Naar overzicht

6-Daagse Yoga & Ontspan Retraite

Bijna vol: nog maar 5 plekken.

Beleef een heerlijk ontspannen weekend in de bossen van Castricum, vlakbij de zee, met een mooi en gevarieerd programma voor innerlijke rust, voelen dat je leeft, wellness, rust, natuur en gezelligheid.

We vieren de zomer een week lang in de bossen van Castricum, vlakbij zee. Dit betekent optimaal genieten van diepe ontspanning, rust en gezelligheid tijdens een heel mooi progamma met daarnaast ook veel tijd voor jezelf.

Het programma bevat Integrale Yoga, meditaties, ademoefeningen, wandelingen met en zonder Yoga, een bosbad (Shinrin-Yoku), strand, massages, sauna en uiteraard nuttigen we heerlijke biologische maaltijden. Tussendoor is er voldoende tijd om te mijmeren, te wandelen, te lezen, naar het strand te gaan, de sauna in te duiken, een massage te ondergaan, enz.

Je wordt meegenomen op reis door alle elementen van de natuur en van jezelf. Dit doen we door de zintuigen volop te gebruiken, te voelen dat we leven, onbevangen en speels te mogen zijn en zo ook de ruimte en stilte in jezelf te ontdekken. Je kunt hierdoor meer in contact komen met jouw eigen waarheid en authenticiteit en zo jouw volle potentieel leven en innerlijk geluk ervaren.

Tijdens de retraite wordt je volledig in de watten gelegd. Er is een mooie balans tussen het programma en vrije tijd. Tijdens de vrije uurtjes kan je onbeperkt gebruik maken van de sauna, naar de zee, reflecteren bij het haardvuur, of een prachtige wandeling maken in de omgeving. 

Deze retraite is voor jou als je:
– Jezelf wilt onderdompelen in rust, ruimte en natuur;
– Rustiger wilt worden in je hoofd;
– In contact wilt komen met je lichaam;
– Meer naar de essentie van jezelf toe wilt;
– Je hart wilt openen;
– Wilt voelen dat je leeft!

We verblijven in Transitium ZeeVELD, een duinboerderij uit 1830 met moderne aanbouw, vlakbij de Randstad en toch afgelegen, op loopafstand van zee en strand. Een stap buiten de deur en je staat in een van de grootste nationale parken van ons land: het Noord-Hollands Duinreservaat. Een Natura 2000 gebied.

Al wat je om het huis ziet: bomen en weiland, gras en groen. Pas zo’n 400 meter verderop vind je de dichtstbijzijnde doorgangsweg. Hier bent je er echt even helemaal uit. Eenmaal geparkeerd hoeft de auto hier niet meer van z’n plek te komen. Kenmerkend aan dit gebied is de grote variatie aan flora en fauna. Duinen, parken en parkachtige terreinen, eeuwenoude eikenbossen en imposante lanen: je wordt telkens weer verrast. Het vele groen geeft je het gevoel even helemaal weg te zijn uit de drukte van alle dag.

Het huis heeft tot wel zeven verschillende verblijfruimtes. Variërend van klokkenserre met houtkachel, sfeervolle eetkamer of ‘refter’ met balkenpafond, koffiebar, muziekkamer, een leeskamer en een intieme tuinkamer. Je kunt je dus altijd ergens terugtrekken en genieten van de rust. Daarnaast is er een sauna waar je onbeperkt in de vrije uurtjes gebruik van kunt maken.

Het adres: Noorderstraat 2, 1901 MT Castricum

<>

Tijdens de retraite kan het programma iets afwijken maar een globale schatting van een weekend ziet er zo uit:

Dinsdag
11:30 – 11:45 uur – Aankomst
12:00 – 13:30 uur – Introductie + meditatie
13:30 uur – Lunch
14:30 – 16:30 uur – Vrije tijd voor sauna, wandelen, ontspannen, acclimatiseren
16:30 – 18:00 uur – Yoga + Meditatie
18:30 uur – Diner
20:30 uur – Yoga Nidra

Woensdag t/m zaterdag
8:00 – 9:30 uur – Yoga + Meditatie
9:30 uur – Ontbijt
10:30 – 13:30 uur – Vrije tijd, sauna, massages
11:30 uur – Workshop
13:30 uur – Lunch
14:30 – 16:30 uur – Vrije tijd, sauna, massage
14:30 uur – Workshop
16:30 – 18:00 uur – Yoga + Meditatie
18:30 uur – Diner
20:30 uur – Meditatie

Zondag
8:00 uur – Ontbijt
8:30 uur – Stilte wandeling door bos en duin naar zee (eventueel dip in zee)
11:00 uur – Vrije tijd, ook tijd om alvast in te pakken
12:00 uur – Soep
14:00 uur – Afsluiting & naar huis 

Je verblijft in een 2-persoonskamer met aparte bedden en wastafel met spiegel. Sommige kamers hebben een eigen badkamer, andere kamers delen twee badkamers op de gang. Je bed is opgemaakt en je krijgt een handdoek op je kamer. Ook ligt er altijd een kleine attentie voor je op de kamer.

Bij het standaard ticket verblijf je op een 2-persoonskamer (mannen/vrouwen gescheiden) met een gedeelde badkamer. Wil je graag een 1-persoonskamer of een 2-persoonskamer met eigen badkamer? Dan kan je voor een van de onderstaande opties kiezen. Als je hier gebruik van wilt maken, kan je dit aangeven in het ‘opmerkingen-veld’ tijdens de reservering. 

Additionele kameropties:

 • 2p-kamer met aparte bedden en eigen badkamer €1350,- p.p.
 • 1p-kamer met gedeelde badkamer (op de gang, gedeeld met 1 of 2 personen) € 1350,- p.p.
 • 1p-kamer met eigen badkamer € 1590 p.p.

Tijdens de retraite wordt er heerlijk biologisch en vegetarisch gekookt door onze chef Marcia, die meegaat tijdens de retraite. 

Heb je bepaalde dieetwensen (bijvoorbeeld glutenvrij/lactosevrij)? Geef dit dan aan tijdens de reservering in het ‘opmerkingen-veld’ zodat we hier uitgebreid rekening mee kunnen houden. 

Deze retraite is inclusief:

 • 5 overnachtingen
 • 5x ontbijt, 6x lunch, 5x diner
 • Tussendoor fruit, lekkers, water en thee
 • Opgemaakte bedden + handdoek
 • Onbeperkt gebruik van sauna met buitendouche en dompelbad
 • Dagelijks ongeveer 3 activiteiten waaronder Yogalessen, Meditaties, Yoga Nidra, wandelingen
 • Shinrin-Yoku (bosbad)
 • Duinkaart inbegrepen om te wandelen door het duinreservaat.

Deze retraite wordt gegeven door het team van Elements
Yoga, Health & Retreats, onder leiding van Arenda Breevaart. Arenda en haar team zorgen ervoor dat je compleet in de watten wordt gelegd en drie dagen lang helemaal niets hoeft. Wil je meer weten over het team? Lees dan verder onderaan de pagina. 

Onderstaand lees je de voorwaarden van Elements Yoga:

1. Door het ondertekenen van het inschrijfformulier en/of het betalen van het inschrijfgeld verklaart de deelnemer zich akkoord met de voorwaarden.
2. Deelname aan het programma geschiedt op basis van vrijwilligheid. Het staat deelnemers vrij om af te zien van het te volgen programma.
3. Het afzien van deelname aan het programma geeft geen recht op teruggave van het inschrijfgeld en ook geen recht op een vervangende les of activiteit.
4. Als deelnemers besluiten om zich terug te trekken (wegens ziekte of persoonlijke omstandigheden) dan hebben zij recht op terugbetaling van ten hoogste een deel van de verschuldigde deelnamekosten:

 • Twee maanden voor aanvang van het programma: terugbetaling van 50% van deelnamekosten.
 • Een maand voor aanvang van het programma: terugbetaling van 25% van deelnamekosten.
 • Twee weken voor aanvang van het programma: terugbetaling van 10% van deelnamekosten.
 • Binnen twee weken voor aanvang van het programma: er worden geen deelnamekosten terugbetaald.

Wat anderen zeggen

6 dagen / 5 nachten

1.250,-

Maak kennis met
de retraitegever

Arenda

Ga je mee op een heerlijke ontspannen retraite? Het team van Elements Yoga, Health & Retreats legt jou drie dagen volledig in de watten. Meer weten over Arenda en Maria? Lees dan verder op de volgende pagina.

Lees meer over Elements Yoga

Ervaringen
van andere

Anderen
bekeken ook

× Vragen? Stel ze hier :-)