‘Leven met migraine’

Een retraite rondom migraine op één van de mooiste plekken van Nederland: centraal in het Geuldal met een weids uitzicht op de omringende heuvels. De fijne plek en het heerlijke eten staan garant voor een optimale, ontspannen beleving.

Tijdens deze retraite willen we jou een veilige bedding geven om tot jezelf te komen. Je gaat ontdekken welke plek migraine in jouw leven inneemt, hoe jij je hier tot verhoudt en waar de ingangen liggen naar heling bij migraine.

Dit doen we door tot rust te komen met o.a. yoga en meditatie. Andere elementen die aanbod komen zijn systemisch werk, energetische therapie, creatieve therapie en voeding.

Retraitegever Marieke weet uit ervaring dat migraine een grote plek in kan nemen in het leven. Migraine-aanvallen op het werk, in de trein, in de supermarkt.. het komt vaak onverwachts waardoor het voor veel spanning en stress kan zorgen. Hoe ga jij hier mee om? Marieke heeft ervaren dat gezonde voeding en veel ontspanning voor haar de weg waren naar zelfheling. Tijdens de retraite geven Marieke & Pien jou een aantal handvaten, waarmee je op onderzoek kan naar jouw weg van zelfheling. 

We beoefenen deze dagen meditatie in beweging, zitmeditatie, lichaams- en energiewerk, diepgaande ontspanning, dans, visualisatie en onderzoek (in 2-tallen). De retraite is in stilte. Er is wel uitgebreid ruimte om ervaringen te delen en vragen te stellen.

Hoe je jezelf ook aantreft, de rust en oneindige ruimte van je geest zijn altijd al helemaal aanwezig. De diepste rust is niet iets wat je kunt doen, het is de oorspronkelijke rust van Zijn zelf. De grond van Zijn is stil, roerloos en zo weids als de hemel. Dat kun je tijdens een retraite vaker herkennen en meer leren toelaten. Dit is jouw natuurlijke, vrije Zijnsaard.

Jouw aard is niet alleen stil en roerloos. Er is tegelijkertijd rijkdom van gevoel, uitbundige energie en ongebreidelde levenslust. Ze horen net zo bij jouw aard als de diepe stilte. Zoals de lente en zomer net zo bij het jaar horen als de herfst en de winter.

In het hart van het Geuldal ligt de monumentale, 15e-eeuwse carréhoeve Hof de Brulle. Als je de lange slingerende oprijlaan oprijdt, ervaar je onmiddellijk de rust en bourgondische sfeer. 

Het gebouw, de carré, herbergt een grote lounge, twee ruime zalen en een kookatelier dat uitnodigt om te ontmoeten, te verbinden of je terug te trekken in je eigen kamer.

Alle kamers zijn comfortabel ingericht. Er zijn kamers met 1 persoonsbedden voor 2 of 3 personen, ieder met een eigen badkamer. De stilte op de binnenhof garandeert een mooie nachtrust.

In de omliggende 1,5 ha grote buitenhof kun je heerlijk rondwandelen, even niks doen, de moestuinen of de hoogstamgaard bewonderen. Of je trekt je wandelschoenen aan en loopt via de holle weg de wandelroutes die hier passeren!

Het adres: Breulsweg 3, 6321 EK Wijlre

Vrijdag 17 maart
15:00 uur – Ontvangst
17:00 uur – Welkom
19:00 uur – Diner
20:30 uur – Yoga
22:30 uur – Nachtrust

Zaterdag 18 maart
7:00 uur – Yoga
9:00 uur – Ontbijt
10:30 uur – Verdieping Migraine
11:30 uur – Outdoor activiteit
13:00 uur – Lunch
Vrije tijd
16:00 uur – Middagsessie
19:00 uur – Diner
20:30 uur – Afsluiting
22:30 uur – Nachtrust

Zondag 19 maart
7:00 uur – Yoga
9:00 uur – Ontbijt
11:00 uur – Verdieping Migraine
12:30 uur – Lunch
13:30 uur – Afsluiting
15:00 uur – Haije – naar huis!

Alle kamers zijn comfortabel ingericht. Er zijn kamers met 1 persoonsbedden voor 2 of 3 personen, ieder met een eigen badkamer. Tegen vergoeding kun je handdoeken en bedlinnen krijgen of je kunt deze zelf meenemen.

Wil je een privékamer? Voor een 1 persoons kamer betaal je een toeslag van 75 euro. Kom je met een vriend(in), dan ben je verzekerd van een eigen kamer. Als je hier gebruik van wilt maken, kan je dit aangeven bij het ‘opmerkingen-veld’ bij de reservering. 

De stilte op de binnenhof garandeert een heerlijke nachtrust.

Alle maaltijden en tussendoortjes/ koffie/thee zijn inbegrepen. Er wordt vers, biologisch, lokaal en vegetarisch gekookt door een professionele kok.

Geef eventuele dieet restricties uiterlijk 4 weken van tevoren aan ons door. Dit kan tijdens het reserveren middels het ‘opmerkingen-veld’. 

Deze retraite is inclusief:

 • Een gevarieerd programma met o.a. yoga en meditatie;
 • Begeleiding en ondersteuning tijdens het weekend;
 • Tijd en ruimte voor zelfreflectie;
 • Groepsgesprek over leven met migraine;
 • Vegetarische Maaltijden (2x diner, 2x lunch, 2x ontbijt);
 • 2x overnachting;
 • Verdieping in ondersteunende voeding;
 • Orthomoleculair advies m.b.t. supplementen ter ondersteuning van de gezondheid.

Deze retraite wordt gegeven door de vrouwen van Pien & Pomme Lifestyle. Pien en Marieke hebben allebei hun eigen specialisaties waardoor ze een gebalanceerd en gevarieerd programma bieden tijdens deze retraite. Wil je meer weten over deze retraitegevers? Lees dan verder onderaan deze pagina.

Mocht je willen annuleren dan kan dat onder de volgende voorwaarden:

 • Annuleer je je deelname eerder dan 6 weken voor aanvang van de retraite dan krijg je het volledige bedrag terug;
 • Bij annuleren vanaf 6 weken voor aanvang van de retraite ben je verplicht 25% van de prijs te voldoen;
 • Bij annuleren vanaf 4 weken voor aanvang van de retraite ben je verplicht 50% van de prijs te voldoen;
 • Bij annuleren vanaf 2 weken voor aanvang van de retraite ben je verplicht 100% van de ticketprijs te voldoen.

Covid
We houden ons aan de algemene maatregelen die op het moment van de retraite gelden. Moet de retraite geannuleerd worden vanwege de maatregelen dan krijg je uiteraard je geld terug. Kan je zelf niet komen vanwege Covid? Dan kijken we naar een 

Wat anderen zeggen

3 dagen / 2 nachten

595,-

Maak kennis met
de retraitegever

retraitegevers pien en marieke

Pien Romme & Marieke de Zwaan geven retraites met een focus op de connectie tussen lichaam en geest. Wat doet stress met je lichaam? Wat doet voeding met je lichaam? Duik samen de diepte in en kom tot rust op een van hun heerlijke retraites.

Lees meer over Pien en Marieke

Ervaringen
van andere

Anderen
bekeken ook

× Vragen? Stel ze hier :-)