7-Daagse Luxe Ontspanningsretraite

Deze retraite zit vol.

Deze 7-daagse ontspanningsretraite in september wordt gegeven door erkende psychologen op hele magische plek in Toscane (Italië). De villa wordt omgeven door 50 hectare natuur en met uitzicht op de Apennijnen, een verbluffend mooi gebergte. In september is het gemiddeld zo’n 25°C, de perfecte temperatuur om een duik te nemen in het privé zoutwater zwembad. 

De ontspanningsretraite bestaat o.a. uit yogasessies, meditaties, ademwerk en Ayurvedische massages (massages gebaseerd op Indiase technieken). Het is ook een retraite die interessant is voor mensen die meer over zichzelf te weten willen komen. Wat zijn je dieper gelegen patronen en hoe kan je deze veranderen? Tijdens een sessie met een van de ervaren en erkende psychologen, kun je aan de slag gaan met vraagstukken die je wellicht hebt. Tijdens deze kleinschalige retraite is er veel ruimte voor persoonlijke begeleiding.

Wil jij weer even opladen en wat terugdoen voor je lichaam? Dan is deze retraite wat voor jou. Naast ontspanning zijn er ook voldoende inzichtgevende en transformerende activiteiten. Daarnaast staan er verschillende workshops op het programma zoals een wildplukwandeling en een kookworkshop met traditionele gerechten. 

Volg je flow, geniet en ontspan!

Iedere ochtend begint met een meditatiemoment of een lichaamsgerichte sessie zoals ademwerk of yoga. Deze yoga is een rustige vorm zodat je in contact blijft met je eigen behoeften en goed kan observeren wat er in je lijf gebeurt. De lessen worden gegeven door een gepassioneerde yogadocente. Alle maaltijden worden bereid met veel aandacht en plezier door een chef-kok bereid. Het zijn vooral gezonde, vegetarische maaltijden die je gezondheid bevorderen. 

Tijdens ademwerk maak je via verschillende ademhalingstechnieken een reis naar binnen. Hierdoor vergroot je je bewustzijn omtrent je gedachten, gevoelens en actuele thema’s. Ook kan je spanning of eventuele trauma’s loslaten in dit proces. Elke ademsessie heeft een ander thema, zoals het activeren van je krachten of loslaten van oud zeer. Je mag er tijdens deze retraite natuurlijk ook ‘gewoon’ zijn en rustig genieten met een boekje. 

In de middag kan je je inschrijven voor een een-op-een sessie of deelnemen aan een activiteit, een massage of groepssessie. 

Ayurvedische massage
Tijdens de retraite krijg je, mits je dit uiteraard wilt, een ayurvedische massage. Ayurveda is een van ’s werelds oudste vormen van traditionele geneeswijzen. De gezondheidsleer combineert fysieke, psychologische en spirituele gezondheid en richt zich op holistische genezing van het hele lichaam. Een ayurvedische massage is is een volledige lichaamsmassage waarbij veel warme kruidenoliën of etherische oliën worden gebruikt. De vitale energiepunten in je lichaam, ofwel marma-punten, worden bij deze massage gestimuleerd waardoor de geblokkeerde energie in je lichaam weer vrij kan stromen.

Deze retraite is voor jou als je:

 • Op zoek bent naar de ideale vakantie met voldoende diepgang en plezier.
 • Vaak gespannen bent en spanning wil leren los te laten.
 • Je batterij weer wil opladen.
 • Meer verbinding wil voelen met jezelf en daarmee met degenen die je koestert.
 • Meer stabiliteit wil ervaren en je geaard wil voelen.
 • Minder wilt piekeren en wil leren leven in de flow van het ‘hier en nu’.

Wij kunnen een programma op maat voor je maken. Zo kunnen we een behandelplan maken en een-op-een sessies voor en na de retraite inplannen. Dit is gebaseerd op datgene waar jij behoefte aan hebt.  De sessies worden vergoed door je zorgverzekeraar als je aangemeld wil worden bij onze praktijk. Bij een aanmelding voor de retraite nemen we telefonisch contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. De onderdelen van het programma zijn altijd optioneel. 

 

In het Noorden van Toscane ligt een prachtige, gele villa genaamd ‘Lunivola’. De villa ligt naast een klein, authentiek dorpje genaamd Olivola. De streek wordt ook wel Lunigiana genoemd, wat ‘aarde van de maan’ betekent. ’s Avonds kan je genieten van de heldere sterrenhemel en de krachtige maan. De villa is omringt door bossen en stilte, wat zich prima ontleent voor wandelingen en meditaties. In de ochtend hoor je vaak alleen het orkest van de vogels die ontwaken. 

De villa is ontworpen en zelf gebouwd door een architect. In het huis vindt je authentieke details. Villa Lunivola bestaat uit vijf slaapkamers van verschillende grootte. De villa is omringt door de groene vallei en bergen, wat voor een prachtig uitzicht zorgt en rust geeft. Ervaar het Italiaanse vakantiegevoel tijdens een lekkere plons ins het zoutwater zwembad of ontspan in de tuinen tijdens een yogales.

Het adres:
54011 Olivola, Province of Massa and Carrara, Italië

Dag 1 (vrijdag 6 september)
16.00 uur – Aankomst met welkomstdrankje
17.30 uur – Korte meditatiesessie: aankomen op de plek en verbinden intuïtie
19.00 uur – Welkomstdiner

Dag 2 (zaterdag 7 september)
08.00 – Meditatie
08.30 uur – Licht ontbijt met fruit & thee
09.00 uur – Wandeling in de omgeving
12.00 uur – Lunch
13.00 uur – Yoga
14.30 uur – Intake + Ayurvedische massage in tijdsblokken
19.00 uur – Diner

Dag 3 (zondag 8 september)
08.00 – Mindful wakker worden met groep – meditatie of oefening
08.30 uur – Licht ontbijt met fruit & thee
09.00 uur – Yoga
12.00 uur – Lunch
12.30 uur – Vrije middag (tijd voor massage en/of een-op-een sessies)
17.30 uur – Ademwerk ‘release’
19.00 uur – Diner
20.00 – Yoga nidra

Dag 4 (maandag 9 september)
08.00 – Mindful wakker worden met groep – meditatie of oefening
08.30 uur – Licht ontbijt met fruit & thee
09.00 uur – Stilte wandeling
11.00 uur – After wandeling snack met smoothie
12.00 – Lunch
13:00 – Vrije middag (tijd voor een extra massage en/of een-op-een sessies)
19.00 uur – Diner

Dag 5 (dinsdag 10 september)
08.00 – Mindful wakker worden met groep – meditatie of oefening
08.30 uur – Licht ontbijt met fruit & thee
09.00 uur – Lichaamsbeweging
12.00 uur – Lunch
13.00 uur – Vrije middag (tijd voor een op een sessie)
17.30 uur – Groepssessie ‘patronen doorbreken’
19.00 uur – Diner

Dag 6 (woensdag 11 september)
08.00 – Mindful wakker worden met groep – meditatie of oefening
08.30 uur – Licht ontbijt met fruit & thee
09.00 uur – Wildplukwandeling
12.30 uur – Lunch
12.30 uur – Vrije middag (kookles of een-op-een sessies)
17.30 uur – Workshop
19.00 uur – Diner
20.00 – Groepssesie ‘loslaten’

Dag 7 (donderdag 12 september)
08.30 uur – Afsluitende meditatie
09.00 uur – Ontbijt & evaluatie
10.00 uur – Vertrek

Op de accommodatie zijn vijf ruime, sfeervolle suites beschikbaar met comfortabele bedden. Twee van deze suites worden gebruikt als 2-persoonskamers. Bij de reguliere prijs van deze retraite slaap je dus op een 2-persoonskamer. Alle kamers hebben een eigen balkonnetje en de 1-persoonskamers hebben een eigen badkamer/toilet.

Beddengoed zit inbegrepen bij de prijs van de retraite. Ook zijn handdoeken beschikbaar voor als je bij het zwembad wil liggen of om te gebruiken na het douchen.

Eenpersoonskamer
Slaap je liever op een eenpersoonskamer? Dat kan tegen een meerprijs van €200,-. Je beschikt dan over een ruime kamer voor jezelf waar je je gedurende de retraite in alle rust kan terugtrekken.

Samenboek-korting
Kom je met iemand samen? Dan krijg je een éénkamer-korting en betaal je p.p. €995,- i.p.v. €1.295,-. Je slaapt dan samen in één van de luxe 2-persoonssuites. Let op: wil je gebruik maken van een duo-ticket? Selecteer deze dan éénmaal bij het reserveren. Één duo-ticket is voor 2-personen.

Wij hebben een chef-kok die de gehele retraite op het terrein verblijft. Hij verzorgt het ontbijt, de lunch en het avondeten. De focus ligt op gezond, biologisch en vegetarisch voedsel zodat je niet te veel energie kwijt bent aan het verteren van het eten. Hiermee kan je energie gaan naar het verwerkingsproces van de retraite.

Er is een grote gemeenschappelijke tafel als je zin hebt in gezelschap binnen- en buiten. Buiten zijn er genoeg kleinere tafels waar je je kan terugtrekken als je dit nodig hebt.

Heb jij bepaalde dieetwensen? Dan kan je dat aangeven tijdens de boeking in het ‘opmerkingen-veld’. 

Kijk voor een overzicht van goedkope vluchten naar Pisa Airport (Aeroporto di Pisa Galileo Galilei) op  https://www.google.com/travel/flights?hl=nl. Wij raden het aan om naar dit vliegveld te vliegen. Het is ook mogelijk om naar Milaan te gaan, maar de reis naar de accommodatie duurt dan wel langer. De vluchtprijzen naar Pisa/Milaan zijn ongeveer tussen de €125,- en €250,- afhankelijk of je vanuit Eindhoven of Amsterdam wilt reizen.

Eenmaal aangekomen in Italië kan je een auto huren of de trein pakken naar het dorpje Aulla. Als je op het treinstation bent aangekomen, zullen wij je ophalen. Wij brengen de deelnemers van de retraite met elkaar in contact om te kijken of er mensen zijn die een huurauto willen delen.

Wil je hulp bij het boeken van je vlucht? Geen probleem, Kim kijkt graag met je mee. Geef dit aan tijdens de reservering in het opmerkingen-veld, dan neemt Kim contact met je op.

Deze retraite is inclusief:

 • Overnachting in luxe kamer (2-persoonskamer of 1-persoonskamer tegen een meerprijs);
 • Drie gezonde maaltijden per dag bereid door een chef-kok;
 • Lekkere tussendoortjes;
 • Thee, koffie, fruit, water
 • Een aryuvedische massage (Indiase massage met olie en kruiden);
 • Ochtend- en avondsessie met de groep;
 • Yogasessies & workshops (kookles, stilte wandelingen);
 • Een wildplukwandeling;
 • Een traditionele Italiaanse kookcursus;
 • Ademwerk;
 • Handdoeken, beddengoed;
 • Gebruik van yoga benodigdheden (alles is op locatie aanwezig);
 • Gebruik van het zoutwater zwembad;
 • Pick up van het treinstation in Aulla of wij rijden voorop met de auto zodat je het makkelijk kan vinden mocht je eigen vervoer hebben.

Exclusief:

 • Vliegreis;
 • Reisverzekering;
 • 1-op-1 sessies (wordt vergoed door alle zorgverzekeraars, dit regelt Kim voor je).

Deze retraite wordt gegeven door Kim, een ervaren BIG-geregistreerde psycholoog met een specialisme in lichaamsgericht werk. 

Kim heeft een eigen praktijk en helpt mensen die vastlopen op bepaalde vlakken. Dit doet ze met 1-op-1 trajecten, workshops en sinds kort ook op haar retraites.

Wil je meer weten over Kim? Lees dan verder onderaan deze pagina.

 

Annulering

De volgende annuleringsvoorwaarden gelden voor deze retraite:

 • tot 60 dagen vóór de dag van vertrek: 50% van de reissom verschuldigd;
 • vanaf 60 dagen tot 14 dagen vóór de dag van vertrek: 75% van de reissom verschuldigd;
 • vanaf 14 dagen voor vertrek: 100% van de reissom verschuldigd.

Deze retraite gaat door bij een minimaal aantal van 4 deelnemers. Mocht de retraite geannuleerd worden vanuit de retraitegever dan krijg je het volledige bedrag geretourneerd.

Wij adviseren te wachten met het boeken van een ticket tot de retraitegever heeft gecommuniceerd dat de retraite definitief doorgaat.

Wat anderen zeggen

7 dagen / 6 nachten

€995,-

Maak kennis met
de retraitegever

retraitegever-kim

Kim is psycholoog met een grote interesse in de combinatie van lichamelijk en psychologisch werk. Tijdens haar retraites staat jouw persoonlijke ontwikkeling en ontspanning centraal. Kim creëert een veilige setting waarin jij volledig kan loslaten en genieten. Wil je meer weten over Kim? Lees dan verder op de volgende pagina.

Lees meer over de retraitegever

Geplande
edities

Zoeken

Land

Land
 • Spanje
 • Portugal
 • Frankrijk
 • Italië
 • België
 • Noorwegen

Categorie

Categorie
 • Meditatie
 • Yoga
 • Ontspanning
 • Mindfulness
 • Actief
 • Creativiteit
 • Stilte
 • Voor vrouwen

Datum

Datum

Prijs

Prijs
Zoeken

Categorie

Categorie
 • Ontspanning
 • Yoga
 • Meditatie
 • Weekend
 • Midweek
 • Mindfulness
 • Stilte
 • Voeding
 • Klooster
 • Voor vrouwen
 • Human Design
 • Wellness
 • Actief
 • Creatief

Datum

Datum

Prijs

Prijs

Provincie

Provincie
 • Gelderland
 • Overijssel
 • Noord-Brabant
 • Drenthe
 • Friesland
 • Noord-Holland
 • Limburg
× Vragen? Stel ze hier :-)