7-Daagse Retraite – ‘Innerlijke rust & kracht’

Een 7-daagse belevingsretraites in een prachtige villa met zwembad in een rustgevend natuurgebied nabij Malaga.

Transformeer je leven in Malaga
Voel je je vaak overbelast als moeder van jonge kinderen of pubers? Ontsnap aan de greep van chronische stress met onze 7-daagse verdiepende training in Malaga. Ervaar een blijvende transformatie onder begeleiding van experts, met een speciaal programma, ontwikkeld om jou weer kracht en rust te geven.

 • Ontdek je kracht: Voel je sterk en capabel
 • Leer je grenzen: Zeg ja tegen balans
 • Leef intuïtief: Neem de juiste beslissingen

In deze training leer je effectief grenzen stellen en balans creëren, zowel voor jezelf, in je opvoeding als in je werk. Hierdoor kun je beter samenwerken met je partner en voor een gezonde, stressvrije omgeving voor je kinderen zorgen. Wacht niet tot stress omslaat in een burn-out, waardoor je je verantwoordelijkheden als moeder niet meer kunt dragen.

De belevingsretraite vindt plaats in een prachtige villa met zwembad in een rustgevend natuurgebied nabij Malaga en is bedoeld om weer in contact te komen met je levendigheid, je innerlijke rust, je kracht, je stilte en je vreugde. Om met mildheid te reflecteren op zingeving, je levenswaarden en je intuïtie.

Dit doen we door een mix van inspanning en ontspanning aan te bieden. Zo kan je aansluiten bij lessen ‘Boksen vanuit het Hart-in contact & met gevoel’, fijne meditaties, workshops rondom het juist inzetten van je ademhaling (ademwerk) en andere verdiepende trainingen. Of je maakt een fijne wandeling in de omgeving om daarna een verfrissende duik te nemen in het zwembad.
We nodigen je uit op een innerlijke reis, waarin jij centraal staat en waarin je even niets hoeft te doen voor een ander. Zeven dagen in de watten gelegd worden en ultiem genieten. Het is fijn vertoeven in september op Malaga, met gemiddeld zo’n 25°C.

Nieuwsgierig geworden naar waar we verblijven? Bekijk dan eens onderstaande impressie video.

Een 7-daagse trainingsretraite in de stilte van het natuurgebied Montenaturivo nabij Malaga.

Via stilte, rust en levendigheid, ontlading en ontspanning, kom je in je lichaam, bij je gevoel en bij je intuïtie. Dit doen we door te ‘Boksen vanuit het Hart – in contact & met gevoel’, ademwerk, ijsbaden (facultatief) en meditatie. Door systemisch werk, vrijmoedig waarheid spreken, reflectie- en creatie oefeningen en bezinning op levenswaarden lopen we het pad van transformatie, waarbij externe veranderingen vanuit onze innerlijk ontstaan, vergelijkbaar met de reis van rups naar vlinder.

Deze retraite is bedoeld om weer in contact te komen met je levendigheid, je innerlijke rust, je kracht en je stilte. Om te reflecteren op je levenswaarden, je intuïtie en je overtuigingen. Op een prachtige locatie nabij Malaga zul je nieuwe ervaringen opdoen en nieuwe inzichten verkrijgen.

In een mix van levendigheid en stilte, gericht op zingeving, vitaliteit en vreugde – de kern van je bestaan op aarde, gaan we voorbij aan trauma en therapie en richten ons op persoonlijke groei. Deze retraite is bedoeld om te ontdekken wie jij bent als moeder, wanneer je jouw unieke kleur in dit leven leeft en geeft. Als je jouw waarheid leert leven. Het gaat om ‘doen wat je diep van binnen graag wilt doen’.

Wil je meer lezen over het programma? Lees dan verder onder het kopje ‘programma’. 

—–

De maximale grootte van deze groep is 18 deelnemers.

Op een bergachtig terrein nabij Malaga, Spanje, bevindt zich een landgoed dat volledige rust uitstraalt. De locatie bestaat uit een grote villa en twee kleinere accommodaties. Dit toevluchtsoord biedt een ruime zalen met adembenemende uitzichten, comfortabele tweepersoonskamers, ieder huis heeft een verfrissend zwembad en een ontspannende sauna.

Tijdens vrije momenten kun je de stilte en de natuur ervaren, wandelingen maken en het omliggende natuurgebied verkennen. Het bruisende Malaga en het strand liggen op slechts 35 minuten rijden.

Gasten worden verwend met heerlijke vegetarische maaltijden van onze chef-kok.

Adres: Cam. Altos de Jaboneros, 230, 29193 Málaga, Spanje

Tijdens de retraite is er aandacht voor de balans tussen rust en activiteit, tussen workshops en vrije tijd. Daarnaast is alles een uitnodiging. Voel je dat je behoefte hebt aan een wandeling of wat me-time? Dan is dat helemaal prima. Alles mag, niets moet.
Het programma is gemaakt om vanuit je hoofd, in je lichaam en bij je gevoel en intuïtie te komen. Om je weer opener te maken voor wat je hart beroert en de stroom van het leven. Tijdens de zingevingssessies wordt je je bewust van wat je diep van binnen het allerliefste wil en wordt je uitgenodigd daar woorden aan te geven.

Ochtendprogramma
We beginnen iedere morgen met meditatie waarin we rustig aan beginnen, langzaam wakker worden en met stilte eindigen. Om in het lichaam te komen en zowel naar binnen als naar buiten te opener te worden. Op dag 4 doen we in de ochtend ademhalingsoefeningen en krijg je de kans om een ijsbad te nemen. Naast een boost voor je immuunsysteem kun je ervaren dat er veel meer mogelijk is dan waar je van overtuigd bent. Dag 5 gaat over creativiteit en levendigheid. Dit bereid je voor om straks zelf je leven te kunnen creëren, zoals jij dan wilt. Dag 6 hebben we in de ochtend een keuzeprogramma van diverse workshops(‘Boksen vanuit het hart’, adem & ijs, systemisch werk, etc.)

Na het door onze chef Irene verzorgde ontbijt volgt het ochtendprogramma. Hierin gaan we vanaf dag 1 steeds op een leuke en uitdagende manier meer en meer in ons lichaam en bij ons gevoel komen. Bij onze kracht en rust, in het hier en nu en bij onze intuïtie. Dit doen we o.a. door ‘Boksen vanuit het Hart – in contact & met gevoel’, een unieke mix van boksen, ontspanning, ademhaling, contact maken en vooral van vreugde en lol. Respect voor jezelf en voor en van de ander zijn hierbij belangrijk. Ook je eigen gevoel van veiligheid speelt een cruciale rol. Het gaat over raken en geraakt worden en over ‘midden in de ring van het leven gaan staan’.

Middagprogramma
Na een overheerlijke lunch houden we siësta en daarna volgt het middagprogramma waarin we o.a. systemisch werken en vrijmoedig waarheid spreken. Met systemisch werken kijk je o.a. naar je gezin van herkomst, wat dit voor je betekent en wat voor patronen je hiervan meeneemt in je huidige leven. Dit geeft bewustzijn en wellicht de mogelijkheid om hier een ander programma naast te zetten. Met vrijmoedig waarheid spreken oefenen we om verbindend te spreken vanuit je hart, zodat anderen je kunnen horen. Ook leer je de principes van stiltetaal spreken, zodat je kunt horen wat mensen zeggen. 
Als we het middagprogramma gehad hebben maken we ons op voor het smakelijke en gezonde diner waarmee Irene voor trakteert op allerlei Spaanse vegetarische specialiteiten.

Avondprogramma
Tijdens het avondprogramma staat zingeving op het programma en reflecteren we op wat ‘van waarde is’, vertellen we elkaar op verschillende manieren wat we van waarde vinden en creëren we een toekomst waarin we dingen neerzetten die ons hart beroeren. Door de juiste aandacht te stoppen in wat we werkelijk van waarde vinden, waar ons hart oprecht sneller van gaat kloppen en we dit ook waarachtig uitspreken, krijgt ons leven als vanzelf steeds meer waarde.

Tijdens de retraite is er een fijne balans tussen workshops & vrije tijd. Daarnaast is alles een uitnodiging. Voel je dat je behoefte hebt aan een wandeling of wat me-time? Dan is dat helemaal prima. Alles mag, niets moet.

Zaterdag
15.00 – Ontvangst op de locatie met een hapje en een drankje
17.00 – Aankomen in Montenaturivo, landen op de locatie
19.00 – Diner
20.00 – Kennismakingsworkshop, samen de week doornemen

Zondag
07.00 – Meditatie
08.00 – Ontbijt
10.00 – Ochtendprogramma (lichaamswerk, boksen vanuit het hart)
13.00 – Lunch
14.00 – Siësta
16.00 – Middagprogramma (familieopstellingen met Can)
19.00 – Diner
20.30 – Workshop: je huidige waarde in de realiteit zetten

Maandag
07.00 – Meditatie
08.00 – Ontbijt
10.00 – Ochtendprogramma (lichaamswerk, boksen vanuit het hart)
13.00 – Lunch
14.00 – Siësta
16.00 – Middagprogramma (opstellingen)
19.00 – Diner
20.30 – Workshop: reflectie op dankbaarheid

Dinsdag
07.00 – Meditatie
08.00 – Ontbijt
10.00 – Ademwerk en ijsbad
13.00 – Lunch
14.00 – Siësta
16.00 – Workshop: vrijmoedig waarheid spreken
19.30 – Diner
21.00 – Workshop: waarde presenteren

Woensdag
07.00 – Meditatie
08.00 – Ontbijt
10.00 – Creatief programma
13.00 – Lunch
14.00 – Middagprogramma in Malaga
20.00 – Diner
22.00 – Workshop: verhalen vertellen die van waarde zijn

Donderdag
07.00 – Meditatie
08.00 – Ontbijt
10.00 – Keuze: boksen vanuit het hart, ademwerk, ijsbad, vitaliteitstraining óf familieopstellingen
13.00 – Lunch
14.00 – Siësta
16.00 – Workshop: Vrijmoedig waarheid spreken
19.00 – Diner
20.30 – Workshop: jouw ideale leven

Vrijdag
07.00 – Meditatie
08.00 – Ontbijt
10.00 – Eindritueel
11.30 – Einde programma
12.30 – Feestelijke afscheidslunch
13.30 – Vertrek van de locatie

Je slaapt op een luxe 2-persoonkamer met één andere deelnemer. Kom je alleen? Dan word je ingedeeld bij een deelnemer van gelijke sekse. Sommige kamers hebben een eigen douche en toilet. Bij andere kamers is dit gezamenlijk. 

Het beddengoed, 2 grote handdoeken en een handdoek voor aan het zwembad zijn inbegrepen in de prijs.

Privékamer
Verblijf je liever in je eigen kamer? Ook dat is mogelijk. Tegen een meerprijs van €250,- verblijf je deze retraite op je eigen tweepersoonskamer. Deze optie is te selecteren tijdens het boeken.

Irene is onze chef-kok tijdens de retraite. Ze verzorgt heerlijke vegetarische maaltijden en tussendoortjes van lokale biologische producten. Haar huisgemaakte en creatieve keuken brengt je dichter bij zowel de smaken van de traditionele gastronomie als nieuwe en verrassende sensaties en texturen.

Ze heeft zich gespecialiseerd in retraites en er is niets dat haar meer inspireert dan jou blij te maken met haar eten, je met volle aandacht te laten genieten van elk gerecht, in een ontspannen sfeer en weg van de stress van het dagelijks leven.

Irene heeft een opleiding in klinische en vegetarische sportvoeding. Dit stelt haar in staat om menu’s gerechten te bereiden voor speciale diëten, lactosevrij, glutenvrij, intoleranties; voor fitness, yoga of gezondheid…

Irene past haar ethiek toe in de keuken: een gezonde, duurzame keuken maken, met respect voor andere levende wezens en de planeet.

Deze retraite is inclusief:

 • Het verblijf op een prachtige locatie inclusief privézwembad;
 • Deelname aan een uitgebreid programma met professionele begeleiding
 • Drie verse maaltijden per dag en lekkere tussendoortjes, klaargemaakt door onze eigen privé chef-kok Irene;
 • Thee, koffie, water en fruit;
 • Het beddengoed, 2 grote handdoeken en een handdoek voor aan het zwembad;
 • Gebruik van de sauna.

En exclusief:

 • De vliegreis;
 • Transfers van en naar de accommodatie;
 • Persoonlijke uitgaven tijdens externe trips;
 • Reis- en annuleringsverzekering.

We verwachten je om zaterdag 21 september om 15.00 uur op Montenaturivo, de accommodatie.

Je kunt vanaf Amsterdam-Schiphol vliegen met Vueling of Easy Jet naar Malaga Airport. 

Naar Montenaturivo kun je een taxi nemen. Dit kost ongeveer 50 euro voor maximaal 4 personen. Je kunt aan ons doorgeven of je op een lijst van deelnemers in een appgroep wilt komen waarvan het telefoonnummer vooraf bekend wordt gemaakt. Dan kun je eventueel afspreken om een taxi te delen. Van het vliegveld is het ongeveer 50 minuten rijden naar Montenaturivo.

Het adres van Montenaturivo is Monte Naturivo, Camino, Altos de Jaboneros 230 Malaga 29193. 

—-

Wij werken samen met Karin van Rossum, onze travel counsellor. Als je de vliegreis, de huur van een auto of het vervoer per taxi van en naar Montenaturivo door haar wil laten boeken dan kun je bellen naar +31 6 45336106 of kijken op haar website www.travelcounsellors.nl/karin.vanrossum. Karin vraagt een kleine fee voor haar diensten.

Deze retraite wordt gegeven door John (bokstraining, meditaties), Harry (vitaliteitstrainingen, ademwerk en ijsbaden) en Can (systemisch werk). Dit professionele team neemt je graag mee op een reis naar binnen, om vanuit verstilling en ontspanning te ontdekken wat jouw vreugde brengt en wat voor jou belangrijk is in het leven. 

Wil je meer weten over het team? Lees dan verder onderaan deze pagina.

Annuleringsvoorwaarden
De deelnemer van een retraite heeft het recht deelname te annuleren per e-mail aan [email protected].

 • Bij annulering twee maanden voor een retraite is de deelnemer aan een retraite verplicht 50% van het overeengekomen bedrag voor administratiekosten te betalen.
 • Bij annulering zes weken voor een retraite is de deelnemer verplicht 75% van het overeengekomen bedrag te betalen.
 • Bij annulering korter dan twee weken is de deelnemer aan een retraite verplicht het volledig overeengekomen bedrag te betalen.

In geval de deelnemer deelname tussentijds de retraite beëindigt of anderszins niet deelneemt, heeft de deelnemer geen recht op enige terugbetaling.

Wat anderen zeggen

7 dagen / 6 nachten

€1.785,-

Maak kennis met
de retraitegever

John en zijn team geven retraites in Malaga (Spanje) met een focus op het in balans brengen van je innerlijke rust en kracht. Vanuit deze rust ontstaat er weer ruimte om vreugde te ervaren en richting te krijgen. Wil je meer weten over het team? Lees dan verder op de volgende pagina.

Lees meer over de retraitegever

Geplande
edities

Zoeken

Land

Land
 • Spanje
 • Portugal
 • Frankrijk
 • Italië
 • België
 • Noorwegen

Categorie

Categorie
 • Meditatie
 • Yoga
 • Ontspanning
 • Mindfulness
 • Actief
 • Creativiteit
 • Stilte
 • Voor vrouwen

Datum

Datum

Prijs

Prijs
Zoeken

Categorie

Categorie
 • Ontspanning
 • Yoga
 • Meditatie
 • Weekend
 • Midweek
 • Mindfulness
 • Voeding
 • Stilte
 • Voor vrouwen
 • Human Design
 • Klooster
 • Wellness
 • Actief

Datum

Datum

Prijs

Prijs

Provincie

Provincie
 • Overijssel
 • Gelderland
 • Noord-Brabant
 • Friesland
 • Noord-Holland
 • Limburg
× Vragen? Stel ze hier :-)