5-Daagse Yoga Retraite – ‘Reis door de 5 elementen’

Bijna vol: nog maar 4 plekjes.

Deze 5-daagse retraite wordt gegeven door Tamara (shiatsu therapeut en yoga therapeut). 

Jij hebt alle wijsheid en helende kracht in je. Alles wat nodig is om je daar weer mee te verbinden, is te vertrouwen op die oneindige bron van liefde, kracht en wijsheid. Door jouw innerlijk landschap te verbinden met de Vijf Elementen uit de Chinese Traditionele Geneeskunde, worden deuren geopend naar deze bron. De Vijf Elementen fungeren als navigatie, ze spiegelen en triggeren je diepste gevoelens. Wat ga je aankijken en welke gevoelens duiken daarbij op? Wat mag je loslaten? Loslaten betekent loskoppelen van oude overtuigingen en patronen die je in de weg staan het leven ten volste te leven. Je gaat steeds verder de rust en stilte in. Steeds verder doorgrondt je je innerlijk landschap. 

Vanuit de stilte en diepte ontstaat er ruimte om te bewegen en te transformeren. Dit allemaal in een bedding van veiligheid en liefde.
Door de drukte en stress van het dagelijks leven ervaren we vaak geen tijd en ruimte om je gevoelens te doorleven en aan te kijken. Emoties stagneren en je raakt vaak de verbinding kwijt met je levensstroom en wijsheid. De natuurlijke cyclus van de Vijf Elementen raakt ontregeld. Je wordt moe, krijgt vage klachten, voelt spanningen in je lijf, voelt je onrustig. Soms worden de symptomen heftig en chronisch. Fysiek, mentaal of emotioneel raak je uit balans. Deze retraite biedt jou de kans om op reis te gaan door jouw eigen landschap zodat er weer beweging ontstaat en er dingen mogen transformeren. 

Tijdens de retraite reis je elke dag door 1 van de elementen (Metaal, Hout, Water, Vuur en Aarde) en geef je aandacht aan de gekoppelde organen. Ontdek de geheimen van jouw innerlijk landschap en leer weer te vertrouwen op je lichaam. Stap nu in jouw innerlijke cirkel van de 5 Elementen en ervaar dat alle wijsheid al in jou zit. Wij helpen je deze herinnering weer te herontdekken.

Elke dag is er tijd om een element te onderzoeken en je er mee te verbinden vanuit rust en ruimte. Je mag in gesprek met je lijf. We beginnen de eerste twee dagen beginnen met afbouwen, vertragen. Je zenuwstelsel tot rust brengen zodat je kan resetten. We werken met de technieken vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde en gebruiken Shamanistische rituelen om ieder element te doorgronden.

Op dag 3 ga je volledig in stilte en in de vertraging, waarbij je met jezelf mag zijn. Je gaat op Vision Quest de natuur in, in stilte. Per dag reis je fysiek, emotioneel en mentaal door een element en dus je interne systeem. Jij mag het ondergaan en ontdekken. Na dag 3 gaan we weer opbouwen in de energie, alles komt weer tot leven. Op de laatste dag die in het teken van Vuur element staat, dompelen we ons onder in de klanken van live muziek, waar je hartje sneller van gaat kloppen.

De voeding is tijdens deze retraite een belangrijk onderdeel van jouw reis. Middels onze voeding ga je ervaren hoe groot de transformatieve kracht is van wat we eten. “Je bent wat je eet” – Teamlid Danielle deelt al haar geheimen over de transformatieve kracht van het eten.

Als hoogtepunt van de retraite is er een bijzonder Live muziekoptreden van een gast.

De prachtige Oerboerderij is gelegen in de Lutte, vlakbij Hengelo en Enschede. Deze historische boerderij is gerenoveerd en omgetoverd tot een groepsaccommodatie. Het is een stoere en tegelijk zeer aardse plek, waar je helemaal tot rust kan komen. De locatie heeft een vrije ligging en is omringd door prachtige bossen waar volop ruimte is om in stilte te wandelen. De boerderij beschikt over een grote eetzaal verbonden met open keuken en ook een grote gezamenlijke woonkamer waar genoeg plek is om te relaxen (bijvoorbeeld bij het fijne haardvuur). De yoga ruimte bevindt zich op de zolder met uitzicht op de bossen.

Het adres: Bentheimerstraat 15, 7587 ND De Lutte

Dit programma is onder voorbehoud. Alles ontvouwt zich intuïtief op het moment zelf. Hier alvast de grote kaders. Als je meer rust voor jezelf wil en niet aan het hele programma wil participeren, is daar altijd ruimte voor.

Woensdag – (Aarde element)
11:00 – Aankomst & landen (dit wordt eventueel iets eerder maar dit krijgen we pas één week van tevoren te horen vanuit de accomodatie)
12:00 – Lunch
14:00 – Openingsceremonie
18:00 – Diner
20:30 – 22:00 – Avondprogramma (yin yoga + meditatie)

Donderdag – (Metaal element)
7:30 – 9:00 – Ochtend yoga
10:00 – Kookworkshop + lunch
Middagprogramma – Loslaat ritueel
18:00 – Diner
20:30 – Yin yoga + meditatie

Vrijdag – Volledige Stilte (Water element)
9:00 – Ontbijt
10:00 – Vision Quest (natuur ritueel)
Middag – Me time met 1-op-1 shiatsu massages + lunch
18:00 – Diner
20:30 – Mantra zingen + Yin yoga

Zaterdag – (Hout element met overgang naar Vuur)
7:30 – 9:00 – Ochtend yoga
9:00 – Ontbijt
11:00 – 12:00 – Kookworkshop
12:00 – Lunch
In de middag doen we een ritueel om het thema van de dag te ondersteunen
18:00 – Diner
20:30 – 22:00 – Yin yoga + Meditatie

Zondag – (Vuur element)
7:30 – 9:00 – Ochtend Yoga
10:00 – Ontbijt
11:00 – Ecstatic Dance
12:30 – Lunch
Middag – Live gastoptreden + cacao ceremonie om het hart te openen
17:00 – Afsluiten
18:00 – Uitchecken

Je slaapt op een tweepersoonskamer die je deelt met een andere deelnemer (we delen de mannen en vrouwen apart in). Elke kamer heeft een eigen toilet en je maakt gebruik van de gedeelde douches. De kamers zijn ruim genoeg zodat je tussendoor genoeg ruimte hebt om je terug te trekken en te reflecteren, mocht je dit graag willen.

Wil je een privékamer? Ook dat kan. De ticketprijs voor een 1p kamer is in totaal €1.222,-. Deze optie kun je selecteren bij het boeken.

“Je bent wat je eet”. Voeding is tijdens deze Intensive van wezenlijk belang. Je gaat ontdekken wat jouw relatie tot voeding vertelt over jouw innerlijke cirkel. We eten volgens de Vijf Elementen. Ieder element wordt ondersteund door specifieke smaken en structuren. Je gaat alles ontdekken over hoe voeding de yin en yang energieën kan beïnvloeden. Je krijgt ook 2 voedingsworkshops en gaat 1 keer meehelpen met koken.

Heb je bepaalde dieetwensen (bijvoorbeeld glutenvrij/lactosevrij)? Geef dit dan aan tijdens de reservering in het ‘opmerkingen-veld’ zodat we hier uitgebreid rekening mee kunnen houden. 

Deze retraite is inclusief:

 • 2 yoga lessen per dag (ochtend en avond);
 • 3 maaltijden per dag;
 • een cacaoceremonie;
 • de mogelijkheid tot 1-op-1 begeleiding waar nodig;
 • één shiatsu/massage behandeling tijdens de retraite (60 minuten);
 • meditaties en begeleide wandelingen tussendoor;
 • LIVE muziek met verassing gastoptreden;
 • 2x vijf elementen voedingsworkshop;
 • nulpunt meting vooraf;
 • onbeperkt kruidenthee;
 • tussendoortjes (noten, fruit, crackers);
 • linnen en handdoeken;
 • BTW en toeristenbelasting;
 • het gebruik van alle yoga materialen;
 • zoom call 1 week na de retraite om in te checken samen met de groep.

Wil je weten wat eerdere deelnemers zeiden over de retraite? Bekijk dan onderstaande review video’s.


Deze retraite wordt gegeven door Tamara en haar team. Tamara is gediplomeerd yoga therapeut en Shiatsu therapeut en leert jou graag hoe je weer in verbinding komt met de wijsheid van je lichaam. Meer weten? Lees dan verder onderaan deze pagina. 

Onderstaand lees je de voorwaarden van deze retraite:

1. Door het ondertekenen van het inschrijfformulier en/of het betalen van het inschrijfgeld verklaart de deelnemer zich akkoord met de voorwaarden.
2. Inschrijving is pas definitief na betaling van de aanbetaling of, bij aanmelding minder dan 8 weken voor aanvang, van het volledige inschrijfgeld.
3. Deelname aan het programma geschiedt op basis van vrijwilligheid. Het staat deelnemers vrij om af te zien van het te volgen programma.
4. Het afzien van deelname aan het programma geeft geen recht op teruggave van het inschrijfgeld en ook geen recht op een vervangende les of activiteit.
5. Als deelnemers besluiten om zich terug te trekken (wegens ziekte of persoonlijke omstandigheden) dan hebben zij recht op terugbetaling van ten hoogste een deel van de verschuldigde deelnamekosten:

 • Twee maanden voor aanvang van het programma: terugbetaling van 50% van deelnamekosten.
 • Een maand voor aanvang van het programma: terugbetaling van 25% van deelnamekosten.
 • Twee weken voor aanvang van het programma: terugbetaling van 10% van deelnamekosten.
 • Binnen twee weken voor aanvang van het programma: er worden geen deelnamekosten terugbetaald.

6. Indien de deelnemer niet in staat is de door hem of haar geboekte cursus of retraite bij te wonen, is in de plaats stelling toegestaan, mits de gegevens van de vervangende deelnemer uiterlijk 1 dag voor aanvang aan de retraitegever zijn doorgegeven.
7. De retraitegever heeft het recht een cursus of retraite te annuleren indien daartoe gegronde redenen bestaan, waaronder onvoldoende deelnemers, ziekte van de docent of overmacht. In geval van annulering door de retraitegever heeft de deelnemer recht op terugbetaling van het reeds betaalde cursusgeld. De deelnemer heeft geen recht op enige andere compensatie of schadevergoeding.
8. De retraitegever heeft het recht om personen zonder opgaaf van redenen uit te sluiten van deelname aan een cursus of retraite.

AANSPRAKELIJKHEID
1. De retraitegever zal zorg dragen voor een goed en ordentelijk verloop van de retraites.
2. Deelname aan een cursus of retraite is geheel op eigen risico. De retraitegever is niet aansprakelijk voor letsel en/of schade van enigerlei aard als gevolg van het verblijf en/of de activiteiten van de deelnemer, noch voor verlies of beschadiging van eigendommen.
3. Klachten dienen schriftelijk en gemotiveerd kenbaar te worden gemaakt aan de retraitegever. De indiener van de klacht ontvangt binnen 14 dagen een reactie.
MEDISCHE DISCLAIMERS
1. De yoga-activiteiten zoals wij die aanbieden zijn bedoeld als vrijetijdsbesteding en niet ter vervanging van medisch noodzakelijke behandelingen of therapie. Bespreek lichamelijke en/of psychische klachten daarom altijd met een gekwalificeerd arts.
2. Meldt voorafgaande aan de yogales altijd aan de docent als je een lichamelijke klacht hebt. Mogelijk kan de docent het programma hierop aanpassen of persoonsgerichte oefeningen geven.
3. Forceer niets en neem lichamelijke klachten serieus.

WIJZIGINGEN IN PROGRAMMERING RETREATS
1. De retraitegever heeft het recht wijzigingen aan te brengen in de programmering van een retraite.

Wat anderen zeggen

5 dagen / 4 nachten

€1.111,-

Maak kennis met
de retraitegever

Retraitegevers Qinergy

Tamara en haar team geven retraites met een prachtige combinatie van Yoga en de Chinese geneeskunde (in de vorm van Shiatsu). Wil je meer weten over het team? Lees dan verder door op onderstaande link te klikken.

Lees meer over Tamara

Anderen
bekeken ook

Zoeken

Categorie

Categorie
 • Yoga
 • Meditatie
 • Mindfulness
 • Actief
 • Ontspanning
 • Stilte
 • Voor vrouwen

Datum

Datum

Prijs

Prijs

Land

Land
 • Italië
 • Spanje
 • België
 • Frankrijk
 • Finland
 • Griekenland
 • Portugal
Zoeken

Categorie

Categorie
 • Ontspanning
 • Weekend
 • Yoga
 • Meditatie
 • Stilte
 • Mindfulness
 • Voor vrouwen
 • Klooster
 • Midweek
 • Voeding
 • Wellness
 • Actief
 • Human Design

Datum

Datum

Prijs

Prijs

Provincie

Provincie
 • Overijssel
 • Gelderland
 • Noord-Brabant
 • Friesland
 • Utrecht
 • Drenthe
 • Noord-Holland
 • Limburg
 • Zuid-Holland
× Vragen? Stel ze hier :-)