Over ons

Eigenaren Retraites-Nederland.nl

Een platform waar aanbieder & zoeker samenkomen.

Wij, Simone & Jeroen, vinden het belangrijk om kwalitatieve retraites aan te bieden waarin jij volledig kunt zakken en ontspannen. Retraites waarin jij kunt vertragen en er ruimte is voor vragen zoals “‘wie ben ik ten diepste?” en “waar liggen mijn behoeftes & grenzen?”. 

Op ons platform vind je retraitegevers die wij persoonlijk kennen en waar wij 100% achter staan. Zo garanderen wij dat jij terecht komt op een prachtige locatie met een geschikt programma én heerlijk biologisch eten. Op deze manier hopen wij ons steentje bij te dragen aan een mooiere wereld!

Lees onderstaand meer over onze visie 

Onze visie.

Wij hopen bij te dragen aan een mooie wereld waarin we elkaar helpen groeien en samen bloeien. Graag delen wij met jou onze vier kernwaardes.

 1. Hartsmissie
  Mensen de ruimte geven om te ontdekken wat hun hartsmissie is. Wij geloven hoe dichter je bij je eigen missie komt, hoe meer je kunt bijdragen aan een nieuwe wereld vanuit jouw eigen kracht.
 2. Plezier
  Plezier maken en blijven spelen zorgen ervoor dat het leven luchtig blijft. Wij gunnen alle deelnemers van de retraites een paar dagen plezier en ontspanning zodat ze weer opgeladen naar huis kunnen gaan.
 3. Co-creatie
  We zijn tegenwoordig gewend om heel veel dingen alleen te doen. Mensen zijn echter sociale wezens die veel meer kunnen bereiken als ze samenwerken.
 4. Veilige bedding
  Graag ontvangen wij je helemaal zoals je bent. Wij bieden jou de ruimte om op zelfonderzoek te gaan met gelijkgestemden. Een ruimte waarin jij je veilig, gezien en gehoord voelt. 
logo www.retraites-nederland.nl

"Life is like an empty canvas. You are the artist. Make something beautiful."
- Simone Wiewel

Het team.

Simone Wiewel

Simone Wiewel - Retraite specialist

Simone heeft al van jongs af aan een heldere visie gehad over de wereld. Een samenleving waarin we elkaar aanmoedigen om onszelf te durven zijn, elkaar ontmoeten in kwetsbaarheid, genieten van alle kleuren van het leven vanuit speelsheid en vrijheid.

Simone ziet ieder mens, als compleet en uniek, ieder met zijn/haar eigen blauwdruk wat al jouw natuurlijke vaardigheden en talenten omvat. “Iedereen heeft zijn eigen krachten en dingen waar hij goed in is. En dat haal ik graag in mensen naar boven!”.

Als retraitegever liep Simone tegen het probleem aan dat het haar veel energie kostte om de marketing van haar retraites te doen. Ze staat liever in het veld en besteed het liefst zo min mogelijk tijd achter een beeldscherm. Vanuit haar verlangen om hulp te krijgen bij de marketing van haar eigen retraite heeft het universum Jeroen op haar pad gebracht.

Meer weten over Simone? Neem dan een kijkje op de site van All is Within

 

Jeroen Stafleu

Jeroen Stafleu - Groene marketeer

Jeroen is in 2018 begonnen met zijn eigen bedrijf in bewuste marketing. Na eerst bij een aantal commerciële bureaus te hebben gewerkt, ontstond er een knagend gevoel. Jeroen vond het erg leuk om geld te verdienen, maar niet om dit te doen bij een partij waar ‘geld’ alleen centraal stond. Een spannende stap volgde, maar Jeroen besloot zijn eigen bedrijf te starten waarbij hij bewuste ondernemers ging helpen met hun online vindbaarheid. 

Vanaf dat moment kwam er meer plezier in zijn leven. “Terugkijkend op deze switch van hoofdelijk werken naar werken vanuit mijn hart heeft me enorm goed gedaan. Waar ik eerst werkdagen maakte van 12 uur besloot ik mijn tijd ook beter in te delen en kortere werkdagen te maken. Zo ontstond er meer tijd voor andere belangrijke dingen in mijn leven: hobby’s, vrienden, familie en ontspanning. Ik ben weer meer gaan spelen en plezier gaan maken en dat gevoel gun ik iedereen. Met het retraiteplatform hoop ik ook mensen meer in contact te brengen met hun innerlijke kind.

Nu heb ik naast werken ook meer energie voor interesses als mannenwerk, houtbewerking, sporten en bordspellen spelen.” 

 

Het ontstaan van Retraites-Nederland.nl.

www.retraites-nederland.nl - het begin

2018: Het avontuur begint.

Jeroen Stafleu, oprichter van Retraites-Nederland.nl, is (bewuste) marketeer van beroep en krijgt in 2018 het idee om een website te maken omtrent retraites en samen te werken met een retraitegever die online hulp nodig heeft. Hij gaat op zoek naar een samenwerking en plaatst eind 2018 een oproep op Facebook.
Roos-Veerle, die graag retraites wilt gaan geven met Simone, zit rustig door haar tijdlijn te scrollen en komt het berichtje van Jeroen tegen. Een magische reis staat op het punt om te beginnen...
www.retraites-nederland.nl - het begin
retraite nederland - de splitsing

2019: De eerste én laatste reis.

Begin 2019 stelt Roos-Veerle Jeroen voor aan Simone. Roos en Simone willen, na heel veel ervaring op te hebben gedaan, graag hun eerste eigen retraite geven samen. Er ontstaat een samenwerking, Jeroen bouwt de website en een paar maanden later wordt de eerste retraite gegeven op een prachtige locatie onder de naam "We Are The Sun".

De eerste retraite is een succes, maar de tweede retraite blijft uit. Roos-Veerle en Simone geven aan dat ze toch een andere weg in willen slaan en besluiten de samenwerking te stoppen.

Jeroen gaat na het onverwachte einde van de samenwerking op zoek naar een nieuwe retraitegever maar het Universum heeft toch andere plannen. Er biedt zich namelijk geen nieuwe retraite-gever aan...
retraite nederland - de splitsing

2020: De reünie.

In februari 2020 krijgt Jeroen de ingeving om weer contact op te nemen met Simone. Een goede ingeving blijkt, want de behoefte bij Simone om retraites te geven is niet weg gegaan in de tussentijd. Ze geeft aan graag vanuit haar eigen bedrijf "All Is Within" retraites te willen geven en na een goed gesprek besluiten Jeroen en Simone de samenwerking weer op te pakken.

Eind 2020 besluiten Jeroen en Simone het roer om te gooien. Ze zien namelijk in dat ze samen veel meer te bieden hebben dan wat ze nu doen. Simone krijgt van veel retraite-gevers te horen dat ze leeglopen op het stuk 'marketing'. Elke keer de hoofdzorgen of de retraite wel gevuld raakt. Tijdens een overleg zegt Simone: "hoe mooi zou het zijn als wij de verbindende factor kunnen zijn tussen de retraite-gever en de retraitezoeker?". Een mooi gesprek volgt en de beslissing valt om samen een platform op te gaan zetten. Het idee van Retraites-Nederland.nl wordt geboren.
2021 - www.retraites-nederland.nl

2021: Creatie & Uitdagingen.

2021 is een jaar van uitdagingen. Allereerst door de maatschappelijke thema's die er spelen maar ook door de persoonlijke reis die Jeroen en Simone meemaken. Jeroen onderneemt namelijk vanuit de mannelijke energie: doelen behalen, deadlines, grenzen bewaken. En Simone onderneemt meer vanuit de vrouwelijke energie: op de flow, op gevoel en tijd nemen om uit te zoomen. En om goed samen te kunnen werken is het nodig geweest om allebei elkaars kracht te kunnen zien. Het mannelijke en vrouwelijke verbinden tot een mooie creatie.
En die creatie is gelukt! in 2021 is het prachtige platform live gegaan met als missie: "connecting all the dots". De zoekers en aanbieders met elkaar verbinden om zo een groter bewustzijn te creëren in de wereld.
2021 - www.retraites-nederland.nl

Volg onze avonturen
op social media.