The butterfly effect - www.retraites-nederland.nl

The butterfly effect, de magie van het leven.

Door: Jeroen Stafleu – Eigenaar Retraites-Nederland.nl

Je fietst door een straat, je kan links afslaan of rechts afslaan. Voor de afstand maakt het niet uit. Je slaat normaal links af maar je gevoel schreeuwt ineens tegen je: “NEE! Sla rechts af”. Dat gevoel is je intuïtie! Ik geloof zelf dat er een hogere macht is in het leven (noem het God, Allah of het Universum) die je soms tekens geeft en beschermt tegen bepaalde situaties. 

Vroeger toen we nog in stammen leefden, stonden we enorm in contact met onze intuïtie: we hadden weinig afleiding, hadden respect voor de wereld en woonden in de natuur. Tegenwoordig leven we in in betonnen blokken, afgescheiden van elkaar en heel de dag scrollend op onze telefoon. Hierdoor is het naar mijn mening een stuk lastiger geworden om met je intuïtie en gevoel in contact te komen. Ik wil niet al te diep in gaan op hoe je wél weer met je gevoel in aanraking kan komen maar wat voor mij werkt is: 

 •  De natuur in gaan. Lekker je telefoon uit en een lange wandeling maken in de duinen of in het bos!
 • Mediteren. Ik zie mediteren als ‘slaap’ voor het brein. Met slapen rust je lichaam uit maar met mediteren rust je geest weer uit. 
 • Dansen op gevoel. Lekker met een dansje de dag beginnen! Of naar een Esctatic Dance evenement (in Breda heb je regelmatig dit soort evenementen). 
Regendruppel - Retraites-nederland.nl

The Butterfly Effect – wat is het?

Dan terug naar The Butterfly Effect. Wat is het en hoe heb ik ervan gehoord? Op internet is de volgende definitie te vinden:

De vleugelslag van een vlinder in Brazilië zou maanden later een orkaan in Texas kunnen veroorzaken. Met die bewering werd de Amerikaanse wiskundige en meteoroloog Edward Lorenz in 1961 bekend. Een metafoor natuurlijk, want wetenschappelijk gezien kan het niet. Maar de theorie is interessant genoeg om eens toe te passen op ons dagelijks leven.

Het ‘vlindereffect’ legt uit dat een kleine verandering of onregelmatigheid zich kan ontwikkelen tot groot effect. 

In makkelijke woorden omschrijf ik het zelf als: de magie van het leven waarbij één kleine verandering enorm effect kan hebben op de toekomst. Als voorbeeld pak ik mijn eigen relatie. Ik heb mijn huidige partner via Tinder leren kennen, door middel van één swipe. Als ik per ongeluk de verkeerde kant op had geswiped dan had ik nu een compleet ander leven gehad! Die magie vind ik zelf enorm leuk om over na te denken. Hoe was ik geweest als…. en wat zou er gebeurd zijn als… Soms kan ik hier ook een beetje in door draaien haha maar over het algemeen leuk om over te filosoferen! Ik vertrouw erop dat wanneer ik mijn intuïtie volg en naar mijn hart luister, dat mijn leven loopt zoals het moet lopen. 

Ik ben zelf met deze gedachtegang in aanraking gekomen door de spannende thriller-films die ook dezelfde naam dragen: The Butterfly Effect met Ashton Kutcher in de hoofdrol. Hierin zie je hoe de kleinste aanpassingen in het verleden een énorm effect hebben in de toekomst. Mocht je een filmliefhebber zijn is dit zeker een kijktip! 

Een mooi gesprek met Simone

Door te geloven dat alles loopt zoals het moet lopen, kan ik de magie van het leven weer zien. Alles heeft een reden en die reden zal vroeg of laat wel duidelijk worden. Zo heb ik afgelopen week een mooi gesprek gehad met Simone (mede eigenaresse van Retraites-Nederland.nl). Simone gaf aan dat ze afgelopen jaar meerdere mensen was tegengekomen die haar teruggaven dat ze het land ‘Peru’ bij Simone zagen. Na een mooi gesprek gaf Simone aan dat haar intuïtie vertelde dat ze binnenkort naar Peru moest gaan om daar iets uit te spelen. In eerste instantie baalde ik hiervan omdat we samen een bedrijf aan het opzetten zijn maar na het even te laten bezinken kon ik de magie hiervan inzien en bewonder ik haar keuze om hiernaar te luisteren. Door naar haar intuïtie te luisteren inspireert Simone mij dit ook weer vaker te doen! 

Afsluitend wil ik jou de vraag stellen of jij wel eens een heel duidelijk gevoel krijgt dat vanuit je buik lijkt te komen. Een duidelijke boodschap die doorkomt? We zijn geneigd om dit stemmetje te negeren of te denken ‘nee dat zal wel niet zo zijn’. Ik nodig je uit om weer meer naar je gevoel te luisteren en eens te kijken wat er gebeurt op het moment dat je wél naar dit stemmetje luistert. Ik ben benieuwd wat het je gaat geven! 

Wil je wat meer rust in je leven creëren zodat je ook meer ruimte hebt om naar je intuïtie te luisteren? Bekijk dan zeker ook onze retraites 🙂 

Zoeken

Land

Land
 • Spanje
 • Italië
 • Frankrijk
 • Noorwegen
 • Portugal
 • België

Categorie

Categorie
 • Meditatie
 • Yoga
 • Ontspanning
 • Mindfulness
 • Actief
 • Stilte
 • Voor vrouwen

Datum

Datum

Prijs

Prijs
Zoeken

Categorie

Categorie
 • Ontspanning
 • Yoga
 • Weekend
 • Meditatie
 • Midweek
 • Mindfulness
 • Voeding
 • Voor vrouwen
 • Wellness
 • Stilte
 • Actief
 • Human Design
 • Klooster

Datum

Datum

Prijs

Prijs

Provincie

Provincie
 • Overijssel
 • Gelderland
 • Noord-Brabant
 • Utrecht
 • Friesland
 • Noord-Holland
 • Limburg
× Vragen? Stel ze hier :-)