Retraites door Arenda

Retraitegever - Arenda

Het bedrijf van Arenda bestaat sinds begin 2012 en heeft 3 onderdelen in zich.

Enerzijds een Yogastudio met wekelijks diverse Yogalessen. De nadruk ligt op de Integrale Yoga, een vorm van Hatha Yoga waarbij innerlijke rust en Bewustzijn centraal staan. Ook de actievere lessen komen aan bod, zoals Flow Yoga en Pilates.

Daarnaast is Arenda orthomoleculair diëtist en begeleidt ze mensen individueel en in groepsverband naar een gezonde(re) leefstijl. 

Een groot onderdeel van Arenda’s bedrijf is het organiseren van ‘meer dan Yoga’ retraites, waarbij alle aspecten van yoga, meditatie en gezonde en lekkere voeding bij elkaar komen op mooie locaties in de natuur. Zo komen we meer in contact met alle elementen van de natuur om ons heen, de natuur van ons als mens en ons innerlijk. Er staat ongeveer iedere maand één retraite op het programma.

Het team

Arenda (organisator, yogadocent)

Sinds begin 2012 heb ik mijn eigen praktijk waarmee ik retreats en yogalessen organiseer. 

Mijn passie voor het leven, mensen, de natuur en bewustzijn resulteren in een beleving voor een ieder om meer in verbinding te komen met al deze aspecten. Voelen dat je leeft is daarbij mijn motto en dit bereiken we door ons te verbinden met de elementen, de zintuigen en aanwezig te zijn in het moment. Dus even geen telefoon, geen nieuws, geen input, maar zakken in het lichaam en je een onderdeel voelen van alles. Als alle laagjes van ons denken, onze conditioneringen, emoties dan tot rust komen doordat je in het moment kan zakken, kan de staat van ons innerlijk zijn naar voren komen. Dat deel van ons wat vrede, liefde en vrijheid is mag zich steeds meer laten zien.

Tijdens de retreats wil ik altijd iedereen een ‘thuiskom’ gevoel geven, zodat men zichzelf kan zijn. Hierdoor brokkelen de laagjes van denken, spanningen en onrust vanzelf een beetje af. Met een gevarieerd programma waarbij de natuur altijd een grote rol speelt, hoop ik een ieder te laten zakken in zichzelf, te laten ontspannen en genieten van wat het leven te bieden heeft.

Jeroen (Wim Hof instructeur)

Een jaren lang slagveld van ziekte en symptomen eindigde voor mij op 5 december 2016 op de top van de 1609 meter hoge berg de Śnieżka in Polen. Het was een stralende dag en -13˚C. Ik droeg alleen een paar wandelschoenen en een korte broek. Ik voelde mij bevrijd en herboren. Onder leiding van Wim, die ik constant bevroeg over het effect van zijn methode op mij als drager van de ziekte van Lyme, en de door hem opgeleide Instructeurs, had ik, samen met een groep van twintig mede deelnemers, vijf dagen getraind en toe gewerkt naar dít moment. Ademhalingoefeningen, mindset & focus en koude training, heel veel koude training.

Een ongekende re-connectie met mijn lichaam en de natuur die ik, na al die jaren van ziek zijn, niet meer voor mogelijk had gehouden. De kracht, die verscholen lag onder een dikke laag van pijn, wanhoop en verdriet, was ontwaakt.

Elselien (chef)

Tijdens deze retraite verzorg ik de maaltijden voor je. Heerlijk als je hier even niet over na hoeft te denken. De maaltijden zijn voedend, licht en gezond volgens de nieuwste ideeën uit de westerse wetenschap en oosterse wijsheden. Hierbij zorg ik voor variatie en een goede balans in koolhydraten, proteïnen en vetten. Zo voel je je goed gevoed tijdens de yogalessen, workshops en wandelingen.

Door tijdens zo’n retraite een paar dagen op deze manier te eten, kun je zelf ervaren hoe dat voor jou voelt. Hoe werkt dit voor jou op dit moment? Zo kun je kiezen wat je thuis voort wilt zetten. Geen dogma’s of ‘moeten’, maar juist door bewust te genieten en uit te proberen met nieuwsgierigheid. Iedereen is anders.

Mijn kennis en vaardigheden rond het koken zijn gegrond in praktische ervaringen van meewerken in keukens van ecologische projecten. Zelf oogsten en werken in de groenten- en heilzame kruidentuinen hoorde hier ook bij. Zo leerde ik door bijvoorbeeld maandenlang mee te werken bij een permacultuur project in de Zwitserse bergen, een retraitecentrum aan de Italiaanse kust en een bio-boerderij op het Engelse platteland. Dit maakt mijn menu’s en maaltijden divers en kleurrijk.

Saskia van Leeuwen (masseuse)

Mijn naam is Saskia van Leeuwen en ik ben gediplomeerd Sportmasseur en 7de, laatste jaars Osteopaat in opleiding. Altijd al ben ik geïnteresseerd geweest in gezondheid en de opbouw en het functioneren van het menselijk lichaam. Helemaal toen ik ruim 15 jaar geleden startte met hardlopen, waar ik zo verslaafd aan raakte, dat ik marathons ging lopen.

Ik ben toen met veel plezier de opleiding tot Sportmassage gaan volgen. Na het behalen van mijn diploma, ben ik naast mijn toenmalige functie, werkzaam geweest als verzorger van een voetbal elftal. Uiteindelijk heeft die interesse ertoe geleid dat ik vier jaar geleden ben begonnen aan de zeven jaar durende HBO-studie Osteopathie aan College Sutherland te Amsterdam.

Toekomstige
retraites

Zoeken

Categorie

Categorie
 • Meditatie
 • Ontspanning
 • Stilte
 • Weekend
 • Yoga
 • Midweek
 • Mindfulness
 • Klooster
 • Actief

Datum

Datum

Prijs

Prijs

Provincie

Provincie
 • Gelderland
 • Noord-Brabant
 • Drenthe
× Vragen? Stel ze hier :-)