7-Daagse Yoga & Hike Retraite

Een zintuigprikkelende trektocht die ons vanuit de hoge Alpen via oeroude bergpaden meevoert tot aan de Middelandse zee. Magnifieke uitzichten wisselen zich af met meer bosrijke omgevingen en kabbelende beekjes. Gedurende de tocht merk je hoe de vegetatie langzaam maar zeker mediterraner begint aan te voelen. Oleanders, olijfbomen en een zachte zeebries voeren je mee richting de grote finale waarbij we uiteindelijk in de Ligurische zee kunnen springen.

Tijdens deze retraite hebben we een heerlijke combinatie van actief bezig zijn en ontspanning. We nodigen je uit om lekker offline te gaan. Onderweg en tijdens de week is er tijd voor yoga, meditatie, stilte, picknicken, zwemmen, Reiki en vooral om te genieten van al het moois om ons heen! Je overnacht in authentieke rifugio’s (berghutten) waar de openhaard voor je brandt en de beheerders je meenemen in hun unieke levensstijl in de afgelegen Alpen.

Wat kan je verwachten tijdens deze retraite in Italië? Geniet van schitterende uitzichten en krijg verrassende inzichten over jezelf en de processen waar je inzit. Ga mee op een actieve en bij vlagen uitdagende (yoga-)reis waarin we de balans tussen ontspanning en inspanning verkennen. Je leert je eigen tempo en mogelijkheden te waarderen en ervaart hoe uitbundig plezier hand in hand kan gaan met verstilling en introspectie.

Je wandelt met een lichte dagrugzak; aanvullende bagage wordt door ons vervoerd. Er zijn geen speciale technische vaardigheden of uitzonderlijke materialen vereist, de tochten zijn voor een breed publiek zowel uitdagend als toegankelijk. De gehele reis is er begeleiding van Lotje en haar team. Eventueel is er ook de mogelijkheid om (delen van) de tocht op eigen gelegenheid te lopen.

Vanaf je inschrijving wordt je stap voor stap begeleid in de voorbereiding. Je ontvangt een reisbrief met paklijst en een uitnodiging voor een zoom meeting om vragen te kunnen stellen en kennis te maken.

Deze retraite is voor jou als:

 • Je van yoga houdt maar ook zin hebt in een avontuurlijke week;
 • Je zin hebt in een week ultiem genieten met de meest prachtige uitzichten;
 • Je meer energie wilt in het dagelijks leven;
 • Je zin hebt om met een groep gelijkgestemde reizigers op pad te gaan;
 • Je toe bent aan vakantie maar toch aan een stukje zelfreflectie wilt doen;

Herken je jezelf in het bovenstaande? Dan is deze yoga & hike retraite echt iets voor jou!

Wat ga je doen tijdens de retraite?
Tijdens deze retraite hebben we een heerlijke combinatie van actief bezig zijn en ontspanning. We nodigen je uit om lekker offline te gaan. Onderweg en tijdens de week is er tijd voor yoga, meditatie, stilte, picknicken, zwemmen, Reiki en vooral om te genieten van al het moois om ons heen! 

De yoga vorm tijdens deze retraite varieert tussen hatha yoga, yin-yoga, flow yoga en elemental yoga. Dit zijn yoga stijlen die zich vooral bedoelt zijn om het lichaam en de geest te laten ontspannen. 

Je hoeft geen ervaring te hebben om de yoga lessen en meditatie oefeningen te kunnen volgen.

Onder het kopje ‘programma‘ gaan we iets dieper in op de hike zelf. 

Goed om te weten
Het gaat om recreatieve hiking routes. Dat betekent dat er geen technische vaardigheden of materialen aan te pas komen en de tochten voor een breed publiek zowel uitdagend als toegankelijk zijn. De hikes zijn niet geschikt wanneer je fysiek niet fit bent en/of kampt met serieuze blessures. Als je twijfelt of de reis voor jou geschikt is kun je even contact met Retraites-Nederland.nl om met ons in contact te komen. Naar wens kunnen we dan ook even bellen en overleggen.

Tijdens de trektocht overnachten we in Alpinistenstijl. In de rifugio’s (berghutten) brandt de haard en wordt er vers voor ons gekookt. De beheerders zijn bijzondere mensen die ons meenemen in hun unieke levensstijl en vertellen over het leven in een afgelegen gebied. De laatste twee nachten van deze tocht overnachten we in een mooie, comfortabele locatie in de buurt van de kust.

Het adres
De eerste overnachting vindt plaats in Villa Vignotti. Het adres van deze accommodatie is Case Vignotti, 61, 12070 Mombarcaro CN, Italië.

De hike eindigt op een ander punt dan dat de reis start. We eindigen in Dolceaqua, deze accommodatie houden we nog even geheim!

Elke dag beoefenen we tweemaal yoga en meditatie, veelal op uiteenlopende en verrassende plekken in de natuur.

Op zondag ben je vanaf 14:00 uur welkom op de startlocatie en is er de mogelijkheid voor een wandeling in de mooie omgeving, even te rusten of een boek te lezen in het zonnetje. Als we compleet zijn openen we de week met een yogales. ’s Avonds wordt het diner geserveerd waarna we de laatste pakinstructie zullen doornemen. We gaan tijdig naar bed om de volgende dag fris aan de eerste etappe te kunnen beginnen.

Toelichting op het daaropvolgende 5-daagse wandelprogramma, van dag tot dag:

 • Dag 1 (maandag): We starten met het trotseren van de hoogste berg van de Alpi Marittimi; de Monte Saccarello (2.200 m.). Na het bereiken van de top dalen we af om uit te komen in het prachtige pittoreske bergdorpje Realdo.
 • Dag 2 (dinsdag): We vervolgen onze reis via oeroude handelsroutes met onderweg schitterende uitzichten over zowel de  Ligurische kust als de Franse Provence.
 • Dag 3 (woensdag): Je kunt kiezen uit twee routes met een verschillende intensiteit. De alpinisten route leidt je langs overhangende rotsen waarbij je op sommige stukken moet klauteren. De handelsroute Alta via del Sale is iets langer, maar brengt je meer geleidelijk en minder inspannend naar het hoogste punt van dag 3. De afdaling die volgt gaat door het weldadig groene Margherita dei Boschi waar je zal genieten van de heerlijke dennengeuren.
 • Dag 4 (donderdag): De langste etappe laat ons de fascinerende transitie in het landschap zien van de Alpen naar de Ligurische kust. Ruige rotsformaties hebben plaatsgemaakt voor voor dennen, die op hun beurt weer langzaam maar zeker plaatsmaken voor de olijf- en citrusbomen. Afhankelijk van de windrichting kan je de zilte zee al in de berglucht ruiken.
 • Dag 5 (vrijdag): We dalen verder af richting Ventimiglia, volgen een bergrivier, passeren een prachtig dorpje en eindigen… met een plons in de Middellandse zee!

Op de eindlocatie hebben we een laatste feestelijke avond. De volgende ochtend (zaterdag) nemen we na het ontbijt afscheid van elkaar om uiterlijk 11:00 uur.

In de bergen slapen we in basic maar goed verzorgde accommodaties welke met zorg zijn uitgekozen. Je hebt een fijn bed en er zijn nette sanitaire voorzieningen. In de berghutten verblijf je op gedeelde kamers of slaapzaal. De laatste twee nachten brengen we door in een luxere variant.

We houden de accommodaties bewust geheim zodat je verrast kan worden met de unieke locaties waar we verblijven deze week.

We besteden veel aandacht aan het eten. We hopen je daarmee op alle niveaus te voeden en inspireren!

Lokaal
Onze boodschappen halen we waar mogelijk zoveel mogelijk bij lokale producenten, binnen een straal van 25 mijl. We kiezen voor kleinere ondernemers met een hart voor hun product en de kwaliteit daarvan.

Gezond
We gaan zoveel mogelijk voor pure voeding van het seizoen, zonder teveel bewerking en met een hoog gehalte voedingsstoffen en levensenergie.

Inspirerend
Natuurlijk eet je vooral heel lekker in Italië en willen we laten zien dat smullen samen kan gaan met gezond en lokaal. In de berghutten maak je mee hoe met beperkte aanvoer van producten toch heerlijke, verse en gevarieerde gerechten worden gekookt. 

Met allergie en dieetrestrictie kan over het algemeen goed rekening worden gehouden. Je kan je wensen doorgeven bij het ‘opmerkingen-veld’ in het reserveringsformulier. 

Heb je wat meer uitgebreide allergie-wensen waar we rekening mee moeten houden? Neem dan eventjes contact op met Retraites-Nederland.nl via het contactformulier of via Whatsapp zodat we dit even kunnen overleggen.

Wij adviseren pas een vlucht te boeken nádat je een bevestiging hebt gehad van de retraitegever. Dit omdat de retraitegever graag met je meekijkt welke vlucht het beste bij jouw situatie past.

Voor deze reis is het belangrijk om je te realiseren dat we starten op een andere locatie dan waar we het programma eindigen. Daarom adviseren we je om niet met eigen auto te komen maar om te reizen per trein, flixbus of vliegtuig met aankomst op Turijn of Genua. Dit combineer je met een vervoerspakket via ons zodat ook je transfers geregeld zijn. De kosten van het vliegveld naar de start-accommodatie kost ongeveer €60,-. 

Het team van Lotje neemt contact met je op zodat we dit samen af kunnen stellen en kunnen kijken wat het beste past bij jouw situatie. Je boekt dus je vliegtickets pas nadat wij contact met je hebben gehad. Het team van Lotje helpt je graag met een goed advies.

Deze reis is inclusief:

 • Alle overnachtingen waaronder twee luxere nachten en vier nachten in oorspronkelijke alpinistenstijl in de Italiaanse Alpen;
 • Alle ontbijt, lunches en diners gedurende het programma;
 • Dagelijks twee yogalessen en/of meditatiesessies onder leiding van Lot of Life oprichtster Lotje Dekker;
 • Een unieke 5-daagse wandeltocht onder leiding van het Lot of Life team;
 • Alle begeleide voorbereiding in aanloop naar de reis;
 • Gratis gebruik van lichtgewicht yogamat, slaapzak, herbruikbaar besteksetje, hoofdlampje en indien gewenst poncho voor tijdens de reis;
 • Een cadeautje bij aankomst.
 • Speciaal voor boekers via Retraites-Nederland.nl: Boek een van de beschikbare Yoga Hikes in 2023 of 2024 en ontvang een 1-op-1 yoga sessie van een half uur van Lotje via Zoom.

En exclusief:

 • De reis per auto, trein of vliegtuig naar de start/eindlocatie;
 • Optioneel vervoerspakket waar je vervoer van/naar de luchthaven en van/naar de startwandellocatie wordt verzorgd door de retraitegever;
 • Reis en annuleringsverzekering en reisongevallenverzekering;
 • Optioneel extra snacks en drankjes in de berghutten;
 • Optioneel Reiki sessie met Lotje.

Lotje organiseert vanuit haar bedrijf sinds 2013 yogareizen en -retraites, Reiki reizen en opleidingen en (online) yogalessen. Eerst vanuit Amsterdam en sinds 2017 in en vanuit een eigen retraite locatie in de Italiaanse Piemonte. Alle lessen, programma’s en reizen worden gekenmerkt door een persoonlijke setting met échte aandacht. Gedreven door een grote liefde voor het leven zelf en de groei die wij als mensen daarin doormaken.

Laat je meevoeren op reizen waarin je mag loslaten om je te laten verzorgen, inspireren en te laten raken… én waarin je alle ruimte vindt om jouw eigen avontuur te creëren! 

Retraitegever Lotje biedt unieke reizen; kundig en recht uit het hart. Met altijd: Natuur die indruk maakt; Voeding voor lijf en geest; Yoga die toegankelijk is; een Thuis gevoel met aandacht voor iedereen en met persoonlijke begeleiding waarbij oprechte Passie voelbaar is.

Annulering

De retraitegever heeft het recht een aangeboden programma te annuleren indien daartoe gegronde redenen bestaan, waaronder onvoldoende deelnemers, ziekte van de docent of overmacht. In geval van annulering door de retraitegever heeft de Opdrachtgever recht op terugbetaling van het reeds betaalde Deelnamebedrag, wat de retraitegever binnen 3 werkdagen zal overmaken. De Opdrachtgever en Deelnemer hebben geen recht op enige andere compensatie of schadevergoeding.

Indien de deelname aan een Reis Programma door de Deelnemer wordt geannuleerd, is de Opdrachtgever en/of Deelnemer de volgende annuleringskosten aan de retraitegever verschuldigd:

 • Tot 8 weken voor aanvang 20% van het Deelnamebedrag;
 • Van 8 weken tot 6 weken voor aanvang 30% van het Deelnamebedrag;
 • Van 6 weken tot 4 weken voor aanvang 50% van het Deelnamebedrag;
 • Van 4 weken tot 2 weken voor aanvang 75% van het Deelnamebedrag;
 • Van 2 weken tot 1 dag voor aanvang 100% van het Deelnamebedrag.

Indien de reservering van een Locatie door de Opdrachtgever en/of Deelnemer wordt geannuleerd, is de Opdrachtgever en/of Deelnemer de volgende annuleringskosten aan de retraitegever verschuldigd:

 • Tot 8 weken voor aanvang 20% van het Deelnamebedrag;
 • Van 8 weken tot 6 weken voor aanvang 30% van het Deelnamebedrag;
 • Van 6 weken tot 4 weken voor aanvang 50% van het Deelnamebedrag;
 • Van 4 weken tot 2 weken voor aanvang 75% van het Deelnamebedrag;
 • Van 2 weken tot 1 dag voor aanvang 100% van het Deelnamebedrag;

In geval van code rood/gesloten grenzen als gevolg van Covid-19 staan wij toe je reis kosteloos te verplaatsen naar een andere, beschikbare datum. Voor alle overige onvoorziene gevallen is het raadzaam een annuleringsverzekering te nemen.

De Opdrachtgever is verantwoordelijk voor het controleren of een annulering door de retraitegever op tijd en in goede orde is ontvangen.

Indien de Deelnemer niet in staat is het voor hem of haar geboekte retraiteprogramma bij te wonen, is in de plaats stelling toegestaan, mits de gegevens van de vervangende deelnemer uiterlijk 1 dag voor aanvang aan de retraitegever zijn doorgegeven. Er worden dan administratiekosten in rekening gebracht, te weten 5% van het Deelnamebedrag.

De retraitegever heeft het recht om personen zonder opgaaf van redenen uit te sluiten van deelname aan een programma.

 

Deelnemers die zich niet aan de huisregels houden dan wel de aanwijzingen van de staf van de locatie of de retraitegever niet opvolgen, kunnen uit het programma verwijderd worden. Dit geeft de Opdrachtgever geen rechten op restitutie van het Deelnamebedrag.

Wat anderen zeggen

7 dagen / 6 nachten

€1.275,-

Maak kennis met
de retraitegever

Deze retraite wordt gegeven door Lotje en haar team. Vanuit haar eigen bedrijf organiseert Lotje verschillende retraites in Italië waaronder de populaire Yoga & Hike retraites of de Yoga & Wintersport retraites. Wil je meer weten over Lotje en haar team? Lees dan verder op de volgende pagina.

Lees meer over Lotje

Geplande
edities

Zoeken

Categorie

Categorie
 • Ontspanning
 • Weekend
 • Yoga
 • Meditatie
 • Mindfulness
 • Stilte
 • Voeding
 • Klooster
 • Midweek
 • Voor vrouwen
 • Human Design
 • Wellness
 • Actief
 • Creatief

Datum

Datum

Prijs

Prijs

Provincie

Provincie
 • Overijssel
 • Gelderland
 • Noord-Brabant
 • Drenthe
 • Friesland
 • Noord-Holland
 • Utrecht
× Vragen? Stel ze hier :-)