Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Op ons platform doe je een aanbetaling van 15% om je deelname te bevestigen. Het overige bedrag (85%) wordt 4 weken voorafgaand aan de retraite per factuur opgestuurd door de retraitegever zelf. Is jouw retraite binnen de periode van 4 weken dan wordt de factuur zo spoedig mogelijk opgestuurd. 

Let op: als je een aanbetaling doet ga je automatisch akkoord het volledige bedrag te betalen. 

Nee. Vanuit onze naam ‘Retraites-Nederland.nl’ bieden we zelf geen retraites aan. De retraites op ons platform zijn van externe retraite-aanbieders (derde partijen).

Wil jij je reis annuleren omdat je bijvoorbeeld ziek bent of niet meer wilt gaan? Dan is dat mogelijk! Zoals je in onze algemene voorwaarden kan lezen zijn de annuleringsvoorwaarden van onze externe aanbieders van toepassing. Echter, omdat je een pakketreis boekt heb je bepaalde annuleringsrechten en zal je een deel van je reissom terug krijgen. Hoe later je annuleert, hoe minder je terug zal krijgen. 

Een voorbeeld kan zijn:

Wanneer de reiziger besluit zijn reis te annuleren gelden de volgende voorwaarden. Men krijgt het volgende bedrag teruggestort:

  • Tot 8 weken voor vertrek 90% van de reissom
  • Van 8 weken tot 6 weken voor vertrek 75% van de reissom;
  • Van 6 weken tot 4 weken voor vertrek 50% van de reissom;
  • Van 4 weken tot 2 weken voor vertrek 0% van de reissom.

De specifieke annuleringsvoorwaarden per reis worden gecommuniceerd op de desbetreffende retraite-pagina.

Heb je bepaalde intolleranties? Als je dit tijdig doorgeeft aan de retraite-gever dan kan de catering/kok hier rekening mee houden! De retraite-gevers werken zoveel mogelijk met biologische voeding om je lichaam tijdens de retraite zo gezond mogelijk te houden. Gezonde voeding is namelijk de basis voor een gezond lichaam & een gezonde geest! 

 

In sommige gevallen wel. Heb je zelf corona gekregen en kan je om die reden niet op reis? Dan is er dekking vanuit de Europeesche op zowel de reis- als annuleringsverzekering. Wil je annuleren omdat het land van bestemming binnen code oranje of rood valt? Dan is er dekking op een Allrisk annuleringsverzekering (dit geldt alleen als de reis geboekt is in een periode waarop het land op code geel/oranje stond). Op een standaard annuleringsverzekering is geen dekking voor veranderde reisadviezen.

Het is aan de klant zelf om dit specifiek af te stemmen met de desbetreffende verzekeringsmaatschappij en de polisvoorwaarden goed te bekijken

Ja! Wij vinden duurzaamheid & milieu enorm belangrijk en werken samen met mensen die deze visie delen. De locaties proberen zoveel mogelijk in harmonie te leven met de natuur en het eten is vrijwel altijd biologisch en vegetarisch bereid. 

Bij veel reizen op onze site geldt het vereiste van een minimum aantal deelnemers, beneden welk aantal de reis niet kan worden uitgevoerd. Bij onvoldoende deelname is de uiterlijke datum van annulering door Retraites-Nederland.nl 14 dagen voor vertrek. Als regel geldt dat het minimum aantal deelnemers vermeld wordt bij de reis die je via de site boekt. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden gehaald dan zullen wij altijd proberen alsnog de reis in een andere vorm of een andere periode uit te voeren om teleurstellingen te voorkomen. 

Bij annulering vanuit de aanbieder, krijg je het volledig betaalde bedrag teruggestort.

In principe niet. De retraites zijn toegankelijk voor iedereen. Als we een hard-core yoga retraite aanbieden waarbij je je lijf moet dubbelvouwen dan staat dat duidelijk vermeld bij de retraite haha 😉

Wil je graag jouw retraite promoten op ons platform? Dan staan wij daar zeker voor open. Bekijk dan de pagina ‘word partner‘ om onze voorwaarden te lezen. Na je aanmelding gaan we een aanmeldings-proces in om te kijken of je retraite aansluit bij ons platform. 

Bel ons tijdens kantooruren
06-55831719

Stuur je liever een mail?
info@retraites-nederland.nl

Retraites-Nederland.nl is geregistreerd bij het handelsregister van de Kamer van Koophandel in Den Haag, Nederland, onder registratienummer 83335463.

× Vragen? Stel ze hier :-)