5-Daagse Transformatieve Yoga Retraite

Bijna vol: nog maar 5 plekjes.

Ons zenuwstelsel houdt ons grootste deel van de tijd in overlevingsstand. Soms duurt het erg lang voordat we echt schakelen naar de andere kant van het systeem: de rust en verbinding. Tijd nemen, vertragen en toelaten zijn van wezenlijk belang om de switch te maken naar ontspanning. 

Tijdens de 5 daagse mag je ervaren hoe het is om vanuit rust te schakelen naar jouw innerlijk landschap zodat je echt met jezelf in verbinding komt. Vanuit verbinding ontstaat er vanzelf beweging en transformeer je dat wat er mag veranderen.

Middels verdiepende yin yoga, ga je meer landen in jezelf, vertragen en verdiepen om bewuster te voelen. We gaan werken met technieken vanuit de Chinese Geneeskunde om beter en bewuster te leren omgaan met ons interne systeem. Door stilte en meditaties mag je landen in je eigen lichaam zodat er meer rust ontstaat en je gedachtes kunnen verzachten. Door het inzetten van de natuur elementen zoals o.a. aarde, water en vuur gaan we ervaren hoe het is om ondersteuning vanuit de natuur en de seizoenen te halen. Vaak kunnen de wetten van de natuur ons al veel antwoorden geven en ons helpen te navigeren door het leven. 

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan onze sfeervideo van de vorige editie.

Door de drukte en stress van het dagelijks leven ervaren we vaak niet voldoende ruimte voor onszelf. Vaak vluchten wij in afleidingen omdat het lastig is om helemaal met onszelf te zijn. We onderdukken emoties en natuurlijke instincten. We vinden het lastig om tijd en ruimte te maken voor voelen en ervaren. De natuurijke flow stagneert en de natuurlijke cyclus raakt verstoord. Ons zenuwstelsel is overpikkeld en te overactief om nog volledig te kunnen schakelen naar rust. Je wordt moe, krijgt vage klachten, voelt spanningen in je lijf, voelt je onrustig. Soms worden de symptomen heftig en chronisch. Fysiek, mentaal of emotioneel raak je uit balans. Deze retraite biedt jou de kans om op reis te gaan door jouw eigen landschap zodat er weer beweging ontstaat en er dingen mogen transformeren. Letterlijk meer verbinding maken met je hele interne systeem.

Hoe mooi is het als je weer kan vertrouwen op dat systeem, je lichaam en je onderbuik gevoel? Het hoofd niet laat overheersen maar een fijne bedding kan vinden in je eigen basis en fundament? Oude conditioneringen en patronen transformeren zodat je weer kan vertrouwen op je innerlijke wijsheid en de natuurlijke stroom van energie weer voelt. Maar ook leert je zenuwstelsel te reguleren als het weer nodig is. Letterlijk je levenskracht en levensenergie versterken.

Activiteiten
Middels verdiepende yin yoga, ga je meer landen in jezelf, vertragen en verdiepen om bewuster te voelen. We gaan werken met technieken vanuit de Chinese Geneeskunde om beter en bewuster te leren omgaan met ons interne systeem. Door stilte en meditaties mag je landen in je eigen lichaam zodat er meer rust ontstaat en je gedachtes kunnen verzachten. Door het inzetten van de natuur elementen zoals o.a. aarde, water en vuur gaan we ervaren hoe het is om ondersteuning vanuit de natuur en de seizoenen te halen. Vaak kunnen de wetten van de natuur ons al veel antwoorden geven en ons helpen te navigeren door het leven.

“Nature does not hurry, yet everything is accomplished” — Lao Tzu

De prachtige Oerboerderij is gelegen in de Lutte, vlakbij Hengelo en Enschede. Deze historische boerderij is gerenoveerd en omgetoverd tot een groepsaccommodatie. Het is een stoere en tegelijk zeer aardse plek, waar je helemaal tot rust kan komen. De locatie heeft een vrije ligging en is omringd door prachtige bossen waar volop ruimte is om in stilte te wandelen. De boerderij beschikt over een grote eetzaal verbonden met open keuken en ook een grote gezamenlijke woonkamer waar genoeg plek is om te relaxen (bijvoorbeeld bij het fijne haardvuur). De yoga ruimte bevindt zich op de zolder met uitzicht op de bossen.

Het adres: Bentheimerstraat 15, 7587 ND De Lutte

Dit programma is onder voorbehoud. Alles ontvouwt zich intuïtief op het moment zelf. Hier alvast de grote kaders. Als je meer rust voor jezelf wil en niet aan het hele programma wil participeren, is daar altijd ruimte voor.

Woensdag – (Aarde element)
11:00 – Aankomst & landen (dit wordt eventueel iets eerder maar dit krijgen we pas één week van tevoren te horen vanuit de accomodatie)
12:00 – Lunch
14:00 – Openingsceremonie
18:00 – Diner
20:30 – 22:00 – Avondprogramma (yin yoga + meditatie)

Donderdag – (Metaal element)
7:30 – 9:00 – Ochtend yoga
10:00 – Kookworkshop + lunch
Middagprogramma – Loslaat ritueel
18:00 – Diner
20:30 – Yin yoga + meditatie

Vrijdag – Volledige Stilte (Water element)
9:00 – Ontbijt
10:00 – Vision Quest (natuur ritueel)
Middag – Me time met 1-op-1 shiatsu massages + lunch
18:00 – Diner
20:30 – Mantra zingen + Yin yoga

Zaterdag – (Hout element met overgang naar Vuur)
7:30 – 9:00 – Ochtend yoga
9:00 – Ontbijt
11:00 – 12:00 – Kookworkshop
12:00 – Lunch
In de middag doen we een ritueel om het thema van de dag te ondersteunen
18:00 – Diner
20:30 – 22:00 – Yin yoga + Meditatie

Zondag – (Vuur element)
7:30 – 9:00 – Ochtend Yoga
10:00 – Ontbijt
11:00 – Ecstatic Dance
12:30 – Lunch
Middag – Live gastoptreden + cacao ceremonie om het hart te openen
17:00 – Afsluiten
18:00 – Uitchecken

Je slaapt op een tweepersoonskamer die je deelt met een andere deelnemer (we delen de mannen en vrouwen apart in). Elke kamer heeft een eigen toilet en je maakt gebruik van de gedeelde douches. De kamers zijn ruim genoeg zodat je tussendoor genoeg ruimte hebt om je terug te trekken en te reflecteren, mocht je dit graag willen.

Wil je een privékamer? Ook dat kan. De ticketprijs voor een 1p kamer is in totaal €1.222,-. Deze optie kun je selecteren bij het boeken.

“Je bent wat je eet”. Voeding is tijdens deze Intensive van wezenlijk belang. Je gaat ontdekken wat jouw relatie tot voeding vertelt over jouw innerlijke cirkel. We eten volgens de Vijf Elementen. Ieder element wordt ondersteund door specifieke smaken en structuren. Je gaat alles ontdekken over hoe voeding de yin en yang energieën kan beïnvloeden. Je krijgt ook 2 voedingsworkshops en gaat 1 keer meehelpen met koken.

Heb je bepaalde dieetwensen (bijvoorbeeld glutenvrij/lactosevrij)? Geef dit dan aan tijdens de reservering in het ‘opmerkingen-veld’ zodat we hier uitgebreid rekening mee kunnen houden. 

Deze retraite is inclusief:

 • 2 yoga lessen per dag (ochtend en avond);
 • 3 maaltijden per dag;
 • een cacaoceremonie;
 • de mogelijkheid tot 1-op-1 begeleiding waar nodig;
 • één shiatsu/massage behandeling tijdens de retraite (60 minuten);
 • meditaties en begeleide wandelingen tussendoor;
 • LIVE muziek met verassing gastoptreden;
 • 2x vijf elementen voedingsworkshop;
 • nulpunt meting vooraf;
 • onbeperkt kruidenthee;
 • tussendoortjes (noten, fruit, crackers);
 • linnen en handdoeken;
 • BTW en toeristenbelasting;
 • het gebruik van alle yoga materialen;
 • zoom call 1 week na de retraite om in te checken samen met de groep.

Wil je weten wat eerdere deelnemers zeiden over de retraite? Bekijk dan onderstaande review video’s.


Deze retraite wordt gegeven door Tamara en haar team. Tamara is gediplomeerd yoga therapeut en Shiatsu therapeut en leert jou graag hoe je weer in verbinding komt met de wijsheid van je lichaam. Meer weten? Lees dan verder onderaan deze pagina. 

Onderstaand lees je de voorwaarden van deze retraite:

1. Door het ondertekenen van het inschrijfformulier en/of het betalen van het inschrijfgeld verklaart de deelnemer zich akkoord met de voorwaarden.
2. Inschrijving is pas definitief na betaling van de aanbetaling of, bij aanmelding minder dan 8 weken voor aanvang, van het volledige inschrijfgeld.
3. Deelname aan het programma geschiedt op basis van vrijwilligheid. Het staat deelnemers vrij om af te zien van het te volgen programma.
4. Het afzien van deelname aan het programma geeft geen recht op teruggave van het inschrijfgeld en ook geen recht op een vervangende les of activiteit.
5. Als deelnemers besluiten om zich terug te trekken (wegens ziekte of persoonlijke omstandigheden) dan hebben zij recht op terugbetaling van ten hoogste een deel van de verschuldigde deelnamekosten:

 • Twee maanden voor aanvang van het programma: terugbetaling van 50% van deelnamekosten.
 • Een maand voor aanvang van het programma: terugbetaling van 25% van deelnamekosten.
 • Twee weken voor aanvang van het programma: terugbetaling van 10% van deelnamekosten.
 • Binnen twee weken voor aanvang van het programma: er worden geen deelnamekosten terugbetaald.

6. Indien de deelnemer niet in staat is de door hem of haar geboekte cursus of retraite bij te wonen, is in de plaats stelling toegestaan, mits de gegevens van de vervangende deelnemer uiterlijk 1 dag voor aanvang aan de retraitegever zijn doorgegeven.
7. De retraitegever heeft het recht een cursus of retraite te annuleren indien daartoe gegronde redenen bestaan, waaronder onvoldoende deelnemers, ziekte van de docent of overmacht. In geval van annulering door de retraitegever heeft de deelnemer recht op terugbetaling van het reeds betaalde cursusgeld. De deelnemer heeft geen recht op enige andere compensatie of schadevergoeding.
8. De retraitegever heeft het recht om personen zonder opgaaf van redenen uit te sluiten van deelname aan een cursus of retraite.

AANSPRAKELIJKHEID
1. De retraitegever zal zorg dragen voor een goed en ordentelijk verloop van de retraites.
2. Deelname aan een cursus of retraite is geheel op eigen risico. De retraitegever is niet aansprakelijk voor letsel en/of schade van enigerlei aard als gevolg van het verblijf en/of de activiteiten van de deelnemer, noch voor verlies of beschadiging van eigendommen.
3. Klachten dienen schriftelijk en gemotiveerd kenbaar te worden gemaakt aan de retraitegever. De indiener van de klacht ontvangt binnen 14 dagen een reactie.
MEDISCHE DISCLAIMERS
1. De yoga-activiteiten zoals wij die aanbieden zijn bedoeld als vrijetijdsbesteding en niet ter vervanging van medisch noodzakelijke behandelingen of therapie. Bespreek lichamelijke en/of psychische klachten daarom altijd met een gekwalificeerd arts.
2. Meldt voorafgaande aan de yogales altijd aan de docent als je een lichamelijke klacht hebt. Mogelijk kan de docent het programma hierop aanpassen of persoonsgerichte oefeningen geven.
3. Forceer niets en neem lichamelijke klachten serieus.

WIJZIGINGEN IN PROGRAMMERING RETREATS
1. De retraitegever heeft het recht wijzigingen aan te brengen in de programmering van een retraite.

Wat anderen zeggen

5 dagen / 4 nachten

€1.111,-

Maak kennis met
de retraitegever

Retraitegevers Qinergy

Tamara en haar team geven retraites met een prachtige combinatie van Yoga en de Chinese geneeskunde (in de vorm van Shiatsu). Wil je meer weten over het team? Lees dan verder door op onderstaande link te klikken.

Lees meer over Tamara

Anderen
bekeken ook

Zoeken

Land

Land
 • Spanje
 • Italië
 • Frankrijk
 • Noorwegen
 • België
 • Griekenland
 • Portugal

Categorie

Categorie
 • Meditatie
 • Yoga
 • Actief
 • Mindfulness
 • Ontspanning
 • Stilte
 • Voor vrouwen

Datum

Datum

Prijs

Prijs
Zoeken

Categorie

Categorie
 • Ontspanning
 • Yoga
 • Weekend
 • Meditatie
 • Midweek
 • Mindfulness
 • Stilte
 • Voeding
 • Voor vrouwen
 • Wellness
 • Klooster
 • Human Design
 • Actief
 • Truffels

Datum

Datum

Prijs

Prijs

Provincie

Provincie
 • Overijssel
 • Gelderland
 • Noord-Brabant
 • Utrecht
 • Drenthe
 • Friesland
 • Noord-Holland
 • Limburg
× Vragen? Stel ze hier :-)