7-Daagse Yoga & Hike Retraite

Een natuurovergoten wandeltocht door het beschermde Nationale Park Marguareis. Deze onvergetelijke trektocht voert langs watervallen en over ruige bergkammen. Historische routes wisselen zich af met open Alpenweides en wonderschone bergdorpjes. Door de zuidelijke ligging kent het gebied een ‘mediterraan’ bergklimaat waardoor bergflora en -fauna zich in volle glorie aan ons laten zien. Je ziet de prachtigste bloemen en planten en spot vogels, marmotten en herten.

Tijdens deze retraite hebben we een heerlijke combinatie van actief bezig zijn en ontspanning. We nodigen je uit om lekker offline te gaan. Onderweg en tijdens de week is er tijd voor yoga, meditatie, stilte, picknicken, zwemmen, Reiki en vooral om te genieten van al het moois om ons heen! Je overnacht in authentieke rifugio’s (berghutten) waar de openhaard voor je brandt en de beheerders je meenemen in hun unieke levensstijl in de afgelegen Alpen.

Wat kan je verwachten tijdens deze retraite in Italië? Geniet van schitterende uitzichten en krijg verrassende inzichten over jezelf en de processen waar je inzit. Ga mee op een actieve en bij vlagen uitdagende (yoga-)reis waarin we de balans tussen ontspanning en inspanning verkennen. Je leert je eigen tempo en mogelijkheden te waarderen en ervaart hoe uitbundig plezier hand in hand kan gaan met verstilling en introspectie.

Je wandelt met een lichte dagrugzak; aanvullende bagage wordt door ons vervoerd. Er zijn geen speciale technische vaardigheden of uitzonderlijke materialen vereist, de tochten zijn voor een breed publiek zowel uitdagend als toegankelijk. De gehele reis is er begeleiding van Lotje en haar team. Eventueel is er ook de mogelijkheid om (delen van) de tocht op eigen gelegenheid te lopen.

Vanaf je inschrijving wordt je stap voor stap begeleid in de voorbereiding. Je ontvangt een reisbrief met paklijst en een uitnodiging voor een zoom meeting om vragen te kunnen stellen en kennis te maken.

Deze retraite is voor jou als:

 • Je van yoga houdt maar ook zin hebt in een avontuurlijke week;
 • Je zin hebt in een week ultiem genieten met de meest prachtige uitzichten;
 • Je meer energie wilt in het dagelijks leven;
 • Je zin hebt om met een groep gelijkgestemde reizigers op pad te gaan;
 • Je toe bent aan vakantie maar toch aan een stukje zelfreflectie wilt doen;

Herken je jezelf in het bovenstaande? Dan is deze yoga & hike retraite echt iets voor jou!

Wat ga je doen tijdens de retraite?
Tijdens deze retraite hebben we een heerlijke combinatie van actief bezig zijn en ontspanning. We nodigen je uit om lekker offline te gaan. Onderweg en tijdens de week is er tijd voor yoga, meditatie, stilte, picknicken, zwemmen, Reiki en vooral om te genieten van al het moois om ons heen! 

De yoga vorm tijdens deze retraite varieert tussen hatha yoga, yin-yoga, flow yoga en elemental yoga. Dit zijn yoga stijlen die zich vooral bedoelt zijn om het lichaam en de geest te laten ontspannen. 

Je hoeft geen ervaring te hebben om de yoga lessen en meditatie oefeningen te kunnen volgen.

Onder het kopje ‘programma‘ gaan we iets dieper in op de hike zelf. 

Goed om te weten
Het gaat om recreatieve hiking routes. Dat betekent dat er geen technische vaardigheden of materialen aan te pas komen en de tochten voor een breed publiek zowel uitdagend als toegankelijk zijn. De hikes zijn niet geschikt wanneer je fysiek niet fit bent en/of kampt met serieuze blessures. Als je twijfelt of de reis voor jou geschikt is kun je even contact met Retraites-Nederland.nl om met ons in contact te komen. Naar wens kunnen we dan ook even bellen en overleggen.

Tijdens de trektocht overnachten we in Alpinistenstijl. In de rifugio’s (berghutten) brandt de haard en wordt er vers voor ons gekookt. De beheerders zijn bijzondere mensen die ons meenemen in hun unieke levensstijl en vertellen over het leven in een afgelegen gebied. De eerste en laatste nacht overnachten we in de luxe Villa Vignotti.

Het adres
De eerste overnachting vindt plaats in Villa Vignotti. Het adres van deze accommodatie is Case Vignotti, 61, 12070 Mombarcaro CN, Italië.


Elke dag beoefenen we tweemaal yoga en meditatie, veelal op uiteenlopende en verrassende plekken in de natuur.

Op zondag ben je vanaf 14:00 uur welkom in Villa Vignotti en is er de mogelijkheid om te zwemmen, voor een wandeling in de mooie omgeving of gewoon lekker te ontspannen bij de Villa. Als we compleet zijn openen we met een yogales. ’s Avonds wordt het diner geserveerd waarna we de laatste pakinstructie zullen doornemen. We gaan tijdig naar bed om de volgende dag fris de bergen in te kunnen trekken.

Toelichting op het daaropvolgende 5-daagse wandelprogramma, van dag tot dag:

 • Dag 1 (maandag): Een prachtige, stijgende route langs watervallen, door loof- en naaldbos naar de 1.000 meter hoger gelegen en door ruige bergtoppen omgeven rifugio
 • Dag 2 (dinsdag): Na een yogasessie op een adembenemend mooie plek wordt de reis vervolgd. We zien bergmeertjes en prachtige uitzichten. Bij aankomst de mogelijkheid om in de middag nog een extra top te beklimmen.
 • Dag 3 (woensdag): Na een pittig stijgend maar goed begaanbaar pad gaan we de pas over om daarna af te dalen door een schitterend groene bergkloof.
 • Dag 4 (donderdag): Een heerlijk gevarieerde route met prachtige uitzichten naar zowel Frankrijk als Italië. We komen aan bij een rifugio op het kruispunt van eeuwenoude bergroutes en smokkelpaden.
 • Dag 5 (vrijdag): De laatste etappe is niet de minste; een lange maar inspirerende tocht over twee ‘collen’. We maken een stop bij een spectaculaire waterval waar we heerlijk kunnen baden, uitrusten en opfrissen.

We keren daarna terug naar Villa Vignotti voor een laatste feestelijke avond samen. De volgende dag nemen we na het ontbijt afscheid van elkaar om uiterlijk 11 uur.

We overnachten de eerste en laatste nacht in onze luxe Villa Vignotti. In de bergen slapen we in basic maar goed verzorgde accommodaties welke met zorg zijn uitgekozen. Je hebt een fijn bed en er zijn nette sanitaire voorzieningen. In de berghutten verblijf je op gedeelde kamers of slaapzaal.

We houden de accommodaties bewust geheim zodat je verrast kan worden met de unieke locaties waar we verblijven deze week.

We besteden veel aandacht aan het eten. We hopen je daarmee op alle niveaus te voeden en inspireren!

Lokaal
Onze boodschappen halen we waar mogelijk zoveel mogelijk bij lokale producenten, binnen een straal van 25 mijl. We kiezen voor kleinere ondernemers met een hart voor hun product en de kwaliteit daarvan.

Gezond
We gaan zoveel mogelijk voor pure voeding van het seizoen, zonder teveel bewerking en met een hoog gehalte voedingsstoffen en levensenergie.

Inspirerend
Natuurlijk eet je vooral heel lekker in Italië en willen we laten zien dat smullen samen kan gaan met gezond en lokaal. In de berghutten maak je mee hoe met beperkte aanvoer van producten toch heerlijke, verse en gevarieerde gerechten worden gekookt. 

Met allergie en dieetrestrictie kan over het algemeen goed rekening worden gehouden. Je kan je wensen doorgeven bij het ‘opmerkingen-veld’ in het reserveringsformulier. 

Heb je wat meer uitgebreide allergie-wensen waar we rekening mee moeten houden? Neem dan eventjes contact op met Retraites-Nederland.nl via het contactformulier of via Whatsapp zodat we dit even kunnen overleggen.

Wij adviseren pas een vlucht te boeken nádat je een bevestiging hebt gehad van de retraitegever. Dit omdat de retraitegever graag met je meekijkt welke vlucht het beste bij jouw situatie past.

—-

Je kunt op verschillende manieren afreizen naar de locatie. Wanneer je met eigen vervoer komt kun je rekenen op een reistijd van 12-15 uur, afhankelijk van stops, vervoersmiddel en vertreklocatie in Nederland. We willen graag aanmoedigen om met elkaar mee te rijden en kunnen deelnemers aan elkaar koppelen die dat willen.

Kom je met het vliegtuig of de trein dan kun je dat in combinatie met een huurauto doen om zelfstandig of samen met andere deelnemers bij ons aan te komen en weer terug te keren voor de terugreis. Als je vliegt, kan je vliegen vanaf Schiphol naar Turijn of Genua.

De andere optie is dat je een vervoerspakket bij de retraitegever bijboekt (gemiddeld €60 euro per persoon). In dit geval boek je een trein of vliegticket in overleg met de organisatie zodat zij al het overige vervoer in het programma voor je kunnen organiseren. Als je hier gebruik van wilt maken, kan je dit aangeven bij de reservering in het ‘opmerkingen-veld’. Het team van Lotje neemt dan vervolgens contact met je op om dit samen te regelen.  

Een laatste optie, is de nachttrein (met slaapcabines) welke je ’s avonds vanuit Amsterdam (met opstapmogelijkheden in Utrecht en Arnhem) tot in Milaan brengt waar je einde van de ochtend aankomt. Vanaf daar rijdt er elk uur een snelle trein naar Turijn. En vanaf Turijn kun je de gewone trein naar Ceva nemen. Daarvandaan kun je worden opgehaald. Treinreizen lenen zich optimaal voor bijvoorbeeld een extra nachtje in een mooie stad en het genieten van de reis zelf! Het rustiger reistempo helpt je om per direct al wat te vertragen en in een vakantiesfeer te komen. Daarbij is het een perfecte keuze voor de milieubewuste reiziger!

Een andere groenere en vooral goedkope reisoptie is het nemen van de Flixbus; deze rijdt onder andere naar Turijn. Vandaar de trein naar Ceva waar je opgehaald kunt worden.

Vliegen kan bijvoorbeeld op de luchthavens van Genua, Turijn, Milaan of Nice. Houd rekening met de aanvullende reistijd naar en van de startlocatie en laat je gerust adviseren.

Deze reis is inclusief:

 • Alle overnachtingen waaronder twee luxere nachten en vier nachten in oorspronkelijke alpinistenstijl in de Italiaanse Alpen;
 • Alle ontbijt, lunches en diners gedurende het programma;
 • Dagelijks twee yogalessen en/of meditatiesessies;
 • Een unieke 5-daagse wandeltocht onder leiding van het Lotje en haar team;
 • Alle begeleide voorbereiding in aanloop naar de reis;
 • Gratis gebruik van lichtgewicht yogamat, slaapzak, herbruikbaar besteksetje, hoofdlampje en indien gewenst poncho voor tijdens de reis;
 • Een cadeautje bij aankomst.
 • Speciaal voor boekers via Retraites-Nederland.nl: Boek een van de beschikbare Yoga Hikes in 2023 of 2024 en ontvang een 1-op-1 yoga sessie van een half uur van Lotje via Zoom.

En exclusief:

 • De reis per auto, trein of vliegtuig naar de start/eindlocatie;
 • Optioneel vervoerspakket waar je vervoer van/naar de luchthaven en van/naar de startwandellocatie wordt verzorgd door de retraitegever;
 • Reis en annuleringsverzekering en reisongevallenverzekering;
 • Optioneel extra snacks en drankjes in de berghutten;
 • Optioneel Reiki sessie met Lotje.

Lotje organiseert vanuit haar bedrijf sinds 2013 yogareizen en -retraites, Reiki reizen en opleidingen en (online) yogalessen. Eerst vanuit Amsterdam en sinds 2017 in en vanuit een eigen retraite locatie in de Italiaanse Piemonte. Alle lessen, programma’s en reizen worden gekenmerkt door een persoonlijke setting met échte aandacht. Gedreven door een grote liefde voor het leven zelf en de groei die wij als mensen daarin doormaken.

Laat je meevoeren op reizen waarin je mag loslaten om je te laten verzorgen, inspireren en te laten raken… én waarin je alle ruimte vindt om jouw eigen avontuur te creëren! 

Retraitegever Lotje biedt unieke reizen; kundig en recht uit het hart. Met altijd: Natuur die indruk maakt; Voeding voor lijf en geest; Yoga die toegankelijk is; een Thuis gevoel met aandacht voor iedereen en met persoonlijke begeleiding waarbij oprechte Passie voelbaar is.

Annulering

De retraitegever heeft het recht een aangeboden programma te annuleren indien daartoe gegronde redenen bestaan, waaronder onvoldoende deelnemers, ziekte van de docent of overmacht. In geval van annulering door de retraitegever heeft de Opdrachtgever recht op terugbetaling van het reeds betaalde Deelnamebedrag, wat de retraitegever binnen 3 werkdagen zal overmaken. De Opdrachtgever en Deelnemer hebben geen recht op enige andere compensatie of schadevergoeding.

Indien de deelname aan een Reis Programma door de Deelnemer wordt geannuleerd, is de Opdrachtgever en/of Deelnemer de volgende annuleringskosten aan de retraitegever verschuldigd:

 • Tot 8 weken voor aanvang 20% van het Deelnamebedrag;
 • Van 8 weken tot 6 weken voor aanvang 30% van het Deelnamebedrag;
 • Van 6 weken tot 4 weken voor aanvang 50% van het Deelnamebedrag;
 • Van 4 weken tot 2 weken voor aanvang 75% van het Deelnamebedrag;
 • Van 2 weken tot 1 dag voor aanvang 100% van het Deelnamebedrag.

Indien de reservering van een Locatie door de Opdrachtgever en/of Deelnemer wordt geannuleerd, is de Opdrachtgever en/of Deelnemer de volgende annuleringskosten aan de retraitegever verschuldigd:

 • Tot 8 weken voor aanvang 20% van het Deelnamebedrag;
 • Van 8 weken tot 6 weken voor aanvang 30% van het Deelnamebedrag;
 • Van 6 weken tot 4 weken voor aanvang 50% van het Deelnamebedrag;
 • Van 4 weken tot 2 weken voor aanvang 75% van het Deelnamebedrag;
 • Van 2 weken tot 1 dag voor aanvang 100% van het Deelnamebedrag;

In geval van code rood/gesloten grenzen als gevolg van Covid-19 staan wij toe je reis kosteloos te verplaatsen naar een andere, beschikbare datum. Voor alle overige onvoorziene gevallen is het raadzaam een annuleringsverzekering te nemen.

De Opdrachtgever is verantwoordelijk voor het controleren of een annulering door de retraitegever op tijd en in goede orde is ontvangen.

Indien de Deelnemer niet in staat is het voor hem of haar geboekte retraiteprogramma bij te wonen, is in de plaats stelling toegestaan, mits de gegevens van de vervangende deelnemer uiterlijk 1 dag voor aanvang aan de retraitegever zijn doorgegeven. Er worden dan administratiekosten in rekening gebracht, te weten 5% van het Deelnamebedrag.

De retraitegever heeft het recht om personen zonder opgaaf van redenen uit te sluiten van deelname aan een programma.

 

Deelnemers die zich niet aan de huisregels houden dan wel de aanwijzingen van de staf van de locatie of de retraitegever niet opvolgen, kunnen uit het programma verwijderd worden. Dit geeft de Opdrachtgever geen rechten op restitutie van het Deelnamebedrag.

Wat anderen zeggen

7 dagen / 6 nachten

€1.275,-

Maak kennis met
de retraitegever

Deze retraite wordt gegeven door Lotje en haar team. Vanuit haar eigen bedrijf organiseert Lotje verschillende retraites in Italië waaronder de populaire Yoga & Hike retraites of de Yoga & Wintersport retraites. Wil je meer weten over Lotje en haar team? Lees dan verder op de volgende pagina.

Lees meer over Lotje

Anderen
bekeken ook

Zoeken

Land

Land
 • Spanje
 • Italië
 • Frankrijk
 • Noorwegen
 • België
 • Griekenland
 • Portugal

Categorie

Categorie
 • Meditatie
 • Yoga
 • Actief
 • Mindfulness
 • Ontspanning
 • Stilte
 • Voor vrouwen

Datum

Datum

Prijs

Prijs
Zoeken

Categorie

Categorie
 • Ontspanning
 • Weekend
 • Yoga
 • Meditatie
 • Mindfulness
 • Stilte
 • Voeding
 • Klooster
 • Voor vrouwen
 • Wellness
 • Midweek
 • Human Design
 • Actief

Datum

Datum

Prijs

Prijs

Provincie

Provincie
 • Overijssel
 • Noord-Brabant
 • Gelderland
 • Utrecht
 • Drenthe
 • Friesland
 • Limburg
 • Noord-Holland
× Vragen? Stel ze hier :-)