Naar overzicht

5-Daagse Meditatie Retraite – ‘Zin in Zijn’

Deze retraite zit vol.

Een 5-daagse retraite om diep te ontspannen, in stilte te Zijn én te vieren dat je van nature gevoelvol en levenslustig bent.

Deze mooie plek op de Sallandse Heuvelrug en het inspiratieveld van een groep bieden ideale omstandigheden om thuis te komen in je vrije aard! Je verkent dit via meditatie in beweging, dans, lichaams- en energiewerk en zitmeditatie. Er is ook ruim tijd voor regeneratie en wandelen. 

Deze retraite wordt gegeven volgens de visie van Zijnsoriëntatie. Zijnsoriëntatie is een modern pad van verlichte levenskunst met wortels in het Tibetaans boeddhisme (Dzogchen) en westerse humanistische psychologie. Je oriënteert je op Zijn, jouw non-duale natuurlijke vrije aard. Dit is wie je ten diepste bent. Hoe goed of slecht je je ook voelt en hoe verward je mogelijk bent, ten diepste ben je altijd al vrij en heel. Zijn is als de zon die altijd schijnt, ook als het regent en bewolkt is.

We delen onze Zin in Zijn graag met jullie!

We beoefenen deze dagen meditatie in beweging, zitmeditatie, lichaams- en energiewerk, diepgaande ontspanning, dans, visualisatie en onderzoek (in 2-tallen). De retraite is in stilte. Er is wel uitgebreid ruimte om ervaringen te delen en vragen te stellen.

Hoe je jezelf ook aantreft, de rust en oneindige ruimte van je geest zijn altijd al helemaal aanwezig. De diepste rust is niet iets wat je kunt doen, het is de oorspronkelijke rust van Zijn zelf. De grond van Zijn is stil, roerloos en zo weids als de hemel. Dat kun je tijdens een retraite vaker herkennen en meer leren toelaten. Dit is jouw natuurlijke, vrije Zijnsaard.

Jouw aard is niet alleen stil en roerloos. Er is tegelijkertijd rijkdom van gevoel, uitbundige energie en ongebreidelde levenslust. Ze horen net zo bij jouw aard als de diepe stilte. Zoals de lente en zomer net zo bij het jaar horen als de herfst en de winter.

De Dieken in Holten is een kleinschalig centrum. Conny en John beheren deze mooie plek midden in het bos. Zij koken heerlijk en zorgen voor een sfeer waarin je jezelf makkelijk thuis zult voelen. Het ligt in een prachtig natuurgebied aan de voet van de Holterberg (Sallandse Heuvelrug). Het is er stil. Je kunt hier prachtige wandelingen maken in de bossen of op de heide.

Het adres: Herberg De Dieken, Helhuizerweg 1, 7451 KE Holten

Woensdag
11:00 – 13:00 – Ochtendprogramma
13:00 – 15:30 – Lunch en eigen stiltetijd
15:30 – 18:30 – Middagprogramma
18:30 – 19:30 – Avondeten
20:30 – 21:15 – Avondprogramma

Donderdag t/m zaterdag
08:15 – 09:00 – Meditatie in beweging en zitmeditatie
09:00 – 10:00 – Ontbijt
10:00 – 13:00 – Ochtendprogramma
13:00 – 15:30 – Lunch en eigen stiltetijd
15:30 – 18:30 – Middagprogramma
18:30 – 19:30 – Avondeten
20:30 – 21:15 – Mogelijk avondprogramma

Zondag
08:15 – 09:00 – Meditatie in beweging en zitmeditatie
09:00 – 10:00 – Ontbijt
10:00 – 13:00 – Ochtendprogramma en afsluiting
13:00 – 14:00 – Lunch
14:00 – 14:30 – Vertrek

Je deelt een 2-persoonskamers met een andere deelnemer. Er zijn diverse douches en toiletten aanwezig op de locatie. Als je alleen wilt slapen zijn er in de buurt verschillende B&B aanwezig waar je kan vertoeven. De prijs van de retraite wordt dan uiteraard aangepast, neem hiervoor contact op met Retraites-Nederland.nl via het contactformulier

Ook is het mogelijk om de dinsdagavond al in De Dieken te overnachten tegen een bescheiden meerprijs van ongeveer €35,-. Wil je hier gebruik van maken? Geef dat dan aan tijdens de reservering in het ‘opmerkingen-veld’.

Alle maaltijden worden met liefde verzorgd op de locatie zelf door eigenaren Conny & Joh. Ontbijt, lunch en diner zijn grotendeels biologisch, heerlijk, royaal en altijd vegetarisch.

Heb je bepaalde dieetwensen? Geef dit dan aan tijdens de reservering in het ‘opmerkingen-veld’ zodat we hier rekening mee kunnen houden. Denk hierbij aan een glutenvrij of lactosevrij dieet.

Deze retraite is inclusief:

  • Alle workshops;
  • Vier overnachtingen;
  • Drie maaltijden per dag (m.u.v. woensdag: alleen lunch en diner en zondag: alleen ontbijt en lunch);
  • Koffie en thee;
  • Toeristenbelasting.

Deze retraite wordt gegeven door Jeroen de Bruin en Suzanne Cornelissen. Jeroen & Suzanne hebben allebei een eigen praktijk voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. Jeroen en Suzanne zijn allebei aangesloten bij De School voor Zijnsoriëntatie, een Westers spiritueel pad voor verlichte levenskunsten. Meer weten over deze retraitegevers? Lees dan verder onderaan deze pagina.

Mocht je willen annuleren dan kan dat onder de volgende voorwaarden:

  • Annuleer je je deelname eerder dan 6 weken voor aanvang van de retraite dan krijg je het volledige bedrag terug;
  • Bij annuleren vanaf 6 weken voor aanvang van de retraite ben je verplicht 25% van de prijs te voldoen;
  • Bij annuleren vanaf 4 weken voor aanvang van de retraite ben je verplicht 50% van de prijs te voldoen;
  • Bij annuleren vanaf 2 weken voor aanvang van de retraite ben je verplicht 100% van de ticketprijs te voldoen.

Covid
We houden ons aan de algemene maatregelen die op het moment van de retraite gelden. Moet de retraite geannuleerd worden vanwege de maatregelen dan krijg je uiteraard je geld terug. Kan je zelf niet komen vanwege Covid? Dan kijken we naar een 

Wat anderen zeggen

5 dagen / 4 nachten

825,-

Maak kennis met
de retraitegever

Jeroen de Bruin en Suzanne Cornelissen hebben allebei hun eigen leerruimte waarin ze 1-op-1 begeleiding en bewustzijnstrainingen aanbieden. Beiden leraren zijn aangesloten bij de School voor Zijnsoriëntatie, een Westerse spirituele leer met roots vanuit het Boeddhisme.

Lees meer over Jeroen en Suzanne

Ervaringen
van andere

Anderen
bekeken ook

× Vragen? Stel ze hier :-)