3-Daagse Creatieve & Ontspannen Theater Retraite

Stap uit je dagelijks leven en voel je vrij in een andere wereld. Vergeet je dagelijkse drukte en beslommeringen, en maak contact met je lichaam en zet je creatieve motor aan. Deze retraite is ingericht op creativiteit, inspiratie en verbondenheid.

In een prachtige, bosrijke omgeving, dompel je je onder in een volledig verzorgd programma. Heerlijk eten, rust en ontspanning wisselen zich af met workshops die uitdagen, inspireren en uitnodigen tot plezier maken.

Contact met je lichaam is de basis: we starten elke dag met meditatie en beweging. Daarna maken we de overgang naar workshops waarin je theatertechnieken (om tot beweging, beeld, tekst, geluid en spel te komen) leert en ervaart, waardoor je als vanzelf gaat spelen en maken. In een veilige omgeving, waarin niets moet en ‘fouten maken’ niet bestaat, voel je je uitgenodigd om jouw eigen fascinaties en ideeën te volgen. Ook jij blijkt een creatief persoon te zijn!

Tijdens deze retraite boor je jouw creatieve energie aan, en voel je de ruimte en vrijheid om te gaan spelen. Je gaat opgeladen, geïnspireerd en misschien zelfs ontroerd van zo’n mooie ervaring, weer terug naar huis.

De retraite wordt begeleid door Raisa, die veel ervaring heeft in het begeleiden van groepen.

Het programma is er helemaal op ingericht om jouw creatieve motor aan te zetten: er is een mooie afwisseling van ontspanning en inspirerende workshops. De ochtenden starten rustig: je maakt contact met je lichaam door begeleide meditaties en beweging. Het intuïtief bewegen helpt je om uit je hoofd en in je lijf te gaan, waardoor bij de workshops het ‘denkende brein’ al is gekalmeerd en je mee kan doen vanuit een speelse, creatieve energie.

De workshops starten met een vrolijke opwarming, waarna je verschillende theatertechnieken leert om te komen tot beeld, beweging, tekst, geluid en spel. Het leren gebeurt organisch: door te doen en te ervaren. In de ene workshop staat tekst centraal, waar je bijvoorbeeld bezig gaat met schrijven en spoken word. In de andere workshop kom je tot geluid (als je een instrument speelt, kun je die meenemen) en beweging. Op zondag combineren we alle invalshoeken en sluiten we af met kleine groepspresentaties.

Ervaring met theater, improvisatie en spel is niet belangrijk. Als je al wél ervaring hebt, is deze retraite net zo verfrissend en plezierig. Probeer eerdere ervaringen niet als uitgangspunt te nemen: we doen géén improv of theatersport en werken ook niet met scripts en rollen. Laat je verrassen door de kracht van fysiek theater, dat ontstaat in het ‘hier & nu’.  

Deze retraite is helemaal voor jou als:

 • Je toe bent aan een volledig verzorgd weekend, waarin je lekker kunt ontspannen
 • Je houdt van natuur en graag in een bosrijke omgeving bent
 • Je houdt van een ongedwongen sfeer
 • Je je creativiteit wilt aanboren (ook al geloof je niet dat je ‘creatief’ – genoeg – bent)
 • Je zin hebt om te bewegen, spelen en plezier te maken
 • Je denken, analyseren en twijfelen wilt inruilen voor uitproberen, experimenteren en genieten
 • Je nieuwsgierig bent en open staat om je onder te dompelen in een theater programma, ook al weet je niet précies wat je gaat doen
 • Je wilt verbinden met anderen op basis van samen iets meemaken (i.p.v. ‘koetjes en kalfjes’)
 • Je houdt van een no-nonsense aanpak door een professionele begeleider
 • Je opgeladen en geïnspireerd terug naar huis wil gaan!

In de buurt van Nijmegen, in het dorpje Ubbergen, vind je tussen de heuvels en het bos het prachtige gebouw De Refter. Dit voormalige klooster is nu bewoond en heeft een apart gedeelte voor retraites. De natuur in de omgeving is prachtig: bos en heuvels wisselen zich af met open velden, en door het klimmen en dalen doet het buitenlands aan.

In de accommodatie is een sfeervolle kloosterzaal waar de workshops worden gegeven. Aangrenzend is een eetzaal: waar we ons laten verwennen met heerlijke vegetarische, biologische en seizoensgebonden gerechten.

De slaapzaal is ingericht met authentieke houten chambrettes. Iedere chambrette heeft een bed, kast en wastafel. De chambrettes zijn aan de achterzijde en aan weerszijden omgeven door hout en aan de voorzijde afgescheiden met een gordijn. Dit biedt privacy: je kunt elkaar wel horen, maar niet zien. Voor een meerprijs is er de mogelijkheid om te kiezen voor een eenpersoonskamer. Op de gang bevindt zich het sanitair.

Bij mooi weer, kun je lekker buiten vertoeven op een terrasje met tafels en stoelen. Ook kun je een spelletje spelen op het nabijgelegen tennisveld, en stoken we in de avond misschien een vuurtje op onze eigen kampvuurplek. Vanaf de accommodatie loop je zo het bos in, waar diverse wandelroutes starten.

Het adres: Rijksstraatweg 37 / 77, 6574 AC Ubbergen

Hieronder vind je het globale programma. De inhoud van de workshops blijft een verrassing, zodat je er open in kunt gaan! Je kunt uiteraard zelf weten of je aan alles meedoet, of dat je een programmaonderdeel overslaat om te gaan rusten of een wandeling te maken.

Vrijdag
17.00 – 18.00 uur – Ontvangst
18.30 uur – Diner
20.00 uur – Openingssessie landen & theatraal kennismaken
22.00 uur – Avondmeditatie

Zaterdag
Optioneel: individuele ochtendmeditatie (audio)
9.00 uur – Ontbijt
10.00 uur – Bewegingssessie: ‘uit je hoofd, in je lijf’
11.00 – 13.00 uur – Workshop
13.30 uur – Lunch
Optioneel: boswandeling maken
15.15 – 17.15 uur – Workshop
18.00 uur – Diner
20.00 uur – Avondactiviteit
Optioneel: individuele avondmeditatie (audio)

Zondag
Optioneel: individuele ochtendmeditatie (audio)
9.00 uur – Ontbijt
10.00 uur – Bewegingssessie: ‘uit je hoofd, in je lijf’
11.00 – 13.00 uur – Workshop
13.30 uur – Lunch
14.30 – 16.30 uur – Workshop
16.30 – 17.00 uur – Afsluiting

De slaapzaal is ingericht met authentieke houten chambrettes: vroeger sliepen hier de Franse pensionaatmeisjes. Iedere chambrette heeft een bed, kast en wastafel. De chambrettes zijn aan de achterzijde en aan weerszijden omgeven door hout en aan de voorzijde afgescheiden met een gordijn. Dit biedt privacy: je kunt elkaar wel horen, maar niet zien. Op de gang bevinden zich gedeelde douches en toiletten.

Eenpersoonskamer
Wil je gebruik maken van een 1-persoonskamer? Dat kan, zolang er kamers beschikbaar zijn, tegen een meerprijs van €60,- (selecteer deze optie tijdens het boeken).

Alle maaltijden zijn goed verzorgd, gezond, voedzaam en vegetarisch. Om te smullen en te genieten! Karin en Paul bereiden met liefde en zorg de maaltijden voor. Zij koken voor ons elke avond een voor-, hoofd- en nagerecht en werken met groenten die zo veel mogelijk uit het seizoen en de regio komen en vooral verse, biologische producten.

Het ontbijt bestaat uit een broodmaaltijd met diverse soorten beleg, muesli, yoghurt en fruit, en soms ook een gekookt eitje. De lunch bestaat uit een zelfgemaakte verse soep met een rijkgevulde salade, en daarnaast brood met diverse soorten beleg en fruit. Koffie en thee kun je het gehele weekend pakken, net zoals fruit.

Allergie & dieet
Als je een allergie hebt, kun je dit direct doorgeven tijdens het boeken onder de ‘opmerkingen’. Met de meeste allergenen kan rekening worden gehouden. Er wordt een meerprijs berekend van € 7,50. Indien je glutenvrij eet, dan word je verzocht je eigen brood mee te nemen.

Deze retraite is inclusief:

 • 2 x overnachting in chambrette (of 1-persoonskamer voor meerprijs van € 60,-);
 • 2 x diner;
 • 2 x lunch;
 • 2 x ontbijt;
 • Onbeperkt koffie, thee en fruit;
 • Beddengoed;
 • Dagelijks programma met beweging, workshops en meditaties;
 • Eén gastworkshop van een andere theaterdocent/maker (vanaf 10 deelnemers);
 • Verblijf op een prachtige locatie in een bosrijke omgeving, met mogelijkheid om te wandelen;
 • Mogelijkheid voor telefonische intake, zodat je al je vragen kan stellen en alvast kennis kunt maken met Raisa.

Deze retraite wordt georganiseerd door Raisa. Zij is opgeleid als theaterdocent en heeft ervaring als adviseur in het bedrijfsleven: en deze unieke combinatie komt samen in haar retraites.

Wil je meer weten over deze retraitegever? Lees dan verder onderaan deze pagina.

Openbaar vervoer
De Refter bevindt zich in Ubbergen, een heuvelachtig, bosrijk dorpje zo’n 3km ten oosten van Nijmegen. De accommodatie is goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Er is een bushalte voor de deur (bushalte ‘De Refter’, bus 80 richting Millingen), de busrit duurt 13 minuten vanaf het station Nijmegen Centraal.

Auto & parkeren
Op het terrein van de Refter zijn beperkte parkeermogelijkheden. Er is parkeergelegenheid langs de Rijksstraatweg, tegenover de inrit. Als je 400 meter doorrijdt richting Beek, vind je een aantal parkeervakken met meer parkeerruimte.

Annuleringsvoorwaarden:

 • Bij annulering tot 8 weken voorafgaand aan de start van de retraite krijg je het gehele bedrag terug minus het inschrijfgeld (15% aanbetaling);
 • Bij annulering van 8 weken tot 4 weken voor de start van de retraite betaal je 50% annuleringskosten van de deelnamekosten;
 • Bij annulering van 4 tot 2 weken voor de start van de retraite betaal je 75% annuleringskosten van de deelnamekosten;
 • Bij annulering minder dan 2 weken voor de start van de retraite betaal je 100% van de deelnamekosten;
 • Bij annulering kun je ervoor kiezen om – in overleg – iemand anders in jouw plaats te laten doen deelnemen aan de retraite. Geef graag tijdig de contactgegevens van de deelnemer die je jouw plekje laat innemen door.

Je kunt overwegen een annuleringsverzekering af te sluiten, zodat je een beroep kunt doen op je eigen verzekering in het geval er iets gebeurt waardoor je niet kunt deelnemen.

Wat anderen zeggen

3 dagen / 2 nachten

€395,-

Maak kennis met
de retraitegever

Raisa heeft een achtergrond als theaterdocent en neemt jou tijdens deze retraite mee op een speelse en verbindende reis. Wil je meer weten over Raisa en haar bedrijf? Lees dan verder op de volgende pagina.

Lees meer over de retraitegever

Geplande
edities

Zoeken

Land

Land
 • Portugal

Categorie

Categorie
 • Meditatie
 • Mindfulness
 • Yoga
 • Ontspanning
 • Creativiteit
 • Stilte
 • Voor vrouwen

Datum

Datum

Prijs

Prijs
Zoeken

Categorie

Categorie
 • Ontspanning
 • Yoga
 • Meditatie
 • Weekend
 • Midweek
 • Mindfulness
 • Stilte
 • Voeding
 • Klooster
 • Voor vrouwen
 • Human Design
 • Wellness
 • Actief
 • Creatief

Datum

Datum

Prijs

Prijs

Provincie

Provincie
 • Gelderland
 • Overijssel
 • Noord-Brabant
 • Drenthe
 • Friesland
 • Noord-Holland
 • Limburg
× Vragen? Stel ze hier :-)