Gevangenis

Documentaire tip: The Work

Door: Jeroen Stafleu – Eigenaar Retraites-Nederland.nl

Enige tijd geleden schreef ik een blog over mannencirkels en het nut van mannen die samenkomen en hun emoties met elkaar delen. Als ik een fragment op TV of Netflix zie waarin mannen elkaar een knuffel geven of vertellen wat ze voor elkaar betekenen, pink ik altijd een traantje weg. Naja, meerdere traantjes kun je wel zeggen. Omdat er nog zo’n stigma heerst op mannen en emoties, vind ik het enorm dapper als mannen dit wél doen en kwetsbaar durven zijn. 

The Work

Een paar jaar geleden kreeg ik de documentaire ‘The Work’ getipt van een vriend op Facebook. Ik ging gelijk aan bij de omschrijving van de docu en dezelfde avond besloot ik hem te kijken. In de documentaire van anderhalf uur krijg je een kijkje in een Amerikaans gevangenisprogramma dat gevangen kunnen volgen. Tijdens dit programma worden ze een paar dagen lang gekoppeld aan een groep mannen uit de maatschappij (die buiten de gevangenis leven). Je ziet gedurende anderhalf uur hoe de mannen steun uit elkaar halen en een vriendschap opbouwen die verder gaat dan ras, overtuiging en geloof. 

Ik ben tijdens de documentaire meerdere malen geraakt door wat ik te zien kreeg en had constant kippenvel. Een aanrader dus om te kijken! Via deze link kom je bij de documentaire uit. Ik hoop dat je net zoals ik geïnspireerd mag raken door de beelden 🙂. 

Zoeken

Land

Land
 • Spanje
 • Italië
 • Frankrijk
 • Noorwegen
 • Portugal
 • België

Categorie

Categorie
 • Meditatie
 • Yoga
 • Ontspanning
 • Mindfulness
 • Actief
 • Stilte
 • Voor vrouwen

Datum

Datum

Prijs

Prijs
Zoeken

Categorie

Categorie
 • Ontspanning
 • Yoga
 • Weekend
 • Meditatie
 • Midweek
 • Mindfulness
 • Voeding
 • Voor vrouwen
 • Wellness
 • Stilte
 • Actief
 • Human Design
 • Klooster

Datum

Datum

Prijs

Prijs

Provincie

Provincie
 • Overijssel
 • Gelderland
 • Noord-Brabant
 • Utrecht
 • Friesland
 • Noord-Holland
 • Limburg
× Vragen? Stel ze hier :-)