Naar overzicht

3-Daagse Retraite – ‘Yoga, mediteren & creëren’

In deze nazomer retraite gaat het over rust, je lijf koesteren, spelen, ontspannen en verwend worden met heerlijk vegetarisch eten. Volg fijne yin-yoga lessen, meditaties en stilte wandelingen langs het Friese Wad.

Beeldend maken we de onderstroom zichtbaar door tekenen, schilderen of met gevonden materiaal iets te maken.. Het is niet nodig iets te kunnen of te weten. Geef jezelf een paar dagen buiten de tijd en maak een zachte landing in het nieuwe seizoen.

Het programma is in handen van Ineke van der Blom en de maaltijden worden verzorgd door Odra Litjens.

Yoga en meditatie dragen bij aan de verbinding met het lijf en het moment. We nemen alle ruimte om te spelen, te onderzoeken, te vinden en niet te hoeven weten. Met je voeten op de klei en de wind in je haren dwalen we langs het wad. We tekenen, schilderen en gebruiken materialen die we onderweg tegenkomen om vorm te geven aan de onderstroom in ons. 

Yin-yoga is een ontspannen en langzame yogavorm die rust en flexibiliteit brengt in het lichaam. De lessen zijn geschikt voor elk niveau.  

Stilte tijdens de retraite
Je bent uiteraard vrij om delen van het programma niet mee te doen als je de behoefte voelt om je terug te trekken. Stilte is een krachtige vorm van naar binnen keren. Gewend als we zijn aan voortdurende uitwisseling over uiteenlopende onderwerpen, zullen deze dagen deels in stilte verlopen. Dat is soms even ongemakkelijk, totdat je ontdekt dat het heerlijk is om naast iemand te zitten en gewoon aanwezig te zijn.

Zonder te hoeven zoeken naar gespreksonderwerpen, zonder beleefd te hoeven zijn door te luisteren en vooral door te merken dat je zonder woorden misschien wel meer met elkaar in verbinding bent. Dat betekent niet dat we helemaal niet praten of niet lachen, alleen dat we de kwaliteit versterken om buiten de verhalen om aanwezig te zijn.

In Marrum, een dorpje aan de Friese waddenkust, kom je in een kleinschalige retraite locatie, waar je je meteen welkom voelt. 

Alle ruimtes een eigen sfeer hebben. De yogaruimte met lemen wanden straalt rust uit en maakt het makkelijk om in diepe ontspanning te komen. De werkplaats nodigt uit om aan de slag te gaan en we eten in de tussenruimte aan een lange tafel, waar het op warme dagen toch lekker koel blijft.

De besloten intimiteit van de locatie vormt een mooie match met de weidsheid van de uitgestrekte kwelders aan Waddenzee. Je kan hier mediteren bij zonsondergang of lekker zwemmen in buitenwater. Yoga met het geluid van de ganzen en de grutto’s om je heen, wij genieten ervan. 

Het adres: Ringweg 33, 9073 HH Marrum

De retraite heeft een flexibel programma dat afgestemd is op de energie van de groep. Alle workshops zijn vrijwillig en als je behoefte hebt om je even terug te trekken is dat helemaal prima. Het programma kan ook aangepast worden, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Vrijdag
17.00 – Aankomst
18.30 – diner
20.30 – yin yoga & meditatie
21.30 – vrije tijd / slapen

Zaterdag
8.30 – ontbijt
9.30 – yoga en beeldende activiteit
13.00 – lunch
14.30 – buiten mediteren/ lopen / beeldend werk
17.30 – ervaring delen
18.30 – diner
20.30 – yin yoga / meditatie
21.30 – vrije tijd / slapen

Zondag
8.30 – ontbijt
9.30 – yoga en beeldende activiteit
13.00 – lunch
14.00 – inpakken en opruimen
14.30 – meditatie en afsluiting
16.00 – uitzwaaien

In de (tweepersoons) gastenkamer slaap je in een opgemaakt bed en heb je de ruimte om je terug te trekken wanneer je daar behoeft aan hebt. Kom je alleen dan is de indeling gescheiden (mannen en vrouwen apart), kom je met iemand samen dan hebben jullie een kamer samen.

De maaltijden zijn vegetarisch bereid door onze kok Odra. Zij weet van elke maaltijd een heerlijke verrassing te maken.

Mocht je gebonden zijn aan een dieet omdat je allergisch bent, dan kan je dat bij inschrijving vermelden bij het ‘opmerkingen veld’ en wordt er rekening mee gehouden.

Deze retraite is inclusief:

 • Twee yogasessies per dag (hatha en yin yoga)
 • Meditatie
 • Beeldende activiteiten
 • Materialen
 • 4 x diner / ontbijt
 • 5 x lunch
 • Thee/ koffie
 • Alle overnachtingen
 • Beddengoed / handdoeken

Deze retraite wordt gegeven door Ineke van der Blom vanuit haar bedrijf Blyksem. Daarnaast wordt ze vergezeld door Odra, die deze retraite de maaltijden verzorgd. Wil je meer weten over Blyksem? Lees dan verder onderaan de pagina. 

Annuleringsvoorwaarden

 • Annulering van deelname is kosteloos tot vier weken voor aanvang;
 • Tot een week voor aanvang is 50% van het lesgeld verschuldigd. Bij annulering in de laatste week voor aanvang wordt het gehele bedrag in rekening gebracht.

Covid
Er gelden op dit moment geen maatregelen. 

Hoor ervaringen van anderen!

3 dagen / 2 nachten

395,-

Maak kennis met
de retraitegever

Lees meer over retraitegever Ineke van het bedrijf Blyksem en kokkin Odra, die dit weekend voor jou klaar staan om je een onvergetelijke ervaring te geven in het mooie Friesland.

Lees meer over Blyksem

Ervaringen
van andere

Anderen
bekeken ook

× Vragen? Stel ze hier :-)